S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt nem írtam hogy 64bites win7-en fut(elfelejtettem). A swapem 3,9giga, igaz nem tudom hogy ez fix e, vagy automatikusan ennyire lõtte be e rendszer(sztem a második). kösz a helpet, meglesem....
koschwarz
de tök egyértelmû, hogy ha ésszerûen válogatod össze a felszerelésedet, nem kell több mint max 30 kiló. tudom, hogy nagy a kísértés, hogy mindenféle fegyvert vigyél magaddal, de ha már ennyit játszottál vele, rájöhettél volna, hogy kell egy távcsöves fegyver, meg kell egy valami közelharcra. pisztoly felesleges. és ha minden fegyverhez viszel néhány száz lõszert, az is bõven elég lesz, és medikitbõl sem kell több, mint 5-6 darab, hiszen az ellenfelektõl simán lootolhatsz.

most a clear sky-ban seva suitban (tuningolva 12 kg), egy majdnem 5 kilós fegyverrel meg néhány gránáttal és medikittel együtt kb. 28 kilót cipelek magammal. ráadásul a cs-ben nincs is olyan artifakt, mint a shoc-ban, hogy növelni lehet az endurance-t. bár van súlykönnyítõ artifakt.

volt annak idején egy képsorozat, hogy mi 50 kiló, amit folyamatosan kellene magaddal cipelni...az egyik képen pl. egy csaj volt :)

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Mekkora swap fájlt csináltál? Legyen minima 2 GB és fix méretû (kezdõ és végérték azonos), akkor nem fragmentálódik. A ShoC valahogy úgy van megírva, hogy intenzíven használja, akkor is, ha nem kéne, mert van elég RAM. A másik dolog, hogy ha 4 GB a RAM-od, akkor a 64 bites W7-tel jobban járnál. 32 bitessel a 4 gigából max 3.5 a kihasználható, de inkább annyi sem, és alapból a program nem kap csak 2-t...

Nekem 64-es W7-en gond nélkül fut egy hasonló konfigon (a proci E8200-as 3.2 GHz-ra húzva), az SMP moddal, ami igencsak megdobja a hardverigényt.

Üdv! Lenne egy problémám a STALKER - Shadow of Chernobyl-al. Adott a köv konfig: Core2Duo E6550@2,8GHz;4gb ram; 8800GT, Win7. A játék tökéletesen fut full grafikai beállításon. A problémám az hogy a pályarészek között iszonyú sokat tölt(van úgy hogy 3-4 percet is), meg a mentések betöltése is sokáig tart(az is 1-2 perc). Ez most normális? mert engem marhára untat, a játék ezen része, fõleg ha keresztül kell utazni 4-5 területen is, ha le akarok adni egy fõ küldetést. A játékot felfrissítettem a legújabb patch-el(1.0006). Legfrissebb VGA driver és directX van fenn. Mi lehet a gond, vagy ez a hosszú töltési idõ normális?(eléggé lehangolna ha az lenne).
Devv
(szegeny Gordon, ha igy folytatjak a hl fejlesztest, akkor 2012-ben tenyleg ott fog kikotni.)
mcmoha
Igen.:)

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Devv
Koszi szepen! (Oda ahol Gordon van?)
mcmoha
Be kell menni a beomlott aluljaroba.;)

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Devv
Ujra tolom a jatekot es egy ficko a 100 Rad barban adott egy feladatot, hogy talaljam meg neki a csaladi fegyvert. Na ezt en nem talalom mert a hely ahova mutat egy vagon es egy kontener kozott van... (?)
burjanmate
Estét! A 2205, vagy 2215-ös build-rõl tud valaki valamit angol fordítással, vagy multival kapcsolatban?

