34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
SaGa Jr #23717 5 kereskedő van. 1 a starthelyen, 1 a bárban, 1 prof, illetve 1-1 a Freedom és a Duty frakcióknál.
Fegyvert fejleszteni nem tudsz. Vannak bizonyos fegyvertípusok, amikre feltehetsz hozzájuk illő távcsövet és/vagy gránátvetőt, netán hangtompítót, de ennyi.
Fegyvert majd idővel lehet venni, ahogy nő a hírneved és előre haladsz a történetben lesz más is mint sima stukker. Plusz a legtöbb és legjobb fegyvereket úgyis találod majd (hulláknál, rejtekhelyeken, stb.). -
#23716 én se tudom habár az utobbi idöbe nem játszotam velem mart ez a játék angolul egy nagy nulla nem lehet érteni semmit csak magyarosítással és azt várom -
xem #23715 Hali volna 1-2 kérdésem, igaz nem játszottam még végig, de...
Csak 1 kereskedő van a játékban? Az aki elindít a játék elején, mert szeretnék már venni pár cuccot, de csak pisztolyt meg sörényest tudok venni. Fegyvert hogy tudok tovább fejleszteni? A helpet köszönöm -
#23714 olvas visza -
#23713 Hali! Az elején mit kell csinálni mert nemtok menni sehova sem csak a palival beszélni meg venni pár motyót?! -
stifi #23712 én elkezdtem játszani, tudok is angolul, tetszik is a játék és érdekel, de annyi rizsa van benne hogy többet ültem a gép előtt olvasással és feldolgozással, mint amit a harctéren töltöttem, ennek köszönhetően a hangoktól, a sötét helyektől, a csatornában a rémségtől amelyikre rázoomol a kamera és csúnya hangokat ad, annyira kikészítettek idegileg, hogy félreraktam, megvárom vele a magyarítást, és akkor majd oda tudok figyelni, nem szarok be egy egy hirtelen jött effekttől...
uh én nagyon várom már hogy kinn legyen :) -
#23711 áááh addig már nem bírom:D
megfogadtam hogy magyar verzióval kezdem el már csak:P:D -
#23710 Dehogy is. 1-2 np, ha minden igaz. -
#23709 Azé' olyan sok nemhiszem. :P -
newc22 #23708 Biztos lesz pár hét míg letesztelik!!! :( :( -
#23707 Hát évekig is tesztelhetik -
weine #23706 még pár nap teszt, nem?:) -
#23705 :\ -
#23704 Szupi! -
Hardstyl3r #23703 stalker magyarítás 100%!!!!oh yeah -
jodamester #23702 ..és te mindent elhiszel amit a dobozra írnak..? Ha mondjuk 800wos lenne rajta akkor futás a boltba? Az 1950pro-hoz kéretik a 450w-os tápot; na ez röhej.
Ajánlom a következőket tanulmányozni(mondjuk itt sem kell mindent elhinni, csak alaposan megfontolandó-megjegyzem nálam a 300wos tapasztalati alapon van):
hogyan válasszunk tápot -
bigyusz #23701 De csak fps fanoknak! -
bigyusz #23700 öööö... sztem ez a játék el lett ba**va. Találtak egy jó story-t, gyönyörüen megcsinálták a tájakat, az eligazodást a térképen, meg egy csomó mást. De nem hiszem el h tudták így elbaszni a harcokat. ez alatt tüzelés, szóródást, azt h menyire könyen vesznek észre, az egész csata dolgokat értem. mint vmi 10 éves játékban. 100km-röl kiszur szemböl de ha rohansz mögötte azt nem veszi észre. egy isten ilyen játékot ezzel elk*rni... ezen a téren a játék elég gyenge lett. bár összeségében így is a legjobbak közt van. -
#23699 Ez esetben sajnos nem.
Ha a kodekes dolgot nekem írtad, akkor: a játékban fasza minden, videók és hangok is. Csak ha játékon kívül akarom lejátszani a videókat és hangokat, akkor olyan furák. -
#23698 Ja, megtaláltam pl. az intró lájtosabb változatát, legalábbis a combot zabáló kereskedő babaarcúbb benne, mint a véglegesben, ami lejátszásra kerül a játék elején. :) -
saiyanjin #23697 Vagy kodek probléma vagy pedig alaplapi a hang és az baszakszik, esetleg egy hangkártya driver segít. -
saiyanjin #23696 Nincs is veled semmi baj, vszont mi azért vagyunk itt mert szeretjük ezt a gémet, és az ilyen hozzászólásokat inkább nem ide kéne hanem a programozóknak küldeni.Valahol mi is leszarjuk hogy te leszarod, csak hát errefelé is van egy-két agresszor.Ők anniyra szeretik ezt hogy bármi áron megvédnék.Ezzel sincsen semmi baj. -
#23695 "A hangok és az átvezető videók szabványos .ogg/.ogm formátumúak? Mert nálam elég furán akadozva mennek a videók, és a hangfájlok is valahogy furán érnek véget. (elharapódnak a szavak) Valami kodek probléma lehet nálam vagy mindenkinél ilyen? Ki, mivel játsza le ezeket a formátumokat?"
