34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#26245 SaGaé a pont, én anno nem játszottam a HL2-vel. Most megvettem és felraktam, mert sokan irták az mennyivel jobb. Nem jobb, rosszabb..... sokkal. 2005-ben elhiszem, hogy ez volt a csúcs, de már rengetegszer beragadtam, ajtón csak 4x tudok átmenni, mert nem találja rést, stb. van benne bug bőven.
Ami a legfontosabb, az egész világ halott..... legalább is pl. a Stalkerhez képest. Nekem nagy csalódás így a HL2, pedig jó kis játék nem bántam meg, de közelébe sincs a mai FPSnek. Nekem 3 éves gépem van, rá kell szánni egy kis időt a beállitásokra és akkor szépen megy. -
SaGa #26244 A kurvanagy gépigényt nem annyira a látvány, hanem az AI igényli. van egy meglehetősen nagy mératű világ (igaz nem akkora mint igérték, de így se kicsi) rajta folyik az élet. Nem csak azokon a pályarészeken, ahol épp jársz, hanem mindenütt. Az ott kószáló egyedek élik a maguk életét, harcolnak egymással, ha kipusztult valahol egy adott fajta akkor pótlódik, stb... Ez bizony processszor és memória igényes. a grafikai megjelenés emellett smafu. Nem véletlen, hogy minimum 2 GB Swap kell neki. Nem a látvány, hanem a "világ" miatt...
Egy scriptelt, AI nélküli játékban az erőforrások nagyobb része mehet a grafika felé. Azért lehetett szép látvány a HL2. Ott csak azt a pályát kell figyelni, amelyiken éppen vagy, abból is csak azt a területet, amit belátsz. Az ellenfelek fixen, mindig ugyanott várnak, nem mozognak, amíg nem kerülnek a látótérbe, nem kell vele a gépnek foglalkoznia.
A Stalker az első olyan program, ahol ténylegesen élő a környezet, ha nem csinálsz semmit, akkor is zajlik az élet, elmész egy pontra, megállsz, nézelődsz és látod, mi történik. Egy hasonló van még: az X univerzum programjai. Azoknak is van gépigénye rendesen, és ott sem a látvány miatt...
-
#26243 akkor mia nyavajának fárasztasz bennünket? - neee jááátsz vele,ha nem jó, és kész! (tényleg nem értem) -
#26242 Semmi ilyenről nem volt szó....én még a fűszálakat sem látom.... -
netsike #26241 Oh, én totálisan elfelejtem. Azt is, hogy mennyi az idő. Egyszer előfordult, hogy több órányi játék után este egyedül az utcán azt néztem, hogy honnan fog előugrani valami, hogy megijesszen. -
#26240 Gondolom ezt nem nekem írtad....
Mert megint nem érted még magad sem szerintem, hogy miket írkálsz.....
És ki a pecsemet érdekel, hogy milyen helyzetből hozták ki a játékot...
Ha egyszer egy játék nem jó, akkor nem mondhatom azt rá, hogy jó.....
Nem rossz, de viszont nem is JÓ!!!!
Érted?
-
#26239 - eszem ágában sincs bántani Téged (és senkit sem) - csak azt mondom, hogy játszatok és meglátjátok a játékban elfelejtitek, hogy a harmatot nem látjátok a fűszálon. -
#26238 Nem fogok flémelni - ha Neked - ill azoknak jó, akik erre képesek energiát pazarolni, hogy játék helyett írogatnak - ám tegyék.
Részemről, ha egy ilyen kvalitású játék, végre valahára leesik az alkotók kezéből, - akik tegyük hozzá, nem akármilyen helyzetből tudták ezt megcsinálni, akkor azon gondolkozom, hogy elinduljon, hogy játszani tudjak vele. Mondhat bárki bármit - azért igenis gondoltak rá, hogy van olyan is aki nem, a legujjabb gépen fogja nyomni. Mégpedig normális sebességgel, élvezhetően, nem akadozva, végig tolhattam. És nem kellett hozzá, a mai szemmel néűzve, "qrva nagy gép". A játéknak a vitathatatlan ujdonságai pedig nem a látványvilágban rejlenek (pedig volt olyan, hogy az államat a padlóról kellett felszedni, pedig csak dx8-ban volt részem) hanem ahogy játszod és ahogy a játék erre reagál. Ezért inkább játszani kellene - szvsz.. -
netsike #26237 Őőőő, nem értem mire fel ez a nagy felindultság. Nem kukacoskodni akartam, csak egyszerűen érdekelt a megoldás, mert furcsának találtam, hogy marha jó gépeken is siralmasan fut. Szerintem azért jó lett volna még egy kicsit javítani rajta. Szóval nem azért fikázom, mert maga a játékélmény rossz, az nagyon ott van szerintem, most játszom újra másodszor. Az nekem meg marhára mindegy, hogy nem full beállításokkal megy, mert statikus fényeknél is szép és élvezhető. Csak kísérletezgetni próbáltam.
