S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
Bár itt még a cipõ elég nagy volt 😄DD
(2002!!!)

Glpetyus
no comment..áruház kicsit jó...

Ikarus
Jó sok!!!!!!!! Direk a paneles képeket néztem. Van egy-két meggyözõ, de remélem hogy a lehetõ legtöbb helyre beengednek majd minket.

Te hülye, a Judeai Népfront mi vagyunk!

Glpetyus

Ikarus

Glpetyus
linket PLZ..vagy másold be,úgyis rég volt kép 😛
THX

Ikarus
Áh, találtam a hcgamer-en olyan képet amin van közelrõl panel, ugyan kisebb, 3-4 emeletes, de jópár ablakon belátni.
Most sikerült megnyugtatnom magam

Glpetyus
Hát olyat nem találok sajna 😞

Glpetyus
Nahar
Nekem ebbe az tetszik h végre nem az amcsikkal zuzunk minden ''rossz fiút'',lesz végre egy normális történek kellõ realisztika ( a szörnyeket leszámitva,mer én ki nem állhatom õket 😄 ) ,szuper grafika! Mi más kell?? Multit csinálják meg jól,és jöjjön ki szeptember-november között aztán már annak is örülnék! 😊

Motorola Defy

Ikarus
Véletlen panelról nincs "közeli" képed?
(#4170 ez nagyon tetszik!)

Glpetyus
Na persze nem azt mondom,hogy a 30 emeletes panel teljesen meg lesz csinálva,de földszintet esetleg 1-2 emeletet biztos be lehet majd járni...
Arra még várni kell vagy 5 évet,hogy a 29.-en is ugyanúgy ki legyen dolgozva a belsõ szvsz😊

Ikarus

Glpetyus
Glpetyus
világosan látszik,hogy mindenhova be lehet látni szvsz...

Glpetyus
Ikarus
Na ez már jól hangzik. Ez is több a semminél. Remélem a teljesbe majd be is lehet látni. (Nekem az is jó, ha nincs ilyen helyeken ablak.) Valszeg bénaságom miatt az alfa az istenért nem akart elindulni a gépemen, azt sajna nem volt lehetõségem kipróbálni.

Glpetyus
Ja azt hittem ez a gyári 😞

Glpetyus
Mit akarsz ezzel mondani?
szvsz egy szar alpha-ból felesleges itélkezni...ráadásúl még az elsõ trélerek egyikében volt hogy a faszi egy qrva nagy épület sokadik emeletén mászkált...

cifuatwork
Ez egy most kijövõ addon Kegetys-tõl, az egyik legnagyobb addon-maker-tõl, éppen a grafikus motort próbálja megtámogatni, mert azért el kell ismerni, hogy a mai szemnek már erõsen koppotas, ezért csinált hozzá pl. tükrözõdõ vízfelületett.

Glpetyus
Hmmm...köszönöm a beszámolót...lehet kipróbálom,egyik haveromnak megvan,bár a véleményét sose kérdeztem róla...
Meg mertem volna esküdni,hogy ez "csak" multi gém...
Azt tudtam hogy kúltjáték,pl nagybratyóm is nyomja(majd' 40 éves😛),de azt hittem,hogy úgy játszik,mint pl a BF-el net nélkül(ugye az úgy max egy uninstallt ér meg)...
Hát tévedtem😊

_Atti_
öhm...
meghalna a gép ha átlátszó üvegablakok lennének...
ja..nézd meg az õsalphát..van ott egy nagyobb többszintû épület..bentrõl ki lehet látni de kinntrõl nem lehet be..bizonyíték nem igéret😉

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

cifuatwork
OFF:

Alapvetõen single játék volt, sõt, az elején a multija enyhén bugos volt (két emberrel 100Mbit-es LAN-on lagolt...), azóta már sokat javult, és akár 30-40 embert is elbír megfelelõ kapcsolattal.
A játék egy fikcionális 1985-ös konfliktus köré épül, adva van egy szigetcsoport, amelynek az egyik felét a szovjetek, a másik felét a NATO (ill. az USA) birtokolja. A szovjetek lerohanják a NATO szigeteket, és e köré épül a játék. A készítõk igyekeztek reálissá tenni a játékot, így egy lövés is lehet simán halálos. Lehetõség van max. 12 ember-es rajok irányítására, majd' minden, a játékban lévõ jármû vezethetõ (a Resistance-ban már kerékbár is van, de megtalálható a repertoárban a traktor, a személyautó (Skoda, majd a Trabant is), APC, harckocsi, helikopter, sõt harci repülõgép is).

