34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#25965 Aki nagyon ott van a játékban,tudna adni egy Xfire nevet? Mert van pár dolog,amit nem értek/nem tudok.Meg egyéb dolgok.
Mert csak most kezdtem hozzá a játékhoz,csak nincs kedvem mniden hozzászólást végigolvasni,mert már biztos voltak ezek a kérdések,feleslegesen meg nem akarom megint beírni :) -
Neofita666 #25964 a modok közül, talán a legjobb a Faiakes, ahogy leirták. én sem szeretem az ilyen megkapsz minden fegyvert meg a max teherbirást, aztan egy pályán van 300 ellen aztan gyilkolj. kell néhány uj fegyer meg egy jobb AI, néhány új küldetés, aztan már fel is lehet dobni a gamet. ha hentelni akarok, akkor már inkább a counterstrike. Sajna a monsterek nagyon elbaltázták, mert van vagy 10 szörny, a játékban szinte csak az embereket kell nyirni.
Pld a patkánnyal alig lehet találkozni a játék során. -
SaGa #25963 Az attól függ, milyen stílusban akarsz játszani...
A 3 nagy megamod (SagerTALK, Faiakes és OLmod), bár azt írják, hogy egyensúlyra törekszenek, igazából egy megahent karakter kialakítását segítik elő, ami megöli ennek a játéknak a lényegét. Pl 300 kg teherbírás, ultrapontos fegyverek és a pisztolygolyó is átüti a csatapáncélt, a player ellenben mindennek ellenáll...
Ami nekem bejött, a realityenhancment4.5 (most tesztelik az 5-öst), megfejelve a hozzá való addon csomaggal, felülcsapva a Float32 mindig legrfrissebb verziójával és a darker nights legújabb fájljaival.
Ettől nehezebbé válik a játék. Pl: nincs célkereszt, nem láthatóak az anomáliák, a detektort meg kell hozzá venni, kevesebbet fizetnek a küldetésekért és a különböző tárgyakért. A hangompítós fegyverek csak szubszonikus lőszerrel működnek (ezt sajna az 5-ből kivették), amiket meg kell vennei, mert nem dobálnak az ellenfelek, stb... A fegyverek pontossága és hatása nagyjából olyan, mint a valóságben (kicsit erősebb és pontosabb, mint az alapjátékban).
A darker nights nagy előnye a valóban sötét éjszakák mellett az, hogy a Nap tényleg a megfelelő szögben áll az égen, az egyes napszakokban. Az alapjátékban mindig nyugat felöl süt, kora reggel is... -
#25962 OKééé! Köszi megpróbálom! Gondoltam,h vmi ilyesmit kell véghez vinni! -
#25961 nna, én is befejeztem.. jó kis game volt. A sok beírásnak köszönhetően 2 befejezést is végig csináltam. A kívánságteljesítőben a megvakulós véget kaptam, a másiknál pedig a legjobbat, a fűben heverőset. Jó volt a végjáték is, meg az egész úgy ahogy van. Amikor először játszottam vele, csak gondoltam tesztelem, - de annyira jó volt az NPC inteligenciája, kis túlzással, mintha a neten játszottam volna, ezért játszottam végig. Amúgy a szörnyeket nem nagyon szeretem, úgyhogy majdnem kihagytam - szerencsére nem így történt.. Köszi a sok segítséget mindenkinek, köszi a készítőknek, "nambervan" a játék, és persze további jó játékot.. Szerintem ez lesz az év játéka és meg is érdemli.. -
Neofita666 #25960 a stalker modok oldalán az volt a top10-ben meg irták, hogy szuperjó. a járművezetésre kiváncsi vagyok :D -
Neofita666 #25959 köszi az infot. bár ahogy láttam nem kell nagy angol tudás a küldikhez. a sztoryt nem értettem meg teljesen, mert a titkos laborba, a csóka felirat nélkül hadarta a szöveget és nem értettem mit hadovál. pedig a lényeget hablanyolta el. oda kelett volna igazan a magyar felirat. vhol nincs meg ennek a szövege? -
BlueGold #25958 Az "nem egy mód" hanem kb. 15 mód és extra összedolgozva. Csak az a baj vele, hogy nincs hozzá spec. magyaritás az alapjátékhoz valóval összeakad és kidobál az asztalra. Amúgy elég jó mód most éppen azzal nyomulok. -
#25957 na akkor én is nemsoká itt leszek kérdezgetni... végre megkaptam az új gépem, 3GHZ 1gb ram és 1 125mb-os videókártya -
Neofita666 #25956 ugy látom legjobbnak a Faiakes Mod-ot hozzák ki. -
Neofita666 #25955 egyébként nagyon jó game, csak rövid és könnyű. eleinte megizadtam, vele, de amikor jöttek a jó kis ruhák, meg sok medikit akkor egyszerű lett az egész. -
Neofita666 #25954 Hello! végignyomtam a Stalkert legnehezebb fokozaton is. Most a nosztalgia kedvéért még egyszer végignyomom. melyik modot érdemes feltenni, amivel az alapjáték felturbozható? jó lenne ha a magyaritás is megmaradna. -
#25953 nna erre nem gondoltam, köszönöm mindenkinek...
