S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

koschwarz
(ja de, az egyik lehetséges befejezésnél süt a nap is 😊))

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Yan
Itt is találsz képeket, videókat a városról.

¥ xfire: kistekila

A topikban valahol jó messze lent, van egy belinkelt fotó, ami Pripjatyot ábrázolja. Azt a részt, amit lemodelleztek a stalkerben. Ez gyakorlatilag a központi része, és az pontosan úgy néz ki, mint a valóságban. Kicsit zanzásított, mert az a híres órisákerék a valóságban messzebb van a színháztól és a szállótól, mint a játékban, de a színházépület, a szálloda, a központi tér ott van és úgy néz ki. Még azt is meg lehet mondani, hogy a játékban szereplõ melyik épület tetejérõl készült a fotó.

koschwarz
a stalkeres srácok jártak pripjatyban, míg a cod4-esek szerintem nem...

én nem emlékszem arra, hogy nap BÁRMIKOR is sütött volna a játékban 😊))

TitaniumRR
Nos, eljutottam végre Prypiatba.

Tényleg nagyon jó hangulata van, viszont távolról sem teljesen bebarangolható.

Korábban jeleztem, hogy a CoD4 Chernobyl pályája nagy kedvenc, most viszont azt látom, hogy a két játék Prypiatról alkotott képe több ponton eltér. Melyik a hiteles?

A Stalkerben pl. sehol sem találtam a mûugró uszodát, s a hotel sem olyan, mint a valóságban. Létezik ez vagy csak körültekintõbben kellene keresnem?

+1: Az idõjárás mindig zord borongós Prypiatban, fokozva ezzel az apokaliptikus érzést vagy azért néha ki szokott sütni a nap ala topic banner?

Captain Sonar 2024 Remake

koschwarz
tök elfelejtettem már hogy hol, de még a játék elején találtam egy upgrade-elt tundert (tûzgyorsaság volt fejlesztve rajta), de aztán az egész játék végéig használtam (spóroltam vele), és nagyon hasznos volt a végén a monolith ellen. az volt a kedvencem.

Passz. Találtam, leszereltem más fegyverekrõl és ráraktam.

Ahoz az AK- hoz hol szereztél hangtompítót meg gránátvetõt ?

Kiegészítõ: a NATO fegyver, amit magammal szoktam vinni, az a fajta, amit a Wild Territory-n a lelõtt helikopter körül heverõ fehérruhásoktól lehet begyüjteni. Amelyikrõl leszerelhetõ a távcsõ...

A kulcs a labor bejáratához kell, a szolgálatost (Duty) úgy tudod kiszabadítani, hogy a cellája melletti falon lévõ kapcsolót benyomod, ahogy azt el is mondja...

A "szabadságos" gondolom a Freedom. Ezek a Duty ellenségei, nem keverendõk...

Passz...

Ha megnézed a statisztikáit, meg az árakat, abból talán kiderül...

Nekem az Sztrelok búvóhelyérõl kimentett Rapid AK (felturbózva egy távcsõvel, hangtompítóval és gránátvetõvel), Egy Vintar, meg egy 5.56-ost köpködõ, távcsõvel ellátott NATO fegyver volt a kedvenc kombinációm mindig. Ezekkel mindenféle értelmes méretû lõszerhez van puska.

Sziasztok!
CS után most probálok játszani SOC-al, de elekadtam. Dark Valleyben ki kell szabadítanom a szolgálatost, és banditavezértõl kulcsot kell szereznem. Egyszer már megöltem a banditavezért, de nem találtam szabadságost. Most meg nagynehezen megtaláltam szabadságost, de nem nyílik a cellajtója. Mit kell tennem és milyen sorrendebn?

