34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Mr_no_NaMe
    dx9re csak most kelltem fel kb 10 perce azt nehézkesen fogalmazok sry :)
    Amúgy nem annyira rossz az az AI, csak csiszolni kell rajta. Pl volt olyan, hogy felmásztam a tetőre és elkezdtem szedni a katonákat. Azok meg elkezdtek lőni minden bokorba aztán 3 perc múlva vettek csak észre :D
    De attól én is a falra mászok, hogy az ellenség azonnal befut valami bokorba amiből én szart sem látok, kitárazni meg nem fogom a bokrot mert töltényt az itt kincs, de ő onnan nem mozdul és onnan szed. Jobb fegyverek lesznek. Pl nekem már van egy ilyen m16 szerű fegyverem aminek közepes az célzása és közepes a damageje. Azzal már lazán végigmennék az első 2 levelen, de csak most jön a poén. Lvl3 ahol van a 2. kereskedő a bárban. Nála van a jobb fajta stalker ruha + egyszerű géppuskába lőszert is tudsz venni. Első küldik között van, hogy csináljál itt valamit és már azonnal megtalálsz 2-3 sokkal jobb fegyvert amihez perszehogy nincs lőszer majd csak megin 1-2 lvl után...
  • kovecses
    Off! De szép off!
  • 6600GT
    static vmi a DX8 ha ezt kérdezed!
  • Voltan
    Húsz méterről ilyen célzással hogy eresszek már bele hosszú sorozatot? A valóságban sem csinálja senki.
  • Newfronter
    Nagyon ízlésesek!!!

A múltkor volt 2 ehhez hasonló, de azok gázul voltak megcsinálva, mert fele HD minőség volt, a másik fele meg mosott volt.
  • kovecses
    Ez igaz... de akkor is jó a játék, csak bele kell élned magad a történetébe és elfogadnod hogy halálraitélt vagy és kevés esélyed van a túléélésre! És máris átértékelsz minden megnyert csatát! Sokat segit ha haverokat gyógyitasz később segitenek!
  • Balinthun
    az miért van hogy amikor bemegyek egy olyan helyre(pl a garbage részen a dombtető vagy egy felborult teherautónál) ami sugárfertőzött ( nincs semmi védőfelszerelésem) és kihozok onnan valami cuccot vagy csak simán kijövök onnan ,akkor is mutatja hogy sugárfertőzés ér (és megy le az életem) ahol eddig nem volt sugárfertőzés?? Ez egy bug vagy csak én nem értem. A játék fantasztikus eszméletlen és zseniális. Akinek nem tetszik annak súlyos izlésficama van és ne vegye el olyannak a kedvét a játéktól aki még nem próbálta! ZH illetve egyéb vizsgák előtt nem ajánlott!!
  • jlaci80
    nekem eddig nem jön be a játék..

viszont most Ő jobban tetszik:

http://verseny.oldmans.hu/index.php?p=voks&a=vokss&versenyzo_id=30&page=0

szavazzatok Rá minden nap, elöre is köszi.. ;)
  • kovecses
    Öszintén gondold át a helyzetet és tedd félre az eddigi tapasztalataidat! Ha ott állna veled szemben az ellenség egy ilyen zónában és a túlélésért küzdenél, akkor egyes lövésekkel szarakodnál vagy beleeresztenél 10 golyót?
  • blackgamer

panoráma topic
  • Newfronter
    Ezt nem tudom, lehet van rá más megoldás. A társamnak szoktam adni gyógyszert, gondolom majd később jól jön, viszont még addig nem jutottam el hogy társuljak egy stalker csapathoz, mert nem tudom hogy lehet.
  • kovecses
    Pontosan!
  • SötétBarom
    A nehézség ne arról szóljon már, hogy nem lehet igényesen lőni a fegyverekkel..

