34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Szathy
    Hali!

Olyan problémám van, hogy pár napja nem akar működni a SOC. Oblivion moddal játszom a játék kezdete óta (1.005-ös verzió).
    Tegnap be akartam tölteni az utolsó állást, de a töltőképernyő helyett pár mp-ig fekete képernyőt láttam csak. Aztán megjelent a töltőképernyő, majd még a Prefetching objects vagy mi alatt ismét fekete és itt behalt a játék a feladatkezelő szerint. Újraindítottam a gépet, újrapróbáltam, most az egyel előtte levő mentéssel (mindkettő a Freedom pályáján lett mentve, mikor megérkeznek a monolithosok), de már a betöltő képernyőig se jutottam el.

Ma újra próbálkoztam, miután töltöttem le frissebb VGA drivert, de semmi változás. Kíváncsiságból megnéztem, mi van, ha éppen csak egy picit megváltoztatom a beállításokat, és már ekkor is lefagyott fekete képernyővel, mielőtt visszadobott volna a főmenübe. Ahányszor a Use gombot nyomom a menüben ez van és a mentésekkel sem változott a helyzet.

Van valakinek valamilyen ötlete a dologgal kapcsolatban? Hogy lehet, hogy egyik napról a másikra meghal? (Itt jegyezném meg, hogy mikor utoljára játszottam vele, akkor már ismeretlen okból lefagyott párszor a játék akció közben, de cserébe adott rendes "A ... folyamat leáll" Wondows-os hibaüzenetet. Tegnap és ma, csak akkor teszi ezt, miután feladatkezelőből bezárom.)

Windows 7 alatt játszom. A fent leírtak előtt egyetlen egyszer sem volt vele probléma, ezért a laptop hibáját is kétlem. Igen, egy izmosabb laptopról tolom. Tegnap, mikor először mutatta a halál jeleit, kíváncsiságból elindítottam a Mass Effectet és az tökéletesen, hiba, lassulás és abnormális jelenségek nélkül futott, ahogy szokott. Ma lefuttattam egy vírusellenőrzést a rendszer mappáiban, a játék mentéseinek mappájában és a játék mappájában, de semmi. Aztán Anti-Spyware programmal is megvizsgáltam a gépet, semmi. Aztán megtisztítottam a registry-t, de semmi.

Valaki tudna segíteni?
    Ha csak újratelepítés oldaná meg a problémát, mire kell figyelnem, hogy a beállításaim és mentéseim ne változzanak (a biztonsági mentésen kívül)?
  • SaGa
    A tárgyak csak akkor lesznek ott, ahol meg szoktak jelenni, ha megtalálod azt a pda-t valamelyik halottnál, amiben benne van az információ. Amikor átkutatod a hátizsákokat, jön egy csipogás és pár másodpercre kiírja, hol és mi van eltárolva és megjelenik a kis kék jel a térképeden is. Tipikusan nem szokták észrevenni a kollegák, mert az inventory kitakarja...
  • KopfSchuss
    Pedig a föld alatti laborok a kedvenc pályarészeim, nem egyszer nézek vissza rendszeresen.
    Nálam pl. Az X18-asban legelőször 2 Snork van össz-vissz, meg pár kopogószellem, ami abba a kék villám gömbben van, vagy mi az Atya Úristen az.
    De mikor visszamegyek már van vérszívó, sőt, 2 irányítót is leszedtem, ott ahol semmi sem volt eddig. De találtam jó cuccokat is. Pl. Monolit ruhát, AKm-et gránátvetővel, stb.
    Vannak térképeim, amin jelölve van rengeteg minden, hogy a játékban hol találhatod meg ezt meg azt.
    Nekem sajna nem minden van ott ahol jelzi, de másnak hátha igen.
    A SOC-hoz is van, meg a CS-hez.
    Bemásolom, akit érdekel nézze át, hátha talál magának valami jó cuccot, amiről esetleg eddig nem tudott. Ja, és jelzi, hogy miket találhatsz a rejtekhelyeken.