rendben köszi
nem tudom nekem ez nem jöt elõ bár lehet talán 1-2 patch van rajta mert nem én raktam a játékot hanem ismerõs
és még1 kérdés dutys thunder vagy a freedomos GP a jobb?
Lehet, hogy számít, mert emlékeim szerint több végigjátszásnál én is változatos helyeken kaptam meg azt a feladatot, hogy menjek vissza Cordonba, Guide-dal beszélni. Utoljára akkor, amikor lekapcsoltam a Scorchert és ballagtam vissza a Pripjaty felé vezetõ úthoz, de volt már olyan, hogy elõbb küldtek Guide-hoz, csak utána a Scorcherhez.
Logikailag egyébként az a jó, ha elõbb lekapcsolom a sugárzást, csak utána szerzek tudomást a Pripjatyban található dolgokról, hisz a pszi sugárzás miatt egyébként elérhetetlen a terület...

Amúgy az alap ShoC-ban sok a hiba, a patchek létfontosságúak. Van ami az alapban még benne van, a patchelt verzióban már nincs és fordítva.

Pl a legelsõ nekifutásnál, még az alapjátékkel fogtam egy segélyhívást Garbage-ban, a duty kapuval majdnem szemben lévõ rommaradvány mögött. Mikor odamentem, feküdt valaki a földön, és ahogy segíteni próbáltam, megtámadott. Plusz a rom felsõ szintjérõl valaki elkezdett lõni. Miután lerendeztem õket, jött egy üzenet a PDA-ba, hogy vigyázat, mert ilyen csalók is vannak a Zónában. Ez a jelenet az elsõ patch óta sosem jött elõ többé...

hello

egy kérdésem lenne
x16 után azt kaptam a barkeeptol hogy a pripyatba vezetõ uton ott azt a brain scorchert kapcsoljam ki
de youtubeon egy walktrough videon az volt hogy visszament cordonba vmi Guide-hoz meg Doctorhoz strelok stashebe de nekem nem ezt adta(az elvileg 1.0005-os patch enyem meg alap de nem tudom számit-e)
burjanmate

TDU nick: HUN_Matt_92

burjanmate
Jah meg találtam 1 AMK arsenal nevû mod-ot is, ezt hozzá lehet adni valahogy az arsenal mod-hoz?

burjanmate
Ki vettem a grafikai tuningokat, úgy is szaggatott. Arról lemindtam, inkább összeraktam az OL 2.2-t, az Arsenal mod-ot, meg a lentebb említett Ai pack-et. Nah most van ez az SRP mod: ebbõl ki lehez szedni a Zil-t és a Gaz-t, és átrakni OL-be? Vagy próbáljam meg a 2 modot 1 az 1ben dark stalkerestül, mindenestül összeboronálni?

Töltsd le az SMP Lite verziót, abban ninsenek benne a grafikai tunningok, kevesebb memória is elég neki... SuperModPack 2.3 . Itt a link a lite-hoz és a szükséges patchekhez is...

a storys kuldiket sorba, de a mellékkuldik nagyrészére 24 jatekorad van

TitaniumRR
Teljes blackout, képhiba, pumpa fel, majd nyugi van mégis totál tanácstalanság.

Eredeti lemez + az 1.0005 patch van fent és vannak nem létezõ, majd volt-nincs küldetések.

Családi fegyvert nem találja. 2 órával késõbb a falu kiírtását követõen csákó felajánlja, hogy sniper-t kell kinyírni, s utána bármilyen felszerelést megad. Elmegyek eladni fölös és értékes cuccaim, majd mire viosszajövök senki nem akar a karakteremmel a kommunikálni. Térképen az utasítás: írtsam ki a az õrjáratot. Akit ott találok likvidálom, erre nem lép tovább, hanem megoldatéannak hagyja.

A küldetéseket egy meghatározott sorrendben kell teljesíteni vagy alapban ilyen bugos játék?

burjanmate
Mindegy, beraktam az OL 2.2-t, meg az arsenal mod-ot. Azt, hogy a ládákban mi legyen, hol lehet beállítani? Például, h Sid-nél a sarokban levõ dobozban legyen 1 jó AN-94?

burjanmate
Most már gyorsabban lassul, de még midig megáll néha másodpercekre. Kipróbáltam sima OL-lel, azzal ment. Ez nekem magas...

