34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • ATi0021
    A BAR-ban az egyik pasas megbízott, hogy vigyem vissza a fegyverét amit menekülés közben feleljtett el magával vinni. De a kijelölt helyen levő bunkerbe vezető lépcsőt törmelék zárja el. Kérlek segítsetek!!!
  • Atisz #25724
    Értem, ezt nem tudtam.
    Gratula nekik, bár töltötték volna az időt az optimalizással, mint a Valve tette a Half-Life 2 esetében
  • tszd
    128 MB Gigabyte Radeon 9800PRO
  • macesz
    Elötte milyen karid volt ?
  • tszd
    Sziasztok! Már valószínűleg többször olvastátok ezt a problémát, de valószínűleg azért, mert aki tapasztalta, az elkeseretségében biztosan írt a fórumba. Szóval a játék nekem is folyamatosan FAGY! Ez azóta van, amióta vettem egy 512 MB-os Sapphire X1950PRO karit. Más gammánál nem fagy, de ennél tulajdonképpen átlag 1-2 perc játék után halál. És nem dob ki az asztalra sem, hanem mehet a restart. Az egész marha idegesítő, mert játszhatatlanná teszi a játékot. Az új patch-csel is megpróbáltam, illetve több driverrel is nyomultam. Ráadásul a virtuális memóriát is felraktam a kellő szintre. A konfigom (a karin kívül): ASUS P4T-E alaplap, P4 3.0 GHz (3.6-on húzva - megjegyzem, túlhajtás nélkül is fagy a játák), 1024 MB RAM. Bármilyen hasznos ötletet szívesen fogadok, legyetek szívesek és segítsetek! Köszi.
  • tibor16
    azért ezt a dolgot ne nagyon erőltesd, mert az alaptörténet a könyvből már rég megvolt, - ami éppenséggel hiányozhatott, az a fejlesztés anyagi oldala. Sztem, most is összeteszik amijük van, hogy megjelent - mert az orosz viszonyokat elképzelve, ez nem lehetett egyszerű ügy - mármint egy nagycsomó pénzt játékfejlesztésre összetarhálni..
  • Fluff
    Sztem azért tartott ilyen sokáig a fejlesztés mert nem bírtak összedobni egy normális játékmenetet.
  • SaGa Jr
    Mert nem mehetsz be, míg a bár tulaja azt nem mondja neked, hogy meghívást kaptál. Majd utána menj cska oda és beszélj az őrökkel. AKkor majd beengednek, de addig ha bemész lőni fognak.
  • SaGa
    Jobban jársz, ha nem csatlakozol egyikhez sem. Ha Duty-s leszel, nem nagyon jutsz át a Red Forestbe, ha Freedomos, akkor a Bar, a Garbage és a Dark Valley is meglehetősen problémássá válik...
  • SaGa
    Nem hasonlít, hanem az van lemodellezve. A fejlesztés - többek között - azért is tartott ilyen sokáig, mert a tényleges környezetet modellezték. A valóságban létezi és ilyen a város, megvan a Garbage járműtemetőke (igaz, azt erősen lekicsinítették, de az egyes roncsok ott vannak benne és olyanok, mint a játékban), stb...
  • Solid Snake
    Egyszerűen brutális grafix-ot kap a játék sztem prószáljátok ki :)
  • ntex
    Hi!

Problémám lenne : Be akarok menni a "Kötelességiek" táborába munkáért a BAR-nál, de ahogy közelebb megyek rámordít az egyik hogy "nem léphetnek be kívülállók", pedig az egyik katona azt mondta hogy épp új tagokat toboroznak, meg is van kit kéne keresni csak ahhoz be kéne mennem a bázisukra, csak ahogy bemennék pirosra változnak és rámlőnek

Visszaolvastam pár oldalt, de nem találtam meg az infot :

- megköszönném ha valaki leírná hogy melyik frakcióhoz hogyan lehet csatlakozni (kit és hol kell keresni, mit kell hozzá megcsinálni stb.)
  • Atisz #25713
    Valóban arra hasonlít a legjobban.
    De arra is emlékeztet amit én írtam (kivéve az óriáskereket)
  • SaGa
    Viccelsz? (ja, most látom, hogy igen)...

