34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Dorel0
    a trader 1.1 modnál új játékot kell indítani? azt írja, hogy "havent tested" azért nem szeretném elveszíteni az eddig állásokat..
  • SaGa
    A BIG Ben-be .45-ös lőszer kell nem? A PAB a Vintarba meg a VAL puskákba megy. Ha jól emlékszem...

A bloodsuckernek is elég 2 golyó, nem kell egy fél tár. csak jól kell eltalálni...
  • SaGa
    stalker.filefront.com...
  • Bihus
    Különben a legerősebb fegyver talán a FT-200M közelre, távolra a Gauss. Ezek viszont csak Csernobilban elérhetők.

Mindent figyelembe véve viszont a Vintar az über, ez talán egyértelmű.
  • Bihus
    Garbage-Agropom tájékán találtam valahol az egyik stash-ban vagy 150 9x19-es erősebb fajta lőszert, bőven elég volt. Mondjuk a Strelok-búvóhely után inkább a gyors AK-t használtam.
  • Bihus
    Én már Yantar környékén csakis egy muníciót használtam ebben a játékomban.

Felveszi az ember a Big Ben-t, abba PAB-lőszer kell, aztán találni már ott talán Tundert is, és már két fegyó megy is ugyanarról a lőszerről. Messzire ekkor még talán a gyorstüzelő AK-t használtam távcsővel, de jó az IL-86 is, vagy ha mázlista az ember, találhat ilyenkorra már távcsöves TRS-t is. Nekem ezekkel gond nélkül megvolt X16, aztán onnan visszatérve a duty boltos már el is ad PAB-lőszerből, onnantól kezdve nem kell a hullákat kutatgatni, nyugodtan lehet vásárolni tőle. Azonkívül a térképen is elkezdenek szaporodni az olyan jelölt dugihelyek, ahol ilyen lőszert lehet találni.

És ugye a warehouse-ba átérve a "hozz valami fegyvert" küldetés után meg is kapjuk a Vintart ajándékba, ami hogy, hogy nem, szintén ugyanarról a lőszerről megy. Így nálam az összes freedomos és duty-s küldetés Big Ben - Tunder - Vintar trióval ment, a túlsúly sosem volt gond, még gránátokat is vihettem magammal.

Azonkívül a freedomos és dutys küldetéseket teljesítve frekventáltan SP-6-os /ugyanazokba való, mint a PAB, csak csík van rajta és erősebb/ és speciális NATO-lőszer a jutalom, egy-két gránátvetőbe való gránáttal. Gondos célzással, rövid, de hatásos sorozatokkal elérhető, hogy a csíkos oldalú tárak gyarapodni kezdjenek :)

Úgy megszoktam már a Tundert, hogy nem is vagyok benne biztos, hogy lecserélem majd a GP-37-re. Most egy vagonban gyűjtöm az army warehouse-ban a speckó NATO-lőszert meg a zöld nyilas fegyókat :)

Minek vigyek kétféle skulót? Távolra-közepes távolságra úgyis Vintar, közelre meg nem kell a távcső, és a tűzereje a Tundernek még tán erősebb is, mint a GP-37-nek. Alapesetben egy tár két bloodsuckerre elég, ha ügyes vagyok, akkor akár többre is :)

Apropó, Tunderből sincsen upgradelt változat? Az ütne csak igazán nagyot :)

Bár így sem mondanám, hogy nehéz a játék, jobbára már csak azért töltöm vissza az állást, mert nem akarom, hogy túl korán leamortizálódjon a páncél. Elég ritkán halok, akkor is anomáliáktól...
  • DeviloftheHell
    csomagold ki a játék fáljokat és irkáld át magad igény szerint
  • Dorel0
    Köszönöm! Még az érdekelne, hogy van e olyan mod, amivel szélesebb a választék a tradereknél. +keresem azt a mod-ot is amivel többet tudok cipelni, de nem találom sehol. Mi a neve/honnan lehet letölteni?
  • Adam5576
    Hello!
    A Freedom-os bázison a Hadiraktárak pályán hogyan kell elérni, hogy a főépület (amiben Lukash is van) mögötti placcon lévő mindenes, aki a verdákat próbálja kipofozni megjavítsa a fegyvereim?
    MEr mondta, hogy megcsinálja, de ha beszélni akarok vele elhajt, hogy hagyjam most békén.
    köszi,
    üdv!
  • SaGa
    Minen modnál az a telepítés folyamata, hogy a S.T.A.L.K.E.R. könyvtárában kell legyen egy gamedata könyvtár (ha nincs csinálsz egyet) és abba kell bemásolni a kibontott fájlokat. A gamedata-ban alkönyvtárak is lesznek, akkor jó. Természetesen ha a mdo eleve egy gamedata könyvtárat tartalmaz, akkor azt a játék főkönyvtárába kell bemásolni...

