34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • zuza
    Amúgy a Monolithosok azok valami zombi népek,mert nagyon nem akarják hogy kikapcsold az agyperzselőt...?
  • zuza
    Sakharovval úgy tudsz beszélni hogyha odaálsz az alblakához vársz egy picit és egy idő után odajön,nekem a kurglov prof ,,akadt" be a buszba a psi-robbanás után,úgyh kénytelen voltam kivégezni.Valaki más is találkozott ezzel a problémával?
  • Atisz #25283
    Semmi elkötelezettséggel nem jár. A katonákat mindenki utálja mivel mindenre lőnek ami mozog.
    Azt mondja a kereskedő hogy éjjel menj, mert akkor csak ketten őrzik a cuccot. Egy fenét. Így is - úgy is 10-15 katona van, szóval tökmind1.

Ja, egy kérdésem nekem is van: most akkor tulajdonképp ki volt Strelok? Mert ugye elvileg mi, de a végén a központi rendszer elmondja hogy mi (is) azért lettünk kiküldve hogy öljük meg Strelokot...
  • szurop
    Mi lett ég világ??????????? A GTA San Andreas topic most népszerűbb mint ez. Elöregedett a játék.
  • tibor16
    A Cordonbéli kereskedő ad 1 különleges feladatot, el kell hozni az ottani katonai táborból vmi dobozt/papirokat. Mégis, - a helyörség lemészárlása nélkül, - ami ugye elkötelezettséget jelentene, hogy lehet megcsinálni? Mert ha a katonák közelébe érek, ha látnak, ha nem, egy bizonyos távolságról érzékelnek, hiába próbálok lopakodni.. Van erre valamilyen megoldás? a mészárláson kívül?
  • NagyTarCsa
    kösz
  • Atisz #25279
    Nehogy azt hidd, hogy olyan jó a Gauss, mint más játékokban (pl. Fallout 2)
    Képzelj el egy bazi pontos, meglehetősen erős, távcsöves puskát. Nagyon nehéz hozzá a lőszer (keveset tudsz csak vinni), nagyon lassan tölt újra (közelharcban használhatatlan), lőszer sincs túl sok hozzá.

A végén megéri használni egy rövid ideig, de utána (is) a rohamgépfegyverek a favoritok.
  • Atisz #25278
    Nos én is végignyomtam. Sikerült a jó befejezést kapni

Nem rossz kis játék, bár az általam etalonnak tartott fps-ektől (Unreal, Half-Life 2) elmarad. Hiányzik belőle valami. A hangulat megvan, a sztori sem rossz (bár kissé túlmisztifikált).

A fegyverekkel továbbra sem vagyok kibékülve (főleg a pisztolyok célzásával), de mivel a fegyver sebzés növelő modot nem próbáltam, erre nem térek ki.

Kedvenc fegyverem a TR 301-es volt (pontos, viszonylag erős, hamar beszerezhető - Bar után, Wild Territory). A gond az, hogy NATO lövedékeket használ (bár a vége felé szinte csak ilyen volt) és ezért néha szűkös volt az utánpótlás belőle.

A végén kicsit imbának éreztem magam, a katonai vegyvédelmi ruha és az artifact-ek megdobták a túlélési esélyeimet.

Tényleg nem érdemes senkihez sem beállni, mert bár én a duty-sok elveivel (távoltartani a világot a Zónától, minden zónabeli lény azonnali likvidálása, tudósok megsegítése) elég könnyen tudtam azonosulni, kiderült hogy a freedom-osok sem állnak túl messze ettől a szemlélettől (némi szerencsevadász beütéssel). Tehát végülis a duty-sok barátként tiszteltek (a vége felé elég sokat segítettek is), a freedom-osokkal is egész jól kijöttem. Az azért nagy poén volt, hogy amikor lekpcsoltam a brain-scorcher-t, mind2 tábor elözönlötte a területet és miközben én elsétáltam közöttük, ők egymás lemészárlásába kezdtek...

A játék lineáris, a főszálat kell követni. Egyszer akadtam el mindössze, akkor is csak azért mert "rpg"-sen gondolkodtam (kötetlen feladatmegoldás) ...
  • grebber
    Ha jóra gondolok akkor itt "mászkál" egy tűzgömb azt lödd széjjel és kinyilik az ajtó!
  • NagyTarCsa
    Helló
    A laborból hogy kell kijönni, miután felvettem a documentumokat?

• tibor16
    köszi a válaszokat :)
  • Tigristank
    Nyugodtan segíthetsz nekik, nem fogod magad egyik tábor mellett sem elkötelezni.
  • weine
    nem:)
  • Antrax #25272
    átvert a gaussos csóka
  • tibor16
    sziasztok, - visszaentem az első dokument/laboros küldetés után az első, a Cordonos táborba, ahol is Wolf utódja megkér segítsek nekik a zsoldosok ellen, mert el akarják foglalni a tábort... - most akkor mi van? - ha segítek, azzal nem kötzelezem el magam? - van olyan egyáltalán, hogy zsoldos tábor?

