34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • DarkSector
    Bocsesz kicsit visszaszívom amit mondtam, mert egy ilyen vkártyától már azért elvárja az ember, hogy menjen.....
    Gondolom a videókártyád 170-190.000 környékén vetted....nem?
  • spidey91
    csak vasárnap tom irni mer addi nemigen lesz rá idöm:O
  • DarkSector
    Ja a nem érdemes előre inni a medve bőrére......de én is kiváncsian várom a fejleményeket....
  • netsike
    Hehe, simán, ne viccelj. Ehhez egy új atomerőmű kell, hogy totál fullba menjen. Sok szerencsét, várjuk az eredményeket.
  • spidey91
    hát bebaxna ha az Én gépemen lassu lenne:O
  • DarkSector
    Xp-n sem túl fürge, ha full-on nézzük...
    Talán azért lehet ez, mert az XP 200mb ramot eszik, a vista meg 512/1g-t...
    És ha mindkető 2g-ból kell elvenni, akkor az xp-nél több marad....persze ezt ugyanazon a konfigon értem....úgyhogy nem tudom felfogni, hogy a vista bármely játékban hogy lehet gyorsabb???
  • netsike
    Megy Vistán, de számíts arra, hogy lassabb, mint xp-n...nálam jóóóval lassabb. De nem mondok semmit inkább, mert gép válogatja.
  • spidey91
    Müxik Vistan a gém?
    Multi és singli egyaárnt?

Me csak akkor vezsem meg az bótba'.

VAlami patch kell hozzá?
  • DarkSector
    Nagyon faxxa ez a kis mod progi, mert ezzel hálisten könnyen át lehet szerkezteni egyéni igény szerint a beállításokat.....
    Erre vártam...EZ SIRÁLY
    Nincs több gond a futással, meg az ugrálgatással sem, mert nem megy le a csík....
  • netsike
    Asszem beragadt a caps lock....
  • DarkSector
    Sirály vagy köszke...
    Amúgy 10 perce vittem végig, de akkor nekiállok a legnehezebb fokon....
    Köcce nagyon....
  • copass
    endurance mod
    150kilát tudsz cipelni ezután.
  • theodor
    Mi köze van az életemnek egy játékhoz.Ebből is látszik hogy neked az az igazi élet amikor a WASD gombokat nyomkodod.LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLll
  • DarkSector
    Jah és nem tudja valaki, hogy hogy lehet növelni esetleg a hátizsák kapacitását, mert kegyetlen sok lőszert találok, meg életet, de 1-2 fegyvert tudok csak betenni a tatyiba 500-500 tölténnyel, meg kb 60 életcsomagot....
  • DarkSector
    Igen a túlzott lpakodás sem jó, de az emberek elé szaladni sem szabad.....
    Itt teljessen úgy kell játszani, mintha multiznál a neten.....
  • DarkSector
    Igen egyértelmű tény, hogy a maximális szint az annyira kis különbséget mutat pl a közepes szinttől, hogy csak belassul a gém....
    Szerintem 1024-es felbontás és közepes DX8 mellett nem lehet észrevenni játék közben a grafikai különbséget....
    Csak azért mondom, mert kipróbáltam már....
    Max ugye a fények másak egy cseppet, de szerintem nem ér meg annyit, hogy ezért gyenge gépen akadozva játszon vele valaki, vagy ez végett költsön a gépére, úgyhogy nyugodtan játszon mindenki akár közepessen, akár gyengébben, akkor sem lesz ronda a játék.....
  • copass
    nah láttam egy gépet amin megvolt a 30fps, inteldualcore 1.8ghz/2.7ghz-en hajtva, 2gb vmi spéci ram, ati x1950pro asszem, minden feltolva teljesen dx9fulldynamic 1024x768,addig néztem amíg kijött az elején a kereskedőtöl ott kolbászolt,valszínű hogy a részletesebb helyeken ez is elfog vérezni.
    nekem elég a dx8 is 1650x1050-ben, játszható és gyönyörű így is. :)
  • SaGa
    Az X16-ba első nekifutásra már befele se volt lőszerem, mert minden vackot cipeltem magammal, erre meg nem figyeltem eléggé... Még szerencse, hogy lent van pár doboz egy polcon, de lent a csatornákban már megint nagyon figyelni kellett, mire lövök és mikor. mert persze olyan puska, ami a csatorna elején található lőszerhez jó, nem volt nálam, vissazmászni meg nem lehet...
  • sevendoor
    Te vagy az aki nem él sokáig :)
  • netsike
    Hát ez szép írás volt, el is mehetnél könyvírónak, ez ám az igazi fanatizmus.
    Én a megfontoltság híve vagyok, nem rohanok neki egyből mindenkinek és lövök szitává mindenkit. Mondjuk ebben a játékban nem is nagyon lehet, mert ilyen technikával nem húzza sokáig az ember. Amikor először játszottam, az x16-os labor utáni kivezető alagút rendszerben már alig volt töltényem. A snorkok ellen pisztollyal védekeztem, az az igazi. Most értem el újra yantarhoz, úgyhogy be is vásároltam gyorsan lőszerből.
  • horst
    Egyébként bámulatos, hogy milyen sokféle játékélményt tud nyújtani a STALKER.
    Olvasom, vannak akik körültekintően kiválasztják a szerintük legjobb, nekik legjobban tetsző, szerintük leghasznosabb fegyverek kombóját, statokat hasonlítgatna, precízen megtervezik mit vigyenek magukkal, felkészülnek lőszerrel, jól céloznak(1/1-eznek), és száz méterekről semlegesítik az ellenfeleket. A tiszta profizmus.

