34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#23671 Egy hullánál lesz, ahol az agyturkász fickó van.
Elképzelhető, hogy felette vagy alatta vagy, azért látod úgy mintha ott lennél. -
Me Ga #23670 Figyu, mi a jó a HL2 féle csőjátékokban? Mész előre, lelősz mindenkit... mintha egy csőben lennél... -
gabf1 #23669 Vki segítsen pls.
Az X16-os labornál járok vhol és azt írja h: Take the documents from ghost. De azt mutatja, h a cucc egy lépcsőnél van , de nincs ott egyszerűen semmi. -
Kolbaszharisnya #23668 Hát azért ennyire talán nem lett szar ez a game...:)Minden elismerésem a programozoknak! -
Me Ga #23667 Nem lehet, hogy egyszerűen béna vagy? Lol... -
Kolbaszharisnya #23666 Azon belül?Csak ugy kb-ra?és még egy kérdés!ha már itt nagyban a hdr-röl beszélgettek:
Az options menün belül nektek van olyan bállitás külön,hogy HDR on/off?Mert nekem nincs..!Nekem csak a fulli dinamics lightining van,gondolom az a HDR a game-ban.Vagy nem?Meg van az Advanced beállitásoknál még egy csomo minden,de olyan,hogy HDR,olyan nincs! -
#23665 ha felrakom a patchet és úgy kezdek neki a gaménak akkor azok a mentések működni fognak? :o -
#23664 Dark Valley pl. -
#23663 Milyen controllert? Én nem emlékszem ilyenre. Nemrég csináltam meg ezt a mellékküldit. Megöltem a vérszopókat, kiírta, hogy teljesítve, és mehettem vissza a jutalomért.
Más: hogy a fenébe lehet a távcsövet visszarakni egy fegyverre? Leszedtem az egyikről, de sehogy sem tudom visszarakni. -
#23662 Gondolom majd egy peccs vagy videokártya driver orvosolja ezt. Legalábbis ebben lehet reménykedni.
Statikus fények használata esetén tökéletesen működik az élsimítás, dinamikus fények mellett pedig nem. Gondolom dinamikus fények esetén HDR effekt működik. Ettől persze még az nV 8XXX és az ATI X1XXX kártyákkal működnie kellene az élsimításnak is - már ha a program is akarja...
Lehet, hogy ez esetben nem akarja...de akkor meg miért nem inaktív az AA csúszka dinamikus fények esetén.
Persze hozzá kell tenni, hogy HDR mellett az élsimítás amúgy sem olyan szép más játékokban sem, mint HDR nélkül, de itt nagyon szembeötlő. Tényleg mintha egyáltalán nem működne az élsimítás.
Ezen kívül én a vizszintes képfrissítési szinkronizációt sem tapasztalom, hogy működne. (vsync) Hirtelen fordulásoknál el-eldarabolódik a kép néha. -
Kolbaszharisnya #23661 Sziasztok!
Valaki megmondoaná,hogy honnan tudok szerezni jo fajta távcsövet,amit aztán majd rá tudok rakni a a viperre,vagy az ak-ra?Most értem a Bar-ba,oda adtam a dokumentumokat,és kaptam jo fajta stalker suitet:)!De távcsövet még nem lehet szerezni? -
tpM #23660 Az Army Warehouses részen a Freedom vezértől kaptam azt a feladatot, hogy menjek be az ottani faluba és irtsam ki a bloodsuckereket és 1 controllert. Namost bemegyek oda jött kb 5 bloodsucker, mindet megöltem controller sehol.Mindent átkutattam sehol semmi és nem jelzi, hogy teljesítettem a feladatot :\ -
tpM #23659 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A freedom bázison Max adja a munkát, hogy öld meg azt az őrült stalkert és hozd el a flashdrive-ot. -
Ronin666 #23658 Erre azért kivi vagyok. Nálatok van AA? 7.2-es ATI drivert raktam fel és nincs X1950XT-vel AA. Persze a sebesség csökken, de semmi hatása nincs. Ez mitől lehet? -
#23657 Azért azt túlzás lenne állítani, hogy bőven elég. Az én X1950PRO-s kártyámnak pl. min. 450W-ot írnak, nem hinném, hogy a 8800-asnak kevesebb kéne... Persze nyilván sokmindentől függ, pl. milyen tápja van, illetve mennyi minden van a gépben stb...de rövidre lehet zárni az egyébként sem ideillő témát: a srác megnézi a kártyája dobozán mit írnak minimum tápteljesítménynek. Ennyi...