Ja és még mielőtt bárki azt mondaná, hogy mindenki kikönyörgi anyucitól meg apucitól a gépet, kérdezze meg a nyavajgó egyéneket. Ugyanis én 4 évig egy 600MHz-es gépen csináltam mindent, egészen május elejéig. Addigra gyűlt össze az ösztöníjamból annyi pénz, hogy vegyek magamnak egy használható darabot. És amilyen anyagi helyzetben élek, erre büszke is vagyok. Ennyi. -
#26236 Abban viszont a többieknek igazuk van, hogy az a közepesnek nevezhető látvány, amit kapsz a játékban....nem indokolja ezt a kuvanagy gépigényt....
Persze az is biztos hogy GF440mx-en nem fog dinamikus fényekkel futkározni a játék, de ez is azért túlzás....
Ezzel a gépigénnyel még a Crysis is elmegy, pedig az aztán mérföldekkel szebben néz ki....meg ott van még a bioshock meg a blacksite is....amiknek megintcsak jobb az optimalizálása.... -
#26235 az előzőt - #26234 - nem azért írtam mert olvastam volna a hsz-od.
Ha nem tudod, nem baj, de az interneten a név nem mindig árulja el azt aki írt Neked. - kisfiam
Magadért beszélt az írásod. -
#26234 JMég annyit -mert első idulatból írtam - biztos van olyan, aki a fizetéséből vette a gépét, vagy hosszas könyörgés után kapta meg. Aki viszont körültekintően válogatta meg mi legyen abba a masinában, az amikor az eredménnyel találkozik, tudnia kell, hogy egy 30 ezres kártya nem fog úgy muzsikálni mint egy 50-70 stb kártya.. - ha valaki veszi a fáradtságot és utánna néz - akkor tudja, mit fog a gépe produkálni. Számomra ezért érthetetlen ez a nyavajgás.
Ha a játék nem lenne optimalizálva, akkor pl az én gépemmel, és minden 2 éves géppel már nem lenne játszható...
Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mindig toppon tud lenni, úgy hogy netán otthon még egy gyerek is van.. Aki meg még tanul, attól meg még nehezebben. Max azok a fanok jöhetnek állandó új géppel szóba, akik egyedül vannak, jól keresnek és mindig a legujjabb megjelenésre költenek. - Ők jogosan verhetinék a tamtamot - de ők meg megveszik a 100 ezres kártyát - gondolom én - akkor most miről is beszélünk?
-
#26233 Esküszöm, hogy nálad egy alapos karbantartást kéne csinálni....
Ennyi hülyeséget összehordani....remélem nem az irigység beszélt belőled....
Gondolom te 640-ben és 2d-ben élvezed a játékot, akkor meg vegyé inkább a piacon egy nintendóklón-t és hagyd azokat az embereket nyugton, akiknek az az érdekük elsősorban, hogy megkapják azt, amiért nem kevés pénzt kifizettek...
Ja és fiacskám csak hogy tudjad én személy szerint már több mint 4 éve dolgozom és nem apuci meg anyuci fejleszti nekem a gépet...
És ha már itt tartunk, akkor inkább a kiadókat kéne fikázni, meg nyársra húzni, ezért a szemét kiadásért, amit 6-8 évi fejlesztgetés után kaptunk!!!
Részemről ennyi.. -
#26232 bizonyára neked eredeti van -
- csak elméletben, ha tényleg végig gondolod, mégis, a készítők az utólsó napra hagyták volna az űber tutit - és a vásárlókat kielégítő megoldást, jól eldugták a polc mögé, vagy netán a spájzba? és az illegális érdeklődők a sz@r változattal találkoztak? - oszt éjjel mint a kis manók dolgoztak ezerrel a készítők, és elővették a good változatot a megjelenésre - így gondolod? - mert tudomásom szerint kmegjelenés utániak a különböző hacker változatok..
