34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Bihus
    Igen ám, csak első végigjátszásra az SSP-99M egészen végig kitartott, és ha jól emlékszem, még mindig maximális védelmet nyújtott.
  • Bihus
    Én red foresttől főként a Vintarral nyomultam (van egy rejtekhely az aknamező mellett army warehouse-ban, ahol több, mint 200 speciális lőszer van hozzá, az jóformán a játék végéig kitart), szóval azt hiszem, megvolt az a "pár gyakorló lövés" :)

Mozdulatlan célpontokra, ha nagyon figyeltem, akkor is kellett úgy 2 lövés átlagban. Ha nagyon messze voltak, akkor sokszor több is, mert ott már hord a fegyver, ha kilősz kettőt egymás után, szépen látszik, hogy mennyire máshol csapódnak be. A legvégén az ilyen távolságokban lévő emberkéket még mindig biztonsággal egy az egyben fejbe lehet lőni Gaussal. Mint ahogy ez nekik is sikerül egyébként, ha nem vagy fedezékben :)
  • Caine
    Elég sgyszerű:
    - keresd meg a (vagy keress egy) oufit.ltx file-t (gamedata/config/misc) vagy bontsd ki az eredetiből, van hozzá progi a neten.
    - Abban van egy bekezdés: [exo_outfit]:outfit_base
    - Ott keeresd meg a következő sort: sprint_allowed = false

Szerintem az utolsó lépést kitalálod magadtól is ...
  • Prince of Máté
    és még az a baj is, h a játék még maxon sem egy túl szép!
    régi motor van feltuningolva...
  • tibor16
    ez a sor, amit át kell írni, ez érdekelne.. most ugyan nem fogom használni, de van újrajátszási tervem, modokal, meg mindent lehessen kapnis stb - ehhez jól jönne..
  • tibor16
    na ezt a zárszétlövős dolgot nem tudtam.. köszi
  • SaGa Jr
    Véletlenszerű. Ha valakinél van a fegyver, az akármerre is elmászkálhat. Akárcsak a terület tisztogatós feladatok esetében. Mikor elvállalod az abban a pillanatban a területen lévő megadott számú lényt kell kinyírni. Mire odaérsz a dögök lazán elmehetnek onnan akár messzire is. Amíg a kijelölt dögöket ki nem nyírod nem lesz kész a feladat.

Valami ilyesmi van azoknál az eseteknél is, mikor a felkutatandó tárgy valakinél ott van.

A zárt szekrények mindegyike kinyitható amúgy. Csak szét kell lőni a zárat és kinyílik a szekrény, fiók, akármi.
  • pavelcs
    kinek mi a tapasztalata, mekkora távolságban lehet a keresendő tárgy a megjelölt ponttól, főleg ha estleg használatban van, mint az Obokan esetében. Borkov szobájában van egy valag szekrény ami zárva, de möülle simán elvesz mindent (szuri, ital, tapsz stb.), ott nincds és a környéken fellelhető hulláknál sem.
    Lehet marad a visszatöltés az első völgybe lépéssel.
  • Caine
    Az viszont tök gáz.
    Amúgy csak egy sort kell átírni a páncélnál és máris lehet futni benne
  • SaGa Jr
    Összesen 6 bejegyzéssel a kérdésed előtt ott a válasz a kérdésedre. Ne csak write only üzemmódban működj!
  • pavelcs
    Nem láttam hogy az az én kérdésemre lenne reakció. A gondom az továbbra is hogy az udvar közepére mutat a jel, és a környéken nincs semmi. Borov (már ha ő a rablóvezér) már halott, az irodájában majd még szétnézek, remélem meglesz. El nem adtam olyan fegyvert az tuti :)
  • SaGa
    Azért 6 beírással lejjebb csak eltalálsz...
  • pavelcs
    A Dark Valleyban keresett fegyver hol található? Sajnos nem jó akereső. Plz help!
  • SaGa
    Lenin lábánál nincs kereszt. A Lenin szobor helye mögött van egy terecske, a végében egy fiatal férfi szobrával, a tér fölött keresztben a Lenin feliratú transzparens. Ott van egy kereszt, lehet, hogy arra gondoltak, de ha nincs rajta kék karika a térképen, akkor nincs is ott semmi...
  • SaGa
    Ott nem lehet járkálni. Egyrészt mind a sereg, mind a monolith rád is vadászik, másrészt a btr-ek és a helikopterek se életbiztosítás, meg mindenképp bejön a blowout szakasz...

