S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
És én hogy állítsam dx8ra ha egyszerûen képregény? Object lightningen is olyan szinten produkálja a 4-5 fps-t hogy még a cirkuszban is feléphetne vele. Csak az a poén, hogy static lightningon minden maxon fut csak néha áll meg töltögetni. Jójó persze vannak olyan részek ahol akad de ritka. Most úgy játszok, hogy fele AA és kb háromnegyed AS és már azt a kevés akadást is kilõttem. Ha lejebb húzom a dolgokat akkor meg tökmind1 mert ugyan úgy fut. Semmi fpsnövekedést nem tapasztaltam light-mediumra belõve mint med-highon. Najó ezt kicsit jól megfogalmaztam de sztem érthetõ. x800-am van pixel shader 2vel. Mondjuk azért azt elvártam volna (miután az oblivion telljesen maxon ment simán játszhatóan) hogy az object lightningon egy olyan jó mediumon elfut. De sajna nem.
Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!
Én sosem tudnék ilyen játékot irni az tuti.
Jó lett ez a játék!
Ha könnyebb szinten nyomnám, akkor lehet, hogy még az AI mögé is tudnék osonni késsel?
Amugy az oblivionban is volt loading ha már nem is emlékszel rá...
a 7600Gs csak ddr2-es úgyhogy nagyátlagban gyengébb kell, hogy legyen a 7300GT(ddr3)-tól.
Nem modom hogy fullon van a grafika, de nagyon szép, simán lenyomja a dx8at hiába nyomod fullon! Kapcsold ki az árnyékokat, nálam az lassitotta be nagyon!
Az elsõ, és leginkább zavaró számomra az a linearitás.. Persze, vannak böszme terek ahol van legalább 4-5 ház/rom ahova be lehet menni és lehet találni egy konzervet és egy hullát a morci mutáns disznó társaságában.. A hatodik után unalmas.. Sajnos a zóna nem összefüggõ, hanem "level"ekbõl áll.. Van köztük loading is ahogy kell.. (minimum valami oblivion szerû szabadságra számítottam)
Aztán ott az AI.. Az AI, aki bárhonnan észrevesz, bárhonnan eltalál, és minimum fél tár a leterítése.. Lehet, hogy én vagyok hülye, hogy legnehezebb szinten tolom, de nagyon fel tud b*szni.. A kedvencem, amikor a föld alatt, egy tök sötét szobában ahol semmi fény, úgy jön be az ajtón, hogy tökmind1 hol állok, felém néz és egybõl lõ.. A másik AI-t érintõ probléma, hogy szinte bármilyen helyzetben én vagyok a fõ célpont.. Egy esetben egy banditát 2 kutya marcangolt két oldalról, de õ fittyet hányva az egészre bõszen sorozta az arcom.. :/
Azt sem tudom miért hagyták ki a jármûveket. Per pill ahol vagyok, van kb 3-4 végrehajtott feladat, aminek csak be kéne gyûjteni a jutalmát, de nincs erõm 6 loadingon és 5 pályán visszabóklászni a traderhez..
Ami még bugyuta, a fegyverek szórása.. 5-6 méter felett szinte esélytelen a fejlövés.. Nemtom, lehet ez is nehézségi szint miatt van, de idegesítõ..
Összességében egy nagyon jó játék, de nálam kb ugyan az mint a far cry.. Szabadság szerû érzés, szép nagy pályák, meg puffogtatás.. (az eddigi kb 4-5 óra játékidõ alatt semmiféle sztori nem volt.)
Ha majd végigtoltam lehet, hogy változik a véleményem, de egyenlõre ez van.. =[
Asus P8Z77-V LK, Intel Core i7-3770K, Corsair H105, Corsair Vengeance DDR3 8GB 1866Mhz, Asus R9 280X-DC2T-3GB, Seasonic G Series 650W, Samsung 830 128GB, WD Caviar Green 1,5 TB, Dell U2414h, DFGT
Together we'll fly someday...
A 7300GT-m(ddr3-as) képregényt játszott a Stalkerbõl úgyhogy maradt a dx8.
De az furcsa, hogy nálad 7600gs-en megy dx9-be, hisz az én kártyám egy kicsit erõsebb is.
DX8ban pont a szépségét veszti el a játék4
Én dx8ban kezdtem ,amjd dx9re állítottam és tátva maradt a szám!
Óriási a különbség, esõben, villámban, meg minden!
a legfontosabb talán, hogy kapcsolj dx8-ba és futni fog mint a kisangyal
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Erre senki nem mond semmit? 😄
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
necces helyzet volt
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
c2d6400@3400MHZ, ds3,wd160 sataII, Hd 4870 stb...
De ettõl még marha jóóó az egész.
Egyébként itt még viszonylag egészségesen eltalálták a realitás-fokot és a nehézséget. Még nekem is, aki nem vagyok egy nagy heccsát-huszár azért van esélyem, ha átgondoltan megyek bele a szituba.
