S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kamehame
ez a S.T.A.L.K.E.R. kijött PS2-re?

Sok confighúszár ide írja a configját/ ,,I,, (-\'-) ,,I,,\\ (Pedig mindenki leszarja...) \\ (O_o) / -This is SPARTAAAA!!! / ,,I,, (-,-) ,,I,,\\

wantonly
Azok mellék-küldetések és egy idõ után ismétlõdnek (és sosem fogynak el), ha elbukod nem vesztesz sokat szerintem. A PDA-n meg lehet nézni, mindegyikre 1 nap van és mutatja azt is még mennyi van hátra.
DoctorJohnson
Azt nem tudom, én egyszer csak néztem és elsõ voltam a tabellán, ennyi.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Két kérdésem lenne, jópár hsz-t elolvastam, de eddig nem jött válasz
1. Néha kiírkálja, hogy egy-egy melléküldit elbuktam (pda-n nem zöld, hanem lila), ez mennyire van kihatással a játékra (pl. öld meg a stalkert, öld meg a katonát, szerezd meg eztazt, stb.)? Egyébként ezekre látok valahol infot, hogy mennyi idõm van rá?
2. Jól láttam, hogy ezek a melléküldik újra felvehetõk?
3. Ahol a családi puska van, ott van egy "kisház egy széffel". Egyik stalker azt mondta, hogy ott van csak õ sem tudja hogyan lehet bejutni. Hogyan lehet bejutni (mindent körbeugráltam, van ott egy ablak is, vagy ez csak késõbb derül ki?)

Ha tudtok válaszolni elõre is köszönöm! 😊
tibor16
Hát ez egy tarkovszkij film, amit Lem novellából csinált.. Mindkettõ igazi nagy ágyú az irodalom (sci-fi) és a film terén. Viszont csak akkor ajánlom, ha szereted a nem amerikai siker történeteket, mert ez egyáltalán nem arról szól. A játéknak annyi köze van az elõbb említettekhez, hogy Csernobil területén játszódik és vannak benne Stalkerek, meg mutáns dolgok. De a film/novella egy teljesen másik ügy, inkább lélektani dráma és nem lövöldözõsdi. Lem egyébként a Solaris szerzõje is, amibõl az igazi film adaptáció szintén egy Tarkovszkij film, ami szvsz teljesen más mint az utóbbi években készült amerikai változat (ami nem rossz, de teljesen más felfogású film). Bocsánat a kitérõért, de nekem mindkettõ szerzõ nagggyon nagy kedvencem.

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Ez a mod állítólag kb.20%-al megnoveli ateljesítményt és a játék is sokkal szebb lesz. Innét lehet tölteni
Valaki próbálta már? Írjátok le lécci magyarul, hogy pontosan mit is kell csinálni. Köcc!

Atisz
Persze itt akkor még ufók voltak és nem Csernobil... érdekes hogy a játék készítõi a 2-t összehozták <#guluszem1>

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Ja, ez a '79-es Tarkovszkij féle. Ez errõl szólt? Hmm, lehet hogy meg kéne néznem. Azt hittem, hogy ez is egy amolyan ostoba szovjet propaganda film...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Randelz
Hogy lehetsz a legjobb stalker sok mutáns és stalker megölésévél? Amúgy hol találok vagy veszek olyan ruhát ami a lisstán a legelsõ stalkeren van? asszem valami skaleton a neve a ruhának.

Raptor 2
És itt is a "Tudsz mondani valami érdekeset" kérdésel van megoldva az alvás? Meg amugy ahoygy olvastam a MOD leírását, nem találtam semmi "sleep", se "rest"-re utaló dumát. Biztos benne van? Nem a külön Sleeping mod-ról beszélsz?

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

tibor16
aham - megvan - köszönöm a PDA-ra vonatkozó infókat 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Atisz
Film? Van belõle film is? Hanyas?

KraZ
Marha nehezen halnak meg az ellenfelek,csak nem a Golyóálló Borisz leszármazottjai😊)

MAN T.G.A.

Swapolás az mire jó egyébként?? miért jó ez ??
Az a gyanum, hogy ezzel a directx8 meg 9 verzió kissé félre lett értve.