Ha ez megvan, akkor a játék főkönyvtárában található fsgame.ltx második sorában található "false"- ket át kell írni "true"-ra. Az első a single, a második a multiplayer esetére engedélyezi a gamedata könyvtárban található fájlok használatát.

A dolog egyébként úgy működik, hogy a 6 db szép nagy fájlban mindenféle leíró, script és egyéb fájlok vannak. Ha a gamedata könyvtár megfelelő alkönyvtárában benne van egy ilyen fájl, akkor azt, ha nincsa, kkor a nagy fájlokba becsomagolt verziót használja. Ha a fsgame.ltx-ben engedélyezted...
  • Dorel0
    a transport módnál mi a telepítés folyamata? csak be kell másolni a főkönyvtárba (egyáltalán oda? mert valami gamedata könyvtárat ír, és ez nem feltétlenül az) és kész?
  • Ombika
    Legjobb megoldas mindenre fejloves es mar fekszik is 1 golyobol!!!
  • SaGa
    Igen, a lőszer bizony súlyos... A különböző sörétesek nélam ezért esnek ki hamar. Közelre hatásosak igazából csak, és 30-40 ilyen lőszer helyett inkább cipelek 100-120 AK vagy Vintar skulót. Ez utóbbi csomag távolról is 60-80 fektető találat...
  • tibor16
    Amúgy osztom, a legjobb olyan fegyvert használni, amihez sok a töltény a pályán - bár én is a Vintart és ha lehetett a GP37-est vittem magammal.
    Csak a játék felénnél tűnt fel, a töltények egyes fajtái igencsak súlyosak.. kajából sem kell, max 2-3 adag, az meg mindig található, érdemes rá odafigyelni.
    Ja és szerintem a kézigránát jobb, mert nem kell hozzá speciális fegyver, ráadásul nem is biztos hogy olyan gréánátot találni és akkor meg lehet feleslegesen cipelni.
  • tibor16
    sziasztok,
    pisztolyt csak a katonai raktárak pályáig használtam - szerintem nehéz a lőszer hozzá, és másba nem is jó, ráadásul közelharcos fegyver - amit nem szeretek
    Kedvencem a Vintar sniper puska volt, a tölténye meg jó némely géppityuhoz is - ezért igyekeztem olyant használni. Ráadásul, kíméletesen használva (1-es lövések) kitart a játék végéig.
    A bejövős géppityu a GP37-es, a játék vége felé sok van belőle, és soxor ejtenek el vadi újat is.
    Csernobilban, ha a legjobb véget sikerül csinálni, ahol is (SaGa egyszer írta) kellemes, hangulatos lövöldözés van, a Vintarnal is jobb volt nekem a Gauss, 1 lövés 1 ember, és ott már van hozzá muníció is, csak mindig meg kell keresni azt aki azzal lövöldözött rád.
  • SaGa
    A bár utáni területeken valóban több a 9x19-es lőszer, addig viszont csak igen kevesen használják, így kevés is van belőle...
  • Ron Ragm
    Nálam egy idő után a Stalkerek átvettek bizonyos posztokat a banditáktól, egyszer kétszer harcoltak velük de onnantól ritkán jelentek meg ott.
    Amúgy lehet hogy a realmod miatt, de én pont hogy a 9X19-es pisztolyt használtam mert abból találtam több lőszert.
  • SaGa
    Pedig igaza volt. Nem kell mindenkit kiirtani, ki is lehet kerülni a csapatokat. Vannak tipikus "őrposztok", azokat mindig feltölti a program, mégpedig úgy, hogy minden területnek van egy bejárata, ahol bejönnek az npc-k és elballagnak a szokásos helyükre. Ha nem mész a közelükbe, békén hagynak.

