S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Végre nem 23 óra/hét esõ van a játékba, mert mikor blowout után rákezd az 1 hetes esõre, szépen megváltoztatom. Végre hosszabb ideig is tudok gyönyörködni az esõ nélküli tájon 😊.
van egy olyan is hogy sv_setenvtime ezzel állítólag az idõt lehetne állítani, de semmilyen formátumban nem jó neki.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Kötszerbõl 15-20, medikitekbõl is kb 20 kell. Az utóbbiból a kék vagy a sárga jó, a narancs itt már nem sokat ér. Persze ha nincs más, az is használ...
A fõ része az OL 2.2 és az Arsenal (emiatt rengeteg fajta fegyver és lõszer van, nem gyõzök válogatni). Emellett hozzá idomítottak még vagy 20 modot, így egy szép nagy komplex lett belõle. A grafikus tunningok miatt kicsivel nagyobb gép kell neki, mint az alapnak. Pl rengeteg a színes virág, ami talán a Priboi Story-ból való.
Hozzá kell tennem: az OL korábi verzióival játszottam már egész a korai verzióktól, a 2.2 kimaradt, így lehet, hogy pár "meglepetés" azoknak, akik azt ismerik, nem újdonság.
Elviekben van benne frakcióháború. Nos ebbõl eddig annyit vettem észre, hogy a kereskedõknél be lehet állni bármely frakcióba, kezdve a lonereken, befejezve a zombikon. Azaz, lehetsz moloit , katona, kutató, amit akarsz. Ha kiválasztod a csapatot, megkapod a kezdõ felszerelésüket és a többiekhez valló viszonyukat is. Ha pl katona leszel, a kezdõ falu egybõl ellenségessé válik. Ha duty, akkor simán begyalogolhatsz a katonák közé is, semlegesek... Mivel a kapuk nyitva vannak, a Cordonból rövid úton át lehet menni a Dark Valley-ba... Mivel a duty-ba álltam be (elõtte azért kipróbáltam a zombi, a kutató és a monolith kezdést is), és Voronin küldött egy üzenetet rádión, hogy a Dark Valley-t lerohanták a banditák oda kéne menni segíteni, elindultam arra. Aztán két napig tartott, mire ki tudtam jönni (hell fokozat). Közben jött egy üzenet, hogy dwarfok jönnek elõ a föld alól, így azokkal is volt egy kis hirig. Meg jött egy másik üzenet, miszerint a fõhadiszállás lerohanta egy controller, meg a csapata. Na oda nem sikerült eljutnom idõben, lerendezték nélkülem. Több ilyen üzenet is jön idõnként, más-más területrõl. A Dark Valley-bõl nagyjából kitakarítottam a banditákat, de semmi létható hatása nincs. Lehet, hogy kicsit korán jöttem el?
Valahogy bekeveredett egy freedom harcos, aki gyakorlatilag sérthetetlen. Lehet, hogy anomáliába csalva lenyomható, de inkább kikerültem. Lehet, hogy bug, bár késõbb, a katonai raktárban is találkoztam eggyel, akit én képtelen voltam lelõni, de a duty-s haverok valahogy lerendezték (vagy akkor nem jelent meg, amikor többen támadtunk, mindenesetre mindenkit kiiktattunk közösen). Lehet, hogy az kell a terület elfoglalásához, hogy legyen velem a csapatból valaki. Ugyanis néhány embert el lehet hívni segíteni, de erre csak késõbb jöttem rá.
A duty fogoly a Dark Valley-ban rácson kívül ácsorgott, de míg ki nem nyitottam az ajtót, nem ment el. A másik duty-s, akinél az alapjátékban fel lehet vállalni a fogolykisérõ banditák lelövését, ott ácsorog egy barakkban, nem mozdul és nem is lehet vele beszélni. Lehet, hogy arra vár, hogy a "jó irányból" menjek a területre?
Mellékhatások: A Military Warehouse pályán ácsorgó duty kontingens gyakorlatilag nem áll velem szóba (nem jelenik meg a beszélgetés menü), bár zöldek. Ellenben, amikor lelõttem a toronylövészt, meg kilõttem a fõkapu õrségét, hogy bemehessek a Vintar-ért, szépen felrobbantották a hátsó falat és lerohanták a bázist. Az most Duty állomáshely...
Lett pár plusz feladat a duty-nál, de amiért a jobbik védõruhát adják, kicsit odébb költözött, Pripjatyban van a kiiktatandó áruló. A ruha meg 180k Ru, mostanában nem lesz olyanom. A duty kezdõkészlet egyébként a gyengébbik duty ruha, egy géppisztoly, meg némi lõszer és kaja...
