34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
sorrow #15230
A 7300GT-m(ddr3-as) képregényt játszott a Stalkerből úgyhogy maradt a dx8.
De az furcsa, hogy nálad 7600gs-en megy dx9-be, hisz az én kártyám egy kicsit erősebb is. -
#15229 Hülyeséget beszéltek!
DX8ban pont a szépségét veszti el a játék4
Én dx8ban kezdtem ,amjd dx9re állítottam és tátva maradt a szám!
Óriási a különbség, esőben, villámban, meg minden! -
#15228 oh köszi srácok a sok tippet, rögtön ki is próbálom. -
#15227 ehh:) tényleg majdnem... nah akkor meg is nézem ha leveszem a látotáv-ot. sztem vmi "distance" lessz a látótávolság! -
sorrow #15226
a legfontosabb talán, hogy kapcsolj dx8-ba és futni fog mint a kisangyal -
6600GT #15225 szinte ugyanaz a confingunk:)! a látótávolség meilyk a játékban??? -
#15224 húzd le a látótávolságot egyből jó lesz többit nyugodtan hagyhatod maxon semmit nem szarik. -
#15223 nah elkezdem végre én is. de ahogy megpillantottam a "nagy tájat" magam elött... hát lement az fps vagy 2-3-ra!! shadow qu... nincs bekapcsolva. amugy ugy van minden, ahogy a gép automatikusan beálitotta. 1024 és médium. A konfigom pedig: PIV 2.8 northwood ami 3.00 megy, 2x512 kingston, galaxy 7600gt. -
#15222 15185
Erre senki nem mond semmit? :D -
#15221 Pontosan -
Lazlo #15220 hát srácok..... van a második bázis az első a flash drivos ez a 2. az úton halad 3 manus 1bázis felé.....na megöltem vagy 20embert....1200 golyóval:S kpval alig lehet megölni messzíről sőt még közelről is nemtudom lehet hogy ezekse fajtiszta emberek hanem közük van a stalkerhoz és azért ilyen egcinehéz őket lelőni...de picit idegesít :) viszont graff maxon 1024be distance legkisebben csont nélkül fut :) tény hogy 20méterig látok el de bőven elég :) -
#15219 amúgyis qurva ocsmány lesz tőle a gfx saját vélemény:DD sry attol akinek aza fosás tetszik:) -
#15218 jaja ilyet tapsztaltam én is hogy lődözöm a katonát az meg járőrözik tövább:DD de szerintem ez valami bug lehet mert csak néha fordúl elő:) -
#15217 amúgy már megfigyeltem az ellenség is előszeretettl használja a távcsövet:) aza legdúrvább hogy az AI gondolkodik is úgy ahogy... ugyanis sokszor volt a szitu megláttam 4-5 katonát há mondom megvárom öket itt falnál ideérnek az lövök jött is 2 katona:) ledaráltam őket várok tovább, ketten megkerűlték az egész épitményt, én gugolok a fálnál egyszercsak hátba daráltak:DDDD a fegyverek szerintem pontosak csak a távolságot nem igen lehet érzékelni milyen messze van aza katona akit lősz deha bekapcsolod azta mérőt akkor látni fogod hogy nem száz méterre vagy attol a katonától akit lősz hanem 500-ra:DDD azért ott már van szórás meg szerintem ha belenézünk a célzóba sokkal pontosabbak a fegyverek -
#15216 hát meggyőztél hogy ne rakjam fel :) -
#15215 nekem tűzharc közben eltűnt a célkereszt :|
necces helyzet volt -
#15214 Az az "überbefosásos grafika" tönkretette a játékot az fps érték visszaesett kb a felére, olyan darabos lett a játék mint a németbrikett és az eredetit nem lehet visszerakni. Illetve vissza lehet csak lefagy se jobbra se balra nem megy a játék.Ha jót akarsz ne tedd fel. -
#15213 Hát hogy az AI zseniális azzal vitába szállnék, a híd tetejéről úgy szedtem le a 4 katonát pisztollyal vagy 3-3 tárat beléjük eresztve , hogy közben meg sem mozdultak , csak a végén eldőltek mint egy zsák.
De ettől még marha jóóó az egész.
-
#15212 Nagyjából egyetértek. Egy pár bug azért zavaró, de arra jöhet a peccs. És azon sem csodálkozom, hogy a Serious Sam-en, CS-on és Painkilleren nevelkedett gamerek most zúgolódnak. Nem mintha azokkal a gémekkel baj volna, megvan a jogos helyük nekik is. De hát itt inkább a realitásra törekedtek. Be kell látni, a valóságban ha meg kell támadni egy szakasznyi katonát, és Rambo módjára rontasz nekik, meghalsz.
