S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szal azért gond ez a sok pénz mert én szeretem ha van kihívás, pl, valami jó fejlesztés vagy páncél amit oda tesznek rohadt drágán, de neked még nincs rá pénzed ezért ötletelsz hogy miket lehetne csinálni, azért hogy meglegyen. Na ez így teljesen kimarad ebbõl...
KranaZoli
Én elkezdtem vele, de már a Kordon-ban rögtön Szidorovics-nál problémák voltak a monológokkal.

A Float32 is egészen szépen ráncfelvarrja a shader-eket, de nincs benne idõjárás mod és minden egyéb ami abban igen. Szerintem kibaxott jól néz ki vele a SHoC.

(pici apró probléma, hogy talán annyira jól, hogy már egy picit "irreális" :) - Túlzottan élesek és tiszták a textúrák, némelyik vakít és bántja az ember szemét. :D

Viszont most így újrajátszva: brutálisan nagy és kidolgozott map-ek vannak a game-ben! Fasza! Hozzám a CS és a COP közelebb állt, mert ez meg tele van tök felesleges és hülye mellékküldikkel, de zéró értelme van bármelyiket is hasonlítani a SHoC-hoz, mert olyan kérdés, hogy melyik a rövidebb?! :O

Hát a COP 3db map-e a SHoC-ban találhatóhoz, nevetséges. Viszont az atmoszféra elemek meg sokkal jobbak benne. Szerintem élethûbb. A SHoC Nekem kicsit mû. Szal, túlzottan csicsás is már a mod-okkal. Ugyanakkor mégis faszányos ez is. :D

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Hú bazzeg utána néztem... már szedem is <#vigyor>

Majd kaptok képeket!Szerintem atom brutál ez a mód!(magyarítás nem gond már párszor végigjátszottam)

KranaZoli
Ki Én?!?!
Írtam utána, hogy mivel nem kompatibilis a magyarítással ezért "sajnos" mégis hanyagolom a cuccost. Most a Float32 MOD van fent.

Egyébként rákeresel jútyúbon. ;)

Szerintem faszányos dolog, mert szinte teljesen lecseréli az alap shader-eket. Nekem elsõ blikk-re a fegyver hangok nem jöttek be. Túl hangosak voltak. :(

De gondolom azt a mappát kitörli az ember és akkor maradnak a defaults hangok.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Zolikám képeket dobhatnál fel abból a Complete 2009 módból! <#hehe>

Lehet én is bepróbálom ha már megvettem a gémet... <#rolleyes>

Nekem is ilyen bajom van vele 400 ezer manim van aztan nincs mire koltenem. Mennyi kereskedo van a jatekban? Szidorovics barkeep meg a prof akit tudok. Van meg valahol? Jah meg elkurtam egy reszt benne, a raktartelepen megoltem a duty-kat aztan allitolag azok adnak valami fasza ruhat.Vissza lehet csinalni gondoltam segitek nekik kinyirni mindenkit a bazison. Csak nem tudom hogy van e ra lehetoseg! Jo lenne. Elso vagyok mar regota. De meg kicsit tokolok gyujtogetek. Elore is kossz! Tovabbi szep estet!
Ez ilyen. Rengeteg pénzt lehet benne gyüjteni, csak épp minek. Eleinte kevésnek tûnik, de a Bár után már túl sok is lesz. Elõbb-utóbb rájössz, hogy felesleges minden puskát elcipelni a boltosokhoz, elegendõ a lõszert és a gyógyító cuccokat begyûjteni, azokat viszont kötelezõ.
Fegyverbõl csak azt, ami jobb mint a tied és lecserélni.
Úgy 100 ezer Rubelig érdemes elmenni, mert ha nem találod meg a jó ruhákat, vagy nem vállalod be azokat a feladatokat, aminek a jutalma egy jó ruha vagy fegyver, akkor kénytelen leszel venni. A jobb darabok 50-80k körül vehetõk, bár a boltosok egyre olcsóbban adják a cuccokat, ahogy teljesíted a megbízásaikat.
Javítás csak moddal van...