A HDR a directx9 3.0-ás shader-je, amit az újabb kártyák (NV6600-tól) már támogatnak, a korábbiak meg nem. A static lightning opció a játékben lekapcsolja ezt a funkciót, a dinamic meg be. Vannak neki fokozatai: csak az objektek árnyékolását kezeli a shader (ez az object dinamic opció) és amikor mindent (full dinamic). Ennek legjobb kiteljesítése, amikor bekapcsolod a Sun lightsource opciót, ami a Napot is beteszi a játékba mint fényforrást és innen kezdve minden kis hajszál, fûszál, falevél árnyékát külön-külön ki kell számolja a rendszer. Ettõl lesz fotorealisztikus a kép, ellenben iszonyat lassú, mert ha az optimalizáót nem vitték végig, akkor azokat az árnyékokat és fényhatásokat is számolgatja, amelyek nem is látszanak a képen, de léteznek az adott térben.

Az az "ûber..." akármi meg még mellé kapcsol pár csillogást és egyebet, amitõl meg mûvivé válik minden. Pl az aszfalt olyan, mintha üveg lenne...

A lekapcsolt shadertõl meg egy szép, de nem dinamikusan árnyékolt képet kapsz. Ez is DX9. DX8-cal nem is megy a játék, hanem feltolja a dx9c-t telepítés közben. A videokártya meg vagy ki tudja használni ezeket a lehetõségeket, vagy nem...

n3whous3
Úgy ok, esetleg én is felrakom azt a modot, mert így tényleg túl könnyû a játék...

púúúúú

Olvasni ki fog? A csavarkészlet akkor kell, ha berakod azt a modot, amitõl nem látszanak az anomáliák.
Megjegyezném: a láthatók esetén is jó lehet, ha pl valahol át kéne jutni úgy, hogy ne kapjon el. Közel mész hozzá, beledobsz egy csavart és sprint. A legtöbbnek kell fél sec, mire újra "erõt gyüjt".

Danecay
Én próbáltam mert nekem is megtetszettek azok a screen shotok amiket ezzel a grafikai tuning mod-al felvértezve csináltak, de rövid úton el is távolítottam, mert a shaderek és a különbözõ efektek számomra olyan kontrasztossá tették a képet, hogy kis idõ elteltével zvaróvá vált, továbbá elég elmosottá vált a kép ami szintén zavaró volt, mind ezek mellett + erõforrást igényelt ezen grafikai tuning használata.

n3whous3
beszélve

púúúúú

n3whous3
Szerintem tök felesleges a "csavarkészlet" 😊
Egyáltalán nem használtam, akinek jó a szeme (meg még aki vak annak is) kiszúrja a szemét az összes anomália. A detektor hangjelzésérõl nem is besszélve...

púúúúú

szevasztok valaki kipróbálta ezt a directix 9-es verziót?? hogy milyen grafja valóban??? mert itt a faq-ban azt irják hogy valami lélegzet elállító graffot tudtak kihozni belõle, ebbõl mi az igaz..létszi mondjátok meg !!4
Amikor egy hullát átkutatsz (F), akkor néha csiripel egyet. Ilyenkor találtál nála pda-t, aminek a tartalma rátelepült a sajátodra. Halványan látszik az inventoryd mögött, a képernyõ baloldalán, hogy mi az adat, illetve a pda-dban meg tudod nézni.

Gyakorlatilag ilyenkor "keletkeznek" a térképen a kékes színû körök, háromszögekkel, amelyek mindenféle lelõhelyeket jelölnek. Vannak állandó tárgyak, amelyek mindig ott vannak egy adott helyen, de a legtöbb csak akkor "kerül oda", ha megleled a róla szóló infót valamelyik elhullott ember adattárában...

Megj: az említett mod (SAGERStalk) felrakása után ha elhalálozik a karakter, nem azt írja ki, hogy end game, hanem azt, hogy "A Zóna ismét elvett egy életet"...

