S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wantonly
Egy hullánál lesz, ahol az agyturkász fickó van.

Elképzelhetõ, hogy felette vagy alatta vagy, azért látod úgy mintha ott lennél.
Figyu, mi a jó a HL2 féle csõjátékokban? Mész elõre, lelõsz mindenkit... mintha egy csõben lennél...

Vki segítsen pls.
Az X16-os labornál járok vhol és azt írja h: Take the documents from ghost. De azt mutatja, h a cucc egy lépcsõnél van , de nincs ott egyszerûen semmi.<#nemtudom>
Hát azért ennyire talán nem lett szar ez a game...😊Minden elismerésem a programozoknak!

Asus a8n-vm,Amd a64 3700+(san diego),MSI Gef 7900GTO 512Mb,2 gb Kingmax ram(400mhz),250Gb WD Sata/16m cache+60gb Maxtor,Chiftech 400W

Nem lehet, hogy egyszerûen béna vagy? Lol...

Azon belül?Csak ugy kb-ra?és még egy kérdés!ha már itt nagyban a hdr-röl beszélgettek:

Az options menün belül nektek van olyan bállitás külön,hogy HDR on/off?Mert nekem nincs..!Nekem csak a fulli dinamics lightining van,gondolom az a HDR a game-ban.Vagy nem?Meg van az Advanced beállitásoknál még egy csomo minden,de olyan,hogy HDR,olyan nincs!

Asus a8n-vm,Amd a64 3700+(san diego),MSI Gef 7900GTO 512Mb,2 gb Kingmax ram(400mhz),250Gb WD Sata/16m cache+60gb Maxtor,Chiftech 400W

Drephis
ha felrakom a patchet és úgy kezdek neki a gaménak akkor azok a mentések mûködni fognak? :o

help

wantonly
Dark Valley pl.
hykao
Milyen controllert? Én nem emlékszem ilyenre. Nemrég csináltam meg ezt a mellékküldit. Megöltem a vérszopókat, kiírta, hogy teljesítve, és mehettem vissza a jutalomért.

Más: hogy a fenébe lehet a távcsövet visszarakni egy fegyverre? Leszedtem az egyikrõl, de sehogy sem tudom visszarakni.
hykao
Gondolom majd egy peccs vagy videokártya driver orvosolja ezt. Legalábbis ebben lehet reménykedni.
Statikus fények használata esetén tökéletesen mûködik az élsimítás, dinamikus fények mellett pedig nem. Gondolom dinamikus fények esetén HDR effekt mûködik. Ettõl persze még az nV 8XXX és az ATI X1XXX kártyákkal mûködnie kellene az élsimításnak is - már ha a program is akarja...
Lehet, hogy ez esetben nem akarja...de akkor meg miért nem inaktív az AA csúszka dinamikus fények esetén.
Persze hozzá kell tenni, hogy HDR mellett az élsimítás amúgy sem olyan szép más játékokban sem, mint HDR nélkül, de itt nagyon szembeötlõ. Tényleg mintha egyáltalán nem mûködne az élsimítás.

Ezen kívül én a vizszintes képfrissítési szinkronizációt sem tapasztalom, hogy mûködne. (vsync) Hirtelen fordulásoknál el-eldarabolódik a kép néha.
Sziasztok!

Valaki megmondoaná,hogy honnan tudok szerezni jo fajta távcsövet,amit aztán majd rá tudok rakni a a viperre,vagy az ak-ra?Most értem a Bar-ba,oda adtam a dokumentumokat,és kaptam jo fajta stalker suitet😊!De távcsövet még nem lehet szerezni?

Az Army Warehouses részen a Freedom vezértõl kaptam azt a feladatot, hogy menjek be az ottani faluba és irtsam ki a bloodsuckereket és 1 controllert. Namost bemegyek oda jött kb 5 bloodsucker, mindet megöltem controller sehol.Mindent átkutattam sehol semmi és nem jelzi, hogy teljesítettem a feladatot :\

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A freedom bázison Max adja a munkát, hogy öld meg azt az õrült stalkert és hozd el a flashdrive-ot.

