S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem a family riflével volt gondom, hanem arrafelé van egy "kisház egy széffel". Hogyan lehet bejutni (mindent körbeugráltam, van ott egy ablak is, vagy ez csak késõbb derül ki a játélmenetben?)

Illetve az elsõ küldetés elején meg kell védenem Foxot a leomlott vasúti híd után az út jobb oldalán lévõ elsõ romos házban. (eü.csomagot adok neki, majd támadnak a kutyák). Cserébe Õ mondott valamit Sterlokról, viszont én duplán kattintottam többször is és nem bírtam elolvasni az üzenetet. Mondott ott valami lényegeset?
Úgy tudom, ha már az erõmûben vagy, nincs visszatérés, szóval abszolút nem macera visszamenni 😊
Ellenben pl red forestbõl alig 10 perc futkosás visszamenni a kezdõhelyre, aztán újból meglátogatni a Strelok bunkert és innentõl kezdve bármelyik véget meg lehet nézni (illetve a wishgranteresek közül csak egyet, de a többit mind).

Na akkor cuki. Innen már kicsit macera lenne visszamenni. Lehet kicsit akkor visszasegítem magam egy pályaugró cheat-el, aztán megcsinálom a sterlockos részt.
Akkor kihagytad a fõ szál egyes küldetéseit. Ha mindent úgy csinálsz ahog kell (a Strelokos küldetéseket és az azokból adódóakat mindet), akkor lesz az ajtóhoz nyitókütyüd is...
Egy ilyen játékon nem végigrohanni kell, hanem alaposan elolvasni mindent, amit mondanak, kérdezni, figyelni, gondolkodni, jól dönteni. Pl az is már nagyjából a közepén világos, hogy a Wishgranter nem túl jó vég. Mondják, hogy egy legenda, és aki megtalálta, egy se jött vissza...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem egészen, de mindegy. A 7 elme - akik létrehozták a zónát - irányítják a Monolithokat és magát a monolitot (a Wishgranter) is. Céljuk a zóna kiterjesztése, ennek segítségével az emberiség megjavítása.
Csak úgy tûnik, hogy a Zóna kiterjesztése nem egészen azt eredményezi, amit akartak, de ez már õket nem érdekli különösebben. Ha beállsz közéjük, az egy valós, ám rossz befejezés. A jó, ha szétlövöd a tartályaikat, azzal megszûnik a Zóna is...
A monolithok nem csak azért vannak, hogy távoltartsák a stalkereket, hanem azért is, hogy csak az arra érdemesek juthassanak megfelelõ közelségbe. Egyfajta szûrõ. Korábban mindegyik mezei stalker volt, csak eljutottak a célig, ahol a 7 elme a saját céljaira formálta õket.

Izéé...

Stanislav Lem ugyan nagy Sci-Fi író, de a Stalker a Sztrugackij fivérek mûve. Talán "Randevú a világ végén" az alap novella címe...

De igen (Dream mod), csak beépítette a tag a saját modjába. Ugyanúgy lehet aludni: odaméz egy semleges vagy baráti NPC-hez, kétszer nyomsz a "mondj valami érdekeset" kérésre és elõjön az alvás lehetõsége. Marhára megéhezik a figura, mikor felébred, illetve néha rémálmai vannak. Pl a vörös ég a szarkofág fölött...

Nem egészen. Van egy regény, amit a Sztrugackij fivérek írtak, ebból készült egy film, a rendezõ Tarkovszkij. Nem az erõmû körül játszódik, de a Zóna és a stalker karakter ezekbõl való, a játék írói is innen vették.
Ott valami ufo szállt le itt-ott a Földön és ezen pontok környékén alakultak ki a Zónák. Anomáliák és mutánsok vannak bennük, az artefaktokat a stalkerek hozzák ki és adják el. A legenda szerint ott is van Wishgranter, de soha senki sem találja meg. illetve aki mégis, az nem lép be hozzá...

köszi<#worship>
Végigszaladtam az erõmûvön még1x és nem találtam semmit. Valahol a kö közelében kéne gondolom lennie a bejáratnak. Hol van pontosan? TAláltam még egy ajtót is nem messze, de ott azt mondja, hogy kóddal van lezárva, viszont nincs is semmi felület, ahová a kódot lehetne írni, szóval gondolom az nem az.
És még valami. Én kihagytam a Sterlokos bulit. Nem foglalkoztam vele. Gondoltam a végén úgy is megtudok mindent. Valaki leírná röviden, hogy ki volt õ és miért szerepelt azokban az álmokban? Illetve miért voltunk az erõmûnél az álomban.
Sir Quno Jedi
Mert ha kihagyok egy idõt, akkor inkább újra szoktam kezdeni a gámákat, hogy újra belerázódjak, meg meglegyen a hangulat. Úgy az igazi.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tugyiti
így van 😊
Jó jó, azt nem mondtad, hogy a labor ott van az erõmûben. Tehát akkor a köcsög sziklát hanyagolni kell és keresni a labort (akkor így sokadjára? 😊 )
És minek kezded újra?

