34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
SaGa Jr #23757 Pontosítok. 9x39-est lőnek a Vintar, a VLA és a Thunder. Ezek a lőszerek a PAB-9, Sp-5 és Sp-6.
A sörétesekből van az alap duplacsövű vacak. Van kétféle pumpás shoti meg van a hosszúcsövű stukker, ami az agyaggalamb lövészeten használt stukkerre hasonlít. Na ezekhez a 3 féle lőszer a shot, a slug és a dart. -
SaGa Jr #23756 3 lőszertípus csak a 9x39-es lőszert prüszkölő fegyverekhez (Vintar, VLA special, Thunder trió) és a sörétesekhez (shot, slug és dart) van. A többihez 2 lőszertípus van. Egy alap és egy AP vagy hidroshock változat (ez utóbbi a .45-ös stukikhoz).
A Desertre hasonlító stukker (Big Ben a fejlesztett és a Black Kite az alap változata) normál .45 ACp lőszert prüszköl vagy .45 Hydro-shock lőszert. A fejlesztett majd dupla akkora sebzést produkál, de egy kicsit még pontatlanabb mint az alap verzió, pedig az is a legpontatlanabb stukkerek között indul a játékban. -
#23755 z gomb -
haxoror #23754 Van egy lőszerváltó gomb, nem emlékszem hogy alapból melyik szal nézd meg az optionsban -
stifi #23753 igazából nem neked szólt, hanem belefutottam itt a topikban pár elég vicces hozzászólásba, és a tiédből a ne nevettesd ki magad rész miatt írtam hozzá a dologhoz.
mindig az jut eszembe, amikor lejött egy 4 fős, egyenként 100 kilós, huszonéves kemény legény a lőtérre, mindenféle nagykaliberű fegyvert béreltek, és nem szaroztak, kitették a célt 5 méterre, és a 15 lőszert 5 másodperc alatt ráeregették a célra.. aztán csodálkoztak, hogy egy sem talált..
néhány hozzászólást olvasva ez ugrott be, csak a tiédre reagáltam, nem személyeskedés akart lenni.
a lényeg, a fegyver nem játék, és sztem egyáltalán nem túlzás, ha azt mondom, hogy egy kezdő 5 méterről sem találja el a célt, de ez leginkább akkor igaz, ha az illető hozzáértőnek képzeli magát, és videójátékokból meríti a "tapasztalatait"
lehet, hogy igazad van, és egy vak is el tud találni bárkit 5 méterről, de szerintem előbb történik baj, ha olyan ember fog fegyvert a kezébe, aki csak azt hiszi, hogy ért hozzá!
más: keveset játszottam a játékkal, de egyvalamire nem jöttem rá! hogyan lehet a lőszert kicserélni a fegyverben egy másfajta, erősebb félére? persze úgy, hogy mindkettő ott van az invertoryban! -
haxoror #23752 Poénból kipróbáltam egy teljesen leharcolt AK-t amit találtam, full automatán ellőttem egy tárat és csak egyszer szorult be.
Olyan fegyvert nem találtam ami annyira leromlott lett volna hogy lőni sem lehetett vele. -
haxoror #23751 Egyiket sem :D
Minek pisztollyal mászkálni ha mehetsz puskával is? -
haxoror #23750 Hát nem is nekem vannak extrém elvárásaim egy hulladék konstrukciótól... -
theodor #23749 Pedig az osztrákok fegyvergyártásban jobbak mint a németek.Én személyszerint szeretem a Glock 17et pofás kis stuki.A cybergun.hu-n is vannak rohadt jó Glock szériák -
#23748 Csak igazat tudok adni az elöttem szolónak. Más igazi fegyverrel lőni , mint a játékban .
Én egy pár éve negyedévenként járok "lövöldözni"
Álltalam probált fegyverek
H&K USP (VERY BEST) nálam.
Glock 17 (na ezt a fegyvert nagyon nem kedvelem )
PA ezzel is lövöldöztük , nekem ez sem tetszett bár jobban ment mint glock 17.el.
