34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Pares
    Nem, ez egy teljes játék, a következő része a szériának.
  • AnarchoiD
    S T A L K E R - Call Of Pripyat-THEPiRATEGAY

ez valam kieg ?
  • Beni521
    ebay.
  • vasziszdasz
    Szkópot dark valleyban, a buszmegállóban kiszabadított dutys ad.
  • Bence94
    Üdv! valaki nem tudja honnan tudnék gyűjtői kiadást szerezni ? más ha jól láttam már az alap kiadást se tudom megvenni a boltokban...

igen ? elmondanád hol találok szkópot ?
  • Atwa
    ja
  • skygt90
    hi all ! tudnátok ajánlani valami mod-ot ami kicsit szépít a grafikán ?
  • vasziszdasz
    Ehh, most nézem ez nem a CS topik. ^^
  • vasziszdasz
    Minek stukker, mikor már az 1. pályán összerakhatsz egy fullos AK-t, szkóppal, hangtompítóval együtt? Azzal is ugyanolyan jól lehet lövöldözni. Némelyik fa mellett van ilyen susnyás, ha abban gugolsz, akkor kb. 50% eséllyel észre se vesznek, mégha közvetlenül melletted állnak is.

Legelső fegyvernek legjobb a viper, már az. 1 harcnál (a vaddisznós-tornyos próbaküldetést nem számolva), a szivattyútelepen találsz egyet. Vagy az egyik renegát használja, vagy az asztalon hever, de mindig van ott egy. Ezt visszaviszed a bázisra, feltuningolod pontosságra, és ami a legfontosabb: 9x18-as pisztolyskulóra átcsövezed. Abból annyi van mint a szemét, ellőni nem tudod. Ezzel az egész mocsárban király vagy, senkinek nincs páncélja ami ellen komolyabb tűzerő kéne. Mire kész a mocsár pály, meg már megvan az AK-d kimaxolva (érdemes egy chasert is, de ezt tűzgyorsaságra fejleszteni), jó esetben egy páncél is, nagy bajod már nem lehet a játék végéig.

Kezdőpáncélnak a CS-3a-t javaslom, teherbírásra kimaxolva. Ha mákod van, már a mocsárban is találsz 2 sugárzáscsökkentő artifactot (ha nincs, akkor kordonban általában van mégegy), berakod mellé a detektor mellett talált gravit, és battery nélkül is k. sokáig lehet vele futni, ha nem vagy leterhelve. Vagy pedig cuccok eladásra hordásánál is jól jön a teherbírás. A kordonos katonai bázist karcolás nélkül ki lehet pucolni ha használod a fedezékeket.

Sztem így érdemes elindulni.
  • Pepsi Twist
    valaki tudna nekem adni 1 sarcofag-os mentést? me újra húztam a vindózt aztán má nincs meg aztán a korábban emlegetett cuccot meg akarom nézni :D
  • blackcalibra
    Emberek, nekem nem jönnek be ezek a "keresd meg az elveszett fegyveremet" küldetések. Már megint lentre kéne mennem érte, de már megint nem találom hogy hol. Egy tábor mellett egy kis fedett lépcsős "bodega" alatt lenne(ott mutatja a térkép) de be van omolva, szóval ott nem tudok lemenni. Valami olyat magyarázott a csóka hogy egy lövészárokba bújt be és jött valami amitől tele lett a gatyója és elvesződött a fegyvere.
  • blackcalibra
    Én már a legelején eladtam a pisztolyt és mindent ami vele kapcsolatos. Nagyon nehéz volt.....
  • koschwarz
    az überfosás grafikát én is kipróbáltam annak idején. megfelezte az fps-emet, azonkívül nekem egyáltalán nem tetszett. az első nagyobb harcnál vissza is állítottam az eredeti állapotot.
  • SaGa
    Pedig jó az. Éjjel, sötétben egy-egy fejlövéssel ki lehet úgy végezni egy táborhely minden lakóját, hogy nem vadásznak le. Igazából persze csak pisztolyokra van értelme, abból meg rögtön az elején találsz egy hangtompítóval összeszereltet, ami a legcsöndesebb fegyver.