Egyébként minden eszement drága, nem leszek milliomos, fõleg, hogy a fegyvereket vagy nagyon gyorsan összekapkodom, vállalva azt, hogy valami megbújt ellen lelõ, vagy nem jut semmi, mert a haverok/semlegesek összeszedik elõlem. Viszont néha lehet találni egy szerszámosládát, amivel fel lehet javítani 1 db fegyvert. A láda 20 kiló, cipelni kicsit nehéz, és használat után eltünik. Azt a fegyvert javítja, ami a fegyverslotban van, jól meg kell gondolni, melyikre használja az ember.
Más: néha kicsit megakadt, egyszer fagyott is. Késõbb rájöttem, hogy a videokártya ventilátora a gyári beállítás szerint hûti a GPU-t, nem úgy, ahogy én belõttem, így közel jó 10 fokkal magasabb (70 körül) hõfokon ment. Amint aktiváltam a saját beállításomat, megállt úgy 60 fok körül és nem akad. A W7 64 valamiért nem aktiválta bekapcsolás után...
Nem csak a PDA-t feladatlistáját kell nézni, hisz abban a legfontosabb, elsõdleges feladat évégig az, hogy találd meg Sztrelokot. Emeleett, amint megjön az üzenet, ott is megjelenik a feladat...
Mivel a választás a Tied, akár el is ronthatod...
Ezért kezdtem újra Yantartól. Bár lehet hogy a legelejétõl kellett volna...
ami pedig újdonság de lehet nemide való...bevan jelentve hogy õsszel Stalker-Call of Pripyat. és a mod is elkészül a Lost Alpha ha minden jólmegy. jó második félévünk lesz.
Ellenben a stalkereknek megjött az esze. Ledaráltuk a kezdeti autójavítót, hogy kiszabadítsuk Nimble-t. Mire észbe kaptam, a három segítõm összepakolta a szétszórt fegyvereket, lõszert, kizsegóbelte a hullákat és nekem akarta eladni a cuccokat. Figyelni kell, nem lesz annyi zsákmány, fõleg, hogy a "random stash, less stash" opciót állítottam be...
Piciny hiba: A jobbra (normál helyére) került felhúzó/töltõ tolattyúk csak a belsõ nézetben mûködnek jól, kívülrõl nézve még mindig bal kézzel rángatja...
Ott is gránát eldob, sprint a busz mogé, de még úgyis tutira eltalálnak, és a ruha is durván amortizálódik. De még mindig jobb mint a vörös erdõ belsejében az "elgurult a gyógyszer" kutyatámadás, amikor úgy 30 vak kutya van, 4 pseudodog, amik summonolják a kamukutyákat amik egyébként ahhoz képest hogy kamuk ugyanúgy sebeznek.
A "labirintust" (mindkettõt, az elsõ az erõmû alatti rész, a következõ meg a titkos labor elsõ pálája) egy szál Vintarral végig lehet úgy csinálni, hogy kb másfélszer annyi lõszer kell, mint ahány ellenfél van. OL moddal kicsit más, mert az pakol be pár nem emberi ellenfelet is és visszafele jönni nehezebb, mint elõre menni, de sokkal több lõszerre abban sincs szükség...
Tegnap este felraktam W7 64-re azt a megamodot, ami az OL2.2-t kombinálja egy halom egyébbel. Elsõ nekifutásra nem tetszik a kinézete, de kicsit kapkodó módon az elsõ indítás elõtt beletoltam több opcionális modot (pl ami õszi tájjá változtatja a nézetet), így délután újrarakom...
Amit eddig láttam belõle: a teljesítménnyel nem lesz gond, a hell fokozat érdekes lesz, bár azon kissé meglepõdtem, hogy Wolf a pisztoly helyett egy Mosin Nagant puskát ad, 80 lõszerrel. Ami tetszett, hogy az árnyékok végre jó irányban állnak, a puska töltõkallantyúja jobb oldalon van és használja is a karakterem. Igaz, emiatt két macska ki is nyírt rögtön az elején, mert mire betoltam az öt lõszert, szétkarmoltak...
viszont arra vigyázzatok hogyha az erõmûben mentetek midngi álljatok be a sarokba. egyszer tûzharc idején mentettem amikor pici csend volt. meghaltam. töltöm vissza, mögöttem egy köcsög monolith. huszadjára tudtam úgy megölni hogy gyorsan fordulásból kés a nyakra^^ tõle lett FNT2000esem😄 a láma^^
A Harcmodor nalam is az ovatos, de sosem baxakodtam, hogy most eppen mivel menjek, milyen ruha (persze valamennyire odafigyeltem)...stb, artifact? na nee 😛 en szinte csak golyoallosagra pakoltam es kesz, tobbivel nem foglalkoztam. gond nelkul vegigvittem jatekot, csak a gépem problémázott pripjaty mapen =)
Sztem nem azzal kell mindig baxakodni, hogy mikor mi hol mennyi stb. Azt ol2.2ben eri meg, amikor csak funolsz.
amugy olbasn sig re meg vintarra eskuszom. granatvetot sosem hasznaltam, granatot imadtam dobalni, mert bazijo hangja volt.
