34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Nagydög
    Ize... Erzesem szerint ez egy masik Kruglovos kaland, mint amirol en beszelek, ugyhogy amit mondtam sztorno.
  • hykao #21364
    Milyen ruhát kapok érte amúgy? (egy narancssárgát már adtak)
  • Blasta
    HTX ;)
  • Antrax #21362
    Amúgy mikor kezdték fordítani?
  • Inquisitor
    Talán kész lesz, de nem 100%. Hétvégén 70% körül jártak már. De még ha kész lesz, akkor is finomítani, javítgatni fogják szerintem.
  • hykao #21360
    Hát a baj csak az, hogy a mentési szituáció úgy néz ki, hogy Kruglov hurrázva robog ki a csatorna végén visszafele a másik profhoz, én meg mögötte vagyok a csatorna utolsó kanyarulatában (mert a hullák átkutatása időt vett igénybe), és hiába sprintelek ki és esek neki a zombiknak (akik vagy 6-an vannak különböző irányokban), Kruglov mindig elhalálozik.
    Ráadásul a zombik elég betonbiztosnak tűnnek, még AK-val közelről vagy gránátokkal sem olyan könnyű kinyírni őket. Gránátból valamelyiknek 2 sem elég basszus...
  • Nagydög
    El ne kezdd megmagyarazni, mert megkarmollak! Remeltem, hogy nem csak akkor dugdosnak el mindenfele dolgokat a csokak, ha engem mar ertesitettek rola. :)
  • haxoror
    Csak 4kg asszem.
  • Imter
    Légyszi megmondaátok a magyarítás mikorra lesz kész? Hétvégére?
  • haxoror
    Csak akkor van cucc a rejtekhelyeken ha a térképen is be vannak jelölve, ha kinyírsz vkit és a hullájában turkálsz akkor néha villan a PDA, ilyenkor az áldozatod PDA-járól kapod az infot hogy hova mit rejtett és mehetsz begyűjteni a cuccot.
  • haxoror
    Nem muszály de megéri életben tartani mert potyára kapsz egy fasza armort és azzal a tudattal élhetsz tovább hogy mekkora skillzor vagy hogy meg tudtad menteni!

A trükk annyi hogy ő nem tud sprintelni te viszont igen, rohanj mindig előtte és ölj meg mindenkit hogy mire utol ér addigra csak hullák heverjenek mindenütt.

A zombik ellen a legjobb a TRs301 + távcső, egyes lövéssel hedsát és egy töltényből megvan mindegyik.
  • Nagydög
    En meg semmit. Bar nekem nem volt bejelolve, csak arra jartam, aztan feltunt a kereszt.
  • Blasta
    Sokat nyom ez a vegyvéd ruha? Magammal lehet vinni és felvenni ha szükséges? Vagy túl nehéz, hogy cipeljem?
    (gondolom elfér a zsákban, 2-3 kiló lehet max, nem?)
  • Nagydög
    En lazan felszeleteltem a zombikat. A derek prof nyugodtan alldogalt, es mikor kedve volt lodozott rajuk kicsit. Ha atersz az alguton rogton robogj elore. A profnak kell egy kis ido, mig atballag, addig van egy kis elonyod.
  • haxoror
    Ja, általában tényleg random hogy mi van a rejtekhelyeken de annál a keresztnél MINDIG vegyvédelmi cuccot találtam...
  • hykao #21350
    Basszus ezt a Kruglovot muszáj életben tartani? Van valami hatása a történetre, hogy életben marad-e? Nagyon kezd elegem lenni belőle, hogy csak iszkol előre a pisztolyával nagy "ура!" kiáltozások közepette a zombik karmai közé...akik persze "annyian vannak, mint az oroszok"... :DDD

Azért érdekes, hogy a zombifikálódott emberek nem felejtették el a lőfegyverek használatát...
  • haxoror
    Sugárzás és anomáliavédelemben jobb, viszont ami a golyóállóságot illetve a rupture védelmet (amikor a rohadt kutyák megtépnek) illeti szarabb.