Egyébként a roncstelepen a ponyvás teherautó platóján egy dobozban van egy hangtompító.
  • blackcalibra
    Riasztópisztolyra hangtompító?
  • Pepsi Twist
    minek az? semmire nem jó azon kívül hogy te halknak hallod :D
  • banike
    hello

hangtompítót merre találhatok?(alap játékkal játszok)
  • blackcalibra
    Kösz. Majd csak kibírom valahogy akkor.
  • SaGa
    Nem tudod növelni. Van pár artefact, amivel a kitartást lehet növelni, illetve van két spéci ruha (exoskeleto nés tourist suite), ami többlet teherbírást tesz lehetővé, de mindkettőnek megvannak a hátrányai...
  • blackcalibra
    Gyerekek, nekem nagyon tetszik ez a játék.
    Mindenből pont annyi van benne amennyi nekem megfelel, nincs túlbonyolítva benne semmi, és még a téma is pont nekem való(nagyon érdekel ez a Chernobyli téma).
    Ja igen: a játék előrehaladtával lehet "növelni" a táskánk és saját magunk teherbírását? Mert én állandóan súlyproblémával küzdök....
  • fery02
    Ez alapján te is megtalálhatod.
  • Pepsi Twist
    nekem is bekéne tölteni újra me a kivánság teljesítőig eljutottam azt leszartam, most akkor mikor megyek a szarkofág felé balra ott jön 1 tonna monolith azokat megölöm és ott megyek be a kivánság teljesítőbe na most ha én más merre megyek akkor megtalálhatom az ajtót? :D
  • fery02
    Tudom, régen, mikor először játszottam ki, nálam is eljutottak nagyon sokáig, csak most történt kivétel.
    Amúgy megvan a detektor. Ezt lehetne egyébként használni ajtókeresésre a Szarkofágban vagy magunknak kell megkeresni az ajtót? Mert én eljutottam a kívánságteljesítőhöz, kíváncsiságból megnéztem melyik rossz véget kapom, csontra megvakultam, majd kimentem youtube-ra, hogy mégis hol van az az ajtó (magas is megtalálhattam volna, csak annyira azért nem jön be ez az utolsó pálya, szerintem elég elvontra sikerült), majd betöltve a legutóbbi elmentést elmentem az alapján az ajtóhoz és elkezdte az emberem kódolni. Gondolom ehhez szükséges a detektor. De akkor ez csak erre jó? Am eddig jutottam csak, mert mire besétáltam a kinyílt ajtón, medikit+injekció hiányában a sugárzástól meghalva szó szerint csak bedőlni tudtam az ajtón. Azóta szüneteltetem a játékot picit, annyira nem izgat, majd ma talán kijátszom.
  • Pepsi Twist
    én simán eljutottam velük a mélygarázsig vagy miaz ahol a többi monolithot le kellett szedni aztán onnan már 1dül mentem me nem jöttek velem :D pedig mintha azt mondták volna hogy megállunk pihenni aztán indulunk....
  • fery02
    Jah, az én esetem marhajó volt. Nekiindultam pár exoskeleton páncélos duty-ssal...ami kb 2 percig tartott, mivel mind meghalt egyből a pálya elején. Pedig csak egy picit hagytam magukra, pályaismerkedés célból bóklásztam el egy picit, közben meg biztos a tetőről a mesterlövészek leszedegették őket.
    Tudnak vigyázni magukra az tény, onnantól teljesen egyedül mentem, még az aluljárót is alig értem el. Nemsemmi egy helyszín volt.

• blackcalibra
    Szétcsapok mindenkit mint Zil a f*st. De akkor inkább velük megpróbálok jóban lenni.
  • Pepsi Twist
    monolith*
  • Pepsi Twist
    ja a duty-al kell menni pripjatyjba és ott csatáztok szinte végig a monolothokkal
  • blackcalibra
    Oké köszi, akkor inkább feléjük próbálok húzni.
  • mcmoha
    A Duty-val ne vesszel ossze; ugy emlekszem ok vezetnek at Pripjat egy reszren.
  • blackcalibra
    Csatlakozást úgy értem hogy mindkét frakció olyan feladatot ad, hogy segítsek lenyomni a másikat...Gondolom ha az egyiknek segítek, a másik egyből ellenségem lesz, és ha például a szabadságiaknak segítek a kötelességiek ellen, gondolom semlegesből átváltanak ellenségesbe. Viszont a "bár"-os részen is kötelességiek vannak nem is kevesen. Onnan ezek után gondolom jó szót nem kapok, küldetést meg pláne. Vagy ilyenkor nem csatlakozok vagy válik automatikusan ellenségessé az éppen támadott frakció?