Én feltettem az OGG kodeket, ffdshow is van fenn, majd eldöntik egymással, hogy a Media Playert melyikük szolgálja ki. WinAMP-hoz is van OGG plugin, a játéknak ugyanazt a jópár hangját nem hajlandó lejátszani, mint a Media Player. Van a fájlok közt némi szemét, ami arra utal, hogy Sound Forge-dzsal menthették a hangokat, utolsó mentsvárként azt is ki lehetne próbálni, ha valakinek megvan.
A videókat (már amelyiket próbáltam) az mplayer szépen lejátszotta, azok között is van szemét (fel nem használt videó) rendesen.
-
saiyanjin #23694 Elnézést az előző kirohanásomért, de most megint nemfogok enni vagy 2 hónapig hogy vegyek egy Core2-t lappal meg vga val :) -
saiyanjin #23693 És mi van akkor ha Ati esetében a driverben állítasz ? Az felülübereli a game beállításait nem ??? -
saiyanjin #23692 Ban pls. -
saiyanjin #23691 Biztos fáj 1eseknek hogy most be kell invesztálni hardware-be." Xar " ezt a legkönnyebb mondani.És biztos olyan ember mondja aki még arra is spórolja a pénzt hogy vegyen egy kést és felvágja az ereit.
Veszek én nektek csak fogyjon...:) -
saiyanjin #23690 " Ebben az országban rengeteg férfi ruhába bújt kislány rohangál " -
saiyanjin #23689 Hagyjad már...a srác megálmodta 2 évvel a hír felröppenése előtt. :) -
#23688 Mivel annyira nem érek rá, hogy minden nekem "címzett" HSZ.-re válaszoljak, ezért rövid leszek. Aki leszólt azt leszarom, mer attól még, hogy engem bénának meg hülyének tartanak -azért mert leírtam a vélemény?!->nem értem(bár azt se tudom mit gondolnak magukról az ilyen emberek... na mind1)- a játék nem lesz jobb, továbbra is ócska marad. Viszont úgy láttam többen értettek egyet velem, tehát nemcsak én, hanem az emberkék kb. 60% többet várt ettől a gametől. Továbbra se értem, min dolgoztak ennyi ideig a Stalkeres programozók, azt meg végképp nem, mi kerül rajt 10000Ft-ba, mer én még az egy DVD árát is sajnálom, amire ki lett írva. -
#23687 Dinamikus fényeffektnél szerintem láthatóan van HDR, csak szerencsére nincs túlzásba víve. Statikus fényeffektnél nálam van élsimítás. -
#23686 az a baj, hogy nekem max cska egyszer jelenik meg, amikor a Dutykat kéne kicsinálni, de miután kicsináljuk a Dutykat, azután nem történik semmi! így utána már meg se találom, meg beszélni se hajlandó velem :-/ (már ha ugyanarról a Maxról beszélünk :) ) -
Code92 #23683 6 évet vártál rá csak úgy ferlvilágosításképpen (2001-ben röppent fel a hír h. egy csapat egy x-ray nevű csúcs grafikát produkáló motorral játékot készít) -
Zoliz #23682 Hát ez nagyon elsüllyedt játék lett. Ezért kár volt 8 évet várnom. :( -
Ronin666 #23681 valószínű -
#23680 Hja, engem is idegesített, amikor már nemtudom hányadszorra adta be a tisztícccsam meg a banditáktól a tábort, valahányszor beléptem a Garbage-ba.. -
Kolbaszharisnya #23675 Titeket nem zavert a játék elején az,hogy mindig vissza kellett menni a cordonhoz a traderhez?Mert engem nagyon tud dühiteni...Most is még vissza kellene rohannom a bar-tol,mert még egy csomo come back to the reward küldi van a pdamban...!De már a f***omnak van kedve visszakinlodni magamat...! -
haxoror #23674 Kívülről is járd körbe a falut. -
Ronin666 #23673 HDR nekem sincs. hykao nem tudom honnan vette. Full dinamikus fényezés van, ami elsősorban az árnyékrendszert befolyásolja. HDR hatást nem is tapasztaltam a játékban. Ha még az is lenne benne, akkor aztán nem lenne az a gép, ami megbírkózna vele. Amúgy nekem statikus fényeknél sincs AA.
Felraktam a legújabb Catalystot azzal a b*zi control centerével, mivel a barmok már a sima driverbe nem teszik bele, hogy lehessen állítani a 3D-re vonatkozó vackokat. A control center meg egy lassú gépígényes szar, de ez kell a népnek. Na ennyi off elég is, a lényeg viszont az, hogy itt az AAt maxra húztam és így sincs AA a játékban. Fasza...
Jah ráadásul van egy olyan beállítási lehetőség, hogy Adaptive AA. Nagyon örültem is neki. A lényege, hogy azokon a testeken is megy az AA, ahol eddig nem ment, mert igazából nem is testekről, hanem textúrákról beszélünk, mint pl. a fák lombjai. Ezeknek a leveleknek a peremei nem a test szélei, hanem egy maszk textúra alfásítja őket és így a textúra felbontásán múlik, hogy milyen a levél széle. Adaptive AA pedig ezt keni el és így már nem lesz a lombozat olyan vibráló, mikor mozogsz. Na hát sajna ez sem működik stalker alatt valamiért. :( -
SaGa Jr #23672 Fegyver kézbe, jobb klikk a távcsövön és lehet is rábökni a felszerelésre. Már ha az adott fegyvertípusra felrakható a kérdéses távcsőtípus. Ugyanígy megy a gránátvető és a hangtomppító felrakása és levétele is.