34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
SaGa #25565 Az nem szálloda, hanem kultúrház. A szinházterem az emeleten van, ott imádják a monolitot a mukik. Az a HQ. A terem egyik végében székek fölhalmozva, másik végén színpad. Alatta a pincében egy őr egy Vintarral...
A szálloda a mélygarázs kijáratával szemben van... -
SaGa #25564 c:\documents and settings\all users\documents\Stalker... -
SaGa #25563 Pedig ott van lent.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A láthatatlan dolgok hozzádvagdaltak ezt-azt. Rögtön ott, ahol a lépcsőn lementél és az első ládát hozzádvágta, ott egy kódos ajtó. Annak a kódja az anomáliás (lángok) folyosó végén az egyik szobában heverő tudósnál van. Két snork örzi...
Ha továbbmész, megint lépcső, aljában egy helyiség. Középen lift, jobbra folyosó végén második kódos ajtó, kódja a pseudogiant termében heverő tudósnál (narancssárgaruhás tag). A laborba ha bejutsz, egy röpködő tüzgömbszerű valamit lőj le, mert amint elszabadul, blokkolja a kijáratot. A papirok a lépcső tetjén lévő szobácskában (innen jön a lény). Egy lejtős folyosó végén sokk lőszer, kötszer, ilyesmi...
Ha befele lelövöd az összes láthatatlan (egyébként látható, szállongó villámgömb) dögöt, akkor nem vágnak hozzád kifele semmit...
-
#25562 A között van-e vmi összefüggés hogy a doktor és a megjelenített hologram enyhén szólva is hasonlítanak egymásra?
Egyébként meg ha jól tudom, 200 ezernél kell hogy több pénzed legyen. 50 k az nevetséges, akkor szinte mindenki a pénzes befejezést kapná... -
#25561 Ha az F12-vel kepcsörözünk screenshotot a gémből, akkor a képeket hova a csöcsbe pakolja?
Megnézem mégeccer ezt a facsoport dolgot, de már összemászkáltam mindent. A kapu előtt kint egy nagy bazi tartály hever, jobbra egy folyó lehet, rajta híd, balra fasz tudja már mi van. A kaun belül balra egy épület, ott lehet bemenni, szemben építési anyagok, meg egy mocsok nagy toronydaru. Jobbra csak egy trafóház van, hátrébb meg egy hodály, egyetlen kék ládával. Valaki aszonta itt, hogy jobbra van a ház, ahol be lehet jutni -- hát ott aztán nincs.
Ha a bal oldali épületbe bemegyek, akkor ott fel lehet menni, akár a tetőre is, az emeleti termekben egyforma gépek sora. A pincében szintkapu, de ott már voltam, lehenteltem minden bandikát és jószágot, volt két láthatatlan is, azok nagyon viccesek voltak, ahogy haldokolva lángoltak... Na, szal vót ott minden.
Ami nem volt, az a laborba vezető ajtó.
-
szasza76 #25560 SaGa!! PM!! -
#25559 Töröld le inkább. Ez nem neked való. -
#25558 Az X18-hoz a telep mellett egy facsoportnál van a lejárat a föld alá. -
#25557 Néha az emberek is egymást lövik, nálam egy bandita csapattal fordult elő. Az egyik beleszaladt a társa lövedékébe és egymást kezdték lőni.
Pripjatyban az ÉNY-i részen van egy szálloda (egy ívelt alakú fedett sétáló-szerűség köt össze 2 épületet), ahol 10-15 Monolith katona dekkol. Ha ott mentek, azt az állást nem tudja visszatölteni. -
SaGa #25556 Pedig az a szintkapu a megoldás... -
SaGa #25555 Pripjatyból igen, hacsak úgy nem jársz, mint én két napja (ott van lejjebb a beszámoló). Az erőműből már nem. -
#25554 Ránézel, és nyomsz neki egy F gombot, arra majd előjön a menüszerű beszélgetésetek.
Van egy nem túl részletes, de hasznos végigjátszás, nézegesd, ha nem tiszta valami. -
SaGa #25553 Melyik laborba? Mert van legalább 2 (X16, X18). Az egyi Yantarban, a másik a Dark Valley-ban...
Ja, a kódos ajtós. Az Dark Valley...