Egyébként a bejárat vonalában llévő úttól jobbra rengeteg anomália, az út végén túl irodaépületek (nem lehet bemenni), egy vasuti híd (amire normálisan nem lehet kijutni, mert kapu zárja le az utat oda), az épületek között 2 btr van.
    Az úttól balra a fal mögött maga az erőmű, pár ipari épület, a tetejükön sniperek és rpg-sek, pár lakókocsi, vagonok.

A kapun átjutva előtted a sin a vasutikocsikkal, jobbra tőle maga az erőmű, a 3/4-énél a szarkofág bejárata, a sintől balra meg az említett ipari épületek.

Keresd meg a googlemapsban a szarkofágot és megézheted felülnézetben a terepet. Meglehetősen pontos...
  • SaGa
    Kiegészíteném: igen jól ki lehet gyakorolni a játékban a céllövészetet. Próbáltam. Keress egy nyugis környéket egy fém "épülettel" (lakókocsik, nagy lemezajtók, ilyesmi), állj meg vele szemben és lőjj célba. Pontosan lehet látni, hova mentek a lövések, akár oda is mehetsz megnézni a lyukakat közelről, így ki lehet tapasztalni a fegyverek pontosságát és nyűgjeit...
  • SaGa
    Bizony, a ruhák kopnak. Ha nem akarod, akkor ne hagyd magad eltalálni, illetve akkor se gyalogolj bele az anomáliákba, ha a ruha egyébként megvéd ellene. Komolyan. Ha csak hordod a cuccot és nem Rambóskodsz a pályán, akkor nem kopnak el.

A ruha azért véd, hogy a véletlen beszerzett csapásokat enyhítse, nem azért, hogy tankot játsz...
  • SaGa
    Vissza tudtam menni, egy későbbi tesztnél. Le is írtam. Arra nem igazán jöttem rá, hogy mi a trigger, de vagy a dekóder felvétele, vagy előtte, az aluljárón való áthaladás. igazából programhiba volt és nem pripjatyaból vissza, hanem Pripjaty külvárosába (az aluljárótól délre lévő részre) nem tudtam visszamenni...
  • SaGa
    Ez a Storming Obokan (gránátvetős és talán távcsöves obokan). Többször is írtam: vagy Borov mrllrtt van a szobájában a földön, vagy valamelyik rosszarcú használja és le kell lőni érte...
  • SaGa
    Pár gyakorló lövés után a Vintarral is el lehet érni a közel 1 az 1-es arányt. Csak figyleni kell a célkereszt vonalkái és a távolság összefüggéseire. 200m alatt nem nagyon szoktam 1 nél többet küldeni álló célpontra. A pisztollyal meg a duplázás a nyerő...
  • Bihus
    Van több szobor is, az egyik azt hiszem a város délnyugati részén van, rengeteg anomália között ott van egy kereszt, abban van az exoskeleton.

Ami ROSSZ hír, hogy ebben a páncélban nem lehet futni, szóval hiába a 70 kilós teherbírás, el lehet felejteni, a speckó SEVA suit lesz a legjobb egész a végéig.

Tényleg, erről jut eszembe! 1.0003-as patch van fenn, és nem tudom, hogy ez normális-e, de a páncélok hihetetlen gyorsan rongyolódnak le rólam! Nagy nehezen szereztem valahol dark valleyben egy Monolith suit-ot, és a cordonban egyetlen nap alatt használhatatlanná lőtték rólam, mikor a katonai bázisra mentem be /ahol éjszaka csak 1-2 őr van, ehhez képest én vagy 30-at lőttem le :)/. Minden pár bekapott lövés után ment le százalékokat a védelmem, erre korábbról nem emlékszem, a végén a fele védelmet nem nyújtotta már a páncél :( Ez most bug vagy feature? Kicsit túlzásnak tűnik nekem.

