34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • szasza76
    a kapott privat message-t hol tudom megnézni? mert nem találom...
  • JackDaniels #25524
    Ebben csak az az érdekes, hogy nekem szinte ugyan ilyen a vasam, csak a videokártyám egy MSI 7950 GT. Amikor megvettem, kb 1hónapig nekem is "csak" 1GB memóriám volt, szintén full beállításokkal, semmi baja sem volt a játéknak DX9-ben. Akinek akad, ott más bibi lesz. Kell a játéknak az erős gép, de csak DX9-ben. Viszont ha nagyon szereted a csilli-villit, azt is csak DX9-ben tudod kihozni a játékból.:)
    Az én véleményem, hogy egyáltalán nem kell atomerőmű a játéknak.
  • Atisz #25523
    Igen.
  • Phoenix007
    Az a zöld ruci, ugye?
  • Atisz #25521
    A harci vegyvédelmi ruhát tartsd meg, arra lesz csak szükséged a végső helyszínekhez...
  • Atisz #25520
    Azt le lehetett volna lőni? Lol, mind1 nem sok vizet zavart...
  • SaGa
    PM ment...
  • tmisi
    Gondoltam, hogy vmi ilyesmi, csak nem tudtam a nevét. Kösz. De tényleg, ott a busznál v minél egy kis időre elájultam...
  • SaGa
    Psi támadás. Mindenütt ilyen lesz, ahol psi sugárzás hatása alá kerülsz.
  • tmisi
    Hi! Nekem is sárga lett a játék, attól kezdve mikor azt a tudóst kísértem a sugárzás-mérés helyszínére. Csakhogy nekem nem az ég, hanem az egész képernyő besárgult, olyan, mintha valami infrakamerán keresztül nézném. Viszont próbáltam, nincs bekapcsolva az éjjelátó. Ez mitől lehet???
  • szasza76
    Saga!
    El tudánd nekem küldeni a Prpipjaty pálya mentésének első részét?
    mert végig vittem a játékot de csomó töröltem a mentések közül és érdekelne a többi vége is is nincs meg az ajtó nyitó dekóderem...
    msn vagy skype?
  • tibor16
    köszi - erre nem gondoltam
    Nekem is van ilyen - lemegyek a térképről - élményem. Ha Yantarban a fal mellett megyek, úgy, hogy előttem a mocsár van, a kerítés előtt, ami a bejárható területet van hivatva derékszögben lezárni, mielőtt elérném, kilépek a légüres térbe. Messze ház papírmasék állnak, szintén a semmiben, a falak szerkezete mögé látni, de ott tulképpen nincs semmi. Nem lehet elérni a távoli házakat, csak vissza lehet evickélni oda ahol már van talaj.. szürreális..
  • ruffirant
    odamész a kereskedőhöz(f)kattintgatsz a szövegekre és láss csodát kapsz küldetést
  • tugyiti
  • Recse
    Sziasztok!
    Én most kezdtem el a játékot illetve kezdeném, ha rájönnék, hogy hogyan lehet elvállalni a küldetést... mert egyelőre csak a kereskedést engedi...:(
    Előre is köszi a segítséget.
    By: Recse
  • SaGa
    Tegnap kicsit kóboroltam Pripjatyban és ráleltem a program két legnagyobb hibájára. Illetve többre is.

Első, bár ez nem olyan nagy: a stadion túloldala egyáltalán nincs kidolgozva. Pár ház ácsorog ott, osz kész. Igaz, úgyse lehet bemenni, de a korábbi terülteken azért az ilyeneket is rendesen kidolgozták.

A buszpályaudvar épülete és a terület kerítése között hiányzik egy épület. Érdekes, mert az árnyéka ott van a földön, ha megpóróbálok átnmenni a területémna akkor beleakadok a láthattlan falakbe, de nincs ott semmi.

A legnagyobb bajom, hogy nem tudok visszamenni. Befele, miután lelődöztük a snipereket, egy földalatti garázson kell átmenni, ahol még segítenek a stalkerek kitakarítani. Ha visszamegyek a területen bárhol (buszpályaudvar mögött, a fiatal férfi szobránál, vagy a föld alatt, ahogy elérem az eredeti bejárat vonalát, kidob a játék az asztalra.
    Ha valaki be akarja járni Pripjatyot teljesen, akkor mielőtt lemenne ebbe a garázsba, próbáljon meg szétnézni ezen a területen. Este én is kipróbálom, mert van egy mentésem a pálya elejéről..

Az egyik épületben, ha behúzódok egy fülkébe, az ajtó mögötti terület eltünik, mintha a pálya széle lenne. Ha megmozdulok, visszajön. Valami textúrahiba...

Egyéként egy éjszaka a stadionban külön buli. 3 rpg-s ácsorog a túlsó lelátókon, két gaussos mesterlövész az oldalsó háztetőkön, bent meg pár snork, egy pseudodiant, meg egy halom wolfrat (tushkano).