Menj be az épületbe, a kaputól jobbra, és ott kell lemenni a pincébe. Vannak bent páran... -
#25552 Az uccsó kérdésedre nemtom a választ, mert én még a labor keresése közben akadtam el, oda kérnék útbaigazítást.
A C: (mert azon van a Windows!) persze, hogy benne van a buliban.
Hm. Nekem is a 7.4 van fent, a korábbival (valami januári?) 4-5 percenként resetelni kellett, mert kifagyott mint állat. Mondjuk még egy változtatás volt a gépemen: ezzel egyidőben kikapcsoltam az alaplapi hangászt, és beraktam az öreg, 8 éves Creative SoundBlaster Live! kártyámat, amitől csodaszép lett a gépemen minden hang. Lehet, hogy a kifagyásokba az alaplapi hangász is belejátszott?
-
roki #25551 Felraktam a játékot, fut rendesen, meg minden jó, cask nem tom mit kell csinálni már a legelején a tradernél! Valaki le tudná írni hogy mi a teendő a játék legelején???
köszi -
#25550 nekem is 9600XT van, de az ATI (AMD) honlapján csak a "régi" 7.4-es drivert találom (ez április 18.-ai). Van ennél újjabb? és ha igen, tennél be egy közvetlen linket? Yantarban velem is előfordult, hogy kitett az asztalra. Ám amikor a C-ét kicsit rendbe tettem, átvészeltem a dolgot. Az érdekesaség az egészben, hogy a virtuális memória a D-én van nekem, a játék meg a G-én. Ezexerint, a mentéseken kívűl, valamilyen módon használja a game a C-ét is?
Kérdés - Pripjatyból vissza lehet még jönni a régebbi terepekre? -
#25549 Azon a vason ez a játék nem akadhat. Ha gubanc van, akkor az csakis software okból lehet (pl. Ace Mega Codec Pack és hasonló tébolyult szarságok a gépeden).
Persze a memória bővítésért sose kár. A jó hír, hogy nagyot esett a DDR2 RAM ára, tegnapelőtt vettünk 2*1GB 800 MHz TwinMos-t <24 ezresért. A Corsair vagy a Kingston persze drágább...
Az én vasam sokkal szerényebb a tiednél: Asrock DUAL Conroe, 630-as (3000 MHz) procival, GeCube9600XT/128MB, 2*512 MB 533 DDR2 RAM, és (mióta lecseréltem az újra a VGA drivert) szinte minden akadás nélkül megy jó/közepes beállításokkal 1024*768-ban. Persze DX8-ban megy, de ez van, gyenge a VGA karim, pedig 2-3 éve még hogy odabaszott... -
#25548 Erre a sárga égre már kb. a második napon kijött a javítás. -
#25547 Ha valaki szenvedett hozzám hasonlóan kifagyásokkal 9600XT kártyánál, akkor a jó hír számára, hogy a tegnapelőtti új Catalyst rendbetette a dolgot, már nem fagy ki.
Segítség is kéne, elakadtam: mennék be a laborba. Nyíl a daru melletti téglarakásra mutat, ott a labor nyilván nincs (esetleg a alatta, a fődalatt?). A végigjátszás szerint most jönnne valamilyen kódos ajtó, na azt nem találom. A kérdés: hogy lehetne innen továbbmenni. (Kis udvarban a fa melletti csőbe is megpróbáltam bemászni már kínomban, de nem lehetett - mióta nem dohányzom, felszedtem néhány kilót pluszban...)
Ja, és van ugye az épület pincéjében egy szintkapu, de az se a megoldás, legalábbis nem találtam továbbjutási lehetőséget.
HELP! :D
-
#25546 -
SaGa #25545 Visszamentem Pripjatyba...
Megpróbáltam kitalálni, mitől függ, hogy kivág-az asztalra, ha visszafele megyek, de nem sikerült rájönnöm. Ellenben bejártam az egész várost. Találtam még pár hiányzó épületet, amiknek csak az árnyéka van meg és nem lehet rajtuk átmenni. Tipikusan lakótelepi lemezgarázsok lehetnek...
