34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • buldozer99
    hi!nekem marhára akard,szal kevés az 512mb ram...
    még lowon is beszaggat..
    virtuális mem 2gb-on...
    esetleg valami más megoldás?
    (kell a héten vennem egy 512mb-ot)
  • rekettyes
    Ez olyan mint amikor az egyik Battlefield 2 patch 3 giga helyet követelt a C meghajtón aztán a végén észrevettük, hogy nem is telepített oda egy bájtot se
  • MerlinW
    Nem azt írja hogy 10 giga lesz, hanem hogy annyi kell neki. Tehát biztosítani akarja hogy játék közben tudjon hova írni a lemezen. Legtöbb játék így csinálja, mégha nem is 5 de 2GB-al.
  • artschiatwork
    #14321 :)
  • DJ Skyline
    olyat kéne megkérdezni, akinek eredetiben van meg! külföldi fórumon pl.
    de mondjuk tényleg furcsak, hogy a 10GB helyett 5,5GB-ot foglal!
  • ikszor
    Vagyis helyesebben a kérdés: Nektek NEM furcsa?
  • koschwarz
    az ilyet komolyan picsán rúgnám egy hegyesorrú csizmával
  • kill3r21
    kiprobálam az ultramodod kuva szép lett töle a game, de örültem az 1 FPS ek XD
  • ikszor
    Még egy kérdés. Nektek furcsa, hogy 10GB van írva helyigénynek, még a telepítőben is, de végül az egész kb. 5 gigát foglal el csak? Nem lehet, hogy kihagytak átvezető dolgokat ebből a verzióból?
  • artschiatwork
    nekem 1.5 g a lapozófile és bírta, gondolom nálad is megy majd.
  • Matth3w
    Sziasztok
    Az ultramod-ról tudtok vmit, hogy mit takar. Előre is köszi
  • rekettyes
    haha a pcdome forumon valaki végigjátszásért kuncsorog fél nappal a megjelenés után
    úgylátszik nem csak itt megy a szar
  • Dodo55
    Na, valakit kinyírtam XD
    Ez van, a timestamp alapú ID hasznos, mert egyben az időpontot is tárolja, de ilyenkor ez van :D
  • Dodo55
    Amúgy amikor tegnap visszaállítottam staticra, elég csúnya volt a dynamic után.
    De inkább a 100 FPS, és kis AA, mint a szép fények.