A városban folyamatos a tűzharc, jönnek a dutysok, freedomosok, monolitosiok, aztán meg zombik, pseudodogok, tushkanok. Zajlik az élet, nehéz megmaradni. Akár több napi játékra elegendő.
  • SaGa
    A bártól kijössz, jobbrafordulsz, majd belra. odajutsz a Duty főhadiszállás bejáratához, ahol eddig nem engedtek be. Ott van Voronin a föld alatt, vele kell beszélj...
  • csabush
    valszeg a min-max árak a trade fájlban, most olvastam hogy van ilyen is:)
  • tibor16
    háát - nem tudom, hogy csináltad, nekem ennek általában a többszöröse minden. Csak akkor veszek valamit, ha kb dupla pénzem van rá, vagy nagyon kell, mert vagy nem találok, vagy ócska. De nem zavar - sztem, ez is a játék egyensúlyához tartozik, mármint, hogy ne lehessen túl könnyen hozzájutni cuccokhoz. Így is első Stalker lettem, pedig soxor fo(s)ok, - igazándiból, ha nem lenne ilyen jó a játék, nem játszanék vele.. Nem szeretem a monsztákat.. :)
  • csabush
    Nálam 30 ezer volt a SEVA ruha, és semmilyen modot nem használok, meg semmi, a legdrágább stuki is 10.000 volt, az is granyóvetős.
  • Neofita666
    Sziasztok. most találtam rá erre a topicra.
    Nem tudom tárgyaltátok-e a 7300-as problemát. Sárga szokott lenni az ég. én előszőr azthittem ez a játékhoz tartozik, de egy idő után már rohadt idegesitő lett, és kiderült, hogy ez totál nem normális :D
    Szóval a problema megoldása, töltsétek le a Z-Tweaked_v158.19 drivert, a guru3d.com-ról. ezzel működni fog. bocs ha már tárgyalva volt.
    1
  • tibor16
    Azt mondja a Csapos, keressek meg egy szolgálatost, aki majd megbíz egy feladattal és beírja a koordinátákat a PDA-mba - de ott később nem találtam.. - vagy nem észlelem kire gondolt.. - azthittem a gránátvető miatt van amit a faluból kell elhozni..
    A szolgálatosok a Duty-t jelenti nem? - a katonai raktáraknál, azok az űber Dutysok meg szóba sem állnak velem - vagy másra gondolt volna a Csapos?
  • sgember
    Ja ez benne van a pda-ban. :)
  • Tib
    óóóó szorri... látom van multis topic is :) Ha itt ez gáz, akkor töröljétek ki lécce!
  • Tib
    Szeretnél a STALKER-el úgy multizni, hogy nem nyomul egyetlen cheater sem? És ez a külföldi nagy szervereken nem mindig jön össze?!
    Ezt igazán egy privát, zárt közösségű szerveren lehet megvalósítani!

Gyere a www.STALKERmp.try.hu-ra, ahol pont a hozzád hasonlóakat szeretnénk összegyűjteni a közös, csalásmentes játékra!
  • sgember
    Na végre eljutottam a jó véghez, eltartott egyideig mire odajutottam.
    Viszont a monolith, akinek aztán visszautasítottam az ajánlatát, annak a beszédét sajnos nem értettem. Kíváncsi lennék miket mondott.
  • tibor16
    csak tippeltem - örülök, hogy bejött :)
  • Japper
    Hát vszínű igazad van, megemeltem a virtuális memóriát és 1 óra játék után sem dobott ki az asztalra!!
    Nagyon kösssz a segítséget!
  • Herold
    Minden szinten van egy sz.gép és azon egy kar, a kart kell meghúzni.
  • Japper
    Köszi!
    De van 2GB ramom, csak elég neki, xp-n amugy semmi gond nem volt.
    Általában akkor dob ki, ha a menübe lépek, vagy mentek...
  • tibor16
    Nekem ugyan XP-ém van, de az X16-os mocsaras vadászatnál, ahol jó nagy a terep, meg egyszerre kószál vagy 40 lény + katonák + helikopterek, na ott kivágott az asztalra 2 x is. Felemeltem a virtuális memóriát 2,8 - 4 GB-ra és mindjárt ment rendesen.. A Vista igencsak memória igényes önmagában is, sztem próbáld meg a Virtuális memóriát növelni - lehet segít .. csak tipp
  • tibor16
    Mellesleg megoldódtak a töltény gondjaim (is), megcsináltam az X16-os labort és a prof egyik jutalma a bővített és olcsóbb árúkínálata lett. Van gránátvetős pityu (40.000) meg Seva ruha (45.000). Meg találtam is vagy 3 ruhát, az egyik abból leadós, az a gyógyítós golyófogó, meg egyet le is adtam, a Ghostos rucit.. - jaa meg kaptam is - zöld rucit.. - úgyhogy ki vagyok stafirozva :))
  • Japper
    Szevasztok!
    Még mindig kidobál a játékból vista alatt, egyszerűen nem értem, hogy mért a legujabb driver van fennt mindenből, a tűzfalamat is kikapcsoltam és még így is..
    Vkinek van vmi ötlete, hogy lehetne mit csináljak??
  • tibor16
    Tudom, hülyén hangzik, de DX 8-ban amit lehetett maxra állítottam és 1024-ben kiválóan megy. A gépem nem egy mai darab - P4 / 2400 MHZ; ATI 9600XT / 256 MB; 1 GB RAM. A fűszál árnyékok meg valami egyébb fények nincsenek engedélyezve, azon kívűl minden és a legtöbb maxon..
  • n3whous3
    Végigjátszást nem nézted meg? Van valahol a topicban egy link. Sztem abban le van írva minden.
  • Szabyka
    Az a baj en nem talalok kapcsolot ...
    :(
  • n3whous3
    Hogy-hogy? Valahol van egy kapcsoló, nem?
  • Katun
    Kénytelen leszek lejjebb venni a grafikát és venni holnap egy RAM-ot :).
    Azért köszönöm szépen a segítséget.
  • Szabyka
    Elakadtam :( Az "Agyperzselőt", hogy kell kikapcsolni ???
  • n3whous3
    Bár azért nagyon poénság, hogy ezen xarul megy.