A SEVA lesz majd ilyen minden-az-egyben ruha sugárzásvédelem ÉS kevlár, a professzor bunkerében lehet megvenni 30000-ért vagy a Duty-soktól is lehet egyet kapni ha elég küldetést teljesítesz nekik, később nagyon hasznos lesz mert sugárzó területeken kell majd járkálnod (ki hitte volna hogy Csernobilban gond a sugárzás :) és közben lőnek is majd rád.

Az exoskeleton jól néz ki de nem lehet benne sprintelni és szart se véd sugárzás ellen szal összességében a SEVA a legjobb páncél.
  • Falabu #21348
    Az hogy holvan elrejtve cucc az mindig futás közbe dől el, mindig találtam ilyen stasht meg keresztet amibe nemvolt semmi. Egyébként hulláknál szokott info lenni az ilyen rejtett cuccokról.

Blasta: Jobb:D
  • Blasta
    Ohhh, köszi a helpet, ez már valami ;)
    A vegyvéd ruha jobb a Stalker Suit-tól?
  • haxoror
    A vicc az hogy MIUTÁN átjutottál Dark Valley-be tucatszám fogsz ott sugárzáscsökkentő artifaktokat találni!

Esetleg próbál bemenni a Wild Territory-ba (BAR-tól nyugatra) ott rengeteg könnyen elérhető artifakt szokot lenni.

Ja és a BAR-ból Wild Territory-ba átvezető kapu közelében szokot lenni egy lila háromszöges rejtekhely (egy sírkereszt) én zsinórba kétszer egymásután is vegyvédelmi ruhát találtam ott, lehet hogy ott mindig ez a cucc van?
    Egy próbát megér szvsz
  • Blasta
    Az a gond, hogy eddig nem találtam sugárzáscsökkentő artifactokat, csak életerő növelőket, meg pont olyanokat amik sugároznak. :/
    Sokszor már hányok ezektől az artifact kutatásoktól, mert folyton tombol ott vmi szaros "forgószél" ami szépen elintéz, vagy csak simán durva dózist kapok, olyan helyen vannak (és végül kiderül, hogy csak vmi béna cuccért kaptam be a sok sugárzást és használtam el egy rakás injekciót és medkitet)
  • haxoror
    Igazából csak az számít hogy hogy melyik frakciókkal balhézott össze, az összes többi nem olyan fontos.

Én inkább azon döbbentem le amikor Oblivionhoz kéregettek rendszeresen mentéseket
  • haxoror
    Csak játsz és majd megtalálod.
  • haxoror
    Én telepakoltam az övemet sugárzás mínuszos artifaktokkal és sikerült gond nélkül átmennem.

Később találsz majd fasza vegyvédelmi ruhákat 90% sugárzásvédelemmel de azokhoz is ajánlott valami artifakt mert azokban is meg lehet halni csak tízszer lassabban mint meztelenül, az átjutott 10% sugárzással már 1-2 Fireball artifakt is simán elboldogul.

