34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • n3whous3
    Sajnos +1 giga ram, vagy legalább még 512MB
  • Katun
    Sziasztok!

Régi rendszeremet újítottam (aláírásomban van) és gondoltam meglesem a Stalkert. Nem cicóztam fellöktem 1280*1024 be és maximum grafikára. Hát nem elkezdett elég dúrván akadni? Szerintetek elkellene még egy kis RAM? Vagy ennek semmi sem elég? Elég szomorú vagyok most :(
    :)
  • n3whous3
    Szóval azok dobálják a dobozokat?

Mivel más támadást nem észleltem, úgy gondoltam, hogy "csak úgy" röpülnek a tárgyak a kutatóbázison. Bocs & thx forall
  • SaGa
    Pedig de. Poltergeist a nevük. Le is lehet lőni őket.
  • SaGa
    Megállsz egy sarokban, pl az első helyiségben, ahol csak két láda van. Ezeket szétlövöd. Vársz. Előbb utóbb megjelenik egy ilyen villámgömb. lebeg a levegőben, viszonylag gyorsan mozog. Ha lelövöd, egy láb nélküli lény lesz a helyén: poltergeist...

Lényegében bárhova beállhatsz, ahova nem tudnak bedobni valamit. Ott kódorognak a folyosókon...
  • n3whous3
    A dobozokat nem dobálja senki/semmi. Csak símán a "hely" manipulál dolgokat. A különféle "erők".
  • Phoenix007
    A ládadobálós köcsögöket hogy lehet látni? nighvision?
  • poci16
    thx
  • SaGa
    Tán a faq-ban is benne van:
    A laborban kódorog egy lény. Olyan, mint egy halványabb tűzgömb. Az gyujtogatja a lángokat is. Azt kell lelőni és megszünik minden gondod...

Neked ugyan késő már, de amikor bemegy valaki ebbe a laborba, és eljut a lépcsőhöz, felüvölt a lény és lerongyol a lépcsőn, szembe a karakterrel. Ott gyakorlatilag két lövés végez vele. Én ugyan ijedtemben lőttem blee kettőt, de elég volt neki, és a papírok felvételekor megjött a szokásos video...

A ládákat is ilyen lények dobálják, azok meg villámgömbökként szállonganak ide-oda. Azokat is le lehet lődözni, van belőlük 5-6...
  • poci16
    az x18-as labornál az ajtót eltorlaszolja valami,és nem tudok kijutni,valaki segítsen már
  • Phoenix007
    Nincs valami hulla-eltüntető-mod? (Ha mondjuk már nincs nála semmi, sem cucc, sem infó, akkor tűnjön el.) Meg PDA-map-location-marker-eltüntető-mod?
  • SaGa
    Ghist páncélját nem "eladni", hanem "leadni" kell a profnak, de csak akkor lehet, ha indulás előtt elvállaltad az elhozatalát. Ha nem, akkor nem lesz spéci zöld ruhád...
  • SaGa
    A trade_xxx.ltx-ekben vannak szekciók.
    A [...] közti jelzések a szekcióhatárok. A "suplly" szekció írja le, hogy mi van nála. Az egyes sorok így néznek ki:

árucikk_neve=darabszám, előfordulási esély.

A darabszám egyértelű (lőszernél annyi dobozt jelent), az előfordulási esély meg ha 1-nél nagyobb, akkor mindig lesz nála, ha kissebb, akkor vagy lesz, vagy nem. §.5-nél kétesélyes, 0.1-nél 10% az esély.
    Az árukészlet mindig akkor generálódik újra, amikor belépsz az adott területre.

Ha valamit nem akarsz nála látni, akkor a NO TRADE kell az értékek helyére.

A xxx_sell és xxx_buy szekciók azt haározzák meg, hogy mit ad vagy vesz és mennyiért. A NO TRADE itt is azt jelenti, hogy nem foglalkozik vele.

Ha két szám van az egyenlőségjel után, az első a max, a második a minimál árat adja meg. Ez egy szorzó, ami a tárgyat leíró fájlban (fegyverek a W_fegyverneve.ltx, spéci tárgyak a uniq_items.ltx-ben, stb) a "cost =" sorban szereplő értékből számolja ki az árat.
    Tehéát ha a w_ak47.ltx-ben a cost=2000, a trade_trader.ltx-ben meg az szerepel, ak47=3,0.5 akkor max 6000, min 1000 lesz az ára.
  • lammaer
    "Fogsz végül csepp le a varrónőbe alatt a könnyedség." --> ehehehe... erre a részre nem emlékszem. Az új patchhel került be a játékba a varrónő akiben könnyeden lehet csepegni?
  • Herold
    HELYSÉG, nem helyiség.
  • saiyanjin
    Hi,