TDU nick: HUN_Matt_92

Yan
a fõszálat viheted tovább ettõl,
de egy régebbi mentéssel megoldhatod.
/lesz még ilyen/

¥ xfire: kistekila

Yan
hidd el elég annyi :)
elfér két fegyver, két ruha /a végére/, párszáz lõszer, és pár db kötszer.
artikkal a többi javítható, a kitartás is

de nem úgy értem már egyszer játszottam vele és akkor is tudom mindíg 3-4-5 kiló pluszban voltam ha teljesen felszereltem mindennel magam nem kellene hogy végtelen legyen csak egy kicsivel több szerintem bár könnyen elõfordulhat hogy akkor megint pakolnék be valamit és újra tele lenne szóval ördögi kör. Mégiscsak csalás nélkül jászok meggyõztél :)

Ennyi erõvel akár le is törölheted a játékot, mert a végén úgyis az lesz, minek húzni az idõt...

Nem véletlen nem 10000 kg-okkal lehet rphangálni.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Sziasztok,most kezdtem el játszani ezzel a játékkal, és szerintem egy buggal találkoztam, Fox-on szeretnék segíteni, csakhogy õ nem haldokolva fekszik, hanem már felgyógyult amikor odaértem. A küldetés bentmaradt, turn point ra vár, ám fox már csak járkál a romos házban, és nem tudok interakcióba lépni vele. (értsd már nem kell neki elsõsegélycsomag) hogyan tudnám ezt a részt átugrani, továbbvinni, megoldani? Elõre is köszönöm a választ
Az arénát én is csak úgy kíváncsiságból próbáltam ki, de akkor asszem nagyon sûrûn nem fogok oda járni. Egyébként azért használok csalást mert az az 50 kiló nagyon kevés nekem, de ha lenne valami mod amivel lehetne növelni a táska méretét hogy mondjuk 60 kilóra akkor már nem hiszem hogy csalnék.

Yan
két nem :)
a födém leszakadás rossz végzõdés, nem arra kell menned.
arénában meg csak pénzt veszítesz/nyersz, igaz nem nagyon használtam, mert így is sok lové van.
de szerintem csalás nélkül vidd végig

Na most jól megy a játék viszont lenne egy kérdésem. Azt csalásnak veszi a játék ha kikapcsolom a táska súlyát tehát nem fog rám szakadni a végén a födém? :D Egyébként ha bemegyek az arénába akkor az összes cuccomat elveszi a játék?

Igen az összes többi játékom jól fut bár a Richard Burns Rally-val voltak problémák és lehet hogy az is ettõl volt. Most csináltam egy XP újratelepítést mert már amúgy is ráfért a gépre és megpróbálom most hogyan fut hogy még nincs fenn dx hátha így jó lesz aztán meg majd megoldom valahogy.

Yan
más játék fut rendesen?

Na ja a beállításokkal kellett volna kezdeni, de mindegy. Egyébként XP-m van és majd kipróbálok más dx-et is. A másik Ati kártyát nem hiszem hogy tudnék szerezni.

Yan
ez már haladás :)
próbálj egy új dx-et felrakni. /xp-d van?/
esetleg kipróba egy másik ati kártyával

Yan
van,
és a cop-ban már rendes alvás is :)

Hali!
Na most kipróbáltam dx8-ban a játékot és úgy jó volt csak nem tetszik. Felraktam azt a dx-et amit a játékhoz adtak, de azzal se jó. Valakinek van ötlete hogyan lehetne megoldani hogy jó legyen vagy játszak dx8-ban? Köszi!

Devv
(ezt nem Me Ga-nak szántam, hanem Krotchy-nak)
Devv
Igen a játék törekedett a realitásra (fáradtság, éhezés), az alvás az kimaradt a játékból, de azt hiszem valamilyen mod van erre. Igen az éhezés egy elég erõs pszichikai hatás...A szarásról meg annyit, hogy a karakter majd úgyis beszarik, ha nem a Monolith katonáktól, akkor majd az erõmûben...
Enni kell te jó isten. Ekkora baromságot XD

Érdekes mód amikor betöltött egy másik pályarészt már nem volt éhes. Meg ha szarni kell azt nem jelzi és aludni sem akar... Azt hittem vmi pszichikai hatás, mert volt ilyen jelzés már máshol...
Bazzeg... szerinted?