Szathy
Gratulálok, te vagy az elsõ, akitõl ezt életemben hallom :) Ha gyûlik, hadd gyûljön. Bajod nem lesz belõle (kivéve, ha a kívánságteljesítõt tûzöd ki végcélul), úgyhogy ne aggódj. Ha meg annyira zavar, hogy "rengeteg" pénzed van, vegyél meg valami durva drága páncélt és add is el helyben. Máris megszabadultál sok-sok rubeltõl :)

Az a bajom hogy túl sok a pénzem és nincs mire költeni. Egyre jobb pajzsokat találtam lõszerem van fegyvert is találtam. Gyûlik a rengeteg pénz és itt nincs drága páncél fejlesztés meg ilyenek hogy foggyon...
Ez a rész jobb a clear skyban.
KranaZoli
<#wow2><#ijedt><#csodalk>

Akkor több hiányérzetem nincs is. <#idiota>

Kiiktattam a mod-ot, mert bár sokkal, sokkal szebb tõle a game viszont magyarítás nélkül meg nem akartam elsõre, ill. kíváncsi voltam TSL-ék munkájára.

(fejlesztett fegyverem már van. - találtam :)

Köszi!
<#worship>

mcmoha
A relikvia gyujteshez nem kell detektor. A cuccokat nem lehet fejleszteni, neha lehet talalni (venni is?) fejlesztett fegyvereket.:( Ebben a modban viszont lehet javittatni a barban es neha lehet javitokeszletet talalni amit barmikor felhasznalhatsz.;)

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

KranaZoli
Ügyesek vagytok! :)

Más, kérdés:

Ennyire nem emléxem már a SHoC-ra. :O
:)

1.) Itt nem kell semmilyen mûszer a relikviák kereséséhez?!
2.) Hol a bánatba lehet itt ruhát; fegyvert fejleszteni?!

(Most érkeztem meg a Duty-sokhoz. Leadtam a 100 Rad Bár-ban a doksikat, oszt egyelõre ennyi.)

A helyszínek ismerõsek, mondjuk 90%-ban eddig fedik egymást a CS-al (pontosabban fordítva :); a Duty tábor okés, beugrott, hogy tényleg ilyen volt, de eddig szakival nem találkoztam ahol javítgatni, módosítgatni lehetett volna, ill. már egy raklapnyi relikviám de mind csak úgy szabadon hevernek. Párnál voltak különféle anomáliák amik nehezítették a gyûjtést, ennyi.

?!

Köszi.

TSL16b
Tervezzük a ZRP-hez illeszteni a magyarítást (a SC2009-ben lévõ plusz szövegek nagy része onnan származik), egyszer majd magyarul is játszható lesz.

Milyen A páncélt?
Van egy halom...
SEVA Suit-ot vagy találsz, vagy Yantarban kapsz, vagy ugyanott veszel.
Duty Suit-ot az után vehetsz, hogy szóltak, mehetsz hozzájuk, mert lenne számodra egy feladat. Az egyik jutalma a játék legjobb ruhája, a Duty jobbik ruhája, amelyiknek sisakja is van. De meg is veheted a fegyvermesterüktõl, a fõhadiszállásukon.
Freedom ruhát talélhtsz több helyen is, vagy vehetsz a Military warehouse-ban,
Ha az Exoskeletonokra gondolsz, azok egyszerûen nem érik meg az árukat. Egyet találhatsz az erõmûben...

KranaZoli
OMG! Sajnos úgy nézem nem teljesen kompatibilis a magyarítás ezzel a 2009 Complete MOD-al. Elsõ küldibõl mennék vissza Szidorovics-hoz és sajna a párbeszédekben vannak értelmezhetetlen mondatok is. <#rinya>

Egyelõre a magyarítás a fontos. <#smile>

Udv mindenkinek! Kis segitseget szeretnek kerni mikor lehet megvenni a páncélt asszem 50000-be kerul meg hol! A jatekban hol van a legjobb kereskedo? Barkeep sem rossz csak szegemyes a valasztek. En a pancelt szeretnem mar:-) Udv kossz
KranaZoli
Remélem azért odafigyeltek arra is, hogy nehogy felzabáljon vmelyik mutáns vki fontos karaktert. :)

Nálad volt már esõ; vihar?!

Még nem sok idõm volt game-elni. Van ebben olyan nedves felület effekt, mint a CS-ban már volt?! (vízcseppek; felületeken lefelé folyó esõvíz)

Én is ezzel a moddal kezdtem el újra a gammát. gyönyörû és nekem eddig bugmentes. Yantarnál járok már, nagyon bejön.
KranaZoli
No, akkor majd továbbolvasom. Mind1, mert ezen MOD nélkül sajnos nagyon fapados a SHoC grafikája. :(

Olvasd tovább. Bizony elég keményen belenyúltak a játékmenetbe is. Felszabadították a mutánsok mozgásterét (azaz simán fel tudnak zabálni egy a sztori szempontjából fontos karaktert), beletették a freeplay lehetõséget, stb...
A kezdésnél egyszerûen kikapcsolhatod az egész sztorit...

