34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Ceko
    Sziasztok! Érdemes felrakni a patchet és ha igen akkor megoldható hogy ne veszítsem el a mentéseket?
  • peter01
    Találkoztam még 1 érdekes jelenséggel. Mióta átmentem a merc területre aztóta minden embernél akinél van lövedék a géppisztolyokba azoknál vagy 6 vagy 12 db lőszer van a próbléma hogy ez nagyon kevés és így nem tok gyüjtögetni, úgy néz ki mintha 6-osával kezelné a lőszert mert ha van pl 31 lőszerem akkor eddig úgy pakolta át pl. 1 ládába hogy 1-et utána meg 30-at azaz 1 tárat most viszont a 31 skulót úgy rakja át hogy 1-et aztán meg 5x6-ot elég érdekes.
  • rekettyes
    Na de most nem a Shrelokos a főküldetés?
    Annál meg van időkorlát.
  • Ikarus
    tegnap ujra raktam a rendszert, legujabb catalist driver, és a yantar pályán zárt helyen nem jeleniti meg az ellemlámpát, csak a szabadban : S
    ez mitől lehet? kicsit régebbi drivert kéne visszatenni?
  • peter01
    Tök vicces elindítom a gémet tölt erre kifagy feladatkezelőböl leálítom erre újra elindítom játszok 2 percet kidob asztalra újra elindítom már annál a stalkeres logonál kilép elindítom újra újraindítja a gépem ... elindítom újra kifagy töltés közbe megint feladakezelő elindítom játszok 15 mp-t erre jön a beszélgetés hogy segítsek a tudósnak mer lelőtték a gépét erre kifagy pofázás közbe és csak resettel tok kilépni. Ezt úgy 15 perc alatt. Kiadhatnának már 1 rendes peccset is nem cask olyat amitől rosszab lesz, nincs fenn most a peccs mer attol bugos lett a grafik.
  • tonyo9
    ha még ilyen egyszerü lenne
  • DJ Skyline
    elindítod,majd
    - ok
    - next
    - I accept the agreement
    - next /megvárod míg felteszi
    - és arcodba teszi, hogy nem eredeti az exe, visszateszed az eredetit, és megpróbálod újra
  • tonyo9
    a patch-et nem tudom felrakni,tud valaki segiteni?
  • Kicsirigo
    Egy munkáért kaptam cserébe.
  • oneal1
    és ilyet hol lehet szerválni?
  • Kicsirigo
    FSZ-9Md Universal Protection (Duty suit)
  • haxoror
    -több cucc a kereskedőknél

Remélem ez azt jelenti hogy végre árul najd vki Vintart is :)
  • haxoror
    igen az
  • MaskimXul
    Nah olvastam még, és sok jó dolog van a patchben:

-több cucc a kereskedőknél, drágábban, van értelme a pénznek, side questeknek.

-A páncél romlását a kék csík jelzi a jobb oldalon, a health fölött.

-NPC könyebben halnak, veterán szinten legalábbis

-NPCk nem vesznek észre olyan könnyen, lehet bokorba bújni, nagyobb szerepet kap a lopakodás

-viharok nem lassítják be többet a játékot
  • Kicsirigo
    Ez a yantarban lévő professzor ?
  • haxoror
    Oké, igazatok van gyorsba megnéztem hogy állt az armorom a játék végén és nálam is romlott.
    (megjegyzem ez a SEVA volt rajtam végig szal BOW BEFORE MY UBAH SKILLZ!!!, alig találtak el )
  • oneal1
    hali!!

Hogy lehet megcsinálni hogy ne csak 60 kg ot bírjak el?
    Volt valami leírás amivel 99.9 et bírna elvileg...át is ítra ott az értéket de nem bír többet 60 nál...

másik meg: hol találok exoskeleton rucit elször?a bárnál nézelődtem körbe de még nem találtam, vagy valami más ruhát nem elhet arrafelé venni/találni??

köszi!
  • MaskimXul
    Tapasztalatok patchről:

"WOW!!! Looks like GSC are listening to us!!!

Ok, the game does run smoother. Not perfect, but definitely more stable.

I havent messed with the AI much, but I didnt see many changes.

BUT....MONEY is now a factor..omg. I finished the first small missions then came back to the dealer to trade some stuff...and now you can:

BUY a stalker suit for 60k (twice the price of the SEVA suit previously)
    Buy real AMMO (for shotgun, etc)!
    Buy the silenced pistol
    Buy a merc suit for 24k (it used to be 6k iirc)
    Buy the Viper SMG

And this is only the first dealer...