a másik - én is beleszaladtam a Gauss puska 800-ért történetbe - én otthagytam, mert nem volt türelmem kivárni - de kihozza az ürge egyáltalán?
  • zolo
    Hello
    Régebben volt linkelve egy oldal , ahol le volt írva, hogyan lehet az autókat működére bírni.Be tudná nekem linkelni valaki az oldalt, vagy be tudná másolni a leírást?
  • BlueGold
    Mindig probáld meg azt a fegyver használni amit az "ellenségeid" is használnak vagy azt amihez jó az Ő löszerük (Pl.AKM 74 vagy Obolcan) igy mindig tudsz löszert szerezni a hulláktól.
  • BlueGold
    Total Commander-el bele mész a játék könyvtárába "F7" ( uj könyvtár létre hozása ) név = gamedata és már másolhatod bele a magyaritást és a módokat.
  • BBazsi
    Hello
    Nekem az a problémám, hogy eljutottam vmilyen Shakarov profeszorhoz, de nem tudok beszélni vele, hiába nyomogatom a használ gombot, nem csinál semmit. Mit rontottam / nem csináltam meg?
  • C Ronaldo07
    hy vki help még az elején vok ma kezdtem és amikor sszem a 4.'pályán'1 házba ott a radióval mit kell csinálni megnyomom az f-t és?meg amikor ott állok 100%élet belém lőnek egyet és ennyi:S
  • ruffirant
    trainer
  • w77d
    sziasztok! nem tudtok véletlenül valami sebezhetetlenség vagy fegyver kódot? (tudom, hogy ezzel elrontom a játékélményt, de csak egy pár nehéz résznél kéne)
  • Nocturna8
    Ok. De igy nem tom hogy tegyek bele modokat, mert mindenhol azt írják a gamedata mappába másoljam be. Köszi.
  • szurop
    Nem is kell az, a tömörített fájlból dolgozik. Akkor van gamedate mappa, ha kicsomagoltad valamiért a töbörített fájlt.
  • Nocturna8
    Sziasztok. Olyan gondom lenne, hogy amikor feltelepítem a játékot a gépre nem csinál gamedata mappát! Mitől lehet? Amugy már egyszer uninstaláltam a játékot, de akkor volt gamadata mappa, most nem csinál. Szóval mi lehet a gond? Köszi.
  • wantonly
    Nekem nem fagy le csak az asztalra dob ki állandóan. Majd a köv. patch remélem már kijavít mindent.
  • szurop
    Új windows, új játék.
  • morphologu
    Sziasztok nekem állandóan lefagy agam. Frankon mondom mikor 512Ramom volt nem csinált ilyent aztán vettem bele még 1-et én most meg nem jó. Lefagy lefagy és lefagy. Van valakinek ötlete miért.
  • RocKY2
    A Cordonnál lévő Trader egyik mellékküldijének a tárgya.
  • KOVU
    köszi a kutyás segitséget
    ha elrontok egy küldetést hogy ki irja küldetés sikertelen akkor nem tudom még egyszer elválalni? :S
    és én a legeső bázistol ahonan indul a játék onan ahogy kimegyek az utra elfordulok jobbra van ott egy katonai vagy banda bázis nem tudom ott megöltem mindenkit és az egyik szobában találtam egy fehér táskát azzal mit tudok csinálni mert eladni nem tudom mert nem mutatja ki kereskedésnél.
    elöre thx
  • Herold
    Ha a mentés a patch felrakása után készült, akkor igen.
  • gyuri00
    én most teszem újra a wint
    a mentések uttána működni fognak????

1.001 pach fent van
  • Herold
    Hát lehet, hogy az én Guide-om már halott. Láttam a hulláját mikor visszafelé mentem, megtámadták a dögök (odafelé sikerült megvédeni). De lehet, hogy összekeverem valaki mással.
  • Szabyka
    ok köszi megprószálom!
  • Herold
    Hasonlít a hiénára, sötétbarna. Akkor vállald el a farokszerzést ha már van egy pszedudokutya-farkad. A Bárhoz vezető úton találsz sokat.
  • Atisz #25250
    Ja igen meg van 600%-os hp növelős is. De azt nem használom, mert már túl imba :)
  • Atisz #25249
    Korrekt. Az én 2 kedvencem: egy amit Yantar-ban kaptam miután leadtam 4-5 keresett artifact-et a dokinak - ez vegyi eredetű tűz ellen ad elég komoly bónusz védelmet úgy, hogy nincs negatívum.
    A másik egy 5%-os golyóálló artifact, aminek szintén nincs negatív tulajdonsága. A leírás meg is említi hogy ezek különösen sok pénzt érnek... de ki az a hülye aki ezeket eladná?
  • wantonly
    Van ott egy nem nagyon látható lény, miatta vannak a lángnyelvek, olyasmi mint előtte, ami hozzád dobálta a tárgyakat. Szét kell lőni, jön egy bejátszás és utána kimehetsz.
  • Szabyka
    Elakadtam :( Dokumentumokat kellett megszerezni, mindket ajtokodot megtalaltam a dokumentumokat is es visszafele nem enged azt irja "valaki tartja az ajtot" , közbe meg szép kis lángnyelvek jönnek ... Előre is köszi a helpet!
  • SaGa
    Van egy mod ami megszüntetni a hmbálózást. No head bobbing...