KranaZoli
Hm... Érdekes. Nekem nem produkál ilyet. Néha tölt, mint mind1ik STALKER, de a COP után ez semmi. Az brutál mód laggolt.

Pedig a géped okés. Nekem a 2009.08. havi DX van fent. A 4870-esnek is simán vinnie kellene - függetlenül attól, hogy Nálam 5850-es van.

koschwarz

Szerintem irgalmatlanul jó ez a MOD. Ami még nem volt az az esõ és vihar. Nem emléxem már a SHoC-ra, de CS-ban és COP-ban volt nedves felület ergo vízcseppek és folyó víz a függõleges felületeken. Nekem az tetszett de nagyon. Azonban úgy gondolom, hogy ez a DX10-el, 10.1-el jött be a CS-ba. Nem tudom, hogy DX9-el is megoldható-e?!

Ez a head bobbing effekt hiánya egyelõre nem tûnt fel. De ez legyen a legkevesebb. :) A HL meg amúgy is faxa game (volt).
:D

Ja, és van benne hálózsák és lehet aludni, ahogyan már a COP-ban is. De itt kúrva jó, mert közben bevág videó effekt-eket, mintha álmodna a karakter. Ilyen lehetne a COP-ban is és nem csak idõ múlása... <#eljen>

Daell Drow
Kiprobaltam ezt a modot, faszan lecserel minden texturat javit az efekteken stb. De, nekem irgalmatlanul beakad, es szoszerint gondolkodik 1 percet mire tovab megy 2 lepest majd kezdi elolrol a gondolkodast.
(C2D E8500 3.16ghz, ati 4870, 2gb geil ddr2, 1680x1050) minden maxon, elsimitas nelkul par fps-t produkal, amugy mod nelkul siman megy 70-140 fps kozot. Igy most le uninstalaltam, de majd probalkozok még.
koschwarz
jónak tûnik, fõleg hogy az éjsuaka az tényleg sötét, ezt szeretem a clear sky-ban is, egyedül a ragyogó kék ég, ami zavar, kicsit el vesz a hangulatból. meg látom, hogy head bobbing sincs, csak csúszik elõre a karakter, ami egy kicsit a half-life 1 idõket idézi...de egyébként nagyon jól néz ki.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

KranaZoli
Igen, azt olvastam a leírásában, hogy csak grafika, hang, zene ésatöbbi de történet módosítás nincs benne.

"An oft-praised mod for S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl which combines many different mods to massively upgrade the game without major gameplay changes, giving you a polished yet pure Zone experience.

Contained within are new textures, sounds, music, sky, weather system and visual effects, along with bug fixes, AI improvements, upgraded graphics, ragdoll physics, a revamped user interface and so much more."

link

Olyan Engem sem érdekel 1elõre, ami a történetben is módosít.

Daell Drow
Erdekelne hogy ez a MOD csak a grafikat tuningolja? Mert en is csak ijenn modot keresek ami csak a grafot tuningolja, es a tortenetet nem modositja.
Amugy steames stalker SOC van nekem, még karacsonykor 2 euroert vetem.
Solid Snake
Itt a drágasssszág:
http://www.youtube.com/v/xMKppG26PJc&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true"></embed></object>
<#hehe>
Solid Snake
Köszi a mod tippet, kiprószálom <#eljen>
KranaZoli
Keresgéltem 1 kicsit gúglival. Majdnem jól csináltam. :) Az utókornak:

r2_sun_near 12. (ez lehet 20 is)
r2_sun_near_border 1.

Úgy látszik, hogy a near_border lesz a megoldás. A near 1 a 12 helyett nem teljesen okés, ui. azzal meg másfajta árnyék probléma van.

Felraktam mellé a "2009_09_24_STALKER_Complete_2009_1.4.3.2" MOD-ot és szerintem kibaxott jól néz ki.

<#eljen>

KranaZoli
Hi!