A prefetch a játékost körbevevõ térbõl bedobál a memóriába egy csomó felesleges dolgot, nincs rá szükség. Ha kiiktatod, akkor a játékban nagy laggolás helyett kisebb laggolások lesznek.

Tedd ki a Stalker ikonját az asztalra, nyomj rajta egy jobb gombot, menj a tulajdonságokra - és a felbukkanó menüben a célt írd át valami ilyesmire (a macskaköröm után lehet beírni a kapcsolókat, amivel a játék indul):

"X:\XXX\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\XR_3DA.exe" -nointro -noprefetch

(nálam így néz ki, nincs intro és nincs prefetch.)

burjanmate
Kitöröltem mind2-t, de még mindig ugyanazt csinálja. Nem szaggat, hanem olyan, mintha laggolna. Az elején, ahogy Sid-nél kinyitom az ajtót, befagy egy másodpercre, majd amint meglátóm a felszínt, vagy fél percig áll. Ez miért lehet? És mi az a -noprefetch.

burjanmate
Ok, már találtam.

burjanmate
A Stalkeres pripjat is elég hiányos.

burjanmate
Van ehez 1 mini image, hogy ne kelljen folyton berakni a DVD-t, ha játszani akarok?

Nem ugyanaz a pálya, a COD nem modellezte le ennyire Pripjatyot...

Átmentem kicsit 32 bites XP-re ugyanezen a gépen és nem volt elég a memória, a logja szerint, hogy elinduljon a SuperModPack. 4GB RAM (amibõl 3.25-öt mond felhasználhatónak az XP) és 2 GB swap. A 64 bites W7-ben ugyanez, csak annyi a difi, hogy a 4 GB-ból mind a négyet ki tudja használni. Valószínû ezért lassú a betölté. Rengeteg dds van benne.
Az tény, hogy nem az optimalizáció csúcsa a stalker, mert az Oblivionhoz tavaly egy akkora modcsomagot raktam össze, hogy több mint 12 giga lett az installált játék és mégis negyed ennyi idõ alatt töltötte be ugyanebbe a gépbe, 32 bites oprendszerrel, gond nélkül...

TitaniumRR
Hát most szomorú vagyok.
:-)
A CoD4-et is azért szoktam néha napján elõvenni, mert van benne egy chernobyl-os pálya. Már majdnem minden fûszálat ismerek. Ezt szeretném ebben a játékban is megfejelni, de úgy látom várnom kell a soromra. :-)

Köszönöm a válaszodat.

Passz. Vagy a W7, vagy a 64 bit...

A Vörös Erdõ útjain a jármûvek nagyon erõsen sugároznak, ha a közelükbe mész. Egyébként sem érdemes addig arra menni, míg Yantarban nem teljesítetted a feladatot, mert az ott kapott "fülvédõ" ad a pszi sugárzás ellen annyi védelmet, hogy a sugárzó lekapcsolásához eljuthass. Pripjatyba még azza sem, amíg aktívak az antennák...

Sugárzás elleni védõruhát talélni lehet, vagy a yantari proftól venni/kiérdemelni, illetve bele kell tolni még az övedbe pár sugárvédõ artefactot. A tûzlabda 20 vagy 30 adag védelmet ad darabonként...
Cserébe hamarabb fáradsz, ami ellen a Holdsugár véd, de akkor meg az áramos cuccok ráznak jobban, ami ellen Battery kell...

burjanmate
Megnéztem ezt az arsenal mod-ot, nagyon bejön (csak azt nem értem, honnan szereztek Colt-okat, meg HK-kat az ukránok). A legutóbbi verzióhoz, ami mûxik OL 2.2-vel tudna vki linket adni?