http://www.webalice.it/requena/game/stalker/stalker_Map_Zone.htm

Ez a SOC-é
    a következő pedig a CS-hez tartozik

http://www.webalice.it/requena/game/stalkercs/stalkercs_map_zone.htm
  • Archicad
    Nekem Logitech 2.1-es rendszerem van. Én naponta csak 10 perceket mertem játszani, amikor a föld alatt voltam. :-)
  • Optimus Prime
    Hát már 2 hónapja meg van a játék, de hébó-hóba játszom vele. De a lényeg, nemrég vettem egy jobb Geniues 2.1-es hangrendszert és a minap épp a földalatti laborban voltam, ahol egyéb zörejek mellett pár mutáns is feltűnt. Hááát... így még nem féltem egy játékban se. :D
  • SaGa
    Ez egy közismert hiba a játékban. Többen vannak ,akik nem találták, mint ahányan igen. Általában már hamarabb meghal, mintsem felvehetnéd a küldetést...
  • KopfSchuss
    Szevasztok!
    A Shadow Of Chernobylban, ahol a Szolgálatnál kell, illetve lehet feladatokat csinálni, Voroninnál van egy olyan lehetőség, hogy: Semlegesítsd a banditát(Poker).
    Ez nekem valahogy nem megy, mert átmegyek a Sötét völgybe, ahol jelöli, de nincsen ott.
    Nem tudom kinek van még így... De aki megbírta csinálni elárulná, hogyan?
  • Dj Tommy
    Köszi, ki is probálom
  • CsabaHUNDeath
    @cascada: Megoldás
  • CsabaHUNDeath
    http://gamepod.hu/tema/re_jowood_es_stalker_learazasok/hsz_38-38.html
  • mcmoha
    Az fsgame.ltx file elso soraban a C:\-t ird at H:\-ra.
  • Erfalos
    Valaki nem tudja hogy hol lehet beállitani hogy hova mentsen a játék? mert nekem a h a főmeghajtó és a c re akarja menteni, de mivel nincs is c igy nem tudok menteni :S
  • Dj Tommy
    Én ma vettem meg a játékot, 460 ft-ért a Steamen keresztül, szerencsére 90%-os off volt az eredeti árból

Esetleg aki Steamen keresztül vette meg a játékot, az tudta frissíteni a v1.0006-os verzióra?
  • TSL16b
    Nem. Minek írnék le olyat, amit a lap alján a hologram szóra keresve is meg lehet találni? Pl. itt meg itt. Pont ahogy kérted, spoilerben.
  • DJviolin
    Leírnád egy spoilerben nekem, hogy mi lett volna, ha még más fele is elbóklászok? Mi az a hologram? Már letöröltem és nincs kedvem elölről kezdeni.
  • TSL16b
    Ja, a Monolit magyar hangjáról van szó? Azt az egyik haverom szinkronizálta, az angolt meg visszatettük (ott voltak a hangok, csak eredetileg nem játszotta). De ha a Monolit terme helyett másfelé mész, akkor még lesz némi harc, meg egy pár érdekes dolog.
  • DJviolin
    Szia!

Nekem nem is volt a hologramos rész, nem is tudom, hogy micsoda az (habár láttam már videón), mert eléggé kutyafuttában játszottam végig. Pár részfeladatot még nem oldottam meg. Nekem olyan volt a befejezésem, hogy egy nagy vas ajtón a földszinten jutottam be az erőműbe, majd bent harcolva bejutottam a szarkofágba, ahol egy darab teleport kapun átlépve felkerültem a tetőszerkezetbe, majd elmentem a nagy világító kőhöz, vagy mihez, és kívántam egyet, hogy szűnjön meg a zóna. Ezután egy szép mezőn találtam magam, de mikor a megjelölt kinyitotta a szemét, vak volt, mert csupa szürke volt a szeme és vége lett a játéknak. Egy öreg férfi hangján magyarul, angolul és oroszul szólítgatott magához a kő, amikor az erőművön belül harcoltam.
  • TSL16b
    Ha a hologramra írt zöld feliratra gondolsz, azt mi tettük oda. Sokan nem tudták, hogy utána visszanézhető a PDA-ból, persze csak ha a folytatást választod.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Most játszottam életemben először végig a stalker-t. A végén a szarkofágban a magyar szövegek a magyarosításnak köszönhetőek, vagy pedig benne van a játékban gyárilag? :)
  • SaGa
    2: nincs kulcs. Beszálj vele, elmondja, hogy a falon, kb 3 lépésnyire ott a kapcsoló...

