34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Hawk06
    Valakit még vágott ki a játék az x18 laboratoriumban amikor ki akart jutni és harcolt a katonák ellen?
    Nekem még a gép is ujraindul és ugyanezt csinálta amikor közel mentem a második ajtóhoz amit döngetett valami belülről,de szerencsére arra valaki írt emgoldást,hamar oda kell futni majd beírni a kódot és ha kinyílt az ajtó már nincs gond.
  • Yan
    gránátot neki, egytől elfexik.
    vagy közelről sörét :)
  • Hawk06
    Szia,
    kösz a választ.Nem tudtam,hogy ujra lehet kérni a küldetést,bár a kisebb munkákat ahogy megfigyeltem ujra meg ujra beadja,persze azt már nem nagyon fogadom el :D.
    Na de szerencsére megoldódott a problémám,mert elloptam a hadseregtől az aktákat és szoltak az érdekemben,hogy éngedjenek át a Duty területre.Aztán felvasaltam a jutalmam,bevásároltam löszerből is meg vettem új védőruhát ami igen hasznosnak bizonyult.

Nagyon tetszik a játék,ez a föld alatti mászkálás,amikor keresem Strelok búvóhelyét meg egy kiutat,igen izgalmasnak bizonyult.Az a vérszívó rendesen rám ilyesztett el is löttem rá mind a 150 AK löszert,de mostmár csak lazánm nyírom ki öket kettesével.Viszont van az a Controller mutáns,na azzal nem szivesen futnék össze mégegyszer,hú de durve volt.Meg is ölt egyből,aztán betöltöttem az elmentettet és futtam mint az állat.Ott ahol ki kell mászni a katonai bázisra találtam fedezéket ahol elbújtam a fal mögé közvetlenül a bejáratnál és amikor annyira közelért odadobtam neki 2 gránátot,attól aztán meghalt.Persze mielött fedezékbeértem egyszer eltalált,sokat nem láttam,mindenből kettő volt és alig akart hejrejönni is az illető.
    Nagyon fasza játék.
  • Wreck86
    Szia!
    Elveszik,de ha megvan p la kért cucc,amit kértek,akkor ha újrakéred a feladatot a tagtól,akkor elfogadja.
    Nálam az volt,hogy a szolgálatos fegyverét nem tudtam időben visszaadni neki,újrakértem a feladatot,és megkaptam a jutalmat. :)
  • Hawk06
    Sziasztok,
    Lenne egy kérdésem.
    Mi van akkor ha letel a határidő és nem tudtam elmenni a jutalomért?Azok a szemét Duty-s arcok nem engednek át,pedig jó lenne valami új dolog (mert arra számítok ),új védőruha vagy lőszer az AK-hoz vagy valami új :D.
  • Wreck86
    pedig az ott van,lent az alagútban,egy konténerben.
  • HUmanHunter
    próbáld ki a CS t az nem bugos annyira a patchelés után.
  • steweee
    amúgy elég bugos szegényke. soxor nincs semmi a lila sugárzásjellel megjelölt tárolóban. a "kis" dolgok nem is lennének érdekesek, nade amikor a zölddel megjelölt célkeresztben a family riflés helyen nincs semmi, az bosszantó.

meg a professzor megmentésekor is autosavéból újrakezdtem a szintet, mert rossz mentett állásaim voltak, és akkora agyonlőtték mire odaértem először. ezért újrakezdtem a pályát. nade előerszaladatam meg szétnéztem a szinten, így a barom prof valahol elakadt a kerítés mellé szorulva, és nem tudom kikísérni a másik helyszínre ahová kérte. nyilván megy tovább az élet így is, de....
  • steweee
    igen, most találkoztam velük ott, amikor dark valleyban bejutottam az alagútrendszerbe. veteran fokozat és dupla sebzéses mod. sztem így korrekt, elég nehéz, de nem játszhatatlan, és nem szeretem amikor annyira erősek az ellenfelek hogy állandóan lopakodni kell meg iylenek, megöli a játékot. kellő kihívás így is számomra, ketten támadtak lesből, nehéz volt kinyírni őket, nemsokon múlott, de holtan végezték azért.

