34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • SaGa
    Masteren próbáld ki...
    Kezdőn nekem se volt, de mire rájöttem, ellődöztem rájuk a fele készletemet...
  • SaGa
    Az eredeti trader modban csak a Sidorovicsnál van majdnem minden. Pl Gauss ott sincs. Én is csak a lőszerek miatt tartom meg. Ráadásul az árak elég magasak ahhoz, hogy sokat kelljen így is mászkálni a jobb fegverekért vagy ruhákért...
  • BlueGold
    Milyen Videokártyád van? Probáld meg letölteni a legujabb drivert hozzá.
  • Herold
    Komolyan nem értem azokat, akik elakadnak egy ilyen játékban. Senki nem játszott Half Life 1-2-vel? Mondjuk az se túl bonyolult, de ez ahhoz képest tök egyszerű. Csak nyitva kell tartani a szemét az embernek, és nem rohanni előre mint egy hülye.
  • Herold
    A Gauss egy kalap szar, az csak arra jó, hogy az rpg-seket meg a lövészeket egy fejlövéssel el tudd intézni messziről. Másra nem, mert túl sokáig tölt újra.
  • Herold
    Nálam nem volt semmilyen zavaró mellékhatása a red foresti szellemeknek. Jópofák szerintem.
  • tibor16
    kipróbáltam (a munkámnak meg annyi - hehe) - megy a régi mentésekkel.. úgyhogy igazad van.. Amelyik Trader filéjét berakja az ember, ott teljes lesz a kánaán, ha mind akkor mindnél lesz minden.. Ehem, én csalásnak érzem, mert pl Gauss-al írtani, azért jelentős könnyítés lenne.. Ráadásul a 72 ezres fegyó ára lement 36 ezerre-re. A Seva ruha is ott virít a polcon...
    Azt viszont nem érezném csalásnak, ha legalább az egyik kereskedőnél lehetne mindenféle töltényt, esetleg a kiegészítöket, de csak azt, kapni.. - vagy mégis? - annyira nem szoktam csítelni, hogy nem visz rá a lélek..
    Viszont, hamár ott voltam, megnéztem és találtam töltényt a Vintarba a tónál, igaz csak 70-et, de elmegyek a profhoz is, hátha van a kínálatában.. Úgyis az X16-os labor jön - csak ne úúútálnám a monsztákat annyira..
  • Kozee
    okés! köszönöm a segítséget! Csoki!
  • farad66
    Ezt nekem is csinálta,kapcsold ki a tűzfaladat.
  • SaGa
    A Red Forestben a fallal körülvett telepen be kell menj a föld alá. A kaputól jobbra rohanj a fal mellett, addig, míg meg nem látsz lent egy vasutikocsit, egy alagút előtt. Ebbe menj be, ott a bejárat...

Ha el akarod kerülni a benti hercehurcát, kívülről, a kidölt fán fel kell futni a kerítés fölé, rögtön látod a vagont...

Ott zombik már nincsenek, mindenki Monolithos és ellenésg...
  • Kozee
    ö, izé.. vörös erdő, már ott vagyok a fallal körülvett telepen aminek az egyik sarkán jönnek ki a zombik aztán hátam mögött meg kb 3m-es fal és annak a tetejére rakja ki a jelet hogy ott kéne vmit csinálnom, de nemtudok felmenni... először azt hittem hogy ha annál a hosszú alagútnál be tudnék menni az ajtón akkor okés lenne és ezért kellett vna a kód, de ha nem vezet sehova akkor mind1.
  • Japper
    Szevasztok!
    Még új vagyok itt a fórumon, de léci ha tudtok segítsetek nekem!
    Az a nagy problémám, hogy 10-15 perc játék után egyszerűen kidob az asztalra a játék. Vista32 OS van fent, és feltettem az 1.0001-es patchet is, de így sem történt változás. Olvasgatta a topicot de nem találtam választ:S...
    Előre is kösszönöm!!
  • SaGa
    Igazából nem tudom, hol akadtál el, mert nekem semmiféle gondom nem volt. Folyamatosan lehetett haladni, legföljebb nem egyenesen, hanem valamelyik sarokból nyíló folyosón. Emlékeim szerint van egy kódos ajtó, ami eleve nyitva van, meg egy, ami zárva, de aban a helyiségben, ahol ez van, az egyik hátsó sarokban tovább lehet menni, egy lépcsőn(?).
  • Kozee
    ha az az ajtó nem vezet sehova akkor hogy jutok el arra a helyre amit kijelöl nekem?? amikor "find the entrance to the control bunker".. ráadásul a pda-mban nincs benne az a 6 jegyű szám, kb 5ször néztem+. van ötleted @Saga ?
  • n3whous3
    Még mindig nincs ötlet, hogy miért csak a FreeWorldos "pálya" ennyire gépigényes? (lejjebb írtam)
  • SaGa
    Passz. Szerintem megy, de egyszerű kipróbálni. Igazából csak a trade_xxxx.ltx-ek kellenek belőle a megfelelő helyre. Ha nem megy, ezeket törlöd...
  • SaGa
    A Red foretben, a Brain Scorcher kikapcsolásáig megjelenő szellemek nem halálosak, de zavaróak, mert ha elérnek, kettőslátása lesz tőle a karakternek. Ellenben ha valami szilárdnak ütköznek, szétfoszlanak. Azaz egy kolyó, vagy egy fal, fa, láda megállítja őket, csak mögé kell kerülni...