Egyébként itt még viszonylag egészségesen eltalálták a realitás-fokot és a nehézséget. Még nekem is, aki nem vagyok egy nagy heccsát-huszár azért van esélyem, ha átgondoltan megyek bele a szituba.
Emlékszem annó, az Operation Flashpoint- ban halálra idegesített az, hogy az ellenséges katona még csak két pixel nagyságú a monitoron, én épp csak észreveszem, hogy az ott talán nem egy fűcsomó, hanem egy ellenség 500 méterre, és már fejbe is lőtt. Azért ennyire nem extrém a STALKER. Csak törekedtek a realitásra.
A fegyverek azért picit lehetnének pontosabbak. -
#15211 én is megveszem:) kipróbáltam nagyon tetszik, ezért hajlandó vagyok fizetni:DDD meg a multi miat is kell az origi:) -
Végre egy normális,szinvonalas elemzés a játékról.
És én majd csak holnap fogom tudni kipróbálni -
#15209 Szerintem nem. Olyan lesz tőle, mintha mindenhol Batman-reflektorokkal világítanának. Marhára szürreális. -
Árnyvadász #15208 Előszőr is: Aki egy kicsit is magára adó gémer, az megveszi ezt a játékot, mert ezt: ÉRDEMES!
A Wolf3D óta játszom FPS-ekkel, de ennyire jó játékkal ebben a kategóriában még nem találkoztam. Természetesen vártam a játékot, hol jobban, hol kevésbé, igazi hullámvölgyek alakultak bennem és most mikor a megjelenés is közel volt, plussz a gépemen landolt a program immáron teljes verzióban telepedve, szkeptikusan és ügyet sem vetve rá, mi várhat rám, nekikezdtem.
Az első ami szíven ütött az a grafikai látványvilág és a textúrák valami elképesztő részletessége volt. Majd jött a magavál ragadó hangulat és a Zóna élő világa. Majd az AI lepett meg és aztán úgy ahogy volt magába szippantott az egész. Még egyetlen egy FPS-nél sem tapasztaltam azt az egészen egyedi hangulatot ami ebből a játékból árad.
Miután nagyjából napirendre tértem a büntetésektől és belőttem a játékot DX8 és max. részletességre, elkezdtem valóban játszani. Mert addig csak bóklásztam, vadásztam, kutatatgattam és tátottam a számat rendesen.
Nyugodtan kimerem jelenteni mindössze 3 óra játék után: Én ezt vártam a programtól! Pont ezt, amit már annyi ideje sújkolnak belénk a hírekkel, képekkel, videókkal és egyébbel. Az atmoszférája a programnak és a kidolgozása: Mesteri!
Igazából csak pozitívumokat tudok mondani. A fegyverek realisztikusan viselkednek, van ballisztika és bizony a testhelyzettől is függ a pontosságunk, de a kezdő fegyverről is minden adat elérhető az inventory-ban, ha kiválasztjuk. Az inventory kialakítása, a térkép és a PDA is rendkivül átgondolt, letisztult és minden információ a rendelkezésünkre áll. A felvehető tárgyak is bőségesek és sok a titkos, rejtett hely, amit a stalkerekkel való beszélgetések során meg is találhatunk. A futás vagy sprintelés nagyon okos ötlet, egyrészt a gyors menekülés miatt, másrészt ha nagyon unalmasnak tartanánk egy ismert és átfésült helyszín újra bebarangolását, vagy hamarabb szeretnénk visszatérni a nálunk lévő cuccokkal a kereskedőhőz, akkor ideális választás. Járműhelyettesítő egy kicsit a szememben.
És való igaz, a vezethető járművek a sok anomália miatt feleslegessé váltak. Rendkivül kidolgozott a Zóna felépítése, szinte mindenhol van valami, amit érdemes átkutatni, bebarangolni és megnézni. De mégsem kelti azt az érzetet, amit az Oblivion ad, hogy teljesen el vagyunk veszve a nagy világban. Mert bár nagy távolságok vannak itt is, van bőven felfedezni való, és behatárolt a terület, de nagyon jól van megoldva, nem kizökkentő és nem illúzióromboló a megvalósítás.
Az AI nekem nagyon tetszett, mégha időnként kissé fura is. Az emberekkel jó csatákat lehet vívni, szinte már-már a HL1 legendássá vált dobozok közötti harca jut eszembe. Az állatok pedig tényleg úgy viselkednek, ahogy az egy ilyen formához illik :)
Jó dolog, hogy az AI figyelembe veszi a hangokat is amiket kiadunk, plussz, hogy mennyire esik ránk a fény. Azaz hall és lát. De képes csapatosan is reagálni a helyzetre. Mind állat, mind ember tekintetében.