A lötéren lövöldöztük sport ak47es el 70 m ről . ott minden 2-4 lövés talált ha álva löttük, fekve azért ez is pontosabb .
Viszon löttük 120m röl M24 sniper puskával springfield távcsővel álványról. ott minden lövésem talált a céltáblába:):) bár ez a távolság ennek a fegyvernek meg sem kottyan. ( a távcsövet nem mi hanem a lötér mestre álitotta be ) -
theodor #23747 Ha nem tévedek ehhez a fegyverhez 3 fajta lőszer van.Van a Fekete csíkos löszer a sárgacsíkos meg a sima barna dobozos melyiket celszerű használni ehhez a piztolyhoz. -
#23746 A logika azt sugalja hogy a fejlesztettet
Tudod mit? Próbáld ki hogy 5 méterről melyikkel tudsz fejbelőni vele vkit... -
theodor #23745 Ja tudom az nem a legjobb stuki szerintem .45 ből az USP a legjobb. -
#23744 :|:ASF:FS:ASF -
theodor #23743 Én egyszer találtam egy alagútban egy rendes nevén Desert Eagle .50 de kettő is volt ott egy felfejlesztett meg egy alap melyiket érdemesebb használn? -
SaGa Jr #23742 Valószínüleg a Big Bertha lesz a kérdéses fegyver. Bazinagy stukker, iszonyat tűzerővel, de nevettségesen szar pontossággal. .45-ös skulót prüszköl ha emlékezetem nem csal. -
#23741 Őőő...PhantomAss egy fórumozó, akinek a hsz-om 2. része szól. Nem akartam dp-olni, de ha jön még pár ilyen kérdés akkor elgondolkodom rajta -
theodor #23740 És ez a Phantom ass milyen kaliberű? -
SaGa Jr #23739 Nem javíthatóak sem a ruhák sem a fegyverek. Folyamatos lövöldözéstől a fegyverek elhasználódnak, a rucik meg lekopnak a Stalkerünkről.
A fegyver amit emlegetsz egy Vintar. A baromi lassú és nehéz lövedéke miatt megy ennyire szép ívben a lövés vele. :-)
Találni több helyen is lehet belőle a játék során (elég sok rejtekhelyen találtam már ilyen fegyvert, csak legyen aki megjelöli a helyet és akkor ott is lesz a csúzli), de lőszer igazán csak a játék második felében lesz hozzá. -
#23738 AK 74/2 van benne. Az pl. már elég hatékony, szépen megy vele a fejes. -
#23737 Amennyiben gunyoros megjegyzéseddel rám céloztál, akkor el kell hogy szomorítsalak, mester.
Bár nem voltam katona, lehetőségem nyílt egy Remington 870-es sörétes kipróbálására. Kb. a 3. lövés után már ki bírtam támasztani és tudtam vele normálisan lőni. Hogy mi köze van ennek a pisztolyokhoz?
Csak annyi, hogy csuklórángás ide vagy oda, a "plafon vagy padló" teóriáddal max. csak tizenéveseket tudsz megtéveszteni (bár sztem már őket sem) és hidd el 5 méterről egy vak is el tud találni egy emberméretű célt (nyílvánvaló túlzás de ide stimmel).
Célom nem a flame, csak a realitás talaján való maradás. -
theodor #23736 Ja meg Ak47es nincs is benne?Csak mert még eddig nem találkoztam véle sehol sem. -
theodor #23735 Hi én csak azt szeretném tudni, hogy hol lehet hangtompítót felvenni?És mire Gépfegyverre vagy pisztolya.Már kétszer toltam végig a gammát és összesen két hangtompítós fegyver van egy 9mm es meg egy 5.52 es és ennyi. -
#23734 Hát ha neked 10 m "sniperkedés"-nek számít, akkor gratulálok.