NE építs csak az injekciókra mert idővel MUSZÁLY lesz valami normális sugárzásvédelmet szerezned pl SEVA Suit.
  • Blasta
    Értem.
    Hát nálam csak annyi volt a követelmény, hogy fusson jól a gém, közepes beállításokon, mert előtte csak alaplapi vga-m volt :D
  • Inquisitor
    OFF:
    4 pipe vs 8 pipep
    12 pixelshader unid vs 24
    5 vertex shader vs 8
    Szóval maradjunk annyiban, hogy jóvval gyorsabb.
  • barmi
    Én ugy hallotam hogy az 50-es végü karik mindig gyengébbek mint a ahsonló kategóriáju pro vagy xt.
  • barmi
    Valaki megmondaná hol találom ezt a nyamvadék Strelokot? köszi
  • Blasta
    2x erősebb az x1650-es egy x1600pro -tól?
    Ezt nem is gondoltam.
  • Blasta
    A #21290-re tudtok vmi segítséget?
    Tehát röviden újra: Dark Valley-be kéne eljutnom, a Duty bázistól (a bártól), a laborhoz kell megszereznem a második kulcsot asszem.
    De egy nagyon erős radioaktív mezőn kell átmennem és csak Stalker Suit-om van, de ahogy átjutottam egyből meghaltam. Van vmi módja, hogy átjussak tutira Dark Valley-be? Valami másik irány, vagy valami küldetés amit előtte meg kell csinálnom????
    Help plz!
  • Inquisitor
    Ez engem nem nyugtat meg, éppen az a gondom, hogy NEM függ a problémám a grafikai minőségtől sajnos. Másrészt a VGA-m vagy 2x erősebb, azért én nem szeretném DX8 módban futtani, mert fényévekkel randább.
  • SaGa Jr
    Lényegtelen mi a kombináció, mert amíg nem leled meg a tudósok hulláját (amit mellesleg jelöl a kis térképen zöld célkereszttel neked a program), akiknél a kód van, addig úgyis felesleges beütnöd mert nem fog kinyílni az ajtó.
  • zuza
    Sziasztok!lécci segítsetek!Valami x18as dokumentomokat kell keresni vagy mi a pics@'t.De egy kombináció záras ajtó áll az útamban, hogy lehet kinyitni?mi a kombináció?előre is köszi!
  • Blasta
    Én egy 2,66-os kétmagossal, 1GB rammal és X1600PRO-val tolom 1024-ben, static fényekkel, közepes részletességgel, eddig minden röccenésmentes volt, és nekem a grafika is tökéletesen megfelel így, DX8-ban. (a játékélmény sztem egy kicsit sem lesz nagyobb ha feljebb tolom a részletességet).
    Egyetlen helyen kezdett a gém rohattul szaggatni, mégpedig az arénában, amit lentebb is írtam, de fogalmam nincs miért.
  • Phoenix007
    Thx Harvy, ez gyors volt, és lényegretörő :)
  • Inquisitor
    Van egy AMD64 3000+, 1GB ram, 4GB fix lapozó memória és egy Radeon X1650XT a gépemben. Hasonló gépen jól megy egyeseknek 1280-ban full dynamic Light-al, közepes részletességgel, kikapcsolt Grass shadow-al és harmadára vett Lighning distance beállításokkal.

Viszont én bármit állítok be percekre, néha tízpercekre, megáll a program. Láttam másnál is előfodult, de nem tudom hogyan lehet megoldani???
    (Hangot is levettem sztereora persze ...)
  • harvy101
    -kozelben levo emberek
    - upgradelt cucc
    -nem
    -swappeleést gondolom
    -nekem nemloptak el a barbol semmit
    - 3 van
  • Phoenix007
    Jóreggelt!

Most kezdtem bele a játékba, lenne pár villámkérdésem, és ha nem probléma, nem olvasnám vissza ezt a 21000 hozzászólást...

Tehát:
    -Mit jelent a kis sárga szám a minimap alján?
    -Mit jelöl az inventoryban az egyes tárgyakon megjelenő kis fehér nyíl (zöld alapon)?
    -Tudok-e waypointot lerakni a téképen, hogy aztán a minimap annak az irányát jelölje?
    -Mit jelöl a kis villogó floppy-lemez a képernyő jobb alsó sarkában?
    -Ha lepakolom a cuccaimat egy ládába, szekrénybe, akkor az ottmarad-e, vagy eltűnik?
    -Milyen sűrűn lehet kereskedőket találni?

Na így egyenlőre ennyi, a segítséget előre is köszönöm. Addig is olvasgatom a FAQ-t :)
  • lammaer
    Jaja, azt hogy mit hajtott végre, azt meg lehet nézni a PDA-ban. A küldik jelentős része amúgy is csak opcionális, némi pénz és felszerelés a jutalom, de semmi hatása nincs a játékmenetre.
    Mondjuk én a saját mentéseim használnám mindenképpen, még ha vesztek is némi időt, mert hát szeretem tudni, hogy hol halmoztam fel a sok lőszert :)
  • Blasta
    Hátőőő
    A taskokat láthatod, azt lehet tudni, hogy kb. hol tart a sztoriban.
    Azt is láthatod, hogy milyen taskokat végzett már el, ill. miket rontott el.