Jácc egyszer az OFP-vel vagy az ARMA-val.. Mindkettő viszonylag korrekt katonai szimulátor. Ott tökéletesen lehet célozni, lövöldözni, mégis kib*szott nehéz..
  • kovecses
    Amit csak akarsz :D
  • Voltan
    Mondjuk talán nem a legnehezebb fokozaton kéne nekifutni, mivel tényleg más, mint a többi FPS.
    De az is tény azért, hogy az ellenfelek tényleg túl jók néha még rookie-n is. Pontosan rá célzok 20 méterről, fedezékből, térdelve kihajolva. AK-val egyes lövésekkel, és jó, ha minden negyedik talál (egyáltalán az egész testét, a heccsát még szóba se jött) Ő meg lazán rohangálva hanyagul lődöz néha, mégis majd minden második lövés megszór.
    Meg azt is bírom, hogy felfedezem a romos házat, átfésülök minden négyzetmétert, kiírtom, akit kell. Majd megnyugodva visszamegyek két szobát, hogy szétverjek egy ládát esetleges cuccokért. Erre franc tudja honan, előlép egy fazon, akinek eddig híre hamva nem volt, és kivégez shotgunnal. :/
  • Newfronter
    Sokan azért nyavíkoltak, illetve azért nem tetszett nekik, mert nehéz és nem cső-FPS lett a stalker. Tisztelet a kivételnek!
  • kovecses
    Ez a baj! Pixel/vertex 3 dukál a mai játékokhoz sajna ez van!
  • SötétBarom
    Van már egy rendes, hosszúcsövű AK-m, és elvárnám, hogy 20-30m-re tudjak vele lőni.. De nem megy..

És akkor egy kérdés: ha a lelőtt ellen életben marad (szenved összegörnyedve a földön), akkor lehet vele kezdeni valamit, vagy választhatok hogy otthagyom a disznóknak, vagy megkönnyítem a dolgát?
  • kovecses
    ebben igazad van, de miért ne lenne szabadon bejárható zóna? Arra mész amerre akarsz! Nem értem. Amugy nem teljesen egy pont az a pont,elég ha megközelited. Én pl ha már a keritést elértem felajánlotta hogy next level!
  • kovecses
    Nem hiszem hogy bármi baj lenne a játékkal! Ja hogy nem olyan könnyű mint a többi? Ez van! itt arra van minden kihegyezve hogy meghallj, nem pedig arra hogy túléld! Gondolj bele a történetbe és gondolkozz reálísan, hogy túlélnéd-e? Nem, senki sem élné túl! és ez erről szól!
  • SötétBarom
    De itt várnom kell 1 percet, amíg betölti a pályát.. Baromira nem ugyanaz.. És két pályarészt egyetlen egy pont köt össze.. Ha ez a szabadon bejárható zóna, akkor ok nemszóltam -.-
  • Mr_no_NaMe
    Reggelt

És én hogy állítsam dx8ra ha egyszerűen képregény? Object lightningen is olyan szinten produkálja a 4-5 fps-t hogy még a cirkuszban is feléphetne vele. Csak az a poén, hogy static lightningon minden maxon fut csak néha áll meg töltögetni. Jójó persze vannak olyan részek ahol akad de ritka. Most úgy játszok, hogy fele AA és kb háromnegyed AS és már azt a kevés akadást is kilőttem. Ha lejebb húzom a dolgokat akkor meg tökmind1 mert ugyan úgy fut. Semmi fpsnövekedést nem tapasztaltam light-mediumra belőve mint med-highon. Najó ezt kicsit jól megfogalmaztam de sztem érthető. x800-am van pixel shader 2vel. Mondjuk azért azt elvártam volna (miután az oblivion telljesen maxon ment simán játszhatóan) hogy az object lightningon egy olyan jó mediumon elfut. De sajna nem.
  • Newfronter
    Elvileg lesznek jobb fegyverek, mert ezek az alap cumók ilyen gagyik(a fegyver leírásánál is írja), ugyanis fegyver és fegyver között is van különbség. Ne a legnehezebb fokozaton játszd, inkább stalker módban vagy novice, mert nagyon nehéz játék. Ja az AI-al szemben nincs panaszom, én ki tudtam őket kerülni, hogy nem vettek észre, pedig 3-an jöttek rám. A bokrok jó kis védelmet adnak ilyen téren. Ja és ez az első igazi FPS ami annyira dinmamikus hogy újrajátszásnál sem fogod megunni, kicsit RPG beütésű és ezért jó ez. Én a Fallouttal nem játszottam, sokan ahhoz hasonlítják.
  • kovecses
    pontosan! AA meg Af meg minden ami kell!
  • SötétBarom
    A legnagyobb bajom pont az, hogy a játékhoz álltam túl optimistán.. =/
  • kovecses
    Statikus fények...
  • kovecses
    Én is a feliratra gondoltam=loading!
  • SötétBarom
    Sok emberke aki szenved a futással rakja rendbe a rencerét. Nekem egy A64300, giga rammal meg 7600gt-vel tökéletesen megy DX9ben, mediumon, korrekt felbontásban, mindenféle dynamic fénnyel..
  • GoKu x
    hát lehet lama kérdés, de hogy dx8-ba jáccani?
  • kovecses
    Rohadtnagy felling pl sötétben küldetést csinállni, nem látsz semmit csak a szép kék villámokat, meg az ellenség zseblámpafényeit mozogni az épületben és mutánsok morgását...tuti game...csak enm mindig pesszimistán kell hozzáállni egy game értékeléséhez!