Most egy narancs tudósruhára futotta csak, ezzel indulok Yantarba, és olyan szánalmas a védelme, hogy két lövéstől meghalok :/ Mondjuk így legalább vigyázok, és nem használódik nagyon :)

Viszont így gyakorlatilag a játék nagy részében rendes védelem nélkül fogok rohangálni, mert ha a SEVA-kat lerongyolják rólam, később sem tudok jobbat szerezni...
  • Bihus
    Megdolgoztattál, de rájöttem, hogy a TSR-301-esre gondolsz :)

Azt pl. sosem használtam, mire találtam rá távcsövet, addigra volt GP-37-esem, annál jobbat meg nem sikerült szerezni első végigjátszásra. Na majd most! :)
  • tibor16
    Srácok, a Lenin lábánál nem találtam semmilyen keresztet, ahol az exoskeleton vagy milyen ruhának kellene lennie (korábban írta valaki). Visszaolvastam vagy 7 oldalt, nem jó ugyanis a kereső.. - sz'al akkor Save páncélban meg lehet csinálni a végét? - mert a zöld ruci otthon maradt és azt fontolgatom, már nem megyek vissza miatta. Tényleg, - Saga írta korábban, hogy nem tudott visszamenni Pripyat-ból, mert kivágta a gép az asztalra - ez áll még?
    Más - nekem nem esett be semmi extra cucc itt Pripyat-ban.. 1x volt egy vadi új GP37-es, de vissza kellett töltenem és nem az a baka jött és egy AK volt nála. Pedig a színházat is kipucoltam..
  • tibor16
    lehet nem ugyanarról beszélünk
  • pavelcs
    Hmm... nekem egy belő udvaron van a tárgy jelezve a PDAn, felettem nincs épület, gyak az udvar közepén van a jel. Sem fegyver, ,semmi ojjektum nincs ott :)
  • tibor16
    mert az emeleten van egy folyosón, ott ahol egy palló van rakva a félig kész lépcsőházba és utánna. Ez egy AK asszem spécizve.
  • pavelcs
    Tudom hogy ezredszer hangzik el a kérdés, de a Dark Valleyban eltünt fegyver hol található? Tippre valahol lent, de a területen 3 helyen tudok a föld szintje alá menni.
    1. ahol az átjáró van a két épület közt 2. a betoncsöveken egy zsákutcába jutok, kivülről leugorva meg ennek peremére 3. a pince ahol egy embert őriztek.
    Esetleg az x16 lenne olyan hoszsu hogy idáig ér, és megint le kell oda mennem? A két épület közt saccra van vagy 600m távolság, ezért ezt elvetettem, de fél óra bolyongás után inkább kérdezek :p
  • SaGa Jr
    LR-300 az a puska, ami az amcsi AR-15/M16 foggantyú nélküli változata. Tuti találkoztál vele. Gyakorlatilag a zsoldosok majd mindegyike ezzel rohangál.

Módosítótt GP37 nincs.
  • Bihus
    "Gaussnál is számít a távolság mert akármekkora távra nem lőhetsz és ez sem az a hű de pontos puska. :-)"

Szerintem ennél pontosabb fegyver nem nagyon van a játékban. Mondom, nekem megközelítőleg egy lövés - egy ember volt az arányom... Vintar azért ettől elég messze esik, csak ugye ott lehet lődözni sokat egymás után.
  • Bihus
    Hümm, hát akkor körül fogok nézni pár helyen :)

Ez az LR-300 mi fán terem? :O Sosem láttam még.

Módosított GP-37 nincs?
  • morphologu
    És akkor ott nem is lehet járkálni?
  • SaGa
    A "robbanást" nem lehet túlélni, a megadott időn belül el kell tünni a föld alatt, akkor elmegy a fejed fölött...