1: miután beszéltél Guide-dal...
  • peppino3
    1 a professzort hol/mikor találom mert olvastam hogy mikor az agyperzselős dögöt meg öljük akkor sterlok rejtekhelyén ott lesz de nemvolt
    2 egy küldetés vállaltam miszerint meg kéne mentenem a szolgálatost de a kulcsot nem találom hol lehet
  • pajti
  • Yan
    végig mész az akácosúton a vodás tornyokig ;)
    ott lent a mélyben megtalálod.
  • pajti
    Kösz a segítséget mindenkinek :)
    Védőruha már van a Yantarról, viszont mégegy kérdés ezt a Brain Scorchert hol találom?
  • SaGa
    Amíg nem kapcsoltad ki a Brain Scorchert, addig nem jutsz át...
  • Filder
    Szóval célszerű oda valami jobb védőruhában menni.
    A jobb védőruhák pedig úgy lesznek elérhetőek, hogy teljesíted az egyre nehezebb küldetéseket.
    Kitaláltak ezt.
  • Yan
    pici sugárzás van azon a macskaköves úton ;)
  • pajti
    Üdv.
    Pripjatyban csak akkor lehet átmenni ha megvannak az összes küldetések? Mert az oda vezatő úton game over-el összeesik..
  • merkon234
    nekem mindenféle mentést küldhjetnétek
    e-mail: [email protected]
    köcc ^^
  • olika99
    Sziasztok valaki privátban tudna küldeni nekem egy 25-50 % közöti mentést??:D
  • SaGa
    Akkor passz. A mod az 1.0005-ös patchez való? Vannak hozzá különböző patchez illesztő patchek...
  • kri555
    Hy
    Valaki tud olyan trainer ami MŰKÖDIK az 1.5-ön ?
    Valaki segítsen! Előre is köszi
  • lacinkacinka89
    Köszi SaGa a választ, de nekem nincs magyaritásom fent. Csak a játék, az 1.0005-ös patch, és a mod.
  • SaGa
    Emlékim szerint ez akkor szokott előferdülni, ha magyarítással együtt használja valaki az OL modot. Átmenetileg vedd ki a magyarítást és amikor ezen túl vagy, tedd vissza...
  • lacinkacinka89
    Hy! Olyan problémám van, hogy feltettem egy bizonyos Oblivion Lost Ultimate mod-ot a játékhoz. És mikor a csapostól megkapom azt a küldetést, hogy menjek le a laborba a sötét völgybe, akkor ott lent mikor kinyitom a 2. számos ajtót és leérek oda, ahol a dokumentumok vannak, akkor ott jön egy burer akit meg kell ölni és egy átvezető video. Namost mikor jön a video, után nincs semmi csak fekete kép. Lefagy a játék, nem megy tovább, viszont a menübe escape-vel ki tudok lépni. Ez miért van ? Van rá vmi megoldás? Válaszotokat köszönöm!
  • Gyuszopapa
    Köszönöm.
  • kri555
    Kösz! Felraktam a patch-et és elindul.
  • Grifidos
    Simán működik rajta a magyarosítás.
  • Optimus Prime
    A Steam verzió magyarításáról nem tudok. Általában nem működnek rá a modok és hasonló, de egy próbát megér.

A 2009 mod bajairól nem tudok, bár nem hivatalos kiadás. Az 1.0006 patch lehet kell hozzá.

Eddig nem találtam infót az alacsony fps-re, bár csak kis részét néztem át a topicoknak. Mert van egy pár...
  • kri555
    Felraktam a 2009 modot és ezt írja ki

Valaki tud segíteni?