Erre azért kivi vagyok. Nálatok van AA? 7.2-es ATI drivert raktam fel és nincs X1950XT-vel AA. Persze a sebesség csökken, de semmi hatása nincs. Ez mitõl lehet?
hykao
Azért azt túlzás lenne állítani, hogy bõven elég. Az én X1950PRO-s kártyámnak pl. min. 450W-ot írnak, nem hinném, hogy a 8800-asnak kevesebb kéne... Persze nyilván sokmindentõl függ, pl. milyen tápja van, illetve mennyi minden van a gépben stb...de rövidre lehet zárni az egyébként sem ideillõ témát: a srác megnézi a kártyája dobozán mit írnak minimum tápteljesítménynek. Ennyi...

SPOILER:
Más: az "Army Warehouses" területen van egy kis tavacska, a közepén egy faházikóval, ahol egy õrült, ordibáló ellenséges stalker tanyázik. Van nála egy flashdrive. Ennek van valami funkciója? Valaki feladatnak adja megszerezni vagy mi?
nekem radeon x700pro-n(256mb ddr3) 3Ghz-s p4-en 1giga rammal static-on maximum grafikával és advenced optionsban még mindent feljebb húzva 1152x864-en akadás nélkül futott bár a töltés az kicsit hosszû volt (1-1,5perc) de bármennyire levettem a garfikát ugyanennyit töltött.

\"csak egy játék de úgysem éled túl\"

400W-os táp bõven elég(ha nem codegen, meg ilyenek). Nálam 300w-os van-7900 geforce-al.
Gondolom nincs elég memód; a 2giga ma már kötelezõ. Egy jobb proci is rátehet még 10-20 fps-t.

hykao
#23601 - erre senki? Hol van ilyenkor a sok fájlkitömörítõs emberke???
Tisztában vagyok vele. Amúgy nekem ez munkagép, grafikához. Nem gyakran játszok rajta, csak ha nagyobb nevek érkeznek (utoljára HL EP2-vel játszottam).

Viszont az írásom sokaknak tanúlságos lehet szerintem. Az árnyékrendszer miatt amúgy nem is nagyon számítottam jobbra. De ott a 3DMark is, abban is volt valami hasonló külsõ teszt, ahol minden szar vetett árnyékot, bár annak szebb volt a minõsége. Az is gépzabáló teszt. Ez van, el kell fogadni, hogy a mai gépek túlnyomó része ezzel még nem birkózik meg, de az már tiszteletre méltó, hogy egy ilyen ficsõrt beleraktak a gémbe a fejlesztõk.
hykao
Teljesen jó az új peccsel a koncepció pénz/vásárlás ügyben! Hisz gyakorlatilag folyamatosan lehet pénzt csinálni, viszont venni csak kevés dolgot érdemes, mert majd minden összeguberálható... Így peccs után már legalább értelme is van a dolognak...és ezután már még jobban értelmet kap a helyszínek/hullák tüzetes átvizsgálása! Egyes rejtekhelyeken komoly lóvét érõ cuccokat lehet találni.
Hassan B
A procid gyenge... Nekem csak 1 128-as x700 van, 1 GB RAM-al, meg AMD 3500+-al, és így élvezhetõen fut...

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

Sziasztok.
Nekem meg a játék akadozik.
Tom egy sempron 2800-as egy gigával,meg egy 256-os x700-assal nem erõmû,de amikor egy 9550-es volt a gépben akkor nem akadozott<#wow1>

Nah hiába nem véletlen Chernobylról szól a játék,ezért is kell az embernek atomerõmû tulajnak lennie<#buck>

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

berlinboy6329
Ez sz*r!

Még mindig nem tudom miért csinálja.

A probléma:Megyek elõre,és egyszercsak önálló életre kel a karakterem.Olyan,mintha beragadna egy gomb,és csak megy elõre,vagy épp ameree elõtte lenyomtam(balra,jobbra,elõre,hátra).Megnéztem,hogy mikor magától megy,megnyomom a Caps lockot és baszik rá.Akkor kapcsol be,mikor a csávókám megáll+ha ESC-et nyomok,akkor ugrik ki a menübe mikor megállDe nem csak a mozgással van a baj,hanem a lövésekkel is.Mikor szép egyes sorozatokat lövök,és itt is olyan mintha beragadna és kilövi a fél tárat vagy az egészet.Mi a picsa baja lehet?Rohadt idegesítõ,mikor 6-7-10-20-an lõnek,erre bemegyek a fedezékbe,a másik oldalon meg kijön és szarrá lõnek.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Ja jó lenne, én pl. a feladatok kivételével nem is igazán olvasom el a szövegeket. Pedig nem vagyok síkhülye angolból, de azt sem mondanám, hogy fullra értem a sztorit.