Amúgy nem robbanás, csak egy erős "kiszóródás" (blowout), mert az idióta helikopterek egyike beszakítja a szarkofág tetejét egy rakétával...
  • morphologu
    Sziasztok. Az erőműnél a robbanást túl lehet élni valahogy. A rádióaktivitás ellen probáltam már a köveket is, meg a narancssárga rucit is nem sok at ér annyi, hogy nem elöbb hal meg a pacák. Eggyáltalán lehet ott járkálni? Vagy csak uzsgyi be. Hát nem erre számitottam.
  • SaGa
    Driver illetve shader hibának tünik.
    Patch, float32 mod, vagy próbáld meg ablakba tenni (kikapcsolod a full screen-t)...
  • ent
    Volt már vkinek ilyen problémája:? (c2d6700,8800gts320,2Gb)
    Ha esik az eső, akkor a villámlás fénye piros és sárga csíkokban zizeg, az eső meg mintha lapokba esne. Legújabb driver. AMD mellett ilyet nem tapasztaltam ua a dvd vel! Vki? thx előre.

Ui esetleg patch javít vmit?
  • SaGa
    A javított SEVA ruha mindenben veri ezt a csatapáncélt, kivéve a golyóállóságot. Többször leírtam: ha van nálad annyi radiaktivitás elleni artefakt, hogy legylább 60%-ot levegyenek együtt, akkor jobb ez a ruha, mert bent inkább a lövések fájnak, mint a sugárzás. Ha ninsc, akkor maradj a Seva ruhában...

Azt is írtam már, hogy sok lőszert nem kell vigyél, ha megfelelő fegyvereid vannak. Vintarba való PAB, meg 5.54-es NATO lőszerből lesz rengeteg.

Gausst is tudsz lőni magadnak az erőműben, a picékben...
  • SaGa
    A szálloda mellett van egy nagy tér. Ott fekszik, ledöntve a talapzatról.
    Ha szembe állsz a szálloda bejáratával, akkor balra lesz.

egyébként ha kimászol az ablakon abból a szobából, ahol a dekóder van (kifele érdekes módon lehet), és a tető széléig elmész, át tudsz ugrami egy negyedkör alakú tetőre, amin végiglehet menni a színházig.

A #25705-be be van téve egy fotó Pripjaty főteréről. Azon látsz egy nagy teret, amögött meg egy épületet. Az a szálloda. Onnan indul az az ív alakú tető, annak a túlvégén a színház (monolith hq), azzal szemben a téren egy folt. Az a Lenin szobor maradéka...
    Mint akkor is írtam: az a fénykép pontosan azt mutatja, amit a játékban is. Még a fák is ott vannak. A kép jobb szélén álló épületből lőtt az egyik sniper, amikor kijöttél az aluljáróból...
  • tibor16
    Pripyat-ban az a Lenin szobor merre van? - mert a szállodában vagyok és ugye, lőnek erősen..
    A másik kérdésem, olyan páncél, amit a szobában találni, van máshol is? Mellesleg, mintha a Seva ruha picit jobb lenne - mert én meg cipeltem magammal tartalékba (nehogy már úgy járjak mint az agyperzselőnél).. oszt most meg ott virít 1 a szobában.. Azért kérdezem, mert ha van, akkor inkább lőszert viszek..
    A 3. :) kérdésem - gausst csak elvenni lehet embertől, vagy van valami találat helye is? Eddig ugyanis aki azzal lődözött rám, olyan házban állt, ahova nem lehet felmenni..
  • tibor16
    Már le lettek írva párszor, így is, úgy is.
  • SaGa
    Akkor ez nem fagyás, csak receg a program. Próbáld a swap-fájl méretét fixen 2gigára. A minimum és a maximum is legyen annyi...

Bizonyos pontjain a különböző pályáknak meg-meg akad nekem is, mert akkor rántja be a következő szekciót, de hosszasabb "befagyást" nem láttam eddig.

Egyébként hasznos tud lenni, ha minden háttértaszkot kilős: víruskereső, spybot, hasonlók. Még az a PC Probe is akadhat. Én a Sysinternals ProcessExplorert használom a Feladatkezelő helyett, azzal szépen ki lehet csapkodni a felesleges taszkokat. El se hinnéd mennyi tud lenni (adobe updater, víruskereső updater, java updater, nero figyelő, meg még ki tudja mi nem...