Looks like we'll have to save up money now...and at least we can get real ammo somewhere

etc etc...so now dealers are useful!!! Wow! It's nice to see them listening "
  • haxoror
    A laborban a prof szokott olyan küldetéseket adni hogy genetikai kutatáshoz szerveket kell gyűjteni, Snork cuccot már kért tőlem gondolom idővel bloodsuckert is kér.
  • MaskimXul
    Próbáld lövetni magad, én red forest tisztitása közben vagy 20 medkitet elhasználtam, jópár sniper eltalált.

Meg írják a bugfix listában, hogy

"13. The user can speed up time with the * key on the numpad in SP "

Tehát akkor patch után nem lesz időgyorsítás?
  • Kicsirigo
    Azt jó lenne még tudni, hogy a Bloodsuckernél talált csáp és a Snorknál talált láb mire is jó. Nem lehet eladni tradernek azt már tudom.
  • haxoror
    Órákat mászkáltam a SEVA suitban erőssen sugárzó területeken (nem csökkent a radiation védelem) és én is simán belegyalogoltam az anomáliákba, főleg a villámosokba mert egy artifakt miatt 110% villámvédelmem volt szal alig sebzett valamit de SOHA nem csökkent sem a durability sem a statok.
  • haxoror
    Na jó de ez egy buherált cucc és nem gyári, lehet hogy a hackelésnél véletlen kikapcsoltál vmit és így erre a páncélra már vonatkozik az amortizáció.
  • Kicsirigo
    Lehet hülyeség de nem szoktam kikerülni az anomáliákat (tűz, villám, ilyesmi) mondván úgyis bírja a ruha. Lehet ki kellet volna. :)
  • MaskimXul
    Vagy a military, és akkor mehetsz a helivel mutánscsordákat meg monolithosokat gyakni
  • haxoror
    A Loner?
  • haxoror
    Nálam az se ment lejjebb a gyári értéknél soha, mondjuk elég gyakran váltogattam a páncélokat (mindig jobbakra) de a Duty armor vagy a SEVA elég sokáig rajtam volt...

Stalker nehézségen nyomtam ha ez számít esetleg
  • MaskimXul
    Hoppá, találtam képet az origi állapotról
    ilyen volt

ilyen lett
  • Kicsirigo
    Elvileg három csoporthoz lehet csatlakozni, akkor melyik a harmadok ?
  • Kicsirigo
    Nem a durability romlott nálam se, hanem a védelmek százaléka a burn asszem 2%-ot romlott és a villám védelmem is csökkent.
  • haxoror
    Na igen, viszont elméletileg a Duty se nézi jó szemmel hogy bárki is északra menjen.

Persze a monolith más tészta, szektások, tényleg valószínűtlen hogy be lehetne lépni oda...
  • MaskimXul
    Nem valószínű, első találkozáskor már hostileok feléd. Ugye a sztori szerint asszem azok hívők, és meg akarják tartani a zónát zártnak, ezért sem szeretik a stalkereket, mert azok meg kihordják a cuccot.
  • haxoror

Direkt figyeltem de nálam 100-on maradt a páncél mindig, mondjuk nem is találtak el sokszor
  • MaskimXul
    Bmeg tényleg . Akkor ezért csökkennek az exom statjai folyamatosan :)
  • Kicsirigo
    Jó tudni, akkor én már Dutys vagyok átvitt értelemben. :)
  • haxoror
    kár...
  • haxoror
    Viszont ellenség automatikusan lehetsz ha rálősz valamelyik frakció embereire (asszem)

Arra még kíváncsi vagyok hogy a monolith-ba be lehet-e lépni valahogy.
  • MaskimXul
    Dutyhoz, Freedomhoz sem lehet szó szerint csatlakozni, max mindenhol friendly lehetsz, de nem lesz sehol írva, hogy te most dutys vagy vagy jelvény, vagy valami.
  • Kicsirigo
    Páncélok patch nélkül is romlanak, én már egy SEVA suitot eldobtam emiatt.
  • Kicsirigo
    Szerintem automatikusan nem leszel tag sehol. Valszeg kérni kell vagy felajánlják de nem tudom mert mostanában nem beszéltem a Duty főnökkel, de majd megnézem.