Ellenben a bloddsuckerek faluja, a brain scorcher lekapcsolása után psi sugárzó lett. Bementem a gránátvetőért és alig találtam el benne, annyira zavaró volt, dacára a védő fülesnek...
  • tibor16
    aham, - azt már sajnos alighanem kifosztottam, a dilist meg leszedtem, egy ruha is volt ott..
    A Trader mod meg azt írja, nem megy a régi mentésekkel, új játékot kellene kezdeni.. - van erre vkinek tapasztalata?
  • SaGa
    Nem, csak egy őrült fazon. Egy házikóban lakik a tó fölött és mindenre lő, ami mozog. Vagy a Freedom főnök, vagy az egyik embere adja feladatnak, hogy hozd el a flashdrive-ját. Van nála egy ruha meg némi lőszer is, csak a környék egy aknamező. A földből kiálló pálcák jelzik az aknákat...
  • SaGa
    A raktár bejáratától jobbra, a domb mögött, ha kifele jössz a főkapun (nem a berobbantott falon). Az a tó, ahol az őrült sniper lakik. Meg egy pseudodog és pár röfi...
  • n3whous3
    Az a dilis freedomos nem zombi véletlenül?
  • SaGa
    A tónál figyelj, mert aknamező van körülötte, meg egy dilis freedomos, aki mindenkit lelő. A lőszer meg csak akkor van ott, ha a pda térképén jelölve is van...
  • tibor16
    Ja, ez a tó, a katonai raktáraknál van? ott van a freedom bázis nem? - vagy hol?
  • SaGa
    Trader mod. Az első kereskedőnél mindig van, minden lőszerből készlet.

Egyébként ha sikerül a duty főnöknek megszerezni a gránátvetőt, az egyik embere is kereskedik, nála is szokott leni PAB-5 vagy 6...

Csak megjegyzem: szerintem nyugodtan lehet modolni a programot, ha az nem megy a valószerűség rovására. Tehát normális trader mod (többféle lőszer, fegyver, ruha vehető itt-ott, reálisan magas áron, hisz itt azért keresleti piac van), dream mod, fegyver pontosságot és sebzést életszerűvé alakító mod (ez kétoldalú, az npc-k fegyverei is pontosabbak és erősebbek lesznek), sötétebb éjszakák, ilysemi simán belefér a program világába. A 150 kgt cipelő karakter, meg a 10 dekás puskák nem...
  • tibor16
    ááááá - kösziiii - este megyek, becserkészem a helyet(ket) :)
  • SaGa
    Igen. Vintar=Vintorez.
  • n3whous3
    Tippje van valakinek erre? #25402
  • n3whous3
    Vehetek a dokinál 9.39-et... Már amikor tudok. Én azóta, hogy be tudtam ott vásárolni, nem találok lőszert hozzá. Telerakja mindenféle szarral az inventoryját a gép, de még véletlenül sincs nála ilyen töltény.