A másik irányba menj a csatornában, tehát ne vissza, ahonnan jöttél.
Volt már olyan valakinek hogy az agroprom institut-nál beakad a küldetés, amikor strelok flash drive-ját kell felhozni a föld alól? Azt írja a PDA, hogy vissza kell jönnöm a felszínre, de hiába jövök ki, és rohangálok/töltögetek pályák között, valahogy nem fogadja el hogy már ezer éve kijöttem a föld alól.
wantonly
Ha találsz egy pda-t jelzi egy hang.

Ilyenkor a PDA-dban a "napló" részen tudod menézni vagy a "talált PDA-k" között vagy a "beszélgetések"-nél mutatja, hogy felfedeztél egy új titkos helyet, ahol van valami tárgy.
tibor16
Ott ahol a töltés alatt az alagútnál meg kell keresni azt a tagot az elektromos anomáliáknál, ott a tagnál kiírja, hogy a PDA-ja hasznos infokat tartalmazhat, de nem láttam magát a PDA-t és ennél fogva az elvett holmiban sem látom és a szöveget sem látom.. - egyáltalán, ha valakit találok, a PDA-ja ha nincs a felvehetõ tárgyak között, mármint a hátizsákjában, akkor gondolom nem is lehet tõle elvenni? - vagy mindenkinek van, csak én nem jó helyen keresem. Remélem érthetõ vagyok, - mert a kiírás után kerestem, de nem találtam az elvett tárgyak között a PDA-ját, meg nála sem..

Danecay
Hát én ezen leírás alapján izzítottam be a TRANSPORT MOD-ot és nekem elsõre mûködött, igaz eddig csak a játék elején tudtam használni mert máshol nem nagyon találtam vezethetõ jármûvet, igaz ez a MOD nfo-jában is le van írva. Bemásolom a leírást:

"Vezethetõ jármûvek a STALKER-ban! (Próbáltam mûködik, és állati jó)

1. http://www.sendspace.com/file/x6s7fw - másoljátok a gamedata mappát a játék fõkönyvtárába!

2. C😄ocuments and SettingsAll UsersDokumentumokSTALKER-SHOC itt található user.ltx-t szerkesztõvel nyissátok meg és szurjrátok be a következõ sorokat:
bind turn_engine kB // Motor beindítása.
bind cam_1 kF1 // Kameranézet
bind cam_2 kF2 // Kameranézet
bind cam_3 kF3 // Kameranézet
bind cam_4 kF4 // Kameranézet

3. Szintén a játék fõkönyvtárában található fsgame.ltx file-t kell megynitni szerksztõvel. Az itteni értékek mindegyikét átálítottam false-ról true-ra így tuti nem lesz gond hogy melyiket kell. De igazából csak a spawn-osat kell true-ra állítani. Biztos ami biztos alapon én az összeset átállítottam 😊

FONTOS! A MOD csak 1.0001-es patchel mûködik.

A Spawn helyek felkutatására nem volt idõm, de a kezdõhelyen minden járgányból van."

Tehát mint írva vagyon a MOD csak az 1.0001-es verzióval mûködik, valamint a transport_mod_v1.0-hez létezik egy javítás ami transport_mod_v1.0_patch néven érhetõ el. Ezt már csak ki kell tömörítened a S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl mappába és kész.

wantonly
Nekem is volt, hogy nem nyílt az ajtó, de még a patch elõtt. Vissza kellett töltenem egy régebbi mentést és jólett.
tibor16
nekem fent van a peccs - szerintem elbénáztam az elején a parkolós küldit és a stalkereket hagytam elhalálozni - ez volt az oka. A tippet meg köszönöm, még nem tartok ott de megkeresem...

Úgy látom, korábban többeknek gondja volt Mole megmentésével.

