34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
Dorel0 #25685 köszönöm! este megnézem -
SaGa #25684 Megj: a kerítésen átjutni legegyszerűbb a kidölt fán átmászva. Rögtön a vasutikocsi közelébe kerülsz, nem kell átverekedni magad az egész telepen. A kidölt rész reménytelen... -
SaGa #25683 A szellemek pszi támadást csinálnak. Besárgul a környék és szédeleg a karakter egy darabig. Azokat vagy 1 lövés (mindegy mi), vagy egy szilárd tárgy mögé bújás védi ki. Gyakorlatilag ha valaminek nekimennek, akkor eloszlanak. Jól el lehet köztük lavírozni.
A katonák majd akkor jönnek, amikor kikapcsoltad a scorchert. Addig csak monolitosok ődöngenek arra, úgy 12-15, meg pár zombi. Amint lekapcsolod, lesz kb 25-30 katona bent, meg úgy 10-15 kint, de a külsők ellen szép lassan jönnek a haverok (főleg freedom, de a duty-t is oda eszi a fene és elkezdik egymást lőni) és besegítenek.
A Pripjatyba vezető úttal szemben át van szakadva a drótkerítés, ott be lehet menni az erdőbe, de nem biztos, hogy érdemes. Katonák, zombik, snorkok és vérszipolyok vegyesen. Ráadásul ott valamiért nem haragszanak egymásra, csak rád... -
ZÓÓÓcsi #25682 Ja már írta ezt valaki!
Bocs!
Egy kicsit be vagyok lassulva... -
ZÓÓÓcsi #25681 Haha! Ezzel én is eltököltem egy darabig...
A kijelölt pozíciótól nem messze van egy aluljáró/garázs szerüség, na oda gurulj le, de vigyázz, mert csomó elektromos anomália van odalent, és az egyik konténerben lesz a puska!
Az autókon ugrálva sérülés nélkül megoldható a dolog... -
#25680 Mindenáron a leomlott kerítés résznél akartam bejutni, amíg rá nem jöttem, hogy ott alighanem a sugárzási szint miatt lehetetlen. A katonák meg termelődnek, vagy mi, mert nekem legalábbis, onnan kijött vagy 20, és amikor felhagytam velük, még utánnam is jöttek jópáran.. Meg mintha azok a szellem monszták nem annyira az egészséget, hnem inkább a ruhát roncsolnák.. -
n3whous3 #25679 mekeke! -
SaGa #25678 Állítólag volt valaki, aki rengeteg medikit magábatuszkolásával eljutott addig...
Megj: egy alkalommal, miután leállítottam a sugárzást és a hadsereg helikopterei némi vadászatot rendeztek, visszasétáltam nagy bátran. Nem kellett volna. Egyrészt az összes snork ott randalírozott, majd kifele jövet összefutottam egy controllerrel, amint masírozik befele a következő snork kontingenssel a nyomában. Nem vett észre, de az általa kibocsátott psi sugárzás elég volt ahhoz, hogy kifektessen. Pedig nálam volt a füles, csak gyanítom a scriptek erre nem készültek föl... -
SaGa #25677 A "családi sörétesért" a legegyszerűbben az autók tetjén és a nagy kábeldobon ugrálva lehet eljutni. A kábeldobról át kell ugrani a konténerre, majd a másikra, mert abban van, amelyiknek az ajtaja az aluljáró vége felé nyílik... -
n3whous3 #25676 Én még az első verzióval nem találkoztam. Ha nem lesz egyáltalán pszí védelem, akkor hogy tudsz majd bemenni a bázisra??? -
SaGa #25675 Bent nem emlékszem ruhára. Ellenben kint, a vasuti kocsitól nem messze, lent a "gödörben" van egy ház, meg pár barakk. mintha valamelyikben lenne, de nem esküszöm meg rá. Az egyik "takarítás" után nézelődtem arrafelé és valami haloványan rémlik... Az se kizárt, hogy valamelyik bokor tövében találtam valami ruhát. Igazából nem tudom, mert én vigyázok a SEVA ruhámra, ha sikerül hozzájutni. Ha nem találnak el túl sokszor, meg nem gyalogolsz bele anomáliákba, nem romlik túlzottan egyik ruha sem.
Illetve a kapu melletti házba be lehet jutni a tetőn keresztül, talán ott...
Arra vigyázz, hogy az antennatornyok egyikén egy mesterlövész ácsorog.
Egyébként a Red Forestben a járművek sugároznak nagyon, a vasuti sin egy jó nagy szakasza, meg az a sarka a fallal körülvett területnek, ahol leomlott a fal.
Megj: két crystal artefact az övedre és akár egy szál garbó is megvéd, csak kell mellé 2 flash, hogy futni is tudj...
Megj 2: pripjatyban legalább 1, az erőműben, a teleportos pályán meg legalább 2 exoskeleton ruhát találtam legutóbb. Próbaképp felvettem az egyiket, és a fenti artefact kombóval egész jól használható volt... -
n3whous3 #25674 Már volt, de elmondom. A vasút ALATTI alagutba bemész, aztán átugrálod az összes xart, ami az utadba kerül. Ott lesz két konténer. Szemből a jobb oldaliban van egy doboz, abban van egy jó pisztoly, ne hagyd ott :). De amit te keresel az nem tt van. Ha nem a másik felén. Szóval megkerülöd a konténert és bent lesz a másikban. -
Dorel0 #25673 elakatdtam picit: ott tartok, hogy a bárban megígértem az embernek hogy visszahozom a családi puskáját. Odaértem, ahol a térkép jelöli de nem látom sehol. Valami vasúti vagon jellegű dolog van ott, benne, három szekrény ami mind ures. Merre keressem? már az egész környéket körbejártam, de sehol nem találom. -
#25672 Helo SaGa - (mindenkitől elnézést, hogy megint elő hozom) - Te sem tudod véletlen? - az agyperzselős küldetésnél, amikor le kell azt zárni a Vörös Erdőben, - az épületben vagy valahol, nincs véletlen valami ruha? Mert mire bejutottam, 50% alá került az elhasználtsága annak ami rajtam van, és bezony hiába az övre akasztott 90-es sugárzás elleni védelem - kint minden gyógy cuccom elfogyott, és a golyóállóságom is eléggé megcsappant.. A lekapcsolás utáni várható harcok minden bizonnyal a 0-ra leviszik a ruhám, úgy meg kimenni se fogok tudni abba a sugárzásba.. -
SaGa #25671 Azért van benne a PDA-ban, mert az a feladata. Ha megnézted az introt, láthattad: jön egy Zil, tele hullákkal. Belevág a villám, frlborul, kiég. Másnap reggel egy stalker talál a kocsi mellett egy élőt. Beviszi Szidorovicshoz. Az megtalőlja a PDA-t, amiben annyi áll: Öld meg Szterolokot. Az ájult tag felriad, elkapja a kereskedő karját, eközben a felcsúszott ruha alól előbukkan a felirat: S.T.A.L.K.E.R.
Ez a megtalált tag vagy Te a játékban. Azért hívják Marked One-nak (A megjelölt), mert senki sem tudja ki Ő. Saját maga sem. Csak annyit, tudunk róla, hogy a PDA-jában benne a feladata: öld meg Sztrelokot...
Arról szól a játék, hogy kiderítsd: ki az a Sztrelok és miért kell megölnöd. Az, hogy ki ő, viszonlyag hamar (kb a játék kétharmadánál) kiderül, ha figyelmesen hallgatod a hozzád szólókat, az, hogy miért kell megölni, csak a végén, ha jófele mész. Ha nem jó befejezést választasz, nem tudod meg sosem... -
SaGa #25670 Ezeket a neveket a magyarításból veszitek?
Azt azért egy fordítónak se árt tudni, hogy neveket nem fordítunk le. Na mindegy... -
SaGa #25669 Vissza fognak küldeni...
Ha eddig nem tünt volna föl: a Strelok szál küldetései szépen egymásra épülnek. Amikor az egyikkel végzel, azonnal jön egy rádióüzenet, amiben elmondják, hogy mi a következő. Tessék a hangokra és a kiírásokra figyelni, fontosak... -
SaGa #25668 Csakszólok: Pripjaty a város neve. Primaty nem létezik...
Legalább ennyit illene tudni az erőmű katasztrófájáról, ha már itt volt a szomszédban...
Igaz, a valóságban az erőműtől északnyugatra van, gondolom itt azért került délre, hogy ne kelljen túl nagyra venni a zónát... -
SaGa #25667 A "kisérd a dokit a mérésihelyre" feladat 3 féleképp végződhet:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1: kinyirják a dokit a mérés előtt: egyértelmű bukás. Nem lesz jó pszi védelem
2: meghal, de még meg tudta mérni amit akart: szedd fel tőle a műszer adatait és vidd a profnak. Lesz pszi védelem, bár nem annyira jó.
3: élve visszakiséred: minden ok...
-
SaGa #25666 A prof átmegy az aluljárón és megáll, mert azt szeretné, ha odamennél hozzá és beszélnél vele. Ahogy azt ki is írja a feladatoknál, nagy csiporászások közepette...
Azaz: elkiséred a tüzes alagútig. Átmész rajta, kiirtod a zombikat (ha nem jön át, akkor van még 2-3 kicsit odébb). Ha letérdel és kiabál, akkor még mindig lát zombit, keresd meg és lődd le. Átjön, megáll, vár. Menj oda hozzá és kérd el tőle a flashdriveot, amit el kell vinni a barkeepernek. Ha ezt nem teszed meg, és kimész a pályáról, bukod a küldetést.
El lehet lenni így is, csak kicsit nehezebb, mert a későbbi mérései nélkül nemlesz túl jó a pszi védelmed, ami Yantarban nagyon nehézzé teszi a dolgot...
Más: ismét nekiláttam (3-adik nekifutás) a realitybeta 4.5-tel és addonjaival. Nincs célkereszt, az anomália detektort külön meg kell venni és az övön hordani, hogy működjön, A cuccok ára 3-10x magasabb, mint eredetileg, ellenben venni olcsóbban veszik őket. A hangtompítós fegyverek csak spéci szubszónikus HP lőszerrel működnek, stb...
Namost: beleapplikáltam a Carry3 modot is, amivel egy halom cucc felvehető és odébbrakható, ami eddig nem. Elvileg a marmonkanna is, de valamiért azokat, amit eddig találtam (a faluban és a malomban van 1-1) nem tudom felvenni, pedig lehetne vele jókat robbantani...
Az eredeti mod a traderekhez is berak hordót és egyebeket, azt nem pakoltam oda, mert nem sok értelmét látom. Dinamitnak igen, azt elvileg árulnak, de nem találtam eddig...
Próbálta valaki ezt a modot? -
Killberk #25665 Be kell hogy kerüljön "meet the guide" küldetés a PDA-ban a taskok közé. -
#25664 Úgy néz ki, hogy ez a x 16 utáni dolog nem mindenkinek tiszta :)
Tehát ha jól értem akkor nem fog senki visszaküldeni kordonba, hanem a PDA ban leírtak szerint, vissza kell baktatni kordonba megkeresni ezt a Guidot vagy kit, oszt ő megmondja frankót, hogy hol a doki aki tudja a dekodoló kordinánákat, stb.... -
#25663 Valaki leírná pontosan ki az a sterlok és miért van benne a PDA-ba hogy meg kell ölni? -
farad66 #25662 KÖSSZ] -
BlueGold #25661 1. Az X16-os labor legfelső szintjén a Szellemnek a PDA-ban (onnan átkerül a tiedébe) van egy üzenet, hogy keresd meg a Kalauzt.
2. A Kalauz a Kordon területen található meg a hid után (ott van a Róka helyén) beszélsz vele, azt modja keresd meg a Dokit.
3. A Doki az Agroprom alatti alagutban van (ott ahol a Lövész Pendrive-je volt), Ő adja meg Primaty-ban a Hotel és a rejtekhely helyét.
4. A Hotel az Primaty-ban alagutal szemben található meg, a szoba a 3. vagy a 4. emeleten van.
5. A szarkofág alatti területen nem kell bemenni a Monolithoz, hanem tovább mész addig amig nem találsz egy vas létrát azon felmászol "kódfejtő"-vel (amit Primatyban "az erőmű elötti városban" a Hotelban találtál meg) kinyitod az ajtót és már mehetsz is tovább a Monolit vezérlőhöz. Ami elött célszerű menteni. Miután szétlötted megjelenik egy "zöld ruhás ember" ha elfogadod az ajánlatát megkapod az egyik jó végét a játéknak, ha nem kitesz az erőrű területére, ahol el lehet olvasni a PDA-ban a "Napló-> régebbi üzenetek"-nél az összes kérdésedre adott válasz + lehet gyilkolászni Monolit-os katonákat :-) az erőmű területén és végén kapsz még egy jó befejezést.
Tipp: A szakofág és Monolit vezérlő terület rádióaktiv! Ezt megfelelő tárgy kombóval lehet csökkenteni ( 1 db Tüzgolyó + 2 db Tengeri sün + 1 db Holdsugár + 1 db Csillám ) "felakasztod öket az övedre" és gyakorlatilag nem érzékeled a sugárzást.
-
bugi04 #25660 DE amúgy szted a konfigommal mennie kéne??? -
BlueGold #25659 A játék fökönyvtárába készitesz egy gamedata nevű könyvtárat és abba kicsomagolod a a stalker_faiakes_v21_no_fog.zip-ből a gamedata könyvtár taltalmát ( ha van a háznál akkor Total Commander-rel végezd el ezt a manővert). Utána kezdjél egy új játékot, a többi info a #25623-ban van leírva. -
Japper #25658 Hali!
Lehet vhogy javítani a stalker ruhákat, vagy egyáltalán bármilyen göncöt?
-
gator #25657 Haliho!
Tehat amikor elmegyek merni a tudossal akkor fogom megkapni az adatokat a hotelben levo dekodolohoz?Mert en elmentem a HOTEL-ig es az erkelyrol lattam is hogy ott vannak a dokumentumok meg a decoder csak ugye az ablakon racs volt az ajto meg zarva volt...
Foglaljuk akkor ossze,a tudatlannak es zarjuk mar le : Mit kell tennem ahhoz az X16os labor utan , megszerezhessem a DEKODERT?! -
BlueGold #25656 A laborban vagy egy Poltergeist (láthalatlan szellem) Ő csinálja tüzeket amikor újat csinál akkor kell lelöni, utána kinyilik az ajtó. -
farad66 #25655 A fegyver egy sima shotgun,ott van ez az aluljáró,ahol egy csomó tudóst támadtak meg a banditák.A'sszem van ott helironcs.
Ezt hova kell kicsomagolni,mert nekem csöcst se csinál!!??"stalker_faiakes_v21_no_fog" -
Halios #25654 Sziasztok!Kérdésem lenne, az x 18-as doksival, hogy lehet kijutni, mert elvan torlaszolva a labor ajtó és nekem nem sikerült megtalálni a kijáratot.
Köszi a segítséget, türelmet előre is!
-
#25653 vki, (bocs, hogy mégegyszer) - nem tudjátok? - az agyperzselő kikapcsolásánál, bennt az épületben, lehet valahol ruhát találni? mert teljesen le van amortizálva, ami rajtam van és így tuti nem élem túl.. -
nobodyknowme #25652 köszi
talán most menni fog ott voltam már asszem a fegyver "felett" a térlépen,de enm találtam szal akkor alattam lesz az aluljáróban?,,de akkor oda ,h jutok le? az aluljáró bejárata,nem ott van ahol az égő helikopterroncs van? -
BlueGold #25651 Az X16 laborban Ghosttól (Szellemtöl) elveszed az iratokat + a páncélját (a Laborba Dokinak ha odaadod a páncélt ad helyette egy másikat) és ha megnézed a Szellemtöl elvett PDA-át ott van benne a feladat, hogy menjél el a "Kalauzhoz" Ő fog tovább küldeni a Doki-hoz. Amikor "pittyen" a PDA egy embernél vagy holttestnél akkor kerül bele új információ, amit ajánlott elolvasni! -
farad66 #25650 Jelőld ki,a PDA-n ezt a kűldetést(katt 2x rá)azt megmutatja merre kell menni.A vérszopók egy faluban vannak,itt addig kell rohangálnod amíg ezek meg nem találnak,utánna már csak ki kell őket nyírni.Ha eleget lőttél le,akkor kiírja a sikeres kűldetést.A családi fegyver az aluljáróban van,a másik vége felé kell menni.A'sszem egy konténerbe vagy előtte lesz. -
nobodyknowme #25649 hello,mindenki!
az lenne a kérdésem,h amikor a bárban vagyok,ott áll egy fickó és elvállalok tőle egy küldetés, elküld a vérszivókhoz, v. vérszopókhoz asszem, meg,h szerezzem vissza a családi fegyvert, ott is vagyok a megadott heyen,de nem találom sehol!!!! -
#25648 Köszi!
Így könnyebb lesz talán....
-
#25647 Igen, meg is van. A #24740 -es hsz. -
#25646 Ha jól emlékszem valamelyik emberke itt a fórumon írt 1 végigjátszást...
Ha szerencséd van a keresővel megtalálhatod... :)