Nekem viszont jobban tetszik az a játéktípus, amikor egy fa tövében nőtt bokorban fekszik az ember, az AK-ban már csak néhány lőszer, a pisztoly már rég üres, elmentek a golyók a kutyákra, közeledik egy katonai őrjárat, szerencsére csak ketten vannak.Az ember lapul a fa tövében és a torkában dobog a szíve. Várni, még közelebb engedni őket hogy biztos legyen a találat, csak nehogy ők vegyenek észre először mert akkor szétvállnak és nincs esélyem.Gyertek csak még egy kicsit közelebb. Az AK 2-es sorozatra van állítva, a jobboldali kapja az első két lövést, mellkas-fej,a többi a baloldali katonáé. Imádkozzom nehogy elakadjon közben a fegyver.Már régen a társam a zónában, sokszor megmentette az életemet, de mostanában egyre gyakrabban hagy cserben, ha ezt igazán meleg helyzetben teszi akkor végem, talán az egyiknél találok egy jobb. állapotban lévőt és némi lőszert.
    A katonák már egész közel vannak, tisztán hallom hogy beszélgetnek.Már teljesen behúzódtam a fa mögé és várom mikor bukkan ki az első.
    Visszatartom a lélegzetem és mozulni sem merek, egyszer csak felbukkan az első. Tüzelek...
  • moralosan
    Iskolába jársz-e?
    Van-e igazi életed?
    Sportolsz-e?
  • theodor
    Ez a gamma LOL.2007-ben mit akarnak ezek a gyökerek ezzel a gammával?LOL.Talán 2004-ben még felvette volna a versenyt a Hl2-vel de ma már MONSTER LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
  • DarkSector
    Ok...:)
  • tibor16
    nincs gond, megértem ha nem, vagy fenntartásokkal tetszik - ez egy szabad fórum. Hidd el, mással is szeretek játszani, és az én véleményem sem több a másénál - el is momdom, leírom, ha valami bajom van. De ennyi..
    Mellesleg, nem is érdemes az ilyenbe belefeszülni, mert mindig mindenkinél van egy okosabb, egy hozzáértőbb - pozítívban és ellenkezőleg is..
    speciel én meg már utálom, ha nem hagynak békén a véleményemmel..
    úgyhogy - np :)
  • DarkSector
    Bocs a "hülyegyerek"-ért...de már ideges voltam, hogy nem értette meg senki, hogy miről beszélek, és mindenki azzal jött, hogy mekkora fasz vagyok, hogy fikázom a játékot....
    Én értelek téged, de én nem úgy állok a játékhoz ahhogy valszeg először lejött neked....szóval nem fikázás volt...mert ennyi erővel az újságcikkekért már minden írót felnyársaltak volna a Stalker fan-ok....
  • DarkSector
    Nem veszekedtem, és nem én kezdtem....
  • MerlinW
    Oké, próbáltam objektív maradni. Egyébként nem az AI-val van baj, hanem az egyensúllyal (sérülések, stb), ahogy írtad is.