Valóban ez tűnik a leghangulatosabb résznek és élvezem a harcot is.. -
BlueGold #25952 " 2: Megpróbálsz a daruról lelógó plató segítségével átugrani. nem fog menni, mert beleng..." De fog menni én is arra jutottam át :-) -
SaGa #25951 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A gömböket szét kell lőni. Minden másodiknál jön egy tüzes poltergeist (mint az X18 labban) de nem kell velük törődni. Amint a 6. gömböt is szétlőtted, mind eltünik... -
SaGa #25950 Ha valaki ügyes, annak sikerül. Nekem nem jött össze... -
#25949 Az egész úgy néz ki, hogy van egy zöld alak, körbe meg ilyen lila állólámpa szerű :) valamik, na azokat a lilákat amortizáld le.... -
#25948 Kicsit elakadtam...Csernobilban!
Már lementem az erőműbe,dekódoltam a lezárt ajtót és több tucatnyi Monolitos katonán átgázolva bejutottam a Monolit-vezérlőbe (asszem az),de rámcsukódott az ajtó és onnan se ki se besenyő!!! Mi a ...-t kell csinálni? Le kell állítani vagy mi? Még semmi zöldruhás csórikámmal sem találkoztam! Irgum-burgum! -
#25947 Hihetelen a látvány Csernobilban, én negyedórákig csak nézelődtem minden épületről. -
#25946 Énnekem asszem úgy sikerült, amire azt írtad, hogy nem fog sikerülni... De már régen volt, lehet hogy ott én is meghaltam :) -
SaGa #25945 A talajon bármilyen ruhában meghalsz. Sehol nem kell lelépni a földre...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A leszakadt csöves résznél két lehetőséged van:
1: átugrasz a mellette lévő épületre. Annak a korlátján és a falon lávő 3 kiálló kis plató segítségével átugrálhatsz az épület másik oldalán (a cső folyatatása felé lévő részen) lévő tetőre és onnan visszaugorhatsz a következő csőszakaszra.
2: Megpróbálsz a daruról lelógó plató segítségével átugrani. nem fog menni, mert beleng... -
#25944 srácok, az utólsó részben, a befejezés előtt vagyok - Csernobilt kell megtisztítanom - és megint ruha gondom van! A jó kis Seva úgy 25%-on van, és vissza kell térnem a talajra, ami piszkosúl rádióaktív. Valami dupla csőre érkeztem az égből, itt még egy épületre át tudok menni, de onnan már csak a talaj a következő alternatíva.. - van itt valamerre vmi ruci? - mert így biztosan megpusztulok.. A lövöldözéssel elbírok de a sugárzás 5 lépés után megöl, van artifact is fönn de az is kevésnek bizonyult.
Egyébként ez a rész tetszik nekem a legjobban :) -
pavelcs #25943 nem jött össze. Ha teljesen ujra kezdem akkor sincs ott a fegyver. Ezt a küldit buktam, ill. megnézem hátha az Agropomban hever vhol. -
SaGa #25942 Hmmm... Hány stalkerlányt láttál?
Nekem a bárban az egyik ott tanyázó arca egy pillanatra nőisenek tünt, de a neve már nem...
Lehet, hogy a magyarítás mellé csomagolt novellát esetleg ez az NPC ihlette valakiben? -
detre albert #25941 Kösz. Akkor nem is cipelem őket.
Pedig milyen szép lett volna mondjuk egy 8. befejezés, amelyben Marked One találkozik egy csinos stalkerlánnyal, akit gitárjátékával elbűvöl és a tábortűz mellett a fűben...
...örök hűséget esküsznek egymásnak :-) -
SaGa #25940 Bentmaradt. Nem tudsz velük mit kezdeni. A rádió talán multiban kell... -
detre albert #25939 A Dark Valleyben egy értékes artifakt mellett találtam egy gitárt (1.5 kg, 34 RU) és egy "hand radio"-t (0 RU). Vajon lehet ezeket használni valamire, vagy csak véletlenül maradtak a játékban? -
#25938 Cheatelnek. -
#25937 Hogy élik túl védőruha nélkül? -
#25936 Ezt a kepet a Tesco parkolorol lottem, veszelyes hely mar az is :)
-
pavelcs #25935 19,9 k a kép és nem engedi felrakni a linket sem engedi berakni. Fuck.