SPOILER:
Más: az "Army Warehouses" területen van egy kis tavacska, a közepén egy faházikóval, ahol egy őrült, ordibáló ellenséges stalker tanyázik. Van nála egy flashdrive. Ennek van valami funkciója? Valaki feladatnak adja megszerezni vagy mi? -
Code92 #23655 nekem radeon x700pro-n(256mb ddr3) 3Ghz-s p4-en 1giga rammal static-on maximum grafikával és advenced optionsban még mindent feljebb húzva 1152x864-en akadás nélkül futott bár a töltés az kicsit hosszű volt (1-1,5perc) de bármennyire levettem a garfikát ugyanennyit töltött. -
jodamester #23654 400W-os táp bőven elég(ha nem codegen, meg ilyenek). Nálam 300w-os van-7900 geforce-al.
Gondolom nincs elég memód; a 2giga ma már kötelező. Egy jobb proci is rátehet még 10-20 fps-t. -
#23653 #23601 - erre senki? Hol van ilyenkor a sok fájlkitömörítős emberke??? -
Ronin666 #23652 Tisztában vagyok vele. Amúgy nekem ez munkagép, grafikához. Nem gyakran játszok rajta, csak ha nagyobb nevek érkeznek (utoljára HL EP2-vel játszottam).
Viszont az írásom sokaknak tanúlságos lehet szerintem. Az árnyékrendszer miatt amúgy nem is nagyon számítottam jobbra. De ott a 3DMark is, abban is volt valami hasonló külső teszt, ahol minden szar vetett árnyékot, bár annak szebb volt a minősége. Az is gépzabáló teszt. Ez van, el kell fogadni, hogy a mai gépek túlnyomó része ezzel még nem birkózik meg, de az már tiszteletre méltó, hogy egy ilyen ficsőrt beleraktak a gémbe a fejlesztők. -
#23651 Teljesen jó az új peccsel a koncepció pénz/vásárlás ügyben! Hisz gyakorlatilag folyamatosan lehet pénzt csinálni, viszont venni csak kevés dolgot érdemes, mert majd minden összeguberálható... Így peccs után már legalább értelme is van a dolognak...és ezután már még jobban értelmet kap a helyszínek/hullák tüzetes átvizsgálása! Egyes rejtekhelyeken komoly lóvét érő cuccokat lehet találni. -
#23650 A procid gyenge... Nekem csak 1 128-as x700 van, 1 GB RAM-al, meg AMD 3500+-al, és így élvezhetően fut... -
Laci82 #23649 Sziasztok.
Nekem meg a játék akadozik.
Tom egy sempron 2800-as egy gigával,meg egy 256-os x700-assal nem erőmű,de amikor egy 9550-es volt a gépben akkor nem akadozott
Nah hiába nem véletlen Chernobylról szól a játék,ezért is kell az embernek atomerőmű tulajnak lennie -
#23648 Ez sz*r!
Még mindig nem tudom miért csinálja.
A probléma:Megyek előre,és egyszercsak önálló életre kel a karakterem.Olyan,mintha beragadna egy gomb,és csak megy előre,vagy épp ameree előtte lenyomtam(balra,jobbra,előre,hátra).Megnéztem,hogy mikor magától megy,megnyomom a Caps lockot és baszik rá.Akkor kapcsol be,mikor a csávókám megáll+ha ESC-et nyomok,akkor ugrik ki a menübe mikor megállDe nem csak a mozgással van a baj,hanem a lövésekkel is.Mikor szép egyes sorozatokat lövök,és itt is olyan mintha beragadna és kilövi a fél tárat vagy az egészet.Mi a picsa baja lehet?Rohadt idegesítő,mikor 6-7-10-20-an lőnek,erre bemegyek a fedezékbe,a másik oldalon meg kijön és szarrá lőnek. -
tmisi #23643 Ja jó lenne, én pl. a feladatok kivételével nem is igazán olvasom el a szövegeket. Pedig nem vagyok síkhülye angolból, de azt sem mondanám, hogy fullra értem a sztorit. -
#23640 Miezea izé ahol írni kell ?! -
zerosdfd #23638 Milyen MÁRKÁJÚ az a 400Wos táp? Mert az számít igazán... -
#23637 "Na felraktam az új patch-ot" egy márc.27-ei release mitől új? -
Varga10 #23636 nincs új csak az 1.0001-es -
DeviloftheHell #23635 faq -t olvasd -
#23634 császtok
lenen 1 pár kérdésem.
1.mi a játék gépigénye??
2.ez miylen stílusú játék?(inkább Battlefield vagy mohaa(tudom hogy nem II.vh-s)) -
tom235 #23633 szeretném megkérdezni, hogy előreláthatólag mikor lesz kész a magyarítás, mert már egy hete 99%-on áll. -
#23632 Van új patch?Link? -
#23631 sok pénz, sok, olcsó tárgy, sok bolt vagy mi:D -
Varga10 #23630 Na felraktam az új patch-ot, és ujra kezdtem a játékot.először is azt vettem észre hogy mintha szebb lenne patch-el de nem biztos.