A veszekedést meg fejezzük már be, tényleg semmi értelme.
  • DarkSector
    Na végre már azt hittem hogy nem ért meg senki, HOGY NEM FIKÁZOM, hisz én is játszok vele!!!!!!!!!!
    Köszönöm.....
  • tibor16
    Nem mennék le a szintedre, bár az a gyanúm, így meg sem érted..
    A sértésre nem válaszolnék, mert úgy látom, azokat az érvek helyett használod.
    Amit leírnék viszont, - vannak itt egy páran, akiket zavar, hogy a meggyőződésed, hogy mindenkinek azt kellene a játékról gondolnia, amit Te gondolsz.
    Kíváncsi vagyok, most mit fogsz csinálni? Vajon toporzékolni fogsz, vagy esetleg továbbiakban is szidalmazni fogsz, vagy ...
    Az élet már csak ilyen, és néhányunknak meg tetszik a játék - ez van. Ezen nem fog változtatni az sem, ha körbecsúszod az ülepeden az Eifel tornyot.

Nem unod még?
  • netsike
    Nem is gondoltam, hogy ilyen vihart kavar a kukacoskodásom, hogy a legjobb beállítást akartam elérni. Csak még vannak egyesek, akik nem fogják fel, hogy marhára mindegy, hogy statikus vagy dinamikus fények, egyszerűen érdekelt, hogy MIÉRT szarakszik.
    Amúgy osztom Resident Evil :) véleményét, miszerint ez nem fikázás, egyszerűen összegyűjtük a bugok és egyéb hibák halmazát. Egy kiadó nem tehetné meg, hogy egy ennyire bugos játékot adjon ki. Nekem szerencsém van, hogy egyáltalán ment rendesen, de mások meg küszködhetnek azzal, hogy egyáltalán játszható legyen. Ők hogy foghatják a fejüket...
    Már csak az is vicces, ahogy a patcheket írják: 1.0001-3...ezek szerint még vagy 1000 fog jönni, mielőtt kijöhetne e 2.0-ás. Inkább ültek volna még rajta egy kicsit...
  • mikisanzi
    na srácok van nékem egy eredeti stalker lemezem amely a vidkarim mellé járt. én nem játszom vele ezért eladnám. természetesen a serial-al ami fel sem volt használva csakúgy mint a lemez. kinek mit érne meg?
  • DarkSector
    Kicsit vegyél vissza magadból, mert nem én kezdtem, és nem én vagyok egyedül ezen a véleményen....
    Én is eljátszok vele, de nem mondhatom egyszerűen rá, hogy milyen ultrasirály....
    És különben is azon volt a téma, hogy minden szar miatt beszaggat a játék...
    És ráadásul nem nekem volt a szaggatás, ugyhogy le lehet állni....
    Ez a véleményem, és nem fog megváltozni, úgyhogy ne is erőlködj....
    Miért nem tudod elfogadni, hogy jó a játék, de sajnos vannak hibái, amikről nem szégyen beszélni....
    Énnekem is vannak kedvenc játékaim, amikről nem szívessen hallanék rosszat, de sajnos ami igaz, az igaz és nem kell róla kussolni....
  • DarkSector
    Na itt a hangsúly!!!
    Az OBLIVION-on, mert a Stalker nem egy sima FPS.....
    Ja és nemtuom, hogy mi baj volt van lesz a Crytec cuccokkal....
    Kibasszottnagy környezet szép graf jó irányítás......
    Jó optimizálás a gépekre....és engem pl jobban lefoglalt még angolul is, mint ez magyarul....