egyébként már kérdeztem, csak nem jött rá válasz. a fényekkel nincs másnak baja ? tök jól meg nekem , de amikor HDR-rendert csinálna ilyen erős fénynél akkor azonnal belassul. oblivionnál sose csinálta pl. nem értem miért...

nem lehet kikapcsolni valahogy ?
  • Wreck86
    Banyek,legnehezebb fokozaton azért fáj.Jóval ügyesebbek és gyorsabbak az ellenfelek. Több vérszopó már-már félelmetes együtt.
  • Wreck86
    Elején még könnyű,a végén durva páncélzattal és nem kispityókkal,na az nehéz.
  • steweee
    engem is duplán sebeznek.... nem értem miről beszélsz..
  • Yan
    szted az nem az?
    utána meg jön az aimbot és társai, pfff...
  • steweee
    csalást ? milyen csalást ? éppen hogy dupla sebzés mod van felrakva.
  • Yan
    vedd le a csalást és rögtön lesz esélyük :)

biztos hogy a teremben van? ha ráállsz kiírja
  • Wreck86
    Az még az eleje,nyugi.
  • steweee
    ami még felvetődött bennem, hogy az artifactok közül a radiation ellen védőknél ha már felveszek egy komolyabb ruhát (4 erősségű, a bárkeeper is azt adja) nem ad radiation védelmet pluszban.

amúgy vannak benne egészen komoly fegyvereim már, nincs nagyon eséylük az ellenfeleknek távolról fejlövések ellen. most voltam ott ahol a gauss puskát kínálta eladásra a csákó, meg ott volt a viper stalker. na ott volt kis csihi puhi, kellett a gránát is már :)
  • steweee
    letölteni honnan tudom ? nem látom sehol a supermodpacket letöltésre. trailer alapján valóban jó lehet.

amúgy kérdés, arra már rájöttem hogy ha hullákat fosztok ki, akkor a PDA-kból szerzek infór relytett cuccokról, ilyen lila nukliembléma a térképen. amíg az nincs feltüntetve, addig az ilyen relytekhelyek üresek. de érdekes módon néha még azután is, hogy "megtaláltam".

a katonai bázison van jelezve az első főépületben olyan terem, ahová nem tudtam bejutni, pedig van ott kettő ilyen relytekhely is.

• Wreck86
    Tartalékolj.:)
  • steweee
    úgy játszom hogy veterán fokozaton egy kis moddal, ami duplájára növeli a sebzést. sztem így kiegyensúlyozott, nem szeretek olyannal jáccani ahol egy rossz mozdulat és vége. ha mondjuk tárcsere és fal mögött lapulok és belép az ellen, egyből lesoroz és vége páncél ide vagy oda. sztem ez elég korrekt....

nem kell nekem olyan hogy na eltalálta a bal lábam kisujját de gellert kapott a csontban és felment a hasamig modellezés, + elvérzel ha nincs bandázsod ajjaj...

:)
  • steweee
    kérdés hgoy mennyire izzasztják meg jobban a gépet mint az alapjáték. 1.0006-ra van peccselve, egész szépen megy, de érezhetően processzorigéynes. sztem jó gépem van, de az amd 7750 X2 dual core nem éppen a legerősebb duplamagos, és bizony a katonai bázisnál, a csatornarendszerben, vagy most az ARÉNÁBAN igencsak megizzad. utóbbinál érdekes, mert ott csak pár embert kell mozgatnia, más helyszíneknél a sok AI miatt...
  • ntex
    tessék néhány amit én ajánlani tudok :

Oblivion Lost 2.2
    Ez a mod törekszik arra hogy olyanná tegye a játékot amilyennek eredetileg a készítők tervezték.

esetleg ha nehezebbre vágysz :
    ABC Inferno (ez csak 1.0004 -el megy, viszont ha 1.0005 alatt akarsz játszani akkor töltsd le hozzá az alábbi kiegészítést)

Ha utóbbi modot akarod még nehezebb változatban játszani (és v1.0005 verzió alatt) akkor szedd le hozzá a ABC Inferno v1.4 Final Extreme

ehhez a leírás amiben változik az ABC INFERNO mod (amit az alap mod változtat megtalálod a mod readmejében itt felsorolni a változásokat hosszadalmas lenne) :

