34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
Gyuszopapa #32818 #32791-re valaki tud segiteni. -
Sponnyabob #32817 Azt nagyon megköszönném mert az én angol tudásom nem a legfényesebb úgyhogy nem hiszem hogy bármit ki tudnék hámozni egy angol fórumból. -
#32816 Esetleg még a Catalys furfangos beállításaira gyanakszom. Bár csak ismerősnél volt vele dolgom, szerintem sokkal macerásabb, mint az nVidiaé.
Esetleg még átnézem a játék angol fórumát. -
Sponnyabob #32815 Be volt kapcsolva az EAX most kikapcsoltam de így se lett jobb. Nem tudom hogy milyen az eredeti fényviszony abban a teremben de amikor lefelé nézek akkor egész sötét lesz és akkor is rendesen megy a játék de amikor felnézek nagyon vakító világos lesz minden és belassul. Lehet valami driver hiba csak nem az alapnál vagy a vga-nál hanem valahol a rendszerben van hibás driver? -
Sponnyabob #32814 Nem tudom milyen mert integrált hang kártya és ilyen alapom van. Az EAX-ot meg megnézem. -
#32813 Még egy tippem van a hangkártya. Esetenként rontja a teljesítményt vagy rendszeresen kék halált okot. Milyen hangkártyád van? És ki van kapcsolva a beállításokban az EAX? -
Sponnyabob #32812 Ja és ráadásul a haveromtól kaptam kölcsönbe 1gb ramot mert ő most vett új gépet és a régi gépében olyan ram volt mint az enyém úgyhogy most 3 giga ram is van. -
Sponnyabob #32811 Hát én nem értem ezt a játékot néhol jól megy néhol meg nem. Most rájöttem hogy bizonyos helyeken szaggat csak annyira pl most ott vagyok hogy bementem az ajtón amin tegnap nem tudtam és ahol a második kód van a halott fickónál és az a fura lény van ott teljesen belassul és ilyen fura vakítóan világos minden és bármit csinálok nem változik de már ott ha kimentem a nagy teremből ott oldalt a lépcsőn fönt a kis szobába és az ellenkező irányba nézek mint a terem tehát a falat nézem teljesen jól megy de a környéken mindenhol ugyanez van tök jól maxon 50 fps-el de abban teremben megáll az élet és belassul. Próbáltam már a dx telepítést mármint azt amit a játékhoz adtak de semmi változás nem tudom mi lehet ez vagy mi idézi elő de nagyon zavar mert így élvezhetetlenné teszi a játékot. Valaki ennek fényében valami további ötlet? -
Sponnyabob #32810 hát ez balama meg kéne már tanulni az értelmező olvasást -
#32809 jol emlékszel a kod1243 -
#32808 Nem 1243 az a kód véletlenül? Nekem mintha ez rémlene. -
Sponnyabob #32807 Na megint én vagyok. Megcsináltam mindent amit mondatok nem lett sokkal jobb de már alacsony beállításoknál élvezhetően megy a játék. Most egy újabb problémám van elakadtam vagy nem is tudod mi van mert ott ahol az első számzáras ajtó van a föld alatt és meg kell keresni hozzá a kódot meg is találtam a halott emberkénél és a kód (remélem nem árulok el nagy titkot 1234 el idáig OK de! mikor kinyitnám az ajtót a kóddal egyszerűen nem történik semmi beírom a kódot és enter de nem történik semmi az ajtó továbbra is zárva van. Valami ötlet erre a hibára vagy nem is tudom mi ez lehet én vagyok a béna de a végig játszásban sem találtam semmit. -
Sponnyabob #32806 Akkor csinálok egy töredezettség mentesítést aztán meglátom hátha jobb lesz vírus irtót azt ki szoktam kapcsolni ilyenkor és virtuális memóriát meg nem tudom hogy vagy hol kell állítani úgyhogy annak utánanézek még. Ja és semmi különleges csak nem volt kedvem frissíteni a drivert és egyébként a 9.7 azt jelenti hogy 2009/7. hónapi driver -
#32805 Ez tényleg fura. Nekem 1.0005-ös Steam változat van, DX9-en alap grafikai beállításokkal 1440x900-on simán fut. Bár az igaz, hogy néha-néha beszaggat, megáll vagy 2 mp-re, de szerintem ez a pálya közbeni töltés vagy swappolás.