és most úgy, általában..
- na ne máááár???
- bocs, csak már elegem van ebből a misztifikálásból..
Emberek, most mééér nem játszotok, mér azon a tetves megjelenésen kell elélvezni? - neeem a jááááááték a fontos, maga a játékélmény. Egyáltalán az ilyen minek vág bele az ilyen játékba - ha nem látható a fű csücskén a bolhaf@szon a pattanás, akkor jobb rinyálni egy sort??? - hogy jaj meg juj most apuci meg a rokonok által összevásárolt ilyen olyan duo lopikula gépen nem tudom megszámolni hány göcsört van a főhősön mászó bolha pöcsén ---- és akkor már jujjjj,,,, nem is jáccok mer ki tudja milyen lópikula élménnyel leszek kevesebb..
Kétéves géppel, 1GB rammal, ATI 9600XT-vel normálisan játszható. (ez a cuccom)
Kíváncsi lennék, hányan vannak tisztában egy játék optimalizálásával.
Kíváncsi lennék, akik ilyeneket beírogatnak, hányan játszanak végig úgy egy játékot, hogy élvezik is.
Arra meg végképp befizetnék, hogy megtudjam, miért ugyanazokat a neveket olvasom a különbözűő fórumokon ugyanezen mondanivalóval.
Esküszöm, nyitok valami panasz fórumot, talán megkímélné a normális, tényleg játszó embereket, hogy állandóan ebbe ütközzenek - mert van aki a hifin a gombot tekergeti és van aki meg a zenét hallgatja - általában az aki nem hallgat zenét csak tekerget hívja magát szakértőnek.. ennyi... -
obe #26231 nem oldódott meg, ugyhogy köszi szépen, ki is próbálom hamarosan -
#26230 Ezekhez annyit hozzátennék, hogy ha nem az eredeti példányod van, akkor a buherált változat verziója is számíthat.....
Mert legalább 4 fajta van....és lehet, hogy a túl korai verziók még nem az igaziak....
Mert nekem ennyi konfiggal is akad full-os beállítás mellett....
Én ha távcsővel meg mint a diafilm.... -
#26229 Sztem kár a gőzért. Teljesen egyértelmű, hogy nálad a rendszermemória mennyisége a szűk keresztmetszet. Ha olvastál volna teszteket (pl. PCGURU), akkor nem is görcsölnél (már bocs) tovább. Plusz 1Giga RAM és szárnyalni fog a game. Tapasztalatból mondom. -
netsike #26228 Még annyit, hogy egyébként a HL2 a régi gépemen is ment, és élvezhető volt (600MHz, kb 512 ram, geforce mx440). Elkeserítő, hogy egy ilyen jó játékot ilyen sz*rul optimalizálnak. -
netsike #26227 Patchek fenn vannak. Kétféle ATI drivert is kipróbáltam, hátha az a gond, de nem. Most próbálkoztam levenni a dinamikus fényeknél az egyéb lehetőségeket (anti aliasing stb), de rondább lett mint statikus fénynél... Lehet, hogy a ram a gond, de másnál tényleg ment 1Gb-ossal is. Igaz nem full maxon, de nem is ilyen siralmasan mint nálam. A videokártyáról meg annyit, hogy egy x1650pro-n is vígan elfut fullosan. De ebbe nem mennék bele, mert mindenkinek más a legjobb. -
#26226 Egyértelműen a ram gondok....nekem ilyen konfiggal is 20-25 fps-t megy csak.....
Vagy ha nem ram-ot veszel, akkor egy jóval erőssebb kártya kell, amin alapba 374 vagy 512 ramlegyen.... -
Elmör #26225 Hali!
Nem tudom meglett-e oldava a problem, de nekem ez bejött: STALKER patch 1.1 aztán 1.3 és a 160.03 driver van fent. Nincs már esőben gebasz!