PhantomAss: A játékban ez egy prototípus pisztoly (egy orosz katonatisztnél volt) és ennek ellenére nem lehet vele 10 m-ről biztos fejest lőni vele. Szó nem volt semmi 20-30 éves pisztoly típusról (ráadásul ez a játék a jövőben játszódik, tehát elvileg fejlettebb technika van jelen, vagy mi) -
#23733 látom megy a fegyvervita :)
én személyszerint nagyon szívtam míg egy Nato-s fegyver akezem közé nem került, ezzel már jobban megy a headshot :D
A game király, bár először nagyon fapadosnak tűnik az inventory rendszer, a quest log+pda katasztrófa. Nembaj, a hangulat és a látvány kárpótol mindenért, a fegyverhangok is nagyon tetszenek, bár fingom sincs mennyire reálisak :P Az atmo gorky17 feelinget "sugároz". -
lee56 #23732 hehe -
stifi #23731 egyébként erre válaszoltam
csak attól függ ki lő vele, ha mondjuk én, akkor 25 méterről is eltalálom a célt, ha mondjuk egy olyan kemény csávó aki még életében nem lőtt de "kurvára ért hozzá", annak max a csuklója rándul meg és először a plafont, másodszor a padlót találja el...
és ez nem azért van mert én nagy király vagyok, hanem azért mert én gyakoroltam! az más kérdés hogy előtte sem volt nagy szám és téves elképzeléseim a fegyverekről, és végképp nem hangoztattam hülyeségeket :) -
n3whous3 #23730 Mármint íjjal... -
n3whous3 #23729 A ruházat és a fegyverek javítása, karbantartása valahogy megoldható lenne? Ugyanis most van egy rohadt király fegyverem, de az előző végigjátszásból tudom, hogy nehéz hozzájutni, szóval később biztos tönkre megy ( a nevét nem tudom, csak azt, hogy távcsöves, 9.39-es golyó megy bele és hangtompítós, a lövedék pedig úgy hord belőle, mintha egy nyíllal lövöldöznék...) -
stifi #23728 minden fegyverre igaz, hogyha olyan ember kezébe kerül aki nem ért hozzá, az nemhogy 10, de 5 méterről sem talál el egy emberbagyságú célt...
és ez igaz akármelyik ultrahipermodern lőfegyverre, teljesen mindegy hogy Glock van ráírva, vagy PA... sőt, kezdőknek talán még könnyebb is egy 20 éves PAval lőni mint egy Glockkal, hiszen nehezebb,kisebb a visszarúgás, más az elsütőbillentyű útja és ellenállása, stb...
de aki még nem lőtt fegyverrel az sztem ne is próbáljon meg semmiféle véleményt alkotni, sem a fegyverekről, sem az ingame életszerűségről -
#23727 Hát még én legalább 3. végigjátszásra megértem mi miért volt. -
#23726 Nemsoká itt a magyarítás!!Már alig várom!!! -
#23725 ja :O) hihetetlen de igaz....csak azért írtam mert a játékban az alapfegyver a makarov pisztoly (ha jól emlékszem) na az van kb ilyen szinten
persze ez a mai pisztolyokra már nem igaz -
haxoror #23724 Mégis szerinted egy ilyen pisztolynak mi a feladata és milyen körülmények között használják a valódi életben?
Önvédelemre használják közelről és NEM sniperkedésre... -
TomDantes #23723 Már megint egy. Minen más nap megkérdezi valaki..Elképesztő. -
Me Ga #23722 Olvass vissza, már többen leírták: "vegyél IQ-t a faszitól, utána már menni fog..." -
priluki #23721 Pedig van! A PA , vagy Makarow az kb ilyen pontatlan volt,a szocializmus idején a magyar rendörségnek is ilyen volt,sött aszthiszem csak a 90-es években cserélték csak le ,énis löttem ilyennel és tényleg igy "csufolták":
"alig lehet a céltáblát eltalálni vele, egyszerűbb ha megdobod" -
#23720 "...10 méterről alig lehet a céltáblát eltalálni vele, egyszerűbb ha megdobod..."
Ne nevettesd már ki magad. Megnézném én azt a 20. századi, nagyüzemileg legyártott lőfegyvert ami ilyen paraméterekkel bír... -
haxoror #23719 -
#23718 Na ezért nincs még nekem ilyen monitorom: ezektől a hybrid felbontásoktól égnek áll a hajam...arról nem is beszélve hogy mennyire eszik ezek is a naftát.