Nekem is XP 32 bit SP3 van, Celeron 3Ghz, 1.5 GB RAM(!) és Geforce 8600 GT 256 MB. Természetesen a legújabb VGA driver. Az igaz, hogy It's Meant To Be Played-s a játék, de ha másnak nincs gondja ATi ellenére. A driver nem lehet gond, bár a 9.7 nem tudom mikori, de a játék 2007-es kiadás. Esetleg a virtuális memória beállítása, töredezettségmentesítés vagy a vírus írtó. -
#32804 Nekem 3giga mezei 800-as DDR2 rammal simán lazán mindenhol. -
vasziszdasz #32803 2 GB az lófasz. Abból elmegy egy csomó a rendszernek, rezidens programoknak, videomemória másolatnak, nem sok marad a játékra. De még 8 gigával is szaggat, pedig ott mind a 4 GB megmarad neki (64 bit OS). Szeret swappelgetni a gém játék közben is nagyon, ezen igazából csak 8 db RAID0-ba kötött Intel X-25E SSD segítene valamennyit. -
#32802 Oké, gondolkodom rajta, de miért nem próbálod meg a legfrissebb catalystot? Vagy van valami ami csak ezzel a 9.7-el fut? -
Sponnyabob #32801 9.7 catalys (Ez nem a legfrissebb driver) és Win XP Sp3 32 bit. Egyébként most kikapcsoltam mindent amit lehetett és levettem mindent 25%-ra és most egész jól fut, de az a furcsa hogy mikor a Fraps 30-50 Fps-t ír akkor is néha olyan furcsán beragad az irányítás hogy megy tovább mikor már nem is nyomom a gombot. Na mind1 most azért élvezhető lett a játék majd megpróbálok még pár beállítást aztán ha nem lesz jobb akkor így játszok, de azért ettől a géptől többet várnék el. Köszi a segítséget ha van még valami ötleted akkor azt még írd le légyszíves hátha valami változik. :) -
#32800 VGA driver a legfrissebb? Milyen oprendcered van? -
Sponnyabob #32799 Hát az én monitorom 1680x1050-es felbontású de akárhova teszem a felbontást nem jó már levettem 1024x768-ra is de ott se jó még a legalacsonyabb beállításokkal sem. -
#32798 Hmmm....
Ez érdekes. Ott valami nem kerek.
Én is ATI kártyával játszom a játékot--->4670 512ddr3--->3g ddr2 és úgy hasít mint az álom minden fullon. Jó, mondjuk az én monitorom nem bír 1280X1024 től nagyobb felbontást. -
Sponnyabob #32797 Hát így se lett jobb ugyanolyan sz*r maradt -
Sponnyabob #32796 De akkor elveszek a mentéseim? -
#32795 Patcheld fel 1.0006-ig hátha..... -
Sponnyabob #32794 Ja és 2Gb RAM van a gépben. -
Sponnyabob #32793 Sziasztok! Meg tudná nekem mondani valaki hogy a Shadow of Chernobyl-ban miért szaggat a játék mint állat 8-10 fps-t produkál. A gépigény szerintem gond nélkül megvan mert 4 magos AMD proci meg ATI radeon 3870-es vga. A 1.0004-es patch van fenn. Az ATI kártyát nem szereti vagy mi lehet. A játék elején jól ment úgy kb 30 fps tehát egész elfogadható de amikor le kell menni a föld alá a csatorna rendszerbe akkor úgy elkezd szaggatni mintha diavetítés lenne és ráadásul ha épp jól is megy akkor is a csávó öszze-vissza megy pl: ha megnyomom az előre gombot akkor nem tudom megállítani elengedem a gombot és még 4-5 mp-is megy előre. Nagyon megköszönném ha valaki segítene. Köszi előre is!! -
#32792 hali
az mitől van,hogy ha static lightingnél nagyobbra állitom a játékot (tökmindegy hogy dx8,9) akkor a következő indításnál mindig leáll a játék? már a menüig sem jutok el
és ami az érdekes hogy SHOC-nál is ugyanez van...help pls,megőrülök D: -
Gyuszopapa #32791 Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy a Steam verziót lehet-e magyarosítani és ha lehet hogyan?Előre is köszi a válaszokat. -
SaGa #32790 Mindegy. Megnézed a hullát, ott lesz a feladat a tiedben. Ha nem, akkor rossz a LURKS mod... -
Tanker #32789 Egy külföldi fórumon találtam ezt a szöveget:
"My results are just as mixed as yours on the Protect Border task in the army warehouses. What I've found is this:
First, the critters can pop up at either the northern border to the red forest, or they may show up at the southern road coming from the bar. And just because the task has been assigned does not mean the critters have come yet. They can spawn anytime in the nest 24 hours. When they do, you have to kill all of them to finish the task.