Újra felraktam a SHoC-ot. Elõtte többszöri COP és CS. Ezt a megjelenése óta nem játszottam. Gépem a szignómban, 2009.08. havi DX frissítve, legfrissebb ATI Catalyst.

Minden max-on (csúszkák is feltolva) természetesen úgy fut, ahogyan majd a COP fog 5 év múlva a majdani gépemen. ;)

1.00005-ös javítást tettem fel ill. a magyarítást. Ofkórz van egy kis problémám. :D Mégpedig a változatosság kedvéért árnyék probléma. :) CS-nél nem volt, COP-nál igen. (az elsõ warez példánnyal; DX10-ben)

Itt nem nap felhõ van körülöttem, hanem pl. házak tetején fúrcsa árnyékok és pl. képernyõ szélein, ha forgolódok. Ha majd lesz idõm rakok be képet, de talán ismert "bug".

Így néz ki az alap user.ltx ide vonatkozó szakasza:

r2_sun on
r2_sun_depth_far_bias -0.00001
r2_sun_depth_far_scale 1.
r2_sun_depth_near_bias 0.00001
r2_sun_depth_near_scale 1.
r2_sun_details on
r2_sun_focus on
r2_sun_lumscale 1.
r2_sun_lumscale_amb 0.5
r2_sun_lumscale_hemi 1.
r2_sun_near 12.
r2_sun_near_border 0.75
r2_sun_tsm on
r2_sun_tsm_bias -0.01
r2_sun_tsm_proj 0.3
r2_tf_mipbias 0.
r2_tonemap on
r2_tonemap_adaptation 1.
r2_tonemap_amount 0.7
r2_tonemap_lowlum 0.0001
r2_tonemap_middlegray 0.6

Ha a "r2_sun_near 12."-t leveszem konzolban 1-re, akkor megszûnik ez a hiba, de egy apró amolyan önárnyék dolog is elvész vele. No problem, de van vmi más megoldás?! A COP árnyék hiba miatt sokat bújtam a GSC Community oldalait és pl. COP-ban ez orvosolta többeknél, ezért próbáltam rögtön ezt.

Egyéb idea?!
<#worship>

Az Oblivion Lost mod errõl is szól. Nem ér véget a játék, hanem visszamehetsz a zónába kalandozni, ha akarsz, ha nem tévedsz el és választod valamelyik rossz befejezést.

Szathy
Végre sikerült kerítenem egy videót YouTube-on a mod nélküli játék befejezésérõl. Mikor azon a bizonyos teleporton átmegyek, akkor kéne jönnie a "vége a játéknak ügyes vagy" videónak. A kérdésem így erre módosul: tudja valaki, hogy miért nem láttam befejezõ képsorokat? :)
(Mikor a Kívánságteljesítõhöz mentem, akkor mûködött rendesen a dolog.)

Szathy
Hali!
Oblivion Lost-tal játszva a játék legvégén elakadok. A teleportálgatásnál az egyik teleport (amihez elérve elsõre odateleportál hat Monolith-os) lerak a talajszintre az egyik sín mellé és kész. Mögöttem a furcsa, égbe világító gömbök elõtti épület van. Körbesétáltam már mindenhol, felmásztam, ahova lehetett és többször próbáltam újrateleportálni ugyanonnan, de mindig ide lyukadok ki és sehol nem látok nyitott ajtót.
Valakinek van ötlete?

burjanmate
Továbbá ha össze vannak gyûjtve valahol a spawn kódok, azt belinkelné valaki?

TDU nick: HUN_Matt_92

highlander15
S.T.A.L.K.E.R. Zombie Rap

Ha linkelte már valaki akkor bocs,de engem eléggé felderített:-)

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

mcmoha
Aha, koszi.:) Gyanus volt mert mara mar kb 160000 lett.:D

TSL16b
Az pontszám, nem darabszám. <#vigyor3>

burjanmate
Napot! Szeretnék lan-on játszani és érdekelne, hogy lehet-e bot-okkal.

TDU nick: HUN_Matt_92

Yan
<#eljen>
nem rossz, ezt még nem próbáltam, csak a freeplay-t

&#165; xfire: kistekila

mcmoha
Ujra jatszom a jatekkal; nem kezdtem ujjat egy regebbi mentest folytatok.:) A statisztika szerint tobb mint 132000 fickot nyirtam ki eddig.<#csodalk><#ijedt>

Szathy
Oblivion Lost. Nekem bejön, valóban "teljesebbé" tette a játékot.