Nagytarcsa az egy helyiségnév...ismerem jól...netalántán ott laksz?
  • tibor16
    Na ez remek, én természetesen az X16-os labornál lementem elsőnek a liftaknába - akkor most mi van? Elcsesztem? vagy így iy meg lehet csinálni?
  • Herold
    Hmmm. Látszik, hogy dolgoztak a történeten, de azért furcsa, hogy ez a szupertudat ennyi hibát elkövetett...
  • BlueGold
    A megoldás:
    1. Az X16 laborban lentről felfelé haladva lekapcsolod a kapcsolókat.
    2. A legutolsó után felmész egy lépcsön, megölöd az "agymanipulálót"
    3. Ghosttól (Szellemtöl) elveszed az iratokat + a páncélját (dokinak ha eladod a páncélt ad helyette egy másikat).
    4. 10. számú rácsos helységben a padlon van egy lyuk, beleugrasz.
    5. A folyósokon át visszajutsz Yantarba. Have Nice Day!
  • NagyTarCsa
    He-he!
    Végigolvastad?
    A faq-ban lévő végigjátszás lefordítva géppel!!
    http://onlinefordito.micom.hu/index.php?page=4
  • Varga10
    Valaki magyarazázza már el hogyan lehet azt megcsinálni a trader moddal hogy csak az legyen a kereskedőknél amit én akarok ahogy én gondolom reálisnak. Mert sztem minden fegyvert, cuccost, ruhát, lehetne venni csak a spéci cuccokat ne lehessen venni.Tehét valaki magyarázza már el hogyan lehet azt beállítani.Addig vagy meg hogy megtaláltam a 6 trader neve.ltx-et.
  • tibor16
    Aztaaa - ez meg valami gépi fordítása valaminek? - netán valamelyik leírásnak? - kicsit nehezen értem - bocs nem akartalak megbántani, ha esetleg nem magyar az anyanyelved.. - de tényleg
  • tibor16
    Ahhaa - nekem is zöldülgetnek a free-sek, meg ők a legszimpibbek nekem, de nem gondoltam, hogy a végén ilyen jótékony hatással lesznek a kereskedésre.. - még mérgelődtem is a hasonló küldik miatt, de mivel kell a pénz, olyan távcsöves Nato cucc meg csak ott kapható, meg lőszer is van, ezért ahányszor csak megfordulok, mindig megcsinálok pár küldit is nekik.. akkor ezt már én is megpróbálom elérni náluk.. köszi a tippet.. :)
  • NagyTarCsa
    Megvan a megoldás!!

Kap a Dokumentumok -ból Szellem

Vezérlő felelős néhány nagyon bosszantó psi-attacks, de they'll még esés ha teszel egy sapka kupolájukban.

Most hogy neked van becsuk a psi-emitter, te vagy biztonságos -ból zombification pillanatnyilag . A teste Szellemnek közeli, és te szükség keresni az valamennyi lényeges bűnjelek. Fej ott találni egy vezérlő patrolling közeli. Ezek srácok május hogy halálos magasabb nehéz szint, és they're biztosan bosszantó itt, de ha te rohanás őket teljes egészség és kirakodik egy kapocs -ból puskád fejükbe, they'll meghal viszonylag gyorsan.

Után keresés Szellem ( öltönye tiszta, az az tulajdonságokban gyorsít gyógyító, de kínálni fog kisebb védelem neked mint a Monolit öltöny), megmarkol a dokumentumok legtávolabbi testenek és csepp keresztül a lyuk az északkeleti sarokban a szobanak. Fogsz végül csepp le a varrónőbe alatt a könnyedség. Csinál tiéd kijárat , létezik gondos nem kapni összenyomott a pseudogiant te találkozás, és csinál hosszú ideje a bunkered. Sakharov lesz boldog haladásoddal, és fog most elad te a SEVA öltöny, melyik lényegében egy kombinációja a sugárzás védelemnek a tudomány öltönynek és a fizikai védelme a cserkésző öltöny you'venek lesz viselés. Szép!
  • NagyTarCsa
    Ghost ??
    Az melyik?
    Az ö hullája a körfolyósón felül van vagy lent a földszinten?
  • BlueGold
    A PDA-ban bent van a "zöld ruhás ember"-el való beszélgetés válaszai között, hogy miért nem találhatód meg.
  • BlueGold
    Nem kell felmászni sehova, miután Ghost-tol (a hullájától) elvetted a cuccokat az egyik helységben van egy lyuk oda leugról és onnan visszamész profhoz.
  • NagyTarCsa
    Hello
    Némi segítség kellene !
    Hogy kell kijönni a x16 laborból(ha jól emlékszem a nevére)
    Ahova a professzor küld a dukumentumokért!
    Megvan a ducumentum kifelé jövet viszonnt nem tudok felmászni a létrára
  • Herold
    Jaja, most végeztem vele, de a Lövészt nem találtam meg.
  • SaGa
    Megcsináltam a freedomnak minden küldetést, amihez nem kellett elárulni nekik, hogy a fal túloldalán ott ácsorog pár dutys (falu takarítás bloodsuckertől, elhozni a healing berilt Yantarból, határvédelem, merc poszt takarítás, egyebek, és szépen zöldre váltottak). A duty brigádnál a fal túloldalán meg nem vállaltam el semmit. Lejjebb volt róla szó: ha kilövöd a snipert, de nem állsz be freedomos irtásra, akkor előbb-utóbb ezen a pályán kivág a program.