========ABC Inferno 1.4 (beta) EXTREME Final Addon========

===================Description===============
    This mod Updates Inferno so that its more inline with the current mods which are available for download, plus it is how I always wanted the Inferno mod to be which is as far as Im concerned is one of my all time favourite mods it is cool.
    This mod will Add the following to the standard Abc Inferno mod.
    Looting
    Healing Npc`s
    Rulix Ai
    Grenade Throwing
    Underbarrel grenade launching
    Bandit Npc`s wearing exo`s
    Coop
    Better Weather
    Better Atmosphere
    Better Armed Npc`s
    Tougher Npc`s
    This mod is for patch 1.0005 only.

kezdésnek ezek, aztán ha kevés lenne akkor keress rá a Super Mod Pack-ra (esetleg SmP mod) már volt itt linkelve a topikban valamerre.
  • steweee
    jaja, már megtaláltam. furcsa volt. mindenesetre tud ajánlani kisebb modokat, vagy vmi nagyobb jót ehhez a játékhoz ? a clear sky-hoz találtam jókat, de azt majd csak ez után fogom...

• Pherry
    Üdv! A Fated City és a Zov Monolita modokat ismeri valaki? Én letöltöttem, de nem indul el velük a játék...
  • TSL16b
    Szeme a „husinak” van (abból sem mindnek), a kiműthető testrészeket álvéletlenszám (pseudorandom number) alapján dobálja a játék. Álkutya-farkat (pseudodog tail) is, csak az elég sötét, nem túlzottan látható.
  • Gyuszopapa
    Azok a kutyák később lesznek.
  • steweee
    most írtottam ki a katonai bázist. szóval az elején járok, de azért...

és még akárhány pseudokutyát öltem meg, soha nem adott farkincát zsákmányként. disznólábat, sima kutyafarkat meg ocsmányfejűkutya(pseudodog?:) szemet már nyertem ki, de ennyi. pedig küldetés is kéri.

nyilván nem életbevágó, de lehet hogy bug ? 1.00006-os pecccs
  • steweee
    a játék ugye alapból nem HDR-es ? felraktam a magyar oldalon lévő "überfaszává varázsoló" grafikai beállítás modot. nem is tetszik, meg kurvára be is lassult tőle a játék. kitöröltem, vissza az eredetit, de maradt a hdr. hogyan tudom kikapcsolni ?
  • Gyuszopapa
    Neked is köszi.
  • Gyuszopapa
    Köszi megpróbálom.
  • ntex
    Ghost hullája mellett bemész az egyik rácson és lefolyó alja ki van robbantva, ott kell kimenni
  • ntex
    lehet olyan ismételhető küldiket felvenni amiben különböző mutánsok darabjait kell megszerezni (Flesh szem, bloodsucker szájszerv, pseudokutya farok stb.)

plusz valamelyik modban meg lehetett enni őket és különböző hatásai voltak. Asszem Inferno modban vagy Crucible már nem emlékszem
  • steweee
    a szörny végtagokat kinél lehet eladni ? az eladáson kívül jók még vmire ?
  • madmanic
    nem arra kell kimenni..

• steweee
    van olyan mod a faq-ban hogy 2x-es 3x-os sebződés. egyértelmű. viszont az erősségi fokozat beállításánál miből változik másképp a magasabb fokozaton a dolog ?
  • steweee
    ott tartok hogy kiirtottam a katonai bázist, és megvannak a dokumentumok. lementem a csatornarendszerbe, jó volt a láthatatlan szörny, de kissé hosszú a rész és kezdem unni a bolyongást.

amúgy tökre az az érzésem már, hgoy oblivionozom, csak itt géppityuval kell rendetrakni nem karddal :)

van ebbe igazságom ?
  • Gyuszopapa
    Ha valaki tud segítsen.Jantarba elakadtam elvettem Szellemtől az iratokat de nem tudok kijutni a laborból.A liftaknába a létra túl magasan van és hiába ugrálok nem érem el.Van másik út is?
  • mcmoha
    Aki orzi a bejaratot az Garik aki a CoP-ban az egyik vezeto. (Jupiter es Pripjaty kozott) :)
  • Yan
    valamit biztos terveztek, ha ilyen szépen kidolgozták :)
  • Wreck86

Köszi!
    Azt hittem van valami küldetés,amit meg kell csinálni,hogy oda bemehess.