34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#26085 SZázra ugyanilyen kártyám van mint neked!
Én nem tom milyen grafikára kell tenni, mivel 1 napja játszok, de a 2 gb nagyon kell a játékhoz, mivel 1 gigával sokat swappol. -
#26084 Üdv!
A héten vettem egy Sapphire X1650XT-t (28.500 pénz) az Inno GF 7600GS helyett, kisebb részben a Stalker miatt, nagyobb részben meg azért, mert ezt tartottam a gépem (leg)gyengébb pontjának. A PC Guruban volt nemrég egy videókártya teszt és ajánló a Stalkerre vonatkoztatva. Ott az X1650XT-hez (és a GF 7600GT-hez, mert ugye ez egy pár) az ajánlott beállítás Object Light, max. részletesség, 1024*768. Hozzá kell tenni, hogy a teszt elején 2 GB rendszermemóriát vesznek alapnak. Ezzel én úgy voltam, hogy igaz csak 1 Giga van, de ha a 7600GS-en Static Light, max. részletesség és 1024*768 mellett elég jól futott a gém, akkor az Ati-n majd jöhet az Object Light és talán még az 1280*1024 is. Hát mit mondjak pofára estem, mivel szinte semmivel sem lett jobb a helyzet, Object Light-on úgyanúgy (ha nem jobban) beszaggat az Ati-n, mint a Geforce-on. Hát azért ez nem semmi!
Tényleg ennyire kell az a 2Giga, vagy valamit elqrtam? Már driver-t is többet kipróbáltam, de passz. -
DeviloftheHell #26083 egy kis mod pack -
#26082 áh kinőttem én már abból...
Nem tehetek róla, h a doom3 ennyire le tud kötni. -
SaGa #26081 Inkább valami jó kis sugárzó artefact lehet az öveden. Vagy több. Arrafele még nem olyen vészes a sugárzás, az alap bőrjakó is elegendő védelem ellene. A Garbage sugárzása sokkal komolyabb és arról kellett gyere, mert más út nincs... -
Dorel0 #26080 honnan tudnék letölteni moddot a játékhoz?
hallottam van vmi olyasmi amivel lehet vezetni a kocsikat?
+ez az 50-60kg os limit is baromira zavar, ezt is ki kéne venni :)
illetve nincs vmi olyasmi ami változtatja a kereskedőknél a kapható cuccokat? (ne mindig ugyanaz legyen?)
csak ennyi kéne :) -
Bimblife #26079 Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban a dologban, hogy mikor egy laktanyában kell megszerezni egy táskát, sokkal nagyobb problémát jelent a sugárzás miatt életben maradnom, minta a katonákkal való küzdelem. Valamit kihagytam volna? Van erre egy védő ruha esetleg? Előre is köszönöm a választ. -
Silence78 #26078 OFF:
EOB alap, különösen a 2, a Wizardry 7 meg szimplán a legjobb RPG a világon (bár a Planescape Torment azért megközelíti). -
SaGa #26077 Igen, de az Ultima Underworld egy tiszta RPG, míg a Doom az "én ölök" stílus örök gyögngyszeme. Sokat gondolkodni nem kell benne, menni, aki szembejön lehentelni. Agy kikapcs, érzékek és reflexek bekapcs, hajrá...
A Doom attól nagy, hogy azokon a kis teljesítményű gépeken, gyorsan, 3d hanghatásokkal (lehetett fülelni, hol mozog még valaki), meglehetősen jó kinézettel lehetett a térben mozogni. At Ultima Underworld kinézetre illetve sebességre meg sem közelítette. Plusz a Doom szépen modolható, bár akkoriban még nem így hívták. milliónyi pályát szerkesztettek hozzá. Anno volt egy cd-m, csak doom pályákkal teli...
Az Ultima Underworld-öt a szintén akkoriban megjelenő Elder Scrolls: Arena-val lehet összevetni, vagy az M&M sorozattal, esetleg a Beholderekkel. Bár akkoriban a csúcs, hangulatban, és stílusban a Wizzardry VII volt. Két nyamvadt floppyn, többszáz óra játékidő, elfogadható grafikával...
-
Skyline #26076 A doom 2.2. a duke 3d volt 2.5d de a legelső igazi 3d a quake....
Amúgymeg kb 8 éves koromban a wolfot meg a doomot is fél óra játék után meguntam.... Az agyatlan tucathent sose volt a kedvenceim közé tartozó legyen akármkkora grafikája... -
#26075 olyat nem csak katonai páncélt, de az még jobb is, pl. ahol a dekoder van ott találsz. -
Adam5576 #26074 Jó reggelt!
Az volna a kérdésem, de sokkal inkább kérésem, hogy valaki mondja meg hol találhatok exoskeleton védőruhát Pripyat-ban?
Előre is kösz.