Meg azt vettem észre, hogy a textúrák elég kis felbontásúak, de van rajtuk detail textúra, ami miatt nehezen vehető csak észre a fő textúra kis felbontása.
  • kill3r21
    C:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\STALKER-SHOC
    MEgvan sorry XD
  • kill3r21
    hol van a config file nem tudjátok?
    mert felbontást állitotam és nem birta a monitor
  • ikszor
    Szerintem ez így elég bénán lett megoldva... Jó, töltsön mikor átlépek egy másik játéktérbe, de miért nem folytatódhat akkor a játék ugyanonnan? Így olyan mintha egy teleport elvinne hirtelen kilométerekkel odébb. Na mindegy.
  • mila69en
    hát nem mindegyik nél de a texturáknál igen mert nem változik csak újraindítás után
  • 6600GT
    hello! ha a advencebe álitom a grafot ujra kell inditani a gamet hogy életbe lépjen amit állítotam??
  • Gabesssz
    Nah kinek küldjek olyan metést ahol nemnyilik ki a kereskedő ajtaja ?
  • rekettyes
    10 giga swap az igen hahaha
  • rage at work
    A virtuális memória növelésével csak azt éred el, hogy nem kell a játéknak a swap file méretét megnövelni, hanem már eleve rendelkezésre fog állni a megfelelő mennyiségű terület. Így nem fagy ki emiatt, meg gyorsabb lesz. De ettől még nyilván fog swappelni, hiszen a swappelés nem más, mint a virtuális memória használata (vagyis ír és olvas a megadott területre a vinyón) Ha azt szeretnéd, hogy ne swappeljen, azt csak úgy tudod megoldani, hogy annyi fizikai memóriát teszel a gépbe, hogy a swapet ne kelljen használnia.
  • mila69en
    jaja én is:D az elmúlt 1-2 évben majdnem csak az az első oan játék pc-n amit játszok is:DDD és tetszik... najó még a BP-t játszogattam
  • feamatar
    erre írtam hogy nem folyamatos a játéktér; pedig egy huzamban fel akartam rohanni a reaktorig :s
  • bladesks
    Háát én 3 gigára tettem swapfile-t, de már elegem van abból, hogy minden ok nélkül egyszer csak lefagy:
    2. levelen semmi akadás, dynamic light-tal 1280x1024-ben (high beállítás, a textura detailt húztam csak középre) 60 fps, egyszer csak fordulok és ámen. Ezt már legalább 10x eljátszotta, szóval lehet inkább érdemes a static light-on hagyni, mégha ettől be is csúnyul kicsit.
  • oregon1987
    Mindenkinek megy maxon!?
    Nekem még le sem jöttt!
  • Gabesssz
    wáá nem F bilenytü már mentem vissza a kereskedőhöz de most semmi grrr nemenged visza fuu ez vagy védelem vagy bug..
  • Jacek
    Utobbi par evben az elso jatek amivel 15 percnel tovabb jatszottam:)) szoval szerintem bejovos van hangulata.
    Grafot nem tom mert szidjak szerintem emg mindig tok jol nez ki maxon:)
  • 6600GT
    oké! most alapon 1500 van 2000-re álltottam! birni fogja?
  • valaminick
    thx
  • AntiHero
    Asszem az ugyan az mint al Ultra mod
  • Nwis86
    így van az idős Windowsal nincs semmi gond nekem 3éves windoz van, alatta már 2x ki lett cserélve az egész gép:) de tökéletes stabil a rendszer, nem úgy mint haveroknak akik 2 havonta új windozt raknak fel mert összeomlik:) a megoldás
    Ad-Aware, RegCleaner, és 1 jó virusirt ezek rendszeres használata és akármeddig jó 1 windows.
  • MerlinW
    jóbol is megárt a sok... max 4GB legyen a Vmem.
  • Shodan
    Hát én ezt akkor nem értem,
    most a lapozófájlt beállítottam 10gb de ugyanúgy kifagy, ráadásul nekem külön partíción van.
    1gb ram, 3200+a64 és x1800gto, de folymatossan swapol, nem csak a pálya elején, uánaa meg teljesen kiakad.próbáltam 1024 objectlighningal high beállításon, szerintem ezen már nem léne gondnak lennie , de ugyanaz a helyzet.
  • kill3r21
    a titok nyitja
    az F bill XD
  • MerlinW
    címszavakban:
    - Angol tudás nélkül csak egy átlagos shooter.
    - Kevés a szerepjáték elem.
    - Nincs zene, és ez nagyon hiányzik
    - AI szuper, csak nem mindig látja a falakat, rendszeresen fut neki, és fut tovább tolja, tolja:)
    - AI szuper, amikor észreveszi hogy a nyakát csókolgatom.
    - Nyílt területen tényleg jó az AI.
    - Effektek nagyon jók (magáhóz hívó zombi, avagy a láthatatlan fajta, anomáliák, villámok, esők, felhők, stb) Adják a hangulatot.
    - Küldetések egyelőre unalmasak, menj és lőj. Remélem ez a későbbiekben változik (aki játszott Oblivionnal az tudja hogy lehet egy játkéban 1000 quest úgy hogy egyik sem hasonlít a másikra)
    - A terület élettel teli, nagy és hangulata hihetetlen, nagyon keleten érzi magát az ember tőle.
    - Hiányzik a járművezetés
    - 3Ghz/1M, 2GB RAM/dual, 3GB VM, GF6600/256 - static light/maximum a maximumon kivéve AA (ez az elsőn van) tökéletes sebesség

Nekem tetszik.
  • kuci06
    nálam is ilyen volt (megkérdezte, hogy tovább-e megyek a kövi pályára)
  • grebber
    Ilyen lila pontokkal jelöli a térképen nekem.
  • ikszor
    Spoiler!

Valaki eljutott már odáig, hogy a hídon túl beszélt egy bizonyos Fox-al, aki egy Gray nevű alakhoz küldte valami Garbage nevű helyre? Az infóit követve találtam egy kisebb állomás, ahol van pár rabló, ezeket kinyírtam, aztán bementem az épületbe. Ott ha belépek az egyik szobába azt érdezi, hogy át akarok lépni a következő szintre? Ha igent nyomok a térképen egy jócskán odébb lévő helyen tesz ki, de semmi átvezető anim vagy bármi más nélkül, ráadául a töltés közben azt írja ki, hogy valami autosavet tölt vissza. Most ez mi? Nálatok is ilyen?
  • Gabesssz
    Zsiir megcsináltam 2 küldetést megvan a Flash Drive és nemtudok visszameni a kereskedőhöz ugyanis nemnyillik az ajto semmi kész mintha fal lenne . mi a megoldás ?