tugyiti
na akkor sokadjára...
wishgranter-->False ending,a valós befejezés a secret labor megtalálása
után még kb. 1 óra játékidõnyire van.
Sir Quno Jedi
Akkor asszem várok még a végigtolással. Most még csak ott vagyok, ahol meg kellett menteni a fiúkat a vasúti depóban (a helikopter roncstelep utáni). Majd úrakezdem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A labor is az erõmûben van, ha érdekel a jó befejezés akkor keress rá a good endingre a youtube-on

És akkor az erõmûbe sem kell elmenni?

Mi volt abban a titkus laborban és hol volt, ami ennyire számított?
tehát? 😊

Rászól a sziklára, hogy megcsináltam, nagyszerû, itt vagyok. És akkor? 😊
Ami mindenkinél aki a jó befejezést kapja, a srác túléli és élvezkedik a fûben meg szitakötõket bámul <#hehe>

Ha megtalálod a titkos labort akkor mindenképpen a jó endinget kapod, ha nem találod meg akkor a szar endingek közül kapsz egyet attól függõen hogy milyen a reputációd ill mennyi pénzed van

tugyiti
i made it
És amúgy hol volt ez a teleportálós map és mi volt a lényege?
nálad tehát mi lett a vége?
így van.

Hát az. Én is ezt ecsetelem. 😞
Ráadásul én még így sem tudtam megvenni azt a felszerelést, amit akartam, mikor indultam az erõmûhöz. Buzi páncél a Freedom-tól 200e-be lett volna. És ha összeszedem a 200 ezret, kibaszom arra a palyzsra, bemegyek a kõhöz üres zsebbel, akkor már más a finálé? pff....
tugyiti
Nem is igazán igy van...
Veteran,excellent reputation,130K-->i made it ending,semmi máson nem múlik csakhogy titkos labort megtalálja e az ember,majd végig viszi a teleportálos mappot.
Ezt én csak becopyztam. Viszont annyira nem kéne hogy rossz befejezésnek számítson. Gyakorlatilag arról volt szó, hogy a monolith klán próbálja visszatartani a kis pöcs stalkereket, akik próbálnak eljutni a kõhöz és faszságokat kívánnak. A cél nem rossz. Persze jobb befejezésnek számít, ha a zóna csak úgy hipp hopp megtisztul, de ez elég fura befejezés szvsz.
Sir Quno Jedi
Ez nagyon faszság. Miért baj, ha az ember pénzt gyûjt a gámában (kell az felszerelésre), meg miért baj, ha excellent a reputation, mikor rendes jómunkásember mindent mindig jól csinál...

ráadásul nem jó spoiler...

mert a közétek akarok tartozni nem azt fogja összehozni hogy happy end... nekem legalább is nem úgy tûnt

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

spoiler...

Tudom. Viszont én úgy próbáltam végigvinni, hogy ne ilyen faszságot kívánjon. Viszont 2 ponton is elbasztam. Túl sok lém volt (na azért annyira nem. 70e körül lehetett a pénzem, vagy még annyi sem. Nem nehéz annyit összekaparni). Illetve a kitûnõ volt a vélemény rólam, így akkor sem lett volna normális vége. Amúgy én már a közepén azt gondoltam, hogy az lenne a jó befejezés, ha a gyerek beállna a monolith klánba. Nem jött össze. 😊
megvan:

SPOILER!!!! NE olvasd el, ha nem értél még a game végére!!!

Hamis befejezések:
1. : „I want to be rich” Rengeteg pénz kell hozzá (Akkor már gazdag nem?)A fõhõs azt kívánja hogy legyen gazdag. Az épület amiben van összeomlik, miközben õ azt képzeli, hogy aranyesõ hullik.
2. : „The humanity is corrupt” Akkor kapod ha a reputation terrible. Azt kívánjuk, hogy az emberiség pusztuljon el mert az túlságosan romlott
Mindenféle atomrobbanások villannak be és hõsünk egyedül áll a nagy sötétségben
3. : Azt kívánjuk, hogy a zóna tûnjön el. Akkor kapod ha exelent a reputation. Én úgy vettem észre, hogy semmi nem változott, de a fõhõs megvakult (eltûnt a zóna…legalábbis neki)
4. : „!I want to role the world!” Ehhez meg kell ölni a Freedom és Duty parancsnokot Fõhõsünk irányítani akarja a világot, ezért az a nagy kristály, amitõl kíván, magába szívja a lelkét, mivel az irányítja a világot.(mit ne mondjak jól átvágták szegény Strelokot biggrin.gif)
5. : „I want to be immortal” Akkor jön ez a befejezés, ha a fentiek közül semmit se csináltál meg. A fõhõs kõvé(vagy valami vassá)válik és átmegy szoborba