Amikor bemegyünk a városba, a stalkereket egész addig kisérni kell, míg a földalatti garázshoz nem ér a csapat, másképp egyik sem jut el odáig. Lemenni már nem kell velük, azt elintézik maguk, így lehet menni sétálgatni a városban. Kemény. Az egyik aluljáró teli van snorkokkal és folyamatosan termelődnek újra. A psichodogok is, de azok úgy 1 nap után...
A buszpályaudvarnál katonák spawnolnak, a város bejáratánál duty. freedom és stalker csapatok, ettől jobbra a villámos anomáliák mögött meg monolitosok tömegével. Az állatok is kb ugyanitt. Jópofa, hogy beteleportál egy falka patkány és kutya, majd a fele belepusztul a villámokba, a másik fele egymásnak esik, és a túlélők összekapnak a snorkokkal kicsit odébb. Ellenben psichodog spawnolt egy lépcső tetejére is, 2 darab, pont a nyakamba. Örültem nekik marhamód...
Az rpgs-ekre és a sniperekre oda kell figyelni, van belőlük néhány. Szerencsére a gauss gun lassan tölt újra... -
Lord Zax #25544 okés megprobálom, hát muszály oda bemennem mert sztem kritikus személy a köldik szempontjábol. meg nálla vannak legjobb cuccok. Na letesztelem
-
BlueGold #25543 Ja majd elfelejtettem a v1.003 patch kompatibilis a v1.001-es mentésekkel. Ezért lehet vele tovább folytatni a játékot. Vagy vissza lehet kérni a régi mentéseket. -
BlueGold #25542 Hello probáld meg feltenni a 1.0003-as patch-t innen tudod letölteni.
A játékban néhol vannak "hibás" helyek ahonnan kidob az asztalra a játék, ha a patch után is benne marad, akkor el kell kerülni ezeket a helyeket. -
Lord Zax #25541 Sziasztok.
Egy ideje nyomom már a játékot, nagyon bejön, most ott tartok h a jantarban a labor környékén küldizek, de ha ott járok egyszerüen folyton kifagy a játék, (csak a a labor körül, ahol az árus tudos van). Mi lehet az oka és van rá megoldás? -
Blackrav3n #25540 WEEEEEEEEEEEEEEE -
zsotee #25539 Kijött az 1.0003-as patch! -
DeviloftheHell #25538 hát az orosz szöveget nem kellett volna betenni :D nem hiszem hogy sokan tudnak oroszul -
#25537 Kicsit megvágva itt a logika, ami a eldönti, hogy mit kívánunk a Kívánságteljesítőtől:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
' Убил лидеров группировок
if "mil_lukash_dead" and "bar_voronin_dead" then "mov_desire_3" (final_to_monolith)
Világuralmat akarunk, a Monolittal eggyé válunk.
' Много денег
if db.actor:money() >= 50000 then "mov_desire_2" (final_gold)
Gazdagságot akarunk, "megkapjuk".
' Хорошая репутация
if db.actor:character_reputation() >= 1000 then "mov_desire_1" (final_blind)
A Zónát látni sem bírjuk.
' плохая репутация
if db.actor:character_reputation() <= -1000 then "mov_desire_4" (final_apocal)
A romlott emberiség elpusztul.
Ha egyik sem, akkor "mov_desire_5" (final_immortal)
Halhatatlanságot akarunk, de csak a higany fagy ránk.
Ha nem megyünk kívánságot teljesíttetni, még két lehetőség áll előttünk: ha csatlakozunk a C-Tudathoz, Doktor hiányolni fog, ha inkább szétlőjük a berendezést, akkor a napsütötte fűben fogunk heverészni szitakötők röptét figyelve.