A barkeeper egyszercsak szólt, hogy be kék ballagni a duty góréhoz. Bementem, elvállaltam a bulldog megszerzését (ott van a faluban), elhoztam, lehet velük boltolni. Még nem zöldek. Most a garbage-ban kell kiirtani az egyik kutyafalkát nekik...

A "városban" mejelent pár katona, akik mindenkire vadásztak. Ezeket ne lődd le, inkább bújj el és hagyd, hogy a többiek levadásszák őket, mert ha lövöldözöl, ellened fordul mindenki...
  • Varga10
    A guide egyátalán nem az a fickó akit megmenttettünk a játék elején mert:

1.nem is Fox a neve hanem Guide

2.Én egyszer megmentettem de amikor utána már jártam ott halott volt....ez 100% mert még ki is zsákmányoltam:D
  • BlueGold
    Annyival egésziteném ki @Herold #25442-es hozzászolását. Emberek a PDA-ában minden le van irva( érdemes idönként újra megnézni pl. az Encliklopédiába folyamatosan frissülnek az adatok ) + a térképen minden meg van jelölve.
  • Varga10
    És más netes játékkal játszottál már ezzel a nettel ha nem akkor próbálj ki mást is és nézd meg hogy ott is ugyan ezt csinálja.És akkor azok lehetnek a problémák amit előzőleg leirtam.
  • Varga10
    Azt tudom jánlani hogy indíts egy szervert magadnak és ott nézdd meg hogy ott ugyanigy csinálja-e mert akkor ha ugyanolyan akkor valószinüleg a játék a bőnös.Ha jól müxik úgy akkor a nettel vagy proxikkal vagy ilyen netes sz@rral van a gond.De frissítsd a drivereket is: videokártya, hangkártya(ha van),DX......
  • BlueGold
    Ha a Monilitvezérlő szétlővése után nem fogadjátok el a csatlakozást a "super tudatokhoz" akkor pár tucat Monolitos lelövése utánezt a végét kapjátok a játéknak.
  • tibor16
    Ezexerint elkötelezted magad a freedomosoknál? és ha visszamész Bar-ba a katonák átengednek? mert én ott gondoltam át a dolgot és csináltam vissza mindent, - nem volt kedvem az állandó harcra a Dutysokkal és a postokkal... Vagy neked nincs velük problémád? - mer azt meg akkor, hogy csináltad.. (a fejlövéseken kívűl)
  • Japper
    7900GT, a legújabb 158.18-as whql driver van fennt.
    Csesztetem 1 kicsit a tűzfalat hátha attól hülyül meg.
    Azért köszönöm!!
  • GregMaui
    Sziasztok!

Lenne egy nagy gondom!

A multi a játékban isszonyatos,nem tudom van-e vkinek problémája vele,de
    belépek a játékba és a legalacsonyabb pingű szervert inditva /47ms/ elindul a játék és lőnék lenyomom a lövés gombot vár 2 másodpercet,és utánna beinditja a golyózáport,tehát késik és nem kicsit,vannak olyan rövid pillanatok illetve max 3 percek amikor nincs gond de sajnos tulnyomórészt csúszik.Akadozik,a mozgással álltalában nincs gond,csak tűzharcnál,a hanggal sincs probléma.

A configgal nem hinném hogy gond lenne,core2duo E6400,2gbyte ram,gef 8800 gts,ráadásul visszabutittam mindent csúnyára és úgy is ezt produkálta,a patch 1.0001 verziójú,a netes kapcsolat 1 megabites.

Szerintetek mi lehet a probléma?Tudnátok-e vmi ötletet adni ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm!
  • SaGa
    Egyébként a trader ltx-ek szerkezete meglehetősen egyszerű, percek alatt tudsz magadnak testreszabott kereskedő raktárkészletet gyártani...

Az egyébként tetszett, hogy a freedomosok, miután haverek lettek, mondták, hogy szólnak a kereskedőknek pár jó szót, hogy olcsóbban adják a cuccot. És tényleg. Még Szidorovics is, aki pedig erősen duty fan, ő fizet a garbage-os duty küldetésekért...
  • Herold
    A második nehézségi fokozaton játszom.