Even with the best defense, one or two dogs or other critters can escape the killing at the border. You will have to take the time to wander the map and kill everything that moves to finish the task. Not too hard: there are dogs on the northwest edge, big critters between the north border and the Freedom camp, and bloodsuckers in the village. Just get them all. One occasional problem occurs on the north road. Some of the dogs go north of the transfer point to red forest and stay there. If you think that might be your problem, go up to just short of the transfer point and start tossing grenades into the corners. That may kill or at least stir up any dogs hiding there."
Nem vagyok valami jó angolból, annyit értek, hogy a szöveg írója azt javasolja, hogy öljek meg minden szörnyet a térségbe és akkor completed lesz a task? Javítsatok ki ha tévedek. -
Tanker #32788 Jah abból 4-et már kicsináltam amikor a Bulldog 6-os fegyóért mentem akkor még van 2 -
#32787 van abban a faluban vagy 6 bloodsucker. -
Tanker #32786 Vannak vérszívók a faluban meg asszem 4 kutya az északi részen de azok alapból ott vannak, meg persze a 3 nagy fentudja mi a tábor és a mocsár között. Azokat is puffantsam le? Mert egyébként átvizsgáltam a pályát és nem találtam dögöt sehol -
#32785 Lehet, hogy nem ölted meg az összes dögöt. Nekem is volt már olyan, hogy ki kellett nyírni őket. Meg is tettem és nem irt ki semmit. Aztán kiderült, hogy valahol még mászkáltak dögök arrébb. Azokat is megöltem és mission completted! Nézz szét, hogy az összeset megölted e. -
Tanker #32784 Üdv.
Van egy olyan task a játékban hogy meg kell védeni a tábort a mutáns kutyák stb. támadásától. Szépen ki is vártam hogy jöjjenek erre nem északról hanem délről a bár felől jelennek meg, de sebaj, lepuffantottam mind, csak sajnos semmit nem számított mert nem engedi valami miatt befejezni a melót. Valaki találkozott ezzel a problémával? És esetleg tud rá valami megoldást? 1.0006-os patch van fent úgy hogy, a mentést betöltés trükkök nem működnek. -
#32783 De nincs nála pda. Beszélni kéne vele elvileg. -
SaGa #32782 Nem gond, az info ott van a pda-jában... -
#32781 Azt hiszem akkor van ez mikor kikapcsolod az agyperzselőt vagy mit. Aztán visszaküldd a kordonba, hogy beszéljek Guid-al és ő ad vmi koordinátákat. Rosszul mondtam, mert mikor beszélek vele először még vissza kell mennem strelok relytekhelyére (a laborba) h találkozzak a professzorral és utána lessz vmi koordináa pripyatba. De a banditák mindig addigra megölik. :S:S Esetleg vmi ötlet?? Köszönöm! -
#32780 Hopp benéztem topikot bocsi -
#32779 Hát ezel én nem találkoztam milyen kordinátát ad és holl jársz