Ez itt Pripjaty belvárosa. Bal felül az Óriáskerék, ettől balra van a stadion (a képen már nem látszik). Attól az épülettől, aminek a tetején áll a fotós, jobbra van a buszpályaudvar. Elől a nagy épület mögött a főtér a ledőlt Lenin szoborral. Bal oldalon az épület a színház, a Monolit HQ-val, az íves tető végén, szemben a szálloda, ahol a dekódoló van. A bal alsó sarok közeli, freskós falú épület tetején üldögél egy rpg-s, a jobb alsó sarokban, épp már nem látszik a képen, military őrposzt, a közelben egy lezuhant helikopter...
  • Atisz #25711
    Emlékeztet a katonai bázisra, ami alatt Strelok búvóhelye van :)
  • HaDes007
    BonBon:
    Én is utólag mentem vissza. Sőt már rég megcsináltam azt küldetést én is, amikor olvastam, hogy dekóder nélkül nincs rendes vége a játéknak. Nekem egészen a "Meet Guide"-ig vissza kellett mennem, mert azt sem csináltam meg. Aztán mentem a dokihoz a rejtekhelyre, ahol már szintén jártam korábban és minden működött szépen. Megkaptam tőle a dekóder helyét és irány pripyat. Szóval menj csak vissza. Megéri azt a kis (sok) császkálást.
  • NintendoGC
    Na akkor jól sejtettem, hogy nem csak egy... (én azt a befejezést kaptam amikor a Monolitnál "aranyat kíván" a sztalkerem)... hát az a befejezés nem tetszett túlzottan :D
  • hykao #25708
    hétféle van...
  • rush21
    HY!
    Szerintem a memória kevés neki minimum 1,5 de inkább 2GB kell az optimális futáshoz!
    Próbáld meg ha megnöveled a lapozófájlt 3GB ra.
  • NintendoGC
    Fantasztikus ahogy "rekonstruálták" az eredeti Csrnobilt ebben a játékban! :D

Ja egykérdés... a játéknak csak egyetlen fajta befejezése van? Mert ha igen akkor ... hmmm nem is tudom mit mondjak rá!... kicsit jobbra számítottam.
  • Rozsdaas
    Most nézegedtem az igazi csernobilt a "google earth" ban. Egy két kép is kapcsolodik hozzá.Érdekes viszont látni nekem csak a játékból ismert épületeket és pl a óriáskereket mert ott van. :)
  • BonBon
    HaDes007 Köszi!
    Szerinted, ha visszamegyek akkor megtalálom a dokit,
    mert még csak nyomokban sem hívja fel erre semmmi a figyelmemet, pedig
    a találd meg Strelok titkos búvóhelyét küldit megcsináltam, mondjuk sokkal később mint ahogy felkínálta (tehát a pendrive meg van).
    Szóval gyanítom, hogy visszamegyek, talán megtalálom aztán nem lesz ott senki...???
  • Rozsdaas
    Valaki tud arrol hogy a "halott város" térkep, miért maradt ki a játékból? Mert a szöveg fájlokban nyomokban van benne adat erről a helyről. Ugyan is sok minden itt derülne ki arról hogy kik is vagyunk.
    Valami olyasmi kellet volna hogy történjen velünk ,hogy elrabolnak a zsoldosok és egy cellában ébredünk a "halott városban".De ez nincs benne a játékban.
  • HaDes007
    BonBon:
    Igen. Az a dokis rész kell hozzá. Én is majdnem pripyatból mentem vissza. A dokis rész ott van lenn az alagútrendszerben lévő titkos rejtekhelyen azután ahol Mole-al találkoztál.
    Ha ez megvan, akkor irány Pripyat, ahol van egy hotel. Ennek az egyik szobájában van a dekóder. Enélkül elég béna a játék vége, szóval kell a dekóder tényleg!
  • Rozsdaas
    A lövész te magad vagy! Igy azt a küldit hogy öld meg strelokot nem tudod teljesíteni. Illetve sokszor teljesíted a játéksorán.
  • BonBon
    Sziasztok!
    Nem találom a dekódert...
    Elötte beszélni kellet volna a dokival?
    Pripyat-ból még vissza lehet menni, hogy megcsináljam a küldit (doki)?
    Vagy kezdhetem előröl? Esetleg a doki nélkül is fel tudom venni a dekódert? Csak hol?

Köszi
  • wantonly
    Nem!
  • bszabi84
    Sziasztok!
    Valaki mondja már el nekem, hogy milyen beállításon kellene mennie nálam a játéknak, mert akármit állítok a setupjában szaggat mint a p*cs*!
    Kivágom az egész gépet!
    ASUS M2N SLI-Deluxe,AMD x2 4200+,ASUS x1950/256MB, 1024MB DDR2
    Vagy kevés a konfig????
  • bugi04
    SZERINTETEK EZEN A KONFIGON RENDESEN KÉNE ,HOGY MENJEN?????INTEL CELERON 2.4GHZ,512MB PC 3200 RAM,ASUS RADEON 9200 SE TD 128MB,
  • Rousty
    Valaki meg találta már Sterlokot más fórdításban Lövészt?
  • BlueGold
    Azért kell megölni, mert már jártál bent az erőműben és a "C-tudat" ezzel a feladattal küldött vissza a Zonába. Azt, hogy ki is valójában a Lövész az csak a játék jó végénél derül ki.
  • Cream78
    Nekem valamiért nem kerül be a "meet the guide" küldetés a pda ba....
    Krugloval is mindent megcsináltam, odaadta a pendrive-át, x 16 megvolt, gost-tól az info megvolt, a rucit is elvettem tőle...

Valaki írta, hogy a profnak kell adni, de az mellék küldetés, mind 1 odaadtam, bárba elvittem kruglov pendriveát, meg az infot a x16 os ról, de olyan küldit, hogy "meet the guide" küldetés" nem kaptam, bárból a pultos agyperzselőt kikapcsolni küld....

Lehet most egy darabig pihentetem a gammát, mert meguntam, hogy nem igazán akar jó vége sikerülni, pedig a leírás alapján csináltam mindent..
  • Fluff
    omg ezt mind tudtam de én egy kis spoilert kérek! valaki ÍRJA le hogy ki az és miért van benne a PDAban hogy meg kell ölni!
  • BlueGold
    Tévedsz a v1.003 patch kompatibilis a v1.001-es mentésekkel. Nem kell újra kezdeni a játékot mehetsz tovább az eddigi mentésekkel.
  • morphologu
    Sziasztok. Ti láttatok valamit az eröműböl? Már mint kivülröl?
  • Neofita666
    most nézem kijött a 1.03-hoz a crack. ugyhogy már lehet nyomni az uj patchel. sajna a régi mentésekkel nem müxik.
  • Herr Lehrer
    Lenne egy kérdésem
    2800as dual proci 1 GB RAM ATI Radeon 1600 kártya, a játék elindul és megy is de sokszor lefagy. Mitől lehet ez?
  • GregMaui
    Sziasztok!

Valakinek akad még lövésnél netes játék közben a game?
    Vagy mindenkinek hiba és szaggatás nélkül fut?
  • GregMaui
    Varga10!!

A driverek újjak,a directX úgyszintén,inditottam egy saját szervert,úgy nem volt gond,nem csúszott a lövésnél,jó igaz nem is szállt be senki hanem
    egyedül voltam,de beléptem egy másik szerverre,bármekkora is volt a pingem,függetlenül attól hogy 37 vagy 96 -ot irt ki rá,ugyanúgy késik a lövésnél.Felraktam az 1.3-as patch-et,hátha,de úgy is ugyanaz a gond.

A stalker readme-ben a szöveg végén van egy rész ahol kül. portokkal
    meg netes ilyen-olyan beáll. foglalkoznak,írja hogyha azok nem úgy vannak beállítva ahogy az értékeket megadták akkor nem lehet kapcsolódni
    a szerverhez..
    Na most nem vágom hogy azokat hol lehet átírni,a tűzfalnál se tudom beállítani,és a játék főmenüjében sem,vagy ezt parancssorból kellene
    configurálni?Van esetleg vmi ötleted ezzel kapcsolatban?

Thx!
  • tibor16
    nahát - ezt köszi - most eszembe jutott, hogy nézegettem is, de elfelejtkeztem róla (mármint a kidőlt fáról.. Amúgy 2.-ra járok a vörös erdőn, csak elsőre még nem volt psi védelmem. Akkor leírtottam a katonákat amíg lehetett, most meg az erdőn keresztűl mentem, vagy inkább átrohantam.. - kedves egy népség ezek a snorkok :) Csak ott a végén van egy csomó katona is, meg a kidőlt kerítésnél is ellövöldöztem egy darabig, nem csoda, hogy egy cseppet kilyuggattak..