Yan
ez melyik mod?

&#165; xfire: kistekila

Szathy
Nem tudom ki vette még észre, de a Duty bázison könnyedén át lehet jutni a "túloldalra". Ahogyan jövünk Army Warehouse vagy Wild Territory felõl, közvetlenül az õrség után balra a fal mellett van egy kis piros konténer. Arra a mellette levõ dobozról fel lehet ugrani és már át is jutottunk a kerítésen túlra. Sajnos visszautat nem találtam, mert a pálya megkerülése közben beleestem egy textúra nélküli részbe és ez lett az eredménye:

Ezt a képet pedig a Bárban lõttem. Guggoló ugrással rá lehet ugrani az exoskeletonos õr vállára és onnan már csak át kell vánszorogni a túloldalra. Utána õ készségesen félreáll és kienged.

Bocsi, ha már voltak, nem olvastam vissza túl sok oldalt.

koschwarz
bocs, de ezzel a masinával ne is várj sokat. szerintem nem vészes a gépigénye, de azért kell alá némileg ésszerû sebességû vas.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Aborg
Nekem Sempron 3300+, ATI 1950 masinam van. Beraktam a jatekot, DX9 full dinamikus fenyek renderrel szaggatott. DX9 reszleges feny renderrel ment. Visszatettem ujra DX9 fullra es hoppa: priman ment! Az valami gyonyoruseg volt. De masnap mar megin nem ment, szaggatott. Azota se megy sajna, es mar DX9 reszlegesen is csak szaggatva. DX8-on meg nem fogom jatszani mert ugy nem tetszik (azok utan hogy elhuzta elottem a mezesmadzagot :) Fogalmam nincs mi lehetett az oka hogy akkor ment...
Szathy
Jaja, néztem, Dragunovval ugyanez sikerült már a Hotelban is. Ezek szerint több hiányzó láncszem is van a végigjátszásomban. Na mindegy, akkor majd valami lesz. Azért köszi.

Nem jó, Strelok búvóhelyének megtalálása még nagyon a játék elején van, és nem ez a quest adja a hotel rejtekhelyet. Az X-16 labor után meg kéne legyen az a küldi, hogy find guide (találkozz kalauzzal). Õ a cordonban van (ott ahol fox a játék elején), és õ adja meg neked a doki rejtekhelyét, ami ott lesz agroprom földalatti részén. Miután beszéltél a dokival, megtudod a pripjati rejtekhelyet.
De nem kell a dekóder, mert van egy másik megoldás, hogy egy gauss puskát belevágsz a titkos labor zsanérjába, és kinyílik az ajtó, youtube-on nézd meg hogy kell csinálni.

Szathy
Na visszamentem Agropromba, megtaláltam a búvóhelyet, megtaláltam a pendrive-ot és teljesítettem a Strelok búvóhelyével kapcsolatos feladatot. Mikor visszajöttem a szállodába, az ajtó még mindig zárva és sem a gránátos trükk nem mûködik, sem a nyugati tetõrõl nem tudok bemászni (rácsok). Az ajtót egyszer sikerült kifeszítenem és bejutottam (egy hajszálnyi életerõm maradt csak és erõsen véreztem is valamiért), de kijutni már nem sikerült. Miért nem nyílt ki az ajtó most, hogy teljesítettem a küldetést hozzá?

Az "eredeti" mocsár az vszeg a build1935-bõl a swamp, limanskot nem láttam még a pályalistában, de van egy meglepetés pálya is, lehet hogy az lesz az.

Itt érdemes nézelõdni a lost alpha pályalista és egyéb fícsörök után:

Lost Alpha

Hi

Az lenne a problémám hogy néhány fegyver és más dolgok(pl ventilátor vagy laptop a kereskedõnél) textúrái elvannak csúszva vagyis az npc-nél látom hogy a fegyver kb a térdüknél van amikor rám tartják de épp ezért ha nálam van csak a kezemet látom ahogy tartja de a fegyvert nem ..... a minimum konfighoz meg van minden ami kell+a patchelés is stimmel....valaki segítsen hogy mitõl lehet ez :S
AMikor kijött cs, Dezodorék már kész voltak néhány pályával, de volt egy olyan mondása, hogy ha már megvan az "eredeti" mocsár, meg Limanszk, akkor inkább azt fejlesztik tovább. Ezek szerint mégse? Elég rég jártam az UHSF-en...