TitaniumRR
Üdvözlet!

Tanácsot kérek:

Szeretnék elzarándokolni, csak úgy brahiból Prypiat-ba egy külön mentés formájában függetlenül az eddigi küldetéseimtõl.

Sajnos azonban a vörös erdõ határán való átlépéskor sugár fertõzött lettem, mert még a küldetésben nem tartok ott, hogy sugárvédelmi ruhám és gázálarcom legyen.

Hol és kitõl tudok ilyen felszerlést soron kívül szerezni a játékban?

Na betöltött nekem is de ez idõ alatt meg is zuhanyoztam!
Miért tölt ilyen lassan?Vista-n XP-n sec perc alatt betöltött!

Nem, ez egy kép (ami a Gamespotról van) a Stalker: Oblivion Lost 2003-as béta trailerbõl. Meg is van a videó a vinyómon: ezen a kocsin mutatták be a Stalker fizikáját, ráesett egy holttest, a kocsi rugózása és a test rongybaba effektje nagyon zsír volt.

A 6600-as GT-nek 128 mega volt és azzal is simán ment...

burjanmate
Szerintem 256 videomemória kevés neki. 2 giga ramom, meg Q6600-as procim van, de mostanában több játék is furán viselkedik. Például a css elkezdett szaggatni botokkal...

Ez egy mod. Valami White Niva a kulcsszó, amire keresni kell...

Tad vissza az 1.0005-öt (újra kell telepíteniO). Anno az 1.0006-ot visszahívta a GSC, mert hibás volt...

Viccelsz, NV 6600Gt-bel toltam végig rengetegszer az alapot és a Priboi Story-t. Minden pályán volt pár másodperc tltökézés, de azon kívül semmi. Ami fontos, hogy legyen legalább 2 GB RAM-od. Abban a gépben AMD64 3200-as volt 2 GB DDR1 400-as RAM-mal és semmi gondom nem volt a stalkerrel. 30-35 FPS-t produkált. A pályák egy-egy pontján, ahol töltötte a következõ szekciót, mindig volt egy kis megtorpanás (fél-egy másodperc), de ezt a második végigjátszásnál már rögzítettem magamban, így nem zavart...

A windows 7 minden olyan eszközhöz rendelkezik driverrel, aminek vistta drivere van, ugyanis ebbõl a szempontból teljesen egyformák. Olyan szinten, hogy pl az Nvidia driver, amit frissítésként megárahúzott telepítés után, az idén áprilisi gyári NV driver.

Windows 7 64 bit alatt megy jól, csak lassú a töltés...

burjanmate
Kéne 1 ZIL posztapokaliptikus tuninggal: páncél, golyóállóüveg, minigun, ilyesmi. Meg jó lenne, ha az ai is tudna vezetni. Addig meg csinálnak mást:

Ez egy kép valamelyik régi bétából. Szerintem nem letölthetõ, talán majd a Lost Alpha modban lesz valami hasonló jármû.

burjanmate
Az gáz, ha 1 csávó egész nap az égõ hordóban áll (élve)?

burjanmate
Kösz, megnézem. A videokarim a hulladék (8600GT, kemény 256 megával, az alapot is alig vitte fullon...) Még 1 kérdés: ezt le lehet tölteni valahol?

Alap játék meghal az objektumok betöltésénél!
v1.0006-os patch is fentvan!

-noprefetch opcióval próbáltad már indítani a játékot?

Ha gyengébb a videókarid és a procid, vagy kevés a ramod, akkor töröld ki a gamedata/levels könyvárat (eltûnik a sok zöldség, és a fakóbb eredeti növényzetet kapod), és kitörölheted a gamedata/shaders könyvtárat is, amivel a sky4ce mod parallax mappingját szünteted meg.

Ha nem fontos a látvány, próbáld ki a light verziót, az kevésbé akad.