Devv
Enni kell b*zd meg, enni kell! <#buck>
Halálosan.
Devv
Ez most komoly?
Amúgy mi az ellenszere a játékban a kanál és villa jelzésnek? Gondolom arra utal, hogy vmi pszichikai hatás ér és elég zavaró a hatása. Sugárzást nem jelez.
Megpróbálom a 9.11-est bár úgy emlékszem azzal már próbáltam, de hogy miért nem szereti a gépem a Stalkert azt nem tudom<#confused>Azért köszi a választ!

Yan
ATI 4670 1GB; 9.11-es driver /de jó volt a 9.10; 9.8/
nincs ilyen problémám.

&#165; xfire: kistekila

Hali! Van olyan aki ATI kártyával játszik SHoC-ot mert nekem egy Radeon 3870-esem van de egyszerûen játszhatatlan néhol a játék. Ha valaki hasonló karival játszik meg tudná mondani milyen driverel mert más játéknál is a driveral volt baj. Köszi!

Yan
mennek

Ezzel a patchel menni fognak a régi mentések?
HY!
Miért van az hogyha végig viszem a Complete 2009 MOD-al és betölti a freeplay-t lépek kettõt és kilép ?
Elõre is köszi a segítséget :)

Yan
nagyon szép lett, a hangok is jobbak :)
viszont kétszer szó nélkül kivágott az asztalra :(

Yan
köszi. :)
közben nappal, frissen már sikerült megtalálni a másolós fajtát :)
sajnáltam volna kihagyni

TSL16b
A nemtalálás olyankor van, ha a registryben nincs meg, vagy nem jó helyre mutat a SoC bejegyzése. Ettõl még kézzel be lehet másolni a cuccot az értelemszerû helyére (\gamedata\), csak a ZRP (Zone Reclamation Project) mod új szövegei nem lesznek magyarul, oda nagy valószínûséggel a hivatkozások fognak kiíródni.

alcotb
1.0 sajna :( de sebaj...egyébként jó játék csak a sok rohangálás idegesítõ kicsit :D lehetett volna R.A.B.B.I.T.- The Shadow of Tread -is a címe<#idiota>

Minden ugyanaz másképpen.

Nincs jármû. Értelme se sok. Vannak jármû modok, de szinte senki sem használja õket, mert egyik pályáról a másikra nem tudnál velük átmenni.

Ha az 1.0-s verzióval játszottál eddig, akkor esélyes, hogy a patch után nem lesznek jók a mentések. Ha valami késõbbivel, akkor lehet, hogy igen.

alcotb
bocsi ha ezekre már válaszoltatok, de nincs kedvem 31268765138 oldalt visszaolvasni...

alcotb
hali!miért van az hogy a játék felénél tartok de eddig kb arról szólt hogy ide-oda futkosok a pályákon keresztül-kasul....mindenkinél így van?fog ez változni?nagyon idegesítõ hogy egy rohadt jármû sincs...csak futkosás.....õm...és ha felrakom a legfrisebb patch-et akkor semmiféleképpen sem fognak menni a mentéseim?nem lehet valahogy megoldani?mert nincs kedvem elõrõl kezdeni viszont elvagyok vele csak bugos nagyon.

Yan
illetve ezt sem próbálom ki, mert azt irja:
nem találja a stalkert /pedig bemásoltam oda/
:)

Feltettem a modot utánna a magyarosítást ,és tökéletesen mûködik.Nállam legalábbis.
Yan
Köszi, akkor a language patch-et nem töltöm.
Minden esetre kipróba így is :)

@TSL16b: szép szám, :)
/visszalapoztam, de semmit nem értek belõle/

burjanmate
Kösz szépen a választ, kis igazítással mûködik.

TDU nick: HUN_Matt_92

TitaniumRR
Igen.

Captain Sonar 2024 Remake