Ha valahol kellően lecsökkented az emberi populációt, a mutánsok fogják megszállni a területet, ami kellemetlen, mert azok jóval szabadabban kódorognak...
  • SaGa
    Nincs "legerősebb fegyver". Ez nem a Doom, ahol a BFG mindent visz.

Kinek-kinek mi a legjobb. van akinek a gaussgun, de ahhoz kevés a lőszer. Áltlában minél spécibb egy puska, annál kevesebb lőszer van hozzá, így lehet, hogy erős, de nem annyira használható, mert csak cipeled, de lőni nem mersz vele, mert elfogy a skuló. Ráadásul jó nehéz is...

Területenként megvan a kedvelt lőszer, ahhoz keress jó állapotú fegyvert és nem lesz semmi gondod. Ha végig a "legerősebb fegyverről" álmodozol, csak szívsz egész idő alatt. Minenki lelőhető akár egy pisztollyal is, csak jól kell eltalálni vagy eleget belereszteni...

A leginkább használható fegyer a gyorstüzelő AK egy távcsővel, a Vintar hangompítós mesterlövész puska, valamelyik NATO lőszert tüzelő távcsöves, meg a 9x18-ast tüzelő Vipera (M5-ös). A Vintar kivételével mindegyikhez korlátlanul lehet lőszert találni a terület megfelelő részén. A Vintarhoz is, de ahhoz főleg a bónusz pályán, addig takarékosan kell vele bánni.
  • detre albert
    Vigyél magaddal sok üveg vodkát, mert a szakács részeges és vodkával lehet megoldani a nyelvét. Egyébként a fegyver a faluban van, egy épület pincéjében.
  • PAtr0n
    Hali mindenki!

Szerintem belebotlottam egy küldetés bugba, amire hátha tudjátok a megoldást. A bulldog 6-os gránátvetőt kell megszerezni a freedom-osok táborából. Először beszélni kell a kapunál lévő őrrel hogy merre van a szakács (Chef). Utána amikor odamegyek a szakácshoz, nem dob fel semmi olyan dialógust ami tovább vinne a küldiben. Elvileg miután beszéltem volna vele, utána kéne mennem a fegyverraktárhoz. De így nem tudok,vagyis nem engednek be, mivel nem tudtam azzal a nyomorékkal beszélni, mert csak a szokásos beszédet lehet vele folytatni, akárcsak a többi stalkerral. Újratöltöttem már párszor, de nem változik semmi.
    Ötlet? Vagy haggyam inkább a fenébe az egészet?
  • Ron Ragm
    Hallottak a nagy mighty S.T.A.L.K.E.R. csávóról akit még senki sem tudott elkapni és hajtanak a dicsőségre:)
  • tugyiti
    Ez az X-ray Engine nevü retektől van.
    "Non-scripted AI. Characters traverse game objectives freely – they patrol, guard key spots, oversee the territory and take rest."
  • Nandusz
    Tyűűű...hogy ez hogy nem jutott eszembe...nem is mondasz akkora hülyeséget. Azta mekkora tippet adtál. Még az a szerencse, hogy egyáltalán nem volt szterotíp :)
  • Cream78
    Ha nyugalomra vágysz akkor inkább sakkozzál!
    És ne lőjj mindenre ami mozog...
  • Nandusz
    KEzd elegem lenni a játékból, pedig még sztem az első felében lehetek.
    Számomra hihetetlen idegesítő a kipusztíthatatlan mennyiségű banditák, katonák, stb.
    Hiába döglesztek meg 100-at, jön helyette mindig 200. Mi a retektől van ez? Nem igaz, hogy nem tudok egy kis nyugalmas atmoszférát varázsolni azon a kib****ott térképen már azzal, hogy lehentelek mindenkit. Ki termeli újra ezeket a harcos kedvű legényeket?:))
  • Bihus
    Na, jelentem, megcsináltam az összes freedomos küldetést. Még a "kill the duty outpost"-ot is, a garbage-ben lévő bandát kellett kinyírni, na, itt meg új tapasztalatokra tettem szert :)

Mivel a freedomos snipert anno le lehetett lőni következmények nélkül, gondoltam, ezt is megpróbálom.