Viszont Hellen is konnyu olban, ezert anno osszepakoltam egy realism moddal, (mar nem emlekszem nevere) ahol 1-2 loves már halálos volt. Na ott élveztem. Tervezem, hogy ujra felteszem, csak haver lemeze beszart, penzt meg nem csapok érte....kevés a seeder =/
A SEVA cucom még majdnem tökéletes. Ha nincs nálam semmilyen artifact akkor ne is próbálkozzak az erõmûvel?
menj neki a szabadságnak. bajod nemlehet igazán és csak tapasztalatot ad neked. de vigyázz a 3-4 toronyra meg arra hogy ha kinyírtál mindenkit akkor néha 10-12fõs csapatok fognak jönni, hogy visszaszerezzék.
http://hu.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R._-_Shadow_of_Chernobyl#Fegyverek
a szabadságot meg inkább hagyd mert késõbb lesz még velük dolgod meg a dutyval is szóval szerintem csak viccbõl öld õket ne mentsd el, mert késõbb ez visszaüt.
az agyperzselõ utáni részben már nincs sok esélyed gyûjtögetni, elõtte több van de azért bõven akadnak holmik ezekután is. menetben rögtön az elején egy monolith lövöldöz rád Dragunovval azt ha megszerzed messzirõl adhatsz pár pontos headshot-ot. az RPG-t sose néztem sokba nem az én mûfajom hasonló vagyok mint SaGa de én szeretek ráérõsen játszani azaz mindent megnézni mégha veszélyes is..szokásmnak hála van pár ritka cuccom.
az agyperzselõ után meg többségében NATO-s lõszereket találhatsz azaz a GP-be meg TRS-be jó, meg Gauss-ba töltényeket. amikor a dekódert veszed fel lehet találni egy katonai ruhát is ami jobb mint a SEVA szerintem meg a duty-s ruhánál is. egyébként pont összehasonlítottam a SEVA-t meg a duty-sat és tökugyanazok voltak...
ha bentvagy az erõmûben valamelyik monolithnál az elsõ nehezebb részen (amikor majd egy terembe kell bemenned -lesz rács is-) lesz egy FNT 2000 gépkarabély. olyan mint a GP csak gyorsabb, erõsebb és beépített gránátvetõ van rajta. én az OL-ban sötétvölgyben találtam egyet, a labor bejárata feletti ház legfelsõ szobájának az ajtójában...észresevettem volna annyira nemvolt eldugva csak ráléptem, és jéé mondom egy FNT😄. szóval töltényt szerezz sokat mert ha jól akarod átvinni a labirintusos részhez kell munició. meg legeyn nálad sok elsõsegélycsomag, meg radioaktivitást elállító kötser bár ezeket az artifact-okkal is csökkentheted. viszont sokat ezekbõl se érdemes cipelni mint én az OL-ban...most vagy 14-15 van nálam. agyperzselõ elõtt csak mindig a vadterületre jártam potyázni😄
Sajnos csak 1.0004 MOD-hoz illeszkedõt találtam. Érdemes-e azt kipróbálni? Van-e valakinek tapasztalata ezzel?
Captain Sonar 2024 Remake
Az AK, 3-as sorozatra állítva teljesen jó közelre is, ha többen vannak, mert belegyalogoltam eszetlenül egy csapatba, vagy hagytam magam megkerülni. Normál esetben a rövid sorozatokra hangolt AK-val is lehet egyeslövéseket leadni ha kell...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
1 moonlight, 2-3 crystal, 1 battery (amelyik az elektromos hatásoktól véd, ellensúlyozandó a moonlight hatását). Ha két crystalt viszel, akkor éredemes még a másik batterybõl (tûz ellen) vagy a Springbõl egyet vinni. Esetleg mindegyikbõl, és a megfelelõ helyeken cserélgeted az övedben õket...
Lõszer kell sok. Fegyverbõl elég egy Vintar és egy AK (a legjobb a Strelok búvóhelyérõl elhozott gyorstüzelõ egy távcsõvel megsegítve), vagy egy GP. Mindháromhoz lehet lõszert találni, bár az AK-ból kevesebbet, mint a másik kettõbõl..
Közelharcra a shoti se rossz, csak nehéz a lõszere és lassú. Ráadásul annyira "közeli" közelharc ritkán lesz, ha óvatosan közlekedsz...
A térképen ha be akarok menni az erõmûbe, azt "írja" hogy mindenképpen legyen nálam két ruha. Minek kell 2?