Az elsõ rész az Operation Flahpoint, ebben NATO katonákat játszunk. Ennek volt egy küldetéslemeze, a Red Hammer, ahol a vörös hadsereg egy tisztjét játszuk. A második kiegészítõ a Resistance, ahol a szigeten lakó helybélieket vezethetjük az szovjetek ellen. Ez utóbbi már jelentõs engine-fejlesztéseket is tartalmazot, így a korábbi, alaphelyzetben 800 méteres látótávolságot felemelték 1200 méterre (az OFP-ben a beállítható max. 3000 méter, a Resistance-ban 5000 méter), sokkal nagyobb (max. 2048x2048-as) textúrákat is alkalmazhat és a többi. A játék ugyanakkor elég sok bugtól is szenved/szenvedett. Ezek jó részét már kiküszöbölték (a Resistance-hoz az utolsó patch az 1.96beta), de pl. a fizika még mindig nem az igazi. Iszonyú nagy community épült köré éppen a lehetõségek miatt, rengeteg letölthetõ custom sziget, fegyver és jármû addon van hozzá.

A hivatalos OFP weblap
A magyar scene honlapja.
OFP.cz - a legnagyobb addon lelõhely.
Az OFP2 hivatalos weblapja

Glpetyus
hmmm...ez meglepõ...(nem tudtam soha nem játszottam vele)
Volt abban single is?

cifuatwork
Az Operation Flashpoint ugyanekkora szabadságot nyújtott, de természetesen egy T/FPS (Tactical/First Person Shooter) volt, így nem volt alvás/evés meg ilyenek. Viszont az esti csillagos égbolt le volt modellezve (ha nem is teljesen tökéletesen), így akár az alapján is lehetett tájékozódni. A napszakváltás alap (a dátum alapján a nappalok/északák hossza is változó volt), az idõjárás is változtatható, igaz a küldetés szerkesztése közben kell megadni a rá vonatkozó változókat, magától nem változik.

Glpetyus
ottlennél=ott lennél

Glpetyus
Najó de az más egy kicsit nem??
Itt szinte olyan mintha tényleg ottlennél a pályán...hisz váltakozó napszak...kajálni,aludni kell..meg még egy csomó okosság...
Multi gammáknál alap a nagy pálya,ez rendben is van...
De egy single FPS-ben(tudom hogy lesz multi is)nagyon ritka az ilyen szinvonalú,és kivitelezésü szabadság szvsz..
tán csak a Deus Ex volt ilyen de az is sokkal kötöttebb,ráadásúl én azt ki nem állhatom...😊
(biztos volt más FPS is ilyen,de most és a közeljövõben nem tok semmi ilyet)

Ikarus

cifuatwork
ellenben a STALKER-ben oda és akkor mész amikor akarsz...hihetetlen szabadság érzet...

Ezt mondjuk már három éve is nyújtotta az OFP, ahol kezdetben 10x10km-es, majd 25x25km-es volt a "térkép", de a STALKER remélhetõleg mindezt hibátlan fizikai modellezéssel is nyújtani tudja.