Átmentem garbage-ba, felültem a kicsit odébb lévő romos ház első emeletére a nagy mesterlövészpuskával, majd elbújtam a sarok mögött, és onnan lestem kifelé. Ha csak egyetlen dutys volt a képben, azt fejbe tudtam lőni úgy, hogy a többieknek fogalmuk sem volt róla, mi történt, összevissza szaladgáltak, de zöld maradt mindegyik :) Ha elrontottam, és látták, hogy lőttem, akkor elsőre besárgultak vagy akár már vissza is lőttek, reload :)

Aztán mikor csak pár darab maradt, a biztonság kedvéért visszaszaladtam közéjük, hogy mind barátságos maradt-e, és innen pedig egy épület oldala mögött fejbekéseltem az egyiket úgy, hogy a többi nem látta, ez is tökéletesen működik! Szóval lemészároltam a teljes duty csapatot úgy, hogy senki nem fogott gyanút, továbbra is puszipajtások maradtunk :)

Meg is tetszett a nagy puska, ha nem lenne ilyen nehéz, isten bizony ezzel mennék tovább... van valami jó kis hangulata, hogy hónod alá csapod, és szaladhatsz tovább, már csak egy bipod kéne hozzá :)

Viszont a freedomnál már nincs több küldetés, csak gondolom, az ismétlődőket fogja beadni megint /hozz vadkanlábat, tisztítsd ki a falut, satöbbi/, úgyhogy gyanítom, nem lehet beállni közéjük.

Egyelőre jegelem a projektet, hátha jön majd valami megoldás a bugos küldetésekre, és akkor megcsinálok mindent.
  • bricsi01
    Hogy lehet a Szolgálathoz csatlakozni?
    Vagy ez nem ennyire szabad játék?
  • fradi
    Hi

Hol lehet megtalálni a legerősebb fegyvert?

ui:A Fahrenheitet feltöltöttem kéri hogy irjam be a NEVEM, beírom és ki lép.miért van ez? (bocsi hogy ide írom de abba a fórumba nem ír senki)
  • Ombika
    HAt en a FAQ-ban talalhatot raktam fel,ahol a magyarosiutas is van!
    Melyiket erdemes feltennem amirol beszeltel?!
  • SaGa
    A falon, kb 2 méterre a rácstól villanykapcsoló. Azt kapcsold át. De a fogoly el is mondja...
  • SaGa
    Melyiket? Mert van egy pár...

Amelyik tényleg jó, az a float32 (thefloatingpoint.org-ról letölthető mindig a legfrissebb).

Van még az a korai "űberfo...", ami tényleg űber abban, hogy baromi randa lesz tőle a látvány. Mintegy túlexponált film, cserébe jól le is lassítja.

Meg vannak még a sharper texturák. Ezek csak akkor használnak, ha static light-tal játszik valaki.
  • Cream78
    Én odamentem a rácshoz, épületen kívül, és már ki is írta, hogy feladat megoldva, innentől nem foglalkoztam vele.....
    A graf javító meg kell a francnak....
  • bpitzu
    légyszi válaszoljatok és mi ez a grafika javitó, honnan lehet leszedni?
  • Ombika
    Felraktam ezt a grafjavito fajlt,ezusom mennyivel durvabb,van aki ezzel nyomta vegig?
  • bpitzu
    csá
    azt szeretném kérdezni hogy az x18-as labor bejárata melletti táborban van egy csávó a rácsok mögött, hogy lehet kiengedni?
    kössz
  • SaGa Jr
    Ebben az az érdekes, hogy a kis térkép mutatja is neked hol menjél ki. Szép zöld célkereszt volt a megfelelő helyen. Ha azon a ponton áthaladtál késznek tekintette a feladatot.
  • Ombika
    Ez erdekes volt,visszamentem oda ahol azt a szronyet kinyirtam es kiirta ,hogy kesz a kuldetes,gondolom forditva mentem es amiatt!!! THX amugy!
  • Ombika
    Jah en nem ott mentem le,hanem ahol megtalaltam a cuccot a bazison es ott jottem fel,ahol 1 szorny,ha kozelmentem hozza dobalgatottt stb,de mar reg kinyirtam azt is,szal lennt minden ures es minden kijaratot mar bejartam!! :(((
  • netsike
    Nem, ez egy olyan mutáns, ami csak járkál fel-alá és ilyen láthatatlan csapásokkal vesz le az életedből. A közelében szédülsz és kettős látásod lesz.
    A hosszú alagút azután van, miután felmész egy csigalépcsőn (ott vár pár katona).