Üdv! -
Silence78 #26073 Ha már a 3d játékoknál tartunk, sose értettem hogy miért a Doom-ot tartják az első ilyen játéknak. Az Ultima Underworld (szintén Origin) 1992-ben jelent meg, és jóval bonyolultabbak voltak benne a pályák, lehetett úszni stb.
A Stalker egyébként tényleg stílusteremtő játék. Ez az eddigi legatmoszférikusabb FPS, az tuti. Kb olyan, mintha egy RPG történetét és mélységét hozzáadnánk egy lövöldözős játékhoz. Mert azért a játéknak sok köze nincs az RPG-khez, hiszen a karakterünknek nincsenek tulajdonságai, nem fejlődik, a mellékküldetések egyáltalán nem befolyásolják a főszálat stb stb. -
blackgamer #26072 próbálnám a multi demót Vista alatt de fatal error-al elszáll
van erre valami gyógyír? -
SaGa #26071 Amúgy a doom-ot ne tessék bántani, alapmű. Na nem a 3, hanem az eredeti. A mezei, 1-4 megás videokártyák idejében kvázi 3d világot alkottak az IDSoft emberei, stíluist teremtve ezzel. Voltak korábbi kisérletek (wolfenstein 3d és társai), de igazán nagyot a Doom szólt anno.
Ugyanannak a kornak a szülötte a Wing Commander és a gyártója (Origin) jelmondata: "We create worlds". És tényleg. Ez volt az első olyan játék, ami minimum 386-ost igényelt és 8 mega volt feltelepítve. Akkoriban a winchesterek úgy 40-80 mega körül voltak használatban. Ez a cég kezdte azt, hogy mindig az épp legfejlettebb vasra írják a programjaikat. Aztán meg elmentek abba az irányba, amerre manapság szinte mindenki: csilli-villi kinézet, effektek, "interaktiv film", a játékoknak meg se stílusa, se hangulata.
A S.T.A.L.K.E.R. ebben a közegben, kiugróan jó. Ahogy anno jó volt a Half Life, a Dune, a XCOM:Enemy Unknown, a TA, és úgy általában a stílusteremtő játékok. -
SaGa #26070 A System Shock sokkal előbb volt, mint a Deus Ex.
Ez utóbbiban az volt a jó, hogy akár úgy is végig lehetett játszani, hogy összesen talán 3 embert kellett megölni...
A System shock még a 386-osok idejében jött ki, a Deus Ex meg már a grafikus gyorsítók (3DFX)idején.
-
#26069 Az első FPS-RPG asszem a System Shock vagy a Deus Ex volt (nem tudom melyik volt hamarabb), de azóta is kijött jópár (pl a Vampire-Bloodlines). -
jodamester #26068 mit akarsz egy giga rammal -
Me Ga #26067 Esetleg Lego? Csak ne a technic sorozattal kezd el... -
#26066 Akinek a Doom3 alapjáték az ne is akarjon a S.T.A.L.K.E.R.-el boldogulni.:DDDDDD -
#26065 igen mostmár észrevettem!
Olyan WOrld of Warcraft féle, csak nem MMORPG.
kicsit furcsa, nem tom mit kell csinálnom, mert a térkép nem jelez semmit. -
Bihus #26064 Játszottál már szerepjátékkal?
Na, ebben olyan elemek vannak. Én a markecingesek helyében ezt kommunikáltam is volna, hogy kijött az első FPS-RGP, blabla. /egyébként talán tényleg/
Ha az RPG-t nem szereted, akkor ez a játék nem igazán neked való szvsz. -
#26063 "jobban optimizált" -
Writers #26062 Utálom, amikor a 2 játékot egymáshoz hasonlítják. A STALKER motra fejlettebb, mint a Doom3-mé, már csak azért is, mert az X-Ray Engine nagyobb teret tud egyszerre kezelni és jobban optimalizált! -
#26061 Na...
Grafikát teszteltem kicsit:
1280x1024, Static Light, high beállítás 90-100 fps, de nem valami szép...
Mit tett ez a static light?
Amúgy nekem kicsit bonyolult gém...
AZ elejéna házba a csávótól venni kell valamit?
Vagy mit kell tenni?
Mert odáig mentem, hogy egy faluban a társaimmal ki kellene(...) írtanom a többieket, de nem tom h én vok-e a béna, de nekem nem sikerül...
kifogy a töltényem, ha találok hiába nyomok F-et nem használja...
Valaki tudna segíteni? Kössz! -
#26060 Hát az én gépemmel télleg szebb, és amúgy engem enem kötött le a stalker grafikája, főleg h milyen gépet kér...
A másik, meg hogy nekem nem csak a grafika afontos, de könyörgöm, hogy lehtett ilyen szarul optimizálni?