Én is feltettem azt a cuccot, de nekem annyira nem jött be. Vissza is raktam az eredeti fájlt.
  • fery02
    Nem is tudtam, hogy ebben a részben is lehet csatlakozni frakciókhoz. Én először a Bár-os pályán lévőkkel (mindig keverem őket :P) kezdtem. Adtak pár feladatot, de miután megcsináltam őket, nem adtak további munkákat meg mintha csatlakozási lehetőséget se láttam volna.

Am eszméletlenül elszúrtam az egész eddigi játékot, mert eddig a FAQ segítségével "überbefosás" grafikán játszottam egészen az Erőműig, ahol már véglegesen játszhatatlanná tette sebességileg a játékot (mindig is sebességgondok voltak vele beltereken). Szóval kénytelen voltam visszarakni az eredeti fájlt, amivel meglepő módon sokkal szebb, természetes grafikát kaptam, ráadásul az fps is felment bőven 100 fölé.

Szóval szerintem a FAQ-ből illene törölni a vérbe azt a bejegyzést, különben aki nem ismeri a játékot képes elhinni, hogy ez tényleg szebb grafikát ad, mint az eredeti, miközben teljesen eltér egyes helyeken az alap hangulattól. Én is furcsáltam a Clear Sky után, hogy "tényleg ennyire mű szerű lett volna régebben is az alapjáték"? Aztán meg nagyot csodálkoztam, mikor visszamásoltam az eredeti fájlt. A legcsúnyább, hogy ezt a játék legvége felé.
    Tehát ha újrakezdeném a játékot mindenféle módosítás nélkül, valószínűleg másabb lenne az élmény. Végülis annyira nem baj ez. :)
  • Pepsi Twist
    fölösleges csatlakozni :D meg sztem nem is tudsz...
  • blackcalibra
    Egy kérdés. Azoknak akik már esetleg többször is végigtolták.
    Tudom hogy nem illik ilyet kérdezni de mely frakcióhoz érdemes inkább csatlakozni? Azon a részen járok ahol egymás mellett táboroznak a kötelességiek és a szabadságiak, és egymásnak kívánnak ugrani.
    De nem is ezért kérdezem. Azt szeretném tudni hogy mely frakcióval járok a legjobban, gyakorlatilag az érdekel hogy megközelítőleg kiknél kapnék több feladatot, küldetést. És ezáltal hosszabb játékidőt.
    Árnyékolt infók is érdekelnének a frakciókról, ami alapján könnyebb dönteni.
  • blackcalibra
    Néztem. Betyár, és még úgy is néz ki, plusz az a feljegyzés amit tőle lehet olvasni. Jó poén volt.
  • mcmoha
    Regi ismeros.
  • fery02
    Ja, hogy ő lenne a mérnök abból a bizonyos játékból? :P
  • mcmoha
    Majd talalsz ott egy halott stalkert is. Amikor kizsebeled figyeld hogy hivjak.:)
  • blackcalibra
    Kösz. Én is felveszek minden szart, aztán skuló ki belőle, elad jópénzért.
    Akkor lenn a föld alatt.
  • fery02
    A puska az a föld alatt van, ahová egy főút vezet le. Ez egy ilyen aluljáró szerűség, roncsokkal, elektromos anomáliákkal. A legtöbb anomáliát roncsokon ugrálva kerülheted el. Maga a puska az egész legvégén lesz, egy konténerben.
    Én jelentem sikeresen elkezdtem ezt a feladatot, megszereztem a fegyvert, majd mire későre járt, lefeküdtem. Másnap folytatom a játékot és francnak sem volt eszében ez a feladat, simán eldobtam a fegyvert (szokásom, hogy összegyűjtök fegyvereket, kitárazok belőlük, majd eldobom őket). Csak később jutott eszembe egy másik pályára átjutva, hogy bazz, nem kellett volna eldobni, ugyanis mikor visszamentem volna érte naná, hogy nem találtam ott, ahol eldobtam. :) Szóval azóta is folyamatban van ez a feladat és ez így is lesz, mert kilőni nem lehet. :)

A darura meg messzebb juthatsz csak rá. Jóval arrébb van egy létra.