Nekem a pénz volt a legfurcsább. most már nagyon kell gyüjtödetni mert a páncél is elkezdett kopni meg az eladandó tárgyakért sem adnak semmit.Pl hoztam még az elején sidnek vagy öt-hat ilyen military fegyvert (valami AK az is) de csak 1700-at kaptam érte......
Ez még nem is lenne annyira durva ha olyan árakon maradtak volna a tárgyak mint a patch előtt mert igy semmit sem lehet venni mert már olyan drágák.
Sztem ezzel átestek a ló túl oldalára:
Patch nélkül:nagyon sok pénzt kaptunk de nem lehettett sehol sem elkülteni de ha el venni akarnál valamit akkor az is elég olcsó
Patch-al:kevés pénzt kapunk de már lehetne elkölteni tárgyakra de nagyon drágák a tárgyak
Remélem hogy javítanak a következő Patch-ban ezeken mer igy nagyon rossz koncepció. meg kellene találni az arany középutat...... -
Gabosh #23629 :D tök zsir itt az irásnál ez a jel.grat annak aki csináta. -
saiyanjin #23628 Most fogok énis gépet fejleszteni mert sovány : Asus p5ad2-e premium 3000/800/1mb 1gb kingmax-mars 800 Sapphire x1600xt 256mb
Namost ezegy xar gép manapság.Azért lassan már énis csak a gépfejlesztésnek élek. -
saiyanjin #23627 Hozzáteszem a konfigod ígyis álomgép eggyesek számára...
-
Ronin666 #23626 Ma kipróbáltam a gamét. Egyenlőre csak állítgattam. Leírom a sebességgel kapcsolatos tapasztalataimat, hátha érdekel valakit.
Tehát a konfig: 2Gb 800Mhz-es ram, X1950XT, E6400 2,5Ghz-re húzva.
Kezdjük az elején. Minden beállítást végigpróbáltam. Mi eszi nagyon a gépet, mit lehet maxon hagyni, ami annyira nem számít. Végül a két fő dolog az a felbontás és a fényrederrelés volt, amit állítgattam. A többi nem vészesen folyásolta be az fps-t, de a látványra rendesen kihattak.
Tehát saját szám íze szerint minden vackot maxra húztam. Sajna az AA valamiért nem ment, de az fps csökkent. 2 Driverrel is néztem, gondolom program hiba lehet, majd patchelve is megnézem, hátha.
Statikus fényekkel 1920*1200-as felbontáson szépen rezzenésmentesen elfutott 70-80fps körül. AA mint írtam nem volt, amit kicsit sajnálok, de ekkora felbontáson annyira nem is hiányzott.
A objekt dinamikus fényezést kipróbáltam. Lassú volt és sokkal nem volt szebb. Hanyagoltam. A legbrutálabb fényrenderrelést tettem be végül. Nagyon szép, még egy erős feelinget is kap a játék. Sajnos viszont iszonyat gépígényes. 1920*1200-on már nagyon akadt. 10-15fps, tehát játszhatatlan. 1400*900 körül viszont 25-30fps-t kaptam, ami már szimpi volt. Néhol voltak benne kis beakadások, amik a + látványért cserébe nekem beleférnek. Viszont 2 dolog miatt nem tetszett jobban a statikus fényezésnél. Egyik az, hogy az aljnövényzetet valamiért csúnyán építi fel a pályára és ezért nagyon szemetszúr. Statikus fényeknél fokozatosan alfásból előjönnek a gyomok, itt meg valamiért csak ugrálnak fel, ami nem az igazi. Viszont ami nálam nagyon rontott az összképen, az a kis felbontás, illetve AA hiány. 1400*900 alapvetően nem lenne kevés, de ha nincs rajta AA, akkor szvsz csúnya. Sok a fa, sok a bokor, a növényzet és így iszonyat sok az él, ami AA nélkül ismételten csak szemet szúr. Viszont ha meg is tudom csinálni az AAt, akkor is annyit fog rajta lassítani, hogy ezekkel a beállításokkal épp játszhatatlan legyen. így ha ez nem jön össze, akkor maradok a statikus módnál és ha majd egyszer új gép lesz, akkor fogok a dinamikus fényezéssel szórakozni.
Akinek egy 8800GTX kártyája van, annak szerintem már dinamikus fényekkel is nagyjából szépen fog menni, de talán még a csúcs Crossfire, SLI duós gépek is vinni fogják.
Holnap még ránézek, hátha. No meg lehet lesz valami drivercsoda, meg új patch, ami esetleg még segíthet neki valamicskét. -
#23625 De tudsz. -
weine #23624 kevés a 400W-os táp? Talán nyisd ki az ablakot, hátha csak az oxigén van elhasználódva a szobádban..:)