Az AI-ről meg csak annyit megjegyeznék....
    Hogy ..... MILYEN ai???????????
    Hogy bekerítenek?
    Hogy 3 lővésből ledarálnak?
    Hogy átlőnek a falon?
    Hogy a fal mögé húzodnak, és a másik irányba megkerülik?
    Vagy az idétlenül rohangáló kutyák.....?

Ezeket már eddig is láttam.....
    Annyi, hogy 100-200 pisztolylövés kell nekik....

Ja és most a játék közepén már 10 mp-en bellül fejbe lövöm őket! Akkor meg mit érdekel az ai- ha az akadozgatások miatt nehezen lehet célozni, vagy a súly végett folyton meg kell állni egyhelyben és így játszhatatlan lesz és idegesítő.....

Nemrég olvastam egy 2 oldalas tesz/bemutató-t a Stalker-ről....
    És teljessen egyetértek az íróval....

Kb a lényeg....:
    Nagyon sok halasztgatás miatt nem tudták megvalósítani a készítők, amit szerettek volna, ezért vissza kellett itt ott venni a játékból, hogy időben ki tudják adni a játékot, mielőtt eljár felette az idő.....És többekk közt meglátszik a pályákon is, hogy több terület lett volna eredetileg a játékban, és komolyabb AI-vel is rendelkezett volna, és eredeti elképzelés szerint a most látható rádióaktív zónákat, ahol egy kis helyen vibrál a levegő, nem lett volna látható, hanem valami olyasmi lett volna, hogy például egy fém csavarral kellett volna (megdobni) megtalálni, hogy érzékelhető legyen....és a táj is szegényessebb lett az eredeti tervek szerint....
    EZÉRT A STALKERBŐL NEM LESZ EGY CLASSZIKUS, HANEM CSUPÁN EGY JÓ JÁTÉK MINDÖSSZE.....

Tehát jó...de a mai léc magassabban van!Csak ennyi....nem fikázom, mert én is eljátszok vele, de nem kéne egy isten-t beleképzelni....
  • JackDaniels #26251
    Viszont az is tény, hogy nem kötelező jáccani vele. Lehet mindent fikázni, azt a legeccerűbb. Álj neki, toborozz egy fejlesztő csapatot és csinálj jobbat. Ha pedig nem megy, akkor maraggy kussban, de nagyon. Más munkáját a legkönnyebb lefikázni.
    Ezekután meg aszt ne merd mondani, hogy igenis fizettem érte.:DDDDDDDDDD Ha meg warez, akkor megint ne jártasd a pofád, hanem jáccál, hameg nem teccik akkor uninstall. Ennyi!!!
  • DarkSector
    Igen rendben van, de pl egy emberke a tévében élőben kint volt és letesztelte a játékot, és ő is azon a véleményen volt, hogy ez egy sima egyszerűen csak jó játék lehet.....
    Semmi kiemelkedő dolog nincsen benne....amit igérgettek a fejlesztők...
    EZ TÉNY....
  • DarkSector
    Egyetértek!!!
    Csak vizuálissan emlékeztet a Stalker a HL2-re....
    Mert a Stalker-t először nem FPS-nek fejlesztették, hanem mmorg-nek vagy mi a helyes rövidítés.....
  • DarkSector
    Hülyegyerek? Vajon ki fáraszt ki(ke)t?
  • MerlinW
    Okos enged alapon nem szoktam vitázni, de tibornak teljesen igaza van. Én is mosolyogni járok évek óta SG-re. Egy játék kinézete annyira fontos, hogy egyensúlyban legyen játékélménnyel.