A drivert a guru3d.com-ról töltöttem le. Win XP SP2-m van. -
netsike #26224 Már mindenfélét kipróbáltam, és mégsem jó. Hiába vettem le az árnyékot, meg mindent kisebbre, akkor is ugyanúgy ment. Majd ha rájövök, mi a gebasz, akkor megírom. -
#26223 Vedd le az árnyékot meg a pixelméretet kb. a közepéig. Simán fog menni. Nekem fele ilyen gépem van, mégis ment. Érdemes full dynamikkal játszani, sokkal valóságszerübb. -
netsike #26222 Mindegy, most jó nekem így is. Majd harmadjára végigviszem totál full beállításokkal. -
#26221 jah az biztos ! -
netsike #26220 Az a vicces, hogy másnak meg ment 1Gb rammal is full dynamic-on... Valószínűleg köze van hozzá, de itt más probléma is lehet. -
#26219 Amugy én is staticon vittem végig a játékot már többször is !!
Ugyis élvezetes a játék ha nincs fullon a grafika !!! -
#26218 Hello sajnos ezzel a konfiggal ami neked van nem igazán fogsz tudni full dynamicon játszani !! Staticon azért megy olyan eszeveszettül jól mert az DX8 mód a full dynamic vagy a másik meg már dx9 !!!
Hát a stalkerhez legalább 2 giga memória optimális neki !!
Ugy hogy a full dynamichoz nagyon bika gép kell hozzá !!
-
netsike #26217 Nekem van egy "kis" problémám... A következő konfiggal tolom a stalkert: Dual Core 2,8GHz, Radeon x1950pro (256Mb), 1Gb 800MHz RAM, sataII-es vinyó. Static lighton minden fullosan megy, egy darab akadás nincs a játékban, de ha felveszem dinamic-ra, akkor teljesen behal az egész. Nemtudom mivel van gond, mert csak a vinyó darál eszeveszetten, és ha van türelmem 10 percet várni, akkor rendesen megy (kb 10mp-ig...), utána megint elkezd tölteni. Megnéztem, a RAM-ot nem használja ki teljesen, a lapozófájl 4Gb-os, mindenhez a legújabb driver van fenn. Valakinek valami ötlet, hogy mit tehetnék még??? -
#26216 Ezt anno én is beszoptam, de hát ha nem lehet felmászni, akkor biztos máshol van a kijárat. Egyébkénz mikor az elején lejössz a létrán, és utána haladsz befele, hallani egy robajt, na akkor szakad le a létra....
Az alattam szóló megírta a megoldást.... -
netsike #26215 Ne próbálj meg ott felmászni, nem fog menni. Vissza kell menni oda, ahol a controller mutáns volt, ahol megszerezted a hullától a dokumentumokat és ott kell keresgélni. Mondjuk a szoba jobb végén. -
#26214 Hy all!
Megszereztem a Ghost-tol a dokumentumokat de nem tudok kimászni a laborból.Hogy lehet felugrani a törött letrákra? 48kg van nálam tehát nincs túlsúlyom de nem éremel az alsó fokot a liftaknába.
Légyszi segítsetek! Előre is köszi! -
#26213 Szenvedj csak vele!! :) -
#26212 Csőtők...
Kéne egy tipp, hogy hogy lehet belenyúlni a stalker fájlaiba, hogy ezt a cseszett idegesítő súlykorlátozást át lehessen állítani magassabbra....
-
#26211 Szakik! -
obe #26210 jah de most nézem mire kellene..ha 9600 xt-d van akkor nem állíthatsz a static light-on, vagy ha mégis játszhatatalan lesz dx 9-ben..akinek 9600 xt-je van, jobb ha megbarátkozik a dx8-al ebben a gameben -
obe #26209 van benne hdr..az sm 2 feletti kártyák tudják már..ez pedig az (9600 xt) -
obe #26208 igazad lehet, az előző ati 9500-höz mindig omegát használtam, de nem is tudtam hogy nvidiához is csinálnak..az omegák tényleg stabilak, nekem a soft mod miatt kellet használnom (9500 <9700)..ok köszi szép -
SaGa #26207 Az itt-ott olvasható hírek szerint a 8800-asok és drivereik küzdenek némi kihívással...
Esetleg érdemes lenne szétnézni az omegadrivers.net-en. Ők szoktak a gyári ati és nvidia driverekből haszálható és stabil "ripeket" készíteni. igaz nem a legfrissebbek, cserébe általában mindennel mennek...
-
obe #26206 srácok..most használok éáletemben először nvidia kártyát, a 160-as drivert raktam fel, de esőben furán csikoz a kártya, máskor nem..tud valaki segiteni hogy melyik driver a legjobb a stalkerhez?..(8800 gts -em van)..köszi