Scottt
Miezea izé ahol írni kell ?!

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Milyen MÁRKÁJÚ az a 400Wos táp? Mert az számít igazán...

tugyiti
"Na felraktam az új patch-ot" egy márc.27-ei release mitõl új?
nincs új csak az 1.0001-es

faq -t olvasd

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Firerock
császtok
lenen 1 pár kérdésem.
1.mi a játék gépigénye??
2.ez miylen stílusú játék?(inkább Battlefield vagy mohaa(tudom hogy nem II.vh-s))

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

szeretném megkérdezni, hogy elõreláthatólag mikor lesz kész a magyarítás, mert már egy hete 99%-on áll.

tugyiti
Van új patch?Link?
Kamehame
sok pénz, sok, olcsó tárgy, sok bolt vagy mi😄

Sok confighúszár ide írja a configját/ ,,I,, (-\'-) ,,I,,\\ (Pedig mindenki leszarja...) \\ (O_o) / -This is SPARTAAAA!!! / ,,I,, (-,-) ,,I,,\\

Na felraktam az új patch-ot, és ujra kezdtem a játékot.elõször is azt vettem észre hogy mintha szebb lenne patch-el de nem biztos.

Nekem a pénz volt a legfurcsább. most már nagyon kell gyüjtödetni mert a páncél is elkezdett kopni meg az eladandó tárgyakért sem adnak semmit.Pl hoztam még az elején sidnek vagy öt-hat ilyen military fegyvert (valami AK az is) de csak 1700-at kaptam érte......
Ez még nem is lenne annyira durva ha olyan árakon maradtak volna a tárgyak mint a patch elõtt mert igy semmit sem lehet venni mert már olyan drágák.
Sztem ezzel átestek a ló túl oldalára:

Patch nélkül:nagyon sok pénzt kaptunk de nem lehettett sehol sem elkülteni de ha el venni akarnál valamit akkor az is elég olcsó

Patch-al:kevés pénzt kapunk de már lehetne elkölteni tárgyakra de nagyon drágák a tárgyak

Remélem hogy javítanak a következõ Patch-ban ezeken mer igy nagyon rossz koncepció. meg kellene találni az arany középutat......

😄 tök zsir itt az irásnál ez a jel.grat annak aki csináta.
Most fogok énis gépet fejleszteni mert sovány : Asus p5ad2-e premium 3000/800/1mb 1gb kingmax-mars 800 Sapphire x1600xt 256mb

Namost ezegy xar gép manapság.Azért lassan már énis csak a gépfejlesztésnek élek.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Hozzáteszem a konfigod ígyis álomgép eggyesek számára...

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Ma kipróbáltam a gamét. Egyenlõre csak állítgattam. Leírom a sebességgel kapcsolatos tapasztalataimat, hátha érdekel valakit.

Tehát a konfig: 2Gb 800Mhz-es ram, X1950XT, E6400 2,5Ghz-re húzva.

Kezdjük az elején. Minden beállítást végigpróbáltam. Mi eszi nagyon a gépet, mit lehet maxon hagyni, ami annyira nem számít. Végül a két fõ dolog az a felbontás és a fényrederrelés volt, amit állítgattam. A többi nem vészesen folyásolta be az fps-t, de a látványra rendesen kihattak.

Tehát saját szám íze szerint minden vackot maxra húztam. Sajna az AA valamiért nem ment, de az fps csökkent. 2 Driverrel is néztem, gondolom program hiba lehet, majd patchelve is megnézem, hátha.

Statikus fényekkel 1920*1200-as felbontáson szépen rezzenésmentesen elfutott 70-80fps körül. AA mint írtam nem volt, amit kicsit sajnálok, de ekkora felbontáson annyira nem is hiányzott.