Nos egyrészt van a játéknak egy kissebb hibája: ha megmentetted a tagot, és el is kisérted oda, ahova kellett, de elfelejtetted megkérdezni tõle amit kell, akkor ha visszamászol ugyanarra a pályára, újra meg kell menteni, de akkor már nem lehet, mert a katomák mellett banditák is jönnek és belegyalogol a kereszttûzbe.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az eredeti feladat meg összesen 3 darabból áll. Elõször segíteni kell a stalkereknek a katonák ellen (video). Ezt vagy tudod teljesíteni, vagy nem, mindegy. Bejön a következõ feladat: végezz az összes katonával. Ezt a legegszerûbben úgy lehet megtenni, hogy futás bekerített terület túlvégére. Egy ponton ki van robbantva a kerítés. Ezzel szemben, a ház oldalán van egy létra, felmászol és szép kényelmesen lelövöldözöd a katonákat (gránát és a robbanó hordók sokat segíthetnek). Akár eleve megkerülheted az egész területet és felmászhatsz ide. Akkor ugyen az elsõ feladatot bukod, de nem lényeg. Ha kész, vagy nem maradt már csak 1-2, akkor le a tetõrõl az épületbe, végig a folyosón, ki kell osonni az ajtón oda, ahol a katonák hevernek. Általában eközben jön meg az, hogy védd meg Mole-t. Ekkorra már max 1-2 katona lehet, azokat meg szépen ki kell lõni még a lépcsõrõl és kész.
Mole ott ácsorog a csövek mellett, beszélj vele, majd fuss utánna, ne kezdj el turkálni a hullák hátizsákjában. Ha lõszer kell, még az elõtt szedd össze, hogy Mole-val beszélnél, mert ha megjön a helikopter, neked is meg neki is annyi...

Pontosan. A filmben a stalker egy marék anyacsavart hord magánál és ha gyanusnak érzi a környéket, mindig maga elé dob pár lépéssel egyet-egyet és azok nyomán megy tovább...
Itt is gyönyörûen ki lehet velük tapogatni az utat. Egyetlen hely van, ahol így nagyon nehéz átjutni: a kezdeti átjáró a vasút alatt.
Egyébként úgy tünik, hogy így az npc-k sem látják az anomáliákat, sokkal gyakrabban kolbászlnak bele, mint eddig...

Ellenben - hála az erõsebb fegyvereknek, meg talán a magasabb szintnek - a banditák szép lassan lefogyasztották a katonákat a leszakadt híd alatt, nekem már csak 2 maradt. Elõtte azonban jól meglepõdtem, hogy került AK az egyik banditához a garázsban, a második hullámban. Gondolom a katonáktól szedte el...

juteszembe: nem tud valaki valami url-t a filmhez? megnézném újra...

Sziasztok!Próbáltam visszameni a laboratóriumhoz de újra katonákkal volt tele az egész gondoltam találok vmit azon a katonán kívül aki megmutatta a csatorna bejáratát....Lementem a csatornába Strelok?búvóhelyére,azmár természetes hogy egyfolytába leszednek a az elit katonák mert ugy belassúl a gépem hogy célozni se lehet<#kuss>Mitõl lehet ez??Ideáig nem lassult,sehol...
Én se láttam ,de gondolom jelzi a mérõ az anomáliákat és ha odaadobod a csavart akkor látod a kisülése következtében mégis pontosan merre van.

A TENZORMÁTRIXRA RÁHEGGESZTEM AZ OSZLOPVEKTORT ÉS EZ NAGYON MÓKÁS! :D

DoctorJohnson
Nem láttam a filmet.
A csavaroknak így mi lesz az értelmük?

Az a gyanúm, hogy a "nem nyílik az ajtó" illetve az idõgyorsítás gondok az 1.001 patch felrakásával megszünnek. Én eleve úgy kezdtem az egészet, végig vittem a legkissebb fokozaton. Majd számtalanszor újrakezdtem, hogy a grafika lehetõségeit a maxra vigyem, amit még bír a gép és sosem találkoztam ezekkel a hibákkal. Pontosabban: idõt gyorsítani nem is tudok, de nem is hiányzik. Alapból egyébként a numerikus bill * és / jelei a gyorsító lassító...