Glpetyus
hmmm...egy a gondolatunk
Én is várom a nagyokat DE=
a Doom nekem túl "folyosós" lesz...
a HL talán ettõl jobb kicsit...
ellenben a STALKER-ben oda és akkor mész amikor akarsz...hihetetlen szabadság érzet...(jó kisebb korlátok biztos lesznek)
Ráadásúl ennél jobb környezetet el sem tudnék képzelni egy ilyen játéknak...
Én nem tudok rá mást mondani mint hogy foto-realisztikus...
És nem csak a grafikára gondolok,hanem pl a szinekre...tõkéleteesss 😊

Amikor annó megnéztem az alphát,hát majdnem megfeküdtem😊
Elöször éreztem azt mintha tényleg OTT lennék...Képzeld majd a kész gammát!!
Nálam ez a best,így látatlanúl is

Ikarus
Nálam is megy "trendileg" a nyálcsorgatás mindenféle mai cuccokra, amik most jönnek (doom3, half life2, battlefield2 stb-stb), de a STALKER-ben megfogott valami egyedi dolog, ez a Csernobil, meg hogy nem szimplán lövöldözünk a vakvilágba, hanem rpg elemek is lesznek. El sem tudok jobbat képzelni. Náklam õ a No1.

cifuatwork
Én az OFP2-vel vagyok így... 😄

Glpetyus
Egyébként én még ennyire játékot SOHA nem vártam mint ezt...
Naná,hogy ez fog a legkésöbb kijönni 😞(

Ikarus
Azért néha majd lemegyek a kis helyi vendéglátóipari egységbe élménytbeszámolni a haveroknak, akiknek egy kis százaléka szintén ezt fogja nyomatni. 1 hetet én sem bírok ki minimális kapcsolatok nélkül, de a lények a játékon lesz az biztos.

Jól hangzik, de bevallom, 1 hét szabit én sajnálnék játékra...

Ikarus
Be kéne szállnom valamilyen klánba. Már tervezem a netes nyomulást, király lesz. Van valahol egy cikk, ami a netes modokról ír, de már elfelejtettem mik lesznek benne.
Ha jól emlékszek a coop sajnos kimarad, pedig azt igazán szerettem volna.

Glpetyus

Ikarus
Már én is be vagyok sózva. Mondtam is a barátoknak/barátnõnek, ha kijön akkor nem látnak egy darabig. Veszek 1-2 rekesz sört, pizzapénz félrerakva a monitor tetejére, 1 hét szabi legalább, reluxa le, függöny behúz, ajtó bezár, telefon kikapcsol!
Nem akarják megérteni, de én tudom, hogy így lesz a legjobb!!!

Glpetyus
Nekem mindegy csak jöjjön már!!!! 😊)

Ikarus
Elõszeretettel szokták ezt alkalmazni sajna.

Glpetyus
Sinte biztos vok benne,hogy minden házba be lehet majd menni...
Max. egy-két nagyobb épültbe csak az elsõ emeletig lehet majd menni,mert felette majd be lesz omolva vagy mittomén'...

Ikarus
Szeretném én is ezt hinni, de nézz meg egy videót, vagy akár itt felül a banneren a házat. Mindegyiken csak textúra ablak van. Errõl én arra következtetek, hogy nem is nagyon lehet bemenni. Ha igen, akkor meg milyen ház az, ahol az ablakon ki se lát az ember?

_Atti_
nem..ezt kifejezetten erre értették
ugyanis pontosan ugyanezt kérdezték tõlük ...

toMpEr
az nem azt jelenti, hogy bemehetunk ahazakba, hanem azt hogy arra mesz amerra akarsz

_Atti_
a legutóbbi nterjúban azt irták a játék nem szab gátat a játékos mozgásának..pl:legfeljebb egy helyre csak bizonyos felszereléssel juthatunk be stb..

Ikarus
😞 az is valami, ha legalább egy kicsit lehet kószálni bennük, de az igazi az lenne, ha minden lakásba be lehetne menni. Legyenek csak tök üres szobák, nem kell több, de nem akarok "dobozra húzott textúra" házakat.

toMpEr
Hat voltak kepek a hazak belsejebol, de szerintem mindegyikbe nemvaloszinu hogy be lehet majd menni

Ikarus
Most néztem az eggyik videót, amin a kamera végigsuhan a tájon. Közben ottvan a Pripjaty (vagy tudom is én hogy írják) lakótelep. Az fordult meg a fejemben, hogy vajon a lakásokba be lehet majd menni, vagy csak kamu házak lesznek?
Elég komoly lenne ha pl. estére egy panellakásban tudná meghúzni magát a gamer.
Tudtok errõl valamit?

Glpetyus
Bízom qrvára a szeptemberben