Stalkerrel játszottam 7-8 órát. Az tök mindegy hogy nekem nem tetszik maga a játék, de a grafikájával nincs semmi probléma. Egyáltalán nem lassú, hangulatos, stb. Számomra unalmasak voltak a questek, de ez más tészta.

Az itt siránkozó emberek 90%-ának csak az a baja hogy a fejlesztők be mertek tenni egy Tomb Raider Legend féle "next-gen" funkciót, és úgy lassú. Űber Graf mód, meg dynamic light effect, wow. Tök jó, kell is a piacnak, nincs vele semmi gond. Viszont játszani lehet static modban is középkategóriás gépen, szépen. (szerintem még hangulatosabb is úgy mint dyn-ben)

Aki megteheti, elmegy és vesz 140ezerért nextgen kártyát, hozzá duálos agyat, és 8giga memóriát. Oszt akkor szép lesz az élet meg minden.
    Én ennyi pénzből egy hónapot töltök Thaiföldön a csajokkal. Ez persze már értékrend függő, nem is akarok belemenni.

Lényeg hogy jó játék a 91-es Another world, a Lost Vikings, érdekes hogy egyhangúan jónak van titulálva a HL1 is, (pedig az ma már milyen csunya) de jó játék az NFS5 is pedig az sem karbon. (ami nem hogy szép nem, de még szar is volt). Most még sorolhatnám azokat a játékokat amikre az FPS-Shader-AA-HDR buzik is azt mondják hogy klassz játék.

A mai "űberszép" játékok sem lesznek szebbek a jövőben... ezért nem értem. 10 év múlva a mindenki által istenített Crysis (amit még senki sem látott sehol csak mosott videón, de természetesen az évszázad legjobb játéka lesz (csakúgy mint anno a "nagysikerű" (haha) FarCry)) -
    Szóval 10 év múlva a mindenki által istenített Crysis is annyi lesz mint ma a Half Life első része. Természetesen csakis a külcsínyre értem, játékmenete nem hiszem hogy egyáltalán megközelítené. De lepjenek meg.

Végül a Stalkerről. Sokan védik hogy az AI miatt lassú, a nagy terület miatt, vagy mert sznobok vagyunk static módban játszani, stb. A füstje ugyanakkora volt a játéknak mint a fent említett Crysis-nak, ezáltal az elvárások is lehetetlenek voltak. És mégis, mikor védeném eszembe jut az Oblivion amiben kb 10x ekkora terület van ami ráadásul sokkal változatosabb. Ott is él minden, mindenhol, ráadásul mind a több 100 quest is 1-2 kivételtől eltekintve egyedi és élvezetes. És az nem készült 8 évig.

Új csapat első(?) játéka, remek ötletekkel, tök jó. Legközelebb talán véghez viszik az elképzeléseiket.

Bocs a hosszú OFFért, kikívánkozott, kijött.
  • netsike
    Én nagyon szeretem a Half Life-ot, főleg a 2 jött be nagyon!!! Szerintem nem lehet összehasonlítani a stalkerral, mert félig-meddig két külön műfaj. Elvileg a HL2 lineáris, a stalker pedig "szabad". A HL2-ben a sztori kapott nagy hangsúlyt inkább, amit nagyon el is találtak. A stalkerban is van egy sztori, de mivel nem teljesen lineáris a játékmenet, ezért ez is szabadabb, lazább. Mindkét játéknak megvan a maga fílingje, én ezért sem hasonlítgatom össze őket (max grafika, optimalizálás). Személy szerint nagyon várom már az Episode Two-t!!!