Ha lejjeb veszek a gafikból lowra(...) akkor nem akarok COD1el játszani... -
Neofita666 #26059 Érdekes hal ez itt:
Hal -
Neofita666 #26058 öszintén a doom3 egy nagy szar. sztem. én gyülölöm az ilyen bezárt játékokat, amikor szinte ugyanazokat az elemeket jelenitik meg, ugyanazt a grafikát látom mindeütt. a doom3 és a stalker ég és föld. -
#26057 "Grafika meg okádék, a 3éves Doom3 szebb nála, csak az maxon 70 fpssel megy..." -
Silence78 #26056 Igaza van egyébként, full dynamic lighting-gal nekem is rettenetesen beszaggatott néha. Általában gyors volt, de egyes helyeken (pl ahogy kijöttem az elején a boltostól) iszonyatosan belassult, és utána nem is nagyon lehetett életet verni bele. Meguntam, átállítottam static-ba, és onnan teljesen jól futott. Csak sajnálni tudom egyébként azt, akinek egy játékban a grafika a legfontosabb szempont... -
SaGa #26055 Akinek a doom szebb, azzal sokat nem lehet kezdeni. Ott kezdve, hogy a doomban csak zárt terek vannak, azok is meglehetősen kicsik és sötétek.
Arról nem is beszélve, hogy a doomban, akárhányszor kezded újra, egy adott folyosószakaszon mindig ott lesz ugyanaz az ellenfél, akit ha eltalálsz, ugyanabban a pozícióban fog elfeküdni...
Ha akad, meg szaggat közepes grafikával, akkor valamit nagyon elrontasz, mert a tiednél gyengépp gépeken is elmegy. Meg ajánlom figyelmedbe a float32 modot...
-
#26054 Hát ja, optimalizálásra nem volt idejük. Sztem az a pár hónap már nem számított volna... -
#26053 Nagyon szánalmas játék ez, feltelepítem, elindítom és beállítja magának a megfelelő grafikát,(1204x768, medium) mondom jólvan, nem bántom,(úgyis írtó ronda de mind1) NEw Game, tölt egy"kicsit" BENNT van 25-30 FPS-em, de többször beakad.
Kimegyek a házból, 1-2 fps, néha felmegy 30-ra ("kevés" ram miatt)aztán lefagy.
Hogy lehetett ennyire szarul optimizálni?
Hihetetlen...
Grafika meg okádék, a 3éves Doom3 szebb nála, csak az maxon 70 fpssel megy...
Nem szidni akartam a játékot, de sikerült. -
#26052 Hehe, az még semmi. A fejlövés is csak akkor számít ha vki pont a homloka közepén találsz el...tarkólövés után még vidáman elszambázgat előled -
#26051 A sugárzástól mindenki kicsit mutáns lett és biztosan jobban bírják a lövéseket! Hehe! -
#26050 Amúgy jó játék, top 3 FPS-ben bennevan, de akkor is megvan ez a hiba, ez tény. Persze kicsit túloztam, és lehet, hogy csak az én infiltrationhoz szokott fejemnek furcsa hogy ha valakit 9mm-essel melkason lövök ötször annak még van ereje harcolni ha nem volt rajta páncél. -
#26049 Konkrét találatról beszéltem. -
Bihus #26048 Azért az kemény volt, mikor két zombi stalker hirtelen egészen emberi módon fürgén odébbrohant a feléjük dobott gránátom elől... :D
Aztán kicsivel később már megint szépen belassulva tántorogtak... :) -
Bihus #26047 Eh, pedig még gondolkodtam is rajta, hogy beírjam, nem a fentieket kell kinyírni. Gondolod, hogy nincs annyi eszem, hogy megtaláljam azt a bandát? :)
Az egy másik küldetés, sima "at the Agropom", azt fel is lehet venni a kocsmárostól. De amiről én beszélek, az "kill the bandits at the Agropom research institute". Az pedig alul van, a nyíl is ott mutatja. Tegnap felvettem egyszerre a sima Agropomost, a Pokerest és az Institute-ost is, hátha az használ valamit. De nem, fent kinyírtam a banditákat, teljesítve az egyik küldi, lemegyek, töküres, és ott van a két kék karika :) Természetesen kipucoltam már az egész térképet a biztonság kedvéért, még a semleges stalkeret is lelőttem, biztos, ami biztos :) De semmi. Mindegy, még elpepecselek majd kicsit a freedomos, duty-s küldetésekkel, talán még a Garbage-ban is kinyírom a duty bandát, ha találok valahol egy hordót :D
Aztán ha pár nap eltelik, és úgy is ugyanazt az üres küldetést adja be, akkor abbahagyom. -
IFOR #26046 Sziasztok...
a minden fullon videobeállitást milyen kértyával érdemes beállitani???
2,8 GHz Celeron, Radeon1950Pro 512 MB és 2 GB RAM elég hozzá??