Szal arra gondoltam, keresek egy olyan mentést ahol még nem léptem be Dark Valleyba. Hátha máshova rakja a fegyvert és így meglesz. Jobb ötletem nincs. -
SaGa #25934 A mellék küldetések semmilyen problémát nem okoznak... -
Bihus #25933 Minden szintet végignéztél?
Rakj már be egy sreenshotot, lássuk, hol vagy. -
pavelcs #25932 No gáz van. Végignyomtam újra a Borovos részt, de most még előtte felvettem a küldetést. Ugyanoda mutat, fegyver seholse. Egyesével felvettem mindent, minden beadott rejtekhelyet felkutattam, minden kinyithatót kinyitottam, semmi. További ötlet?
1,003 patchel játszom, magyarítva.
Van vmi hátrány ha nem csinálom meg ezt a küldit amúgy?
Persze szerettem volna :( -
#25931 Csernobilban én vagy 4 katonai páncélruhát találtam ami ott jobb mint a SEVA, mert jobban golyóálló és ott az kell.
Mivel én a kereskedős patchel játszom volt alkalmam kiprobálni az összes fegyvert. Az FT200 a legjobb utána a GP37-es, bár az előbbi ha már egy kicsit elhasználódik akkor mindig beragad.
A Gauss nagyon jóóóóóóóó, távolra tökéletes, jobb mint bármelyik távcsöves.
Én pont ezért tettem fel kereskedő és a 150kg súlykorlát modot, mert ezek nélkül sok dolgot nem tapasztalhatsz meg a játékban. Pl: fegyverek páncélok. És veterán nehézségen azért kihívás is van bőven a játékban.
Ráadásul én ráérősen játszottam, mindent körüljártam, mindenhova benéztem.
A ruhák kopnak rendesen, Pripatyban elhasználtam 2 SEVA ruhát teljesen.
Sörétes a végén már nem sokat ér, az exoskeletonokat lőheted vele, szart se ér.
Pripatyban az alagsornál ahová vezetnek a stalkerek, ha a jobbra levő 2 szintes házba bemész ott van egy páncélruha.
-
pavelcs #25930 A baj az lehet, hogy mire én visszajöttem volt itt egy csomó katona meg egy adag túlélő bandita. Az első hentelés hullái pedig részben eltűntek cuccostul, nagyjából csak Borov holtteste maradt a helyén. Mindegy, újre kezdem a területre való belépésről van mentésem, ill. van egy közvetlen a labor előttről is, valamelyikben csak meg lesz.
Egyébként nekem is úgy rémlett, hogy elsőre mikor patch nélkül próbálgattam a gametz, akkor mintha az Agropomnál adta volna be ezt a fegyvert. -
SaGa #25929 Én minden alkalommal Borovnál, vagy a környékén találtam meg. Első alkalommal pl az egyik bandita használta, kilőttem, megnéztem, nem tetszett (a gyorstüzelő AK, távcsővel, jobbnak tünt, a gránátok nem különösen érdekelnek), ott hagytam. Aztán mikor a bárban szólt a tag, hogy kéne neki, eszembe jutott, visszamentem, ott volt, ahova ledobtam, elvittem, őrült... -
SaGa #25928 Igen, mert a patch felakásáig nem volt beélesítve a ruhák és a fegyverek kopása.
Megj: a feygverek valóban kicsit jobban szórnak, mint az életben, de erre van megfelelő mod. Olyan is, ami szimpla fps-sé teszi a játékot (minden fegyver, minden távra pont oda lő, ahova célzol), meg vannak a realitáshoz közelítő, a fegyverek és a lőszerek valós tulajdonságain alapuló ballisztikát használók. Én egy ilyet raktam fel.
Azt kell csak tudni, hogy a fegyverstatok módosítása kétoldalú, mert az AI is azt használja. Azaz, ha mindig találsz, az AI is mindig találni fog... -
#25927 Megjegyezném a sörétes is bazi erős. 1-2 jól irányzott lövés = halál.
Csak kár hogy minden monolithosnál alap (buckshot) sörét van és nem a páncéltörő, vagy a még durvább (dart) típusú :/ -
Bihus #25926 A Storming obokan helye is random, nekem elsőre Borov környékén volt, másodjára az Agropom külső épületében egy faszinál.