Masteren újra véig akarom játszani. Akinek nem elég erõs, javaslom felrakni a SAGERStalk modot a "hivatalos" modgyüjteménybõl (most az 1.52-nél tart, a filefronton egy régebbi van fent). Az éjszakák tényleg sötétek, az anomáliák nem látszanak, csak az érzékelõ jelez, így haszna lesz a csavaroknak is (mint a filmben). A fegyverek sebzése és pontossága közelít a való élethez. Pl az elején megtaláható hangompítós pisztollyal és némi osonkodással simán ki lehet üríteni a parkolót az elején. Én még megspékeltem azzal, hogy a nem távcsöves fegyverek nem zoomolnak célzáskor, mert a való élet is errõl szól. Ezen kívül lehet aludni, bár veszélyes. Alaposan meg kell etetni a figurát, mielõtt elmegy aludni, mert a max 9 órás alvás alatt alaposan megéhezik. Ja: a respawn is ki lett valamelyes egyensúlyozva: 24 óránként (ez irl 60 perc) születnek újra az adott pályaszakasz ellenséges karakterei)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az elsõ faluban, rögtön kezdéskor felvehetõ egy merc suit, ami mindenre 30% védelmet ad, kivéve az elektromos anomáliák. Kétszer jobb, mint a malomban található bandit suit.

tibor16
- gondoltam rá, csak nem volt akkor még nekem :/ - de jó, hogy megtudtam.
TSL16b: köszi, én is megszereztem a hacukát, azóta 2x is visszamentem a parkolóhoz banditákat ölni, kellettek a fegyverek meg az egyebek..

Gránáttal ki lehet nyitni az igy becsukódott ajtót.
tibor16
én írtam a random tartalmat a ládákhoz - lehet, hogy vannak olyanok is amelyeknek a tartalma mindig ugyanaz.. De pl a legelején, amikor a sebesült stalkernek kell elsõsegély csomag, mellette abban a vagonszerûben 2x találtam hangtompítós pityut és vagy 3x simát (enyiszer csináltam meg amiatt a szájbatekert nem nyíló kereskedõ ajtó miatt az elejét).

oneal1
megvan köszi!mire megtaláltam a dobozt....😄

!Forza Ferrari!

Felmész a létrán,de nem mész be a padlásra hanem elmész jobbra a párkányon és úgy fel a háztetõre.
oneal1
és hol ugrassz te át a másik háznak a tetejére?

ott mész fel ahol a wolf áll?azon a létrán?mer ha igen akkor nemtudom hova ugrassz át, ugyanis zárt a tetõ...

!Forza Ferrari!

TSL16b
Csak érdekességképpen, rögtön az elején lehet lõni egy zsoldosruhát, ha Wolf mellett felmegyünk a háztetõre, és a szomszéd ház tetejére átugorva annak padlásán szétlõjük a ládát.

F1 talán....

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

Valaki írta hogy a ládákban lévõ cucc az mindíg random,hát strelok rejtekhelyén az egyik ládában már több úrakezdésnél más más nehézségen mindíg volt stalker ruha.Serintem az nem véletlen volt 😊 Vagy ilyen mázlista lennék?
DoctorJohnson
Asszem csak akkor engednek a Duty fõnökhöz, ha:
-megcsináltad az X16 labort
VAGY
-Te vagy a legjobb stalker a tabellán

(nekem mindkét opció megvolt, a kettõ közül valamelyiknek tuti köze van hozzá.)

De csatlakozni még ekkor sem lehet, el kell végezni pár küldetést a fõnöknek, gondolom csak azután.
Viszont akkor automatikusan ellenség lesz a Freedom, szal ha arrafelé tervezel járkálást, akkor ne csatlakozz senkihez sztem

DoctorJohnson
Azta!
Lekerült a legnépszerûbb témák közül a topik.
Akkó be kell rajtam kedvencekbe 😊

Van-e valami külsõ nézet vagy kamera mód ahol megcsodálhatom szeretet Stalkeremet nem az elhalálozásra gondolok ! Ja és hogy tudok csatlakozni a feketeruhás Kötelességi brigád-hoz a BAR-nál mert nem engednek be a tábornokhoz ! Esetleg valami rejtett ut vagy csak a BAR Kereskedõje által adott fõküldetés elvégzése után lehet ? Mik a feltételek ??
A bát városában, a nagy víztorony alatt, nem messze a bártól.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

crazyclone
srácok szerintem itvolna már az ideje hogy betegyétek a FAQ ba hogy hol találhato STRELOK meg az EXO mert sokan kiváncsiak szerintem
köszi mások nevébenn is!!<#worship>