-
sgember #25536 Már itten kezdtem írni jó hosszan, hogy kell odajutni, de mint előbb írták a 25013 h.sz.-ban már leírták. Kruglovnak meg nem ártana ha életben maradnia. :) -
#25535 Javaslom figyelmedbe a 25013-dik hozzászólást oda minden levan irva ami a jó befejezéshez kell !!! -
Balthazar #25534 Bocs, a végét nem értem. Pl: nekem volt olyan küldi, ahol Kruglov-val mintát kell venni. Ott aztán kinyírták a zombik Yantarban. Ezt meg lehet akadályozni? És szó szerint mitől függ a befejezés? Örülnék, ha valaki felsorolná, illetve leírná, mi is a "jó" befejezés! Köszi!!!!!! -
sgember #25533 Talán ez az? : mod
Úgy volt én is használni fogom, mert nekem is elegem volt hogy nem bír 50kg többet, de aztán végülis a súlymód nélkül vittem végig. Az Exoskeleton páncélruhával, ami az egyik legjobb védőruha, páncél, de legnehezebb is, azaz 15kg, azzal 70 kg is bír. Csakhát maga a páncél is jó nehéz. exoskeleton -
sgember #25532 Előszőr nálam is a kívánságkőnél volt vége, ott megvakult. Azon lepődtem meg hogy a "jó" befejezés fele vezető út Csernobilban és közbeni harcok, hosszabb és keményebb, mint gondoltam. Meg sem merem mondani hányan jönnek rád, pár alkalommal, egyszerre a monolith katonák :)) Pripyat kutya-füle ahhoz képest. :)Na és az "oda"jutás is érdekes. Sokszor azt hittem rossz fele járok. Végülis máshogy nem is lehet odajutni a végéhez. Majd meglátod. Lehet kicsit eltúlzom, de én így tapasztalatam. Na szval apró, de fontos dolgokon is múlik a jó vég: Guide->Doki->dekódoló->létra, a többi adja magát. -
horthy #25531 Mi az extra sulynövelő file neve ? Egyszer már végignyomtam a stalkert normál módban csak azért kérdem mert a hulláktol összeszedett fegyverekért nem akarok 5 alkalommal visszamenni 50kg-os sulykorláttal ! Még egyszer nekiesek a stalkernak csak a sok oda ide járkálást akarom meggyorsitani a cuccokkal ! -
Balthazar #25530 Na,ezt is megéltem. 2 napja sikerült végigvinni a játékot. Bár örülnék egy végigjátszásnak(aki tud ilyet,az szóljon)de így is baromira élveztem. A játék eleje egy kicsit uncsi, de a végére már nagyon durva. Komolyan mondom, néha jobban paráztam, mint a Doom-ban, ami szerintem nem kis szó. Amúgy a végére nekem szerintem az egyik kamu befejezést górta ki,ugyanis semmi nem derült ki rólam, az se, hogy ki vagyok,miért szállítottam a hullákat, és hogy kicsoda az a Strelok gyerek. Csak megérintettem a Kívánságteljesítő szarkofágot, és (nem tudom, miért)azt "kértem", hogy legyek gazdag. Erre "elkezdtem" hallucinálni, és a romok maguk alá temettek. Aki esetleg tudja, mitől függ a 7 befejezés,annak nagyon örülnék, mert nem jöttem rá. Ja és itt olvasgatva szó esett már Pripyat-ról (nem tudom, hogy kell leírni). Szerintem ez a játék legdurvább része,ide aztán tényleg kemény felszerelésre lesz szükség: mindenki lő mindenkit,sniperesek a tetőn,mindenféle ocsmányság, egy rakás anomália, tehát tök cool:)!!! Összességében a játék királyság, gratula a készítőknek. Én hülye nem tudtam, mit kell annyit agyalni a készítőknek a sztorin, de most már megértettem, és rájöttem, érdemes volt rá éveket várni!!! (Ja, és az alapsztori a Sztalker című filmből van, aki teheti, nézze meg,megéri,bár a sztori nem Csernobil körül folyik, de azért még jó)!!! -
tmisi #25529 DX9-ben nekem közepesen néhol szagatott mint az állat. De DX8-ban minden fullmax. :) Főleg a villámásnál csinálta, gyanítom ez duplamag-optimalizált. -
sgember #25528 Biztos nem a legszebb kép, de csináltam egyet az úton: aszfalt Akinek maxon ment dx9-ben, az gondolom élvezkedhetett az utak, falak barázdáiban :). Nálam csak mediumon ment dx9-ben, de így is jól nézett ki, szerintem. -
#25527 hY !
3 kérdés;)
1. console parancsokat tud vki adni?? (multihoz kéne, mert hamachival lehet ugyhogy nincs kód)!
2. a zöld ruhás doki mért mondja mindég hogy még nem készült fel? meg mire?
3. a harmadik kérdés most nem jut eszembe :$ :D
THX -
szasza76 #25526 ja megvan!!