Ajánlatos lenne szerintem a GSC-nek legközelebb olyan javítást rakni a játékba, ami garantálja, hogy bizonyos helyeken megtalálhatok bizonyos töltényeket, mert így szart se ér az egész. Csak az igénytelen ak74-hez való 5.54-et lehet kilóra (mázsára) találni.

Amúgy különállóként is lehet találni gránátvetőt. Ahogy mondtam, küldetés után is. Valamelyik FreeWorldos küldi után kaptam egy rakattal gránátot meg egy ilyen applikációt a pityura.

De sajnos alig találni ehhez gránátot. A bulldoghoz való gránátból sokkal több van.
  • BlueGold
    Nem kötelezö, de ajánlott és van is kód (benne van a PDA-ban egy 6 jegyű szám ) az ajtó mögött van egy csomó e.ü. csomag és löszer.
  • BlueGold
    A Vintar 9.39-es löszert használ. Ilyent a Dokinál vehetsz a mocsárnál a laborban vagy a Thunder S14-est és a VLA-át használó Duty és Freedoom hullák mellett találhatsz. Vagy van egy rejtekhely a Freedoom bázis mögött a tónál egy csöben van 400 ilyen löszer, csak a környék eléggé rádióaktiv, de tárgyakkal v. injekcióval nem veszélyes a hely.
  • Gabe18
    Ha a végén a hologram figura beszélgetése végén azt a megoldást választod amivel kikerülsz az erőművön kivülre,akkor ha ott beleolvasol a PDA Naplo-régebbi üzenetek részébe,akkor ott megvan magyarul az egész beszélgetés amit a hologramal folytattál.
  • Phoenix007
    Ez a Vintorez az akar lenni, amit a játékban Vintar-nak hívnak, ugye?
  • tibor16
    aham.. akkor nem erőltetem.. köszi
  • SaGa
    Nincs és nem is kell ott kód. A kódolt ajtó nem vezet sehova...
  • SaGa
    A Dark Valley bandiaszállásán van egy storming obokan. Gránátvetős és távcsöves. Tulajdonképpen ezt kellene elvinni a Bárba annak a tagnak, aki szegény dutyer fegyverét siratja. Nem fontos odaadni neki, de belevaló gránát igen ritkán van és jó nehéz...
  • Kozee
    hali mindenkinek! vki meg tudná nekem mondani hogy mi az ajtó kódja az agyperzselő felé vezető alagútnál amikor az antennákat kell lekapcsolni?? köszi előre is!
  • TSL16b
    Legyen felirat?
  • tibor16
    Ez a gránátvető is felrakható géppityura mint a távcső? - mert különben félreértettem.. Mert az önnálló gránátvető marha nehéz.. az nem érdekel.. - akkor inkább kézigránátozok..
  • tibor16
    Van még az a távcsöves Nato fegyver, azt is nagyon kedvelem.. ahhoz van is lőszer, csak maga a géppityu vagy erősen lehasznált állapotban található meg, vagy venni kell, ami nem egy olcsó (72.000 RU) mulatság. A katonai raktáraknál csináltam azt, hogy eladtam a kereskedőnek egy párat és benne maradt a kínálatában. Aztán új állapotba lehetett megvenni tőle. Igaz, eddig csak egyszer az ára miatt, de az is nagyon pontos és ha egyes lövésre van állítva, sokáig használható..
    Gránátvetőt melyik küldi után lehet kapni? vagy melyik kereskedőnél lehet venni? - mert találtam gránátvető fegyvert, ami csak azt tudja, de ezzel az erővel a helikoptert is elcsomagolhatnám, olyan nehéz és ha elfogy a skuló olyan haszontalan is..
  • n3whous3
    Gránátvetős AK nemtom, hogy van-e, de lehet különálló gránátvetőt találni, vagy mellékküldetésben kapni.
    A Vintar az én kedvencem is, most egy másik fegyver van nálam, de ez is a zsákban fekszik. Sajnos kevés a skuló hozzá, de néha szokott a különböző kereskedőknél lenni pár dobozzal. Amúgy minden utadba kerülő dobozt, meg táskát verj szét, néha van köztük is bőven.

De még így is jobb az igazi sniper rifle-eknél, mert az abba való pedig tényleg megtalálhatatlan. Talán ha összesen találtam 40 gólyónyi tárat hozzá...