Igazi befejezések:
1. : Elutasítod a végén a Monolith ajánlatát.A zóna megtisztul, minden szép és jó
2. : Hõsünk beáll a Monolith szolgálatába
Raptor 2
A játékstílusodtól

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

megpróbálom megkeresni, hogy mitõl függenek a bejefezések. Csak jó lenne, ha magyarul lenne valamerre. Ha nem akkor tökölök egyet a fordítással.
crazyclone
nem hal meg a rendes befejezésben aszthiszem a fûben üldögél az a jo befejezés

Aki még nem nyomta végig a gamét, az a következõket ne olvassa el.

Szóval végigvittem. Érdekes volt. A történet is annak tûnt. Állítólag 9 befejezés van, az enyém kurva szar lett. Próbáltam úgy végigvinni a játékot, hogy jó legyen, de így utólag nem is hiszem, hogy lehet jó a befejezése. Gondolom a végén mindenképpen meghal a gyerek. Belebolondul abba a kurva kõbe, kap egy szép sugárfertõzést, haluzik valamit és pakk.

Fent van neten, hogy milyen befejezése lehetett volna még? (jah amúgy nálam gazdagságot kívánt)
AntiHero
VÓTMÁN

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

a hardwireden van egy érdekes kis dolog ami elvielg növeli a sebességét a játéknak és szebbé teszi nézzétek meg

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Én is elakadtam itt, aztán az english végigjátszás megmondta.
Van egy láthatatlan szörny vagy mi, tûzcsóvák. Egyébként látszik, ahogy halványan repked... Na abba pár shotgun, oszt megvagy! 😊

Halli
Kelenne egy kis segitség!
A laborba vagyok megszeresztem a dukomentumot de nem tudok kijutni mindenfelé tûz van az ajtó meg el van torlaszolva nem nyilik azt irja
Hogy kell kijuti????
<#banplz>
DoctorJohnson
Hali! GOndban vagyok!

Azt a taskot kaptam, hogy találkozzak a doktorral Strelok búvóhelyén, Agropom-ban. El is mentem, de nem találom, nincs konkrét cél. Tán a föld alatt keressem?

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

kirol
tibor16
húhaa - a könyv mert könyvrõl van szó - ami az alapja a Stalkernak - a Sztrugackij testvérek írták - a fene egye meg elkeveredtem - nna biztos ha olvassa vki az elõzõ hsz-omat, meg lesz a véleménye - na mind1 :/

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

darki81
a laptopon mért mosodik el a játék tetelye ha szabadban vagy?
(7400 geforce) pls

&#9733; d &#955; r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 &#9733;

crazyclone
játszodd végig mert nem ez a helyes vég <#wink>

crazyclone
a family rifle lent van az anomáliákkal teli alaguutban egy konténerben
és ezek egyáltalán nincsenek kihatással a játékmenetre egyedul aszthiszem strelok megolése de én még mindig nem találom
amugy meg a mellékkuldikkel egy otlet: lehet hogy bug de patcel van és semmi mod szoval minden tiszta ahogy elfogadod a mellékkuldiket ne menny el rogton mond is hogy jottem a munka miatt és a megolos és a tábotos kudetéseket el is fogadja meg is kapod a pénzedet csak a megtalálosak nem mukodnek ezzel a modszerrel
jah és mégegyszer kuldjon már valaki némi infot strelokal kapcsolatban vissza kell mennyek az elsõ pályarészre hogy beszéljek ott a banditák részénél ott az elso kuldis résznél valakivel???
az tudja a választ.....van értelme visszamenni????

Slipknot14
Hy all.
Hát nem tom, nekem a játék nagyon bejön, csak picit rövid és érdekes a befejezése 😮
A kívánság követ megtaláltam, sozt rámomlott a filmben az épület 😊 És jöttek a készítõk :S
Szóal picit rövidke a játék és lehetne szebb befejezése is😄 Amúgy sztem még vagy 2x végigjáccom XD

Hi,

Nah ezt hajtogattam pár hónapja, hogy én láttam a filmet és akkoriban is érdekes volt.De biztos nem azt adta amit most adna, ezért megnézném újra, csak sajnos nincs meg.Egy Warez siton sem találtam.Ha van vkinek egy link esetleg vmi aviban vagy bármely más formátumban azt nagyon megköszönném.

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

DJ Skyline
PC-n kívül semmi másra

grebber
SZEBB GRAFIKA!!!!

Ezt probálta már valaki??
Esetleg nem tud valaki összehasonlító képeket elõtte ill. utánna?

Next PC upgrade: 2022