Emlékszem annó, az Operation Flashpoint- ban halálra idegesített az, hogy az ellenséges katona még csak két pixel nagyságú a monitoron, én épp csak észreveszem, hogy az ott talán nem egy fûcsomó, hanem egy ellenség 500 méterre, és már fejbe is lõtt. Azért ennyire nem extrém a STALKER. Csak törekedtek a realitásra.
A fegyverek azért picit lehetnének pontosabbak.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Végre egy normális,szinvonalas elemzés a játékról.
És én majd csak holnap fogom tudni kipróbálni <#kuss>#kuss>
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
A Wolf3D óta játszom FPS-ekkel, de ennyire jó játékkal ebben a kategóriában még nem találkoztam. Természetesen vártam a játékot, hol jobban, hol kevésbé, igazi hullámvölgyek alakultak bennem és most mikor a megjelenés is közel volt, plussz a gépemen landolt a program immáron teljes verzióban telepedve, szkeptikusan és ügyet sem vetve rá, mi várhat rám, nekikezdtem.
Az elsõ ami szíven ütött az a grafikai látványvilág és a textúrák valami elképesztõ részletessége volt. Majd jött a magavál ragadó hangulat és a Zóna élõ világa. Majd az AI lepett meg és aztán úgy ahogy volt magába szippantott az egész. Még egyetlen egy FPS-nél sem tapasztaltam azt az egészen egyedi hangulatot ami ebbõl a játékból árad.
Miután nagyjából napirendre tértem a büntetésektõl és belõttem a játékot DX8 és max. részletességre, elkezdtem valóban játszani. Mert addig csak bóklásztam, vadásztam, kutatatgattam és tátottam a számat rendesen.
Nyugodtan kimerem jelenteni mindössze 3 óra játék után: Én ezt vártam a programtól! Pont ezt, amit már annyi ideje sújkolnak belénk a hírekkel, képekkel, videókkal és egyébbel. Az atmoszférája a programnak és a kidolgozása: Mesteri!
Igazából csak pozitívumokat tudok mondani. A fegyverek realisztikusan viselkednek, van ballisztika és bizony a testhelyzettõl is függ a pontosságunk, de a kezdõ fegyverrõl is minden adat elérhetõ az inventory-ban, ha kiválasztjuk. Az inventory kialakítása, a térkép és a PDA is rendkivül átgondolt, letisztult és minden információ a rendelkezésünkre áll. A felvehetõ tárgyak is bõségesek és sok a titkos, rejtett hely, amit a stalkerekkel való beszélgetések során meg is találhatunk. A futás vagy sprintelés nagyon okos ötlet, egyrészt a gyors menekülés miatt, másrészt ha nagyon unalmasnak tartanánk egy ismert és átfésült helyszín újra bebarangolását, vagy hamarabb szeretnénk visszatérni a nálunk lévõ cuccokkal a kereskedõhõz, akkor ideális választás. Jármûhelyettesítõ egy kicsit a szememben.
És való igaz, a vezethetõ jármûvek a sok anomália miatt feleslegessé váltak. Rendkivül kidolgozott a Zóna felépítése, szinte mindenhol van valami, amit érdemes átkutatni, bebarangolni és megnézni. De mégsem kelti azt az érzetet, amit az Oblivion ad, hogy teljesen el vagyunk veszve a nagy világban. Mert bár nagy távolságok vannak itt is, van bõven felfedezni való, és behatárolt a terület, de nagyon jól van megoldva, nem kizökkentõ és nem illúzióromboló a megvalósítás.
Az AI nekem nagyon tetszett, mégha idõnként kissé fura is. Az emberekkel jó csatákat lehet vívni, szinte már-már a HL1 legendássá vált dobozok közötti harca jut eszembe. Az állatok pedig tényleg úgy viselkednek, ahogy az egy ilyen formához illik 😊
Jó dolog, hogy az AI figyelembe veszi a hangokat is amiket kiadunk, plussz, hogy mennyire esik ránk a fény. Azaz hall és lát. De képes csapatosan is reagálni a helyzetre. Mind állat, mind ember tekintetében.
Nem akarok jobban belemenni, idõm sem engedi, túl hosszúra sem akarok nyúlni. Csak annyit szerettem volna ezzel a hsz-el közölni, hogy nagyon sok pesszimista és szkeptikus hsz után, a bizonytalan tábort, akik félnek esetleg a kipróbálástól vagy a gépigénytõl, szeretnék arra sarkalni, ösztönözni, hogy ezt a játékot: SEMMIKÉPPEN SE HAGYJA KI!!!
Gyakorlatilag megérkezett szerintem nem, hogy az idei év egyik legjobb év eleji FPS-RPG-je, vagy túlélõ-horrorja, kinek hogy tetszik jobban, hanem úgy ámblokk az egyik legütõsebb, legjobb FPS a piacon évek óta.
A sok éves munka behozta gyümölcsét és nagyon kívánom a fejlesztõknek, hogy üzletileg is sikeresen legyen a projektük, én a magam részérõl ezzel hozzá is járulok egy eredeti verzió megvételével e hét péntekjén.
Jó vadászatot STALKEREK!