34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • mcmoha
    Itt van megegy kis segitseg.:)

• SaGa
    Pedig van...
    Végig lehet menni a legutolsó teleportig, ami előtt komoly verekedés (3 hullámban nagyjából 15 monolithossal kell megküzdeni egy csövekkel és hidakkal teli tetőn) van. Sehol nem kell lelépni a talajra.

Van egy tető, ahol két snorkot kell lenyomni, onnan le kell ugrani egy hiányzó korlát szakasznál, bele a következő teleportba.

Valami ilyesmire emlékeszem: 4-es blokk oldala 2 szinten, majd létrán le egy "csőhídra". Onnan létrán föl egy tetőre, teleporton át valahova (erre nem emlékszem pontosan), talán a 4-es blokkk oldalának egy másik szakaszára. Megint csőhíd, talán két szakaszban (a közepe le van szakadva, de átdob a teleport a túloldalra) létrán föl a snorkos tetőre, onnan leugrani. Az egy olyan csőhíd szakaszra dob, aminek a közepe "elgörbült". Itt választhatsz, hogy a daruról lógó trepni segítségével jutsz át (rá kell ugrani, jól beleng), vagy átugrasz a szomszédos épület tetejére, a falon lévő konzolokon ugrálva át az épület másik részére, ahonnan vissza lehet ugrani a csőhíd másik felére. Itt ha leesel és nagyon gyorsan rohansz, el tudod érni az épületre vezető létrát, amin felmászhatsz és ugorhatsz a hídra. Csak addig sérülsz, amíg a talajon állsz.
    Ott futás előre, majd balra, a kémény melletti teleportba. Ez átdob egy tetőre a "villámgömbök" közelébe, onnan teleport az utolsó területre.
    Lehet, hogy valami kimaradt...
  • Yan
    ugorj át a csövekre.
    ha leestél akkor az épület mellett sprint, létrán fel.
  • mcmoha
    Egy ideje ujra jatszok ezzel a resszel de csak "freeplay" modban, szoval nem emlekszem reszletesen az utolso reszre.;) Azon a "bonusz" palyan "siman" vegig kell menni mikozben irtod a qrva nagy szamban tamado monolitot. Ha a vegere ersz van egy video ahol minden kiderul? A CoP-ban errol a jelenetrol kerdezgetheted Strelok-ot.:) Egyebkent az a velemenyem, hogy a fohos nevet magyarra forditani a vilag legnagyobb bune volt.
  • KranaZoli #32934
    Nahh, végével kapcsolatban lenne kérdésem. :)

Jéééé, annó Én eljutottam a Kívánság teljesítőhöz aztán ennyi. Nem is tudtam, hogy ott is van több féle befejezés ill. van még a "C-Öntudatos" rész is. :O

Itt is választottam mind2 befejezést. Ha nem csatlakozom hozzájuk, akkor kint találom Magam az erőműben. Okés. Egy ideig ide-oda teleportálódtam, aztán egy olyan gerendán találtam Magam amiről ha leesek, akkor 1 perc alatt kinyúlik a karakterem a sugárzástól, de nincs tovább teleportáló. 1xerűen keresztben volt 2db vas gerenda, amik alatt mélyguggolásban sem tudok átmenni. Ilyenkor mi van?! Itt vhogyan ki lehet jutni az erőműből, vagy mi lenne még?! Annyi maradt, hogy öljem meg Lövészt a küldik között. De az meg nem Én lennék?! Pöttyet olyan skizofrén élményem van ezzel a STALKER játékkal kapcsolatban végig. :D
  • Yan
    6 év alatt volt idejük ;)
  • mcmoha
    Alapallasbol 7 fele befejezese van. 5 rosz es 2 "jo" amibol vegulis csak egy az igazi befejezes.:)
  • KranaZoli #32931
    Na, ma végig vittem a játékot. Távolról sem végigjátszottam, csak végig vittem. Főleg a vége felé gyorsítottam már be, mert kúrva hosszú game és kíváncsi voltam a végére. Annó is több fajta befejezés létezett?! Vagy ezt vmelyik patch hozta?! (Én csak a Zóna elpusztítására emléxem) Igaz, teljesen még nem vittem végig, mert most meg a Monolitos-ok titkát kellene felfednem.