Nem akarok jobban belemenni, időm sem engedi, túl hosszúra sem akarok nyúlni. Csak annyit szerettem volna ezzel a hsz-el közölni, hogy nagyon sok pesszimista és szkeptikus hsz után, a bizonytalan tábort, akik félnek esetleg a kipróbálástól vagy a gépigénytől, szeretnék arra sarkalni, ösztönözni, hogy ezt a játékot: SEMMIKÉPPEN SE HAGYJA KI!!!
Gyakorlatilag megérkezett szerintem nem, hogy az idei év egyik legjobb év eleji FPS-RPG-je, vagy túlélő-horrorja, kinek hogy tetszik jobban, hanem úgy ámblokk az egyik legütősebb, legjobb FPS a piacon évek óta.
A sok éves munka behozta gyümölcsét és nagyon kívánom a fejlesztőknek, hogy üzletileg is sikeresen legyen a projektük, én a magam részéről ezzel hozzá is járulok egy eredeti verzió megvételével e hét péntekjén.
Jó vadászatot STALKEREK! -
#15207 "Überbefosás grafika" ezt a modot érdemes felrakni?? -
#15206 thx! -
#15205 Faq-val ott van a bannerba -
#15204 komolyan mondom ilyen gém nem is tudom mikor volt utoljára pécén, hogy addig játszok, hogy már homályosan látom a monitor:D -
#15203 épp felakarnám rakni a játékot és a hardware information-nal megálltam mert vmi nem teccet, méghozzá az utolsó kis "kocka": page file!! ez vmiért nem teccik neki mert piros háttérel jelzi. nah ezt hogy lehetne növelni?? -
#15202 biztos túl nehéz neki a gamma:) -
#15201 miféle dx10 ről beszísz?:D stalker nem támogat -
#15200 -
#15199 hát nekem nagy "csalódás" volt többet vártam.uninstall! -
#15198 megvárom a dx10-es tapasztalataidat a stalkerről
hihetetlen hogy néha hogy össze tuggyátok keverni a szezont a fazonnal -
#15197 Én sem úgy értettem, hogy ugyanazo a fegyverek lesznek pontosabbak.
Úgy, hogy később lesznek jobb, pontosabb fegyverek. -
6600GT #15196 hello! amit a grafnál álltok ott ugye van minimal més maxig van,de ha ott a ADVENCE be tolom fel maxra és a BASICon meg lowan akkor most min van??
kösszi a helpet -
Szeszmester #15195 Gondolom nincs mindenkinek ilyen gépe.
Én az árnyékokat kikapcsoltam, látótávolságot nem tettem túl nagyra, tűrhetően megy.
Támogat DX10et is? -
#15194 Azért szó se róla, rég volt ilyen játék aminél addig nyomom amíg még látom a monitort ! És ez mindent elmond ami lényeges, a hibákon túl lehet lépni... De ami nagy igazság, hogy van valami a STALKER-ben ami a többi játék fölé emeli. Nemsokára meglesz az új PC-m és majd tesztelem azon is, igyekszem majd leírni a tapasztalatokat DX10 alól is. Jó játékot mindenkinek ! -
#15193 Sziasztok!
Duplamagos 2 gigás proci 1 giga ram gef 7600gt
Mindent ugy hagytam egyenlőre ahogy felinstalláltam a játékot!
Mikor betölti a pályát egy kicsit még akad de kb fél perc után ez szinte teljesen megszűnik.Új helyszinnél a töltési idő kb 3-4 másodperc.
Egy kis info hátha valakinek ez segít!
A felbontás 1024x768 és vista alatt tolom!
A játék az szerintem nagyon jó lett igaz lassan 5 éves a projekt!
Maga a környezet tényleg olyan csernoblosra sikerült, egyedül az "nem tetszik" hogy nincs karakterlap csak inventory!
Meg kell szokni magát a játékot ami szerintem 1-2 nap!
Probálok majd még én is grafiakai beállitást hangolni!
Haverom is feltette Vista alá éppen váltása volt és az ő elmondása szerint az uj oprendszeren valamivel gyorsabban fut a játék!
További jó játékot mindenkinek!
-
xrate #15192 P4 2,6GHz, 2*512 MB, Ati Radeon 9600 128MB géppel Vista alatt mire számíthatok? tapasztalatok? (vagy fel se tegyem?) -
#15191 Nem panaszkodom egy jó erős médiummal 35 fps simán!
Tegyél mindent maxra majd kezd el csökkenteni addig még nem akad4
Fraps-al ellenőrizheted az fps-t!
Sokat segit ha az árnyékoktól búcsút mondasz, nah egyébként is zavaró!