Én sosem tudnék ilyen játékot irni az tuti.
    Jó lett ez a játék!
  • 6600GT
    hy! neked meggy már jól DX-9-ben mert nekem fordulok szaggatt! ????
  • SötétBarom
    Nálad lehet, nálam csak felirat volt (azis csak fél másodpercre), de nem állt meg a játékmenet.

Ha könnyebb szinten nyomnám, akkor lehet, hogy még az AI mögé is tudnék osonni késsel?
  • kovecses
    Kéne de nem az!
  • kovecses
    Nem teljesen van igazad, de amit irtál az a nehézségi fokozat miat van ez tény!

Amugy az oblivionban is volt loading ha már nem is emlékszel rá...
  • sorrow

a 7600Gs csak ddr2-es úgyhogy nagyátlagban gyengébb kell, hogy legyen a 7300GT(ddr3)-tól.
  • kovecses
    Nem tudom mit szenvedtek! Erős közepes grafra dx9ben simán be lehet lőni élsimitással!!!

Nem modom hogy fullon van a grafika, de nagyon szép, simán lenyomja a dx8at hiába nyomod fullon! Kapcsold ki az árnyékokat, nálam az lassitotta be nagyon!
  • SötétBarom
    Na miután kiömlengte magát mindenki, úgy kb 5 óra játék után elmondom a véleményem.. Az első tíz perc eufórikus hangulatban telt (wáó, kutyák, wáó vaddisznó, nézmá' jön szembe egy arc!! wohoohhoo.. stb.), aztán halad előre a játék egyre inkább bújik ki a szög a zsákból..

Az első, és leginkább zavaró számomra az a linearitás.. Persze, vannak böszme terek ahol van legalább 4-5 ház/rom ahova be lehet menni és lehet találni egy konzervet és egy hullát a morci mutáns disznó társaságában.. A hatodik után unalmas.. Sajnos a zóna nem összefüggő, hanem "level"ekből áll.. Van köztük loading is ahogy kell.. (minimum valami oblivion szerű szabadságra számítottam)

Aztán ott az AI.. Az AI, aki bárhonnan észrevesz, bárhonnan eltalál, és minimum fél tár a leterítése.. Lehet, hogy én vagyok hülye, hogy legnehezebb szinten tolom, de nagyon fel tud b*szni.. A kedvencem, amikor a föld alatt, egy tök sötét szobában ahol semmi fény, úgy jön be az ajtón, hogy tökmind1 hol állok, felém néz és egyből lő.. A másik AI-t érintő probléma, hogy szinte bármilyen helyzetben én vagyok a fő célpont.. Egy esetben egy banditát 2 kutya marcangolt két oldalról, de ő fittyet hányva az egészre bőszen sorozta az arcom.. :/

Azt sem tudom miért hagyták ki a járműveket. Per pill ahol vagyok, van kb 3-4 végrehajtott feladat, aminek csak be kéne gyűjteni a jutalmát, de nincs erőm 6 loadingon és 5 pályán visszabóklászni a traderhez..

Ami még bugyuta, a fegyverek szórása.. 5-6 méter felett szinte esélytelen a fejlövés.. Nemtom, lehet ez is nehézségi szint miatt van, de idegesítő..

Összességében egy nagyon jó játék, de nálam kb ugyan az mint a far cry.. Szabadság szerű érzés, szép nagy pályák, meg puffogtatás.. (az eddigi kb 4-5 óra játékidő alatt semmiféle sztori nem volt.)

Ha majd végigtoltam lehet, hogy változik a véleményem, de egyenlőre ez van.. =[
  • Me0w
    A 7600gs erosebb kartya mint a 7300gt...
  • mojorisin
    Való igaz, a Dx8 alatt ugyan elfut a játék mindent maxra húzva, élsimítással, szűréssel együtt, de így viszont nem látod mit tud igazán a játék...sajna az én 7600 GT-m is kevés arra hogy DX9-be futtassam...diafilmnézéshez viszont ideális. :)
  • Me0w
    Ugyes vagy b+, es akinek 10-12 fps a dinamikus fenyekkel, az inkabb szenvedjen, minthogy berakna static lighmapsba es jatszana normalisan...