Nekivágtam a végének vmi tök alap páncélban, semmi extra fegyverrel és azt hittem vmit kivágok az ablakon, annyira felnyomta az agyam. Kúrva nehéz volt a vége.

Tipikus régebbi game, amelyik hosszú, nehéz és matyizós. :D

Így utólag újrajátszva, le a kalappal a fejlesztők előtt, nem kis dolgot tettek le az asztalra.
  • Jancsee
    Na hat nem tudjatok azt megmondani hogy hol találom skinflint? Allitolag attol lehet venni ezt azt! Kossz! Ezt a qva exoskeleton-t akarom meg prypiat elott meg mesterloveszpuskaba venni mar loszert itt a sok zse aztan kotszert meg ilyen elsosegelycsomagot lehet venni amibol amugy is talaltam mar egy par szaz darabot:-) Exoskeletont akarok:-D
  • koschwarz
    ez nekem is baromira tetszik a clear sky-ban, ha szeretnék egy új fejlesztést, meg kell csinálni néhány küldetést és cipelni kell a felszerelést a kereskedőkhöz, hogy legyen lóvé rá :)
  • hapi
    Szal azért gond ez a sok pénz mert én szeretem ha van kihívás, pl, valami jó fejlesztés vagy páncél amit oda tesznek rohadt drágán, de neked még nincs rá pénzed ezért ötletelsz hogy miket lehetne csinálni, azért hogy meglegyen. Na ez így teljesen kimarad ebből...
  • KranaZoli #32927
    Én elkezdtem vele, de már a Kordon-ban rögtön Szidorovics-nál problémák voltak a monológokkal.

A Float32 is egészen szépen ráncfelvarrja a shader-eket, de nincs benne időjárás mod és minden egyéb ami abban igen. Szerintem kibaxott jól néz ki vele a SHoC.

(pici apró probléma, hogy talán annyira jól, hogy már egy picit "irreális" :) - Túlzottan élesek és tiszták a textúrák, némelyik vakít és bántja az ember szemét. :D

Viszont most így újrajátszva: brutálisan nagy és kidolgozott map-ek vannak a game-ben! Fasza! Hozzám a CS és a COP közelebb állt, mert ez meg tele van tök felesleges és hülye mellékküldikkel, de zéró értelme van bármelyiket is hasonlítani a SHoC-hoz, mert olyan kérdés, hogy melyik a rövidebb?! :O

Hát a COP 3db map-e a SHoC-ban találhatóhoz, nevetséges. Viszont az atmoszféra elemek meg sokkal jobbak benne. Szerintem élethűbb. A SHoC Nekem kicsit mű. Szal, túlzottan csicsás is már a mod-okkal. Ugyanakkor mégis faszányos ez is. :D
  • EK1TEP
    Hú bazzeg utána néztem... már szedem is

Majd kaptok képeket!Szerintem atom brutál ez a mód!(magyarítás nem gond már párszor végigjátszottam)
  • KranaZoli #32925
    Ki Én?!?!
    Írtam utána, hogy mivel nem kompatibilis a magyarítással ezért "sajnos" mégis hanyagolom a cuccost. Most a Float32 MOD van fent.

Egyébként rákeresel jútyúbon. ;)

Szerintem faszányos dolog, mert szinte teljesen lecseréli az alap shader-eket. Nekem első blikk-re a fegyver hangok nem jöttek be. Túl hangosak voltak. :(

De gondolom azt a mappát kitörli az ember és akkor maradnak a defaults hangok.
  • EK1TEP
    Zolikám képeket dobhatnál fel abból a Complete 2009 módból!

Lehet én is bepróbálom ha már megvettem a gémet...
  • Jancsee
    Nekem is ilyen bajom van vele 400 ezer manim van aztan nincs mire koltenem. Mennyi kereskedo van a jatekban? Szidorovics barkeep meg a prof akit tudok. Van meg valahol? Jah meg elkurtam egy reszt benne, a raktartelepen megoltem a duty-kat aztan allitolag azok adnak valami fasza ruhat.Vissza lehet csinalni gondoltam segitek nekik kinyirni mindenkit a bazison. Csak nem tudom hogy van e ra lehetoseg! Jo lenne. Elso vagyok mar regota. De meg kicsit tokolok gyujtogetek. Elore is kossz! Tovabbi szep estet!
  • SaGa
    Ez ilyen. Rengeteg pénzt lehet benne gyüjteni, csak épp minek. Eleinte kevésnek tűnik, de a Bár után már túl sok is lesz. Előbb-utóbb rájössz, hogy felesleges minden puskát elcipelni a boltosokhoz, elegendő a lőszert és a gyógyító cuccokat begyűjteni, azokat viszont kötelező.
    Fegyverből csak azt, ami jobb mint a tied és lecserélni.
    Úgy 100 ezer Rubelig érdemes elmenni, mert ha nem találod meg a jó ruhákat, vagy nem vállalod be azokat a feladatokat, aminek a jutalma egy jó ruha vagy fegyver, akkor kénytelen leszel venni. A jobb darabok 50-80k körül vehetők, bár a boltosok egyre olcsóbban adják a cuccokat, ahogy teljesíted a megbízásaikat.
    Javítás csak moddal van...
  • Szathy
    Gratulálok, te vagy az első, akitől ezt életemben hallom :) Ha gyűlik, hadd gyűljön. Bajod nem lesz belőle (kivéve, ha a kívánságteljesítőt tűzöd ki végcélul), úgyhogy ne aggódj. Ha meg annyira zavar, hogy "rengeteg" pénzed van, vegyél meg valami durva drága páncélt és add is el helyben. Máris megszabadultál sok-sok rubeltől :)
  • hapi
    Az a bajom hogy túl sok a pénzem és nincs mire költeni. Egyre jobb pajzsokat találtam lőszerem van fegyvert is találtam. Gyűlik a rengeteg pénz és itt nincs drága páncél fejlesztés meg ilyenek hogy foggyon...
    Ez a rész jobb a clear skyban.
  • KranaZoli #32919

Akkor több hiányérzetem nincs is.

Kiiktattam a mod-ot, mert bár sokkal, sokkal szebb tőle a game viszont magyarítás nélkül meg nem akartam elsőre, ill. kíváncsi voltam TSL-ék munkájára.

(fejlesztett fegyverem már van. - találtam :)

Köszi!
  • mcmoha
    A relikvia gyujteshez nem kell detektor. A cuccokat nem lehet fejleszteni, neha lehet talalni (venni is?) fejlesztett fegyvereket.:( Ebben a modban viszont lehet javittatni a barban es neha lehet javitokeszletet talalni amit barmikor felhasznalhatsz.;)
  • KranaZoli #32917
    Ügyesek vagytok! :)

Más, kérdés:

Ennyire nem emléxem már a SHoC-ra. :O
    :)

1.) Itt nem kell semmilyen műszer a relikviák kereséséhez?!
    2.) Hol a bánatba lehet itt ruhát; fegyvert fejleszteni?!

(Most érkeztem meg a Duty-sokhoz. Leadtam a 100 Rad Bár-ban a doksikat, oszt egyelőre ennyi.)

A helyszínek ismerősek, mondjuk 90%-ban eddig fedik egymást a CS-al (pontosabban fordítva :); a Duty tábor okés, beugrott, hogy tényleg ilyen volt, de eddig szakival nem találkoztam ahol javítgatni, módosítgatni lehetett volna, ill. már egy raklapnyi relikviám de mind csak úgy szabadon hevernek. Párnál voltak különféle anomáliák amik nehezítették a gyűjtést, ennyi.

?!

Köszi.
  • TSL16b
    Tervezzük a ZRP-hez illeszteni a magyarítást (a SC2009-ben lévő plusz szövegek nagy része onnan származik), egyszer majd magyarul is játszható lesz.
  • SaGa
    Milyen A páncélt?
    Van egy halom...
    SEVA Suit-ot vagy találsz, vagy Yantarban kapsz, vagy ugyanott veszel.
    Duty Suit-ot az után vehetsz, hogy szóltak, mehetsz hozzájuk, mert lenne számodra egy feladat. Az egyik jutalma a játék legjobb ruhája, a Duty jobbik ruhája, amelyiknek sisakja is van. De meg is veheted a fegyvermesterüktől, a főhadiszállásukon.
    Freedom ruhát talélhtsz több helyen is, vagy vehetsz a Military warehouse-ban,
    Ha az Exoskeletonokra gondolsz, azok egyszerűen nem érik meg az árukat. Egyet találhatsz az erőműben...
  • KranaZoli #32914
    OMG! Sajnos úgy nézem nem teljesen kompatibilis a magyarítás ezzel a 2009 Complete MOD-al. Első küldiből mennék vissza Szidorovics-hoz és sajna a párbeszédekben vannak értelmezhetetlen mondatok is.

Egyelőre a magyarítás a fontos.
  • Jancsee
    Udv mindenkinek! Kis segitseget szeretnek kerni mikor lehet megvenni a páncélt asszem 50000-be kerul meg hol! A jatekban hol van a legjobb kereskedo? Barkeep sem rossz csak szegemyes a valasztek. En a pancelt szeretnem mar:-) Udv kossz
  • KranaZoli #32912
    Remélem azért odafigyeltek arra is, hogy nehogy felzabáljon vmelyik mutáns vki fontos karaktert. :)

Nálad volt már eső; vihar?!

Még nem sok időm volt game-elni. Van ebben olyan nedves felület effekt, mint a CS-ban már volt?! (vízcseppek; felületeken lefelé folyó esővíz)
  • hapi
    Én is ezzel a moddal kezdtem el újra a gammát. gyönyörű és nekem eddig bugmentes. Yantarnál járok már, nagyon bejön.
  • KranaZoli #32910
    No, akkor majd továbbolvasom. Mind1, mert ezen MOD nélkül sajnos nagyon fapados a SHoC grafikája. :(
  • SaGa
    Olvasd tovább. Bizony elég keményen belenyúltak a játékmenetbe is. Felszabadították a mutánsok mozgásterét (azaz simán fel tudnak zabálni egy a sztori szempontjából fontos karaktert), beletették a freeplay lehetőséget, stb...
    A kezdésnél egyszerűen kikapcsolhatod az egész sztorit...

• KranaZoli #32908
    Hm... Érdekes. Nekem nem produkál ilyet. Néha tölt, mint mind1ik STALKER, de a COP után ez semmi. Az brutál mód laggolt.

Pedig a géped okés. Nekem a 2009.08. havi DX van fent. A 4870-esnek is simán vinnie kellene - függetlenül attól, hogy Nálam 5850-es van.

koschwarz

Szerintem irgalmatlanul jó ez a MOD. Ami még nem volt az az eső és vihar. Nem emléxem már a SHoC-ra, de CS-ban és COP-ban volt nedves felület ergo vízcseppek és folyó víz a függőleges felületeken. Nekem az tetszett de nagyon. Azonban úgy gondolom, hogy ez a DX10-el, 10.1-el jött be a CS-ba. Nem tudom, hogy DX9-el is megoldható-e?!

Ez a head bobbing effekt hiánya egyelőre nem tűnt fel. De ez legyen a legkevesebb. :) A HL meg amúgy is faxa game (volt).
    :D

Ja, és van benne hálózsák és lehet aludni, ahogyan már a COP-ban is. De itt kúrva jó, mert közben bevág videó effekt-eket, mintha álmodna a karakter. Ilyen lehetne a COP-ban is és nem csak idő múlása...
  • Daell Drow
    Kiprobaltam ezt a modot, faszan lecserel minden texturat javit az efekteken stb. De, nekem irgalmatlanul beakad, es szoszerint gondolkodik 1 percet mire tovab megy 2 lepest majd kezdi elolrol a gondolkodast.
    (C2D E8500 3.16ghz, ati 4870, 2gb geil ddr2, 1680x1050) minden maxon, elsimitas nelkul par fps-t produkal, amugy mod nelkul siman megy 70-140 fps kozot. Igy most le uninstalaltam, de majd probalkozok még.
  • koschwarz
    jónak tűnik, főleg hogy az éjsuaka az tényleg sötét, ezt szeretem a clear sky-ban is, egyedül a ragyogó kék ég, ami zavar, kicsit el vesz a hangulatból. meg látom, hogy head bobbing sincs, csak csúszik előre a karakter, ami egy kicsit a half-life 1 időket idézi...de egyébként nagyon jól néz ki.
  • KranaZoli #32905
    Igen, azt olvastam a leírásában, hogy csak grafika, hang, zene ésatöbbi de történet módosítás nincs benne.

"An oft-praised mod for S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl which combines many different mods to massively upgrade the game without major gameplay changes, giving you a polished yet pure Zone experience.

Contained within are new textures, sounds, music, sky, weather system and visual effects, along with bug fixes, AI improvements, upgraded graphics, ragdoll physics, a revamped user interface and so much more."

link

Olyan Engem sem érdekel 1előre, ami a történetben is módosít.
  • Daell Drow
    Erdekelne hogy ez a MOD csak a grafikat tuningolja? Mert en is csak ijenn modot keresek ami csak a grafot tuningolja, es a tortenetet nem modositja.
    Amugy steames stalker SOC van nekem, még karacsonykor 2 euroert vetem.
  • Solid Snake
    Itt a drágasssszág:

• Solid Snake
    Köszi a mod tippet, kiprószálom
  • KranaZoli #32901
    Keresgéltem 1 kicsit gúglival. Majdnem jól csináltam. :) Az utókornak:

r2_sun_near 12. (ez lehet 20 is)
    r2_sun_near_border 1.

Úgy látszik, hogy a near_border lesz a megoldás. A near 1 a 12 helyett nem teljesen okés, ui. azzal meg másfajta árnyék probléma van.

Felraktam mellé a "2009_09_24_STALKER_Complete_2009_1.4.3.2" MOD-ot és szerintem kibaxott jól néz ki.

• KranaZoli #32900
    Hi!

Újra felraktam a SHoC-ot. Előtte többszöri COP és CS. Ezt a megjelenése óta nem játszottam. Gépem a szignómban, 2009.08. havi DX frissítve, legfrissebb ATI Catalyst.

Minden max-on (csúszkák is feltolva) természetesen úgy fut, ahogyan majd a COP fog 5 év múlva a majdani gépemen. ;)

1.00005-ös javítást tettem fel ill. a magyarítást. Ofkórz van egy kis problémám. :D Mégpedig a változatosság kedvéért árnyék probléma. :) CS-nél nem volt, COP-nál igen. (az első warez példánnyal; DX10-ben)

Itt nem nap felhő van körülöttem, hanem pl. házak tetején fúrcsa árnyékok és pl. képernyő szélein, ha forgolódok. Ha majd lesz időm rakok be képet, de talán ismert "bug".

Így néz ki az alap user.ltx ide vonatkozó szakasza:

r2_sun on
    r2_sun_depth_far_bias -0.00001
    r2_sun_depth_far_scale 1.
    r2_sun_depth_near_bias 0.00001
    r2_sun_depth_near_scale 1.
    r2_sun_details on
    r2_sun_focus on
    r2_sun_lumscale 1.
    r2_sun_lumscale_amb 0.5
    r2_sun_lumscale_hemi 1.
    r2_sun_near 12.
    r2_sun_near_border 0.75
    r2_sun_tsm on
    r2_sun_tsm_bias -0.01
    r2_sun_tsm_proj 0.3
    r2_tf_mipbias 0.
    r2_tonemap on
    r2_tonemap_adaptation 1.
    r2_tonemap_amount 0.7
    r2_tonemap_lowlum 0.0001
    r2_tonemap_middlegray 0.6

Ha a "r2_sun_near 12."-t leveszem konzolban 1-re, akkor megszűnik ez a hiba, de egy apró amolyan önárnyék dolog is elvész vele. No problem, de van vmi más megoldás?! A COP árnyék hiba miatt sokat bújtam a GSC Community oldalait és pl. COP-ban ez orvosolta többeknél, ezért próbáltam rögtön ezt.

Egyéb idea?!
  • SaGa
    Az Oblivion Lost mod erről is szól. Nem ér véget a játék, hanem visszamehetsz a zónába kalandozni, ha akarsz, ha nem tévedsz el és választod valamelyik rossz befejezést.