A objekt dinamikus fényezést kipróbáltam. Lassú volt és sokkal nem volt szebb. Hanyagoltam. A legbrutálabb fényrenderrelést tettem be végül. Nagyon szép, még egy erõs feelinget is kap a játék. Sajnos viszont iszonyat gépígényes. 1920*1200-on már nagyon akadt. 10-15fps, tehát játszhatatlan. 1400*900 körül viszont 25-30fps-t kaptam, ami már szimpi volt. Néhol voltak benne kis beakadások, amik a + látványért cserébe nekem beleférnek. Viszont 2 dolog miatt nem tetszett jobban a statikus fényezésnél. Egyik az, hogy az aljnövényzetet valamiért csúnyán építi fel a pályára és ezért nagyon szemetszúr. Statikus fényeknél fokozatosan alfásból elõjönnek a gyomok, itt meg valamiért csak ugrálnak fel, ami nem az igazi. Viszont ami nálam nagyon rontott az összképen, az a kis felbontás, illetve AA hiány. 1400*900 alapvetõen nem lenne kevés, de ha nincs rajta AA, akkor szvsz csúnya. Sok a fa, sok a bokor, a növényzet és így iszonyat sok az él, ami AA nélkül ismételten csak szemet szúr. Viszont ha meg is tudom csinálni az AAt, akkor is annyit fog rajta lassítani, hogy ezekkel a beállításokkal épp játszhatatlan legyen. így ha ez nem jön össze, akkor maradok a statikus módnál és ha majd egyszer új gép lesz, akkor fogok a dinamikus fényezéssel szórakozni.

Akinek egy 8800GTX kártyája van, annak szerintem már dinamikus fényekkel is nagyjából szépen fog menni, de talán még a csúcs Crossfire, SLI duós gépek is vinni fogják.

Holnap még ránézek, hátha. No meg lehet lesz valami drivercsoda, meg új patch, ami esetleg még segíthet neki valamicskét.
bakvarnyu
De tudsz.

kevés a 400W-os táp? Talán nyisd ki az ablakot, hátha csak az oxigén van elhasználódva a szobádban..😊

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

wesker24
Nah megnéztem a játékot hogy menne most ha 8800 GTS van bennt a gépben jóformán sehogyse ugyanugy akadozik ezerrel mint azelött ! <#falbav><#falbav> Lehet hogy kevés hozzá a 400 Wattos tápegység !!!

Ugyanugy csak staticon megy normálisan full dynamicon meg object dynamicon szagatt ezerrel !!!

Ahhoz hogy fullon legyen minden ahhoz még kellene nekem még 1 giga memória meg egy jó Core 2 Duos Proci is !!!

Aki csak játékokból ismeri a fegyverket, az ne nagyon beszéljen fegyver- és lövésfizikáról.
Én is csak néhány, a magyar honvédségnél rendszeresített fegyvert használtam (tisztogattam-szétszereltem-lõttem-újra tisztogattam...😊
Épp ezért nem is hozok példának, összehasonlításnak 2.világháborús vagy újkori fegyvereket.

LOL

A CS mint a "lövésfizika" mintapéldája a fénysebességgel repülõ lövedékekkel meg az irreálisan pontos fegyverekkel...

Így van, aki volt sorkatona az pl. tudja, hogy a magyar AMD65-tel már már úgy lehett lõni akár egy shotgunnal. ( nagy volt a szórása, nagyobb mint az ak47-é, amit úgyszintén nem a pontossága miatt kedvelik)

Raptor 2
De az életben menteni sem lehet 😊

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

PhantomAss
én csak azt nem értem mér sír mindenki a célzáson( fegyverpontosság)
na tegye fel a kezét aki már lõtt pisztollyal?
cz75-hát 10 méterrõl alig lehet a céltáblát eltalálni vele, egyszerûbb ha megdobod
az egész játékban nem volt gondom a célzással, a pisztollyal sem, sõt, az az élvezetes hogy végre nem oda lõsz aholl a célkereszt van hanem kicsit félrehord
ak74 meg..amd65-tel 50 méterre lévõ céltáblát alig lehet eltalálni
ha jól célzol egy lövés a fejbe oszt hali...

GOOBY, pls

Persze tudom ki az a Strelok 😊

Barkeepernek leadtam egy Pendrive-ot.Azt mondta ez a Duty-nak jó szolgálatot tesz és cashel.Namost Dutyék többet adnak, esetleg jár érte vmi jó cucc ???Másik kérdés ebbõl következik "Strelok" Pendriveját mire lehet használni ???

Raptor 2
Nem. Én nem is adok. Mindig annyit mondok, nemsokára... stb.. van pár hülye, akik valami okból fogba azt írják, hogy "most mondta az egyik fordító, hogy holnapra meglesz... stb. Ezt a sok olvasó elhiszi, és másnapra természetesen nem észül el a fordítás, ezé mi vagyunk a hülyék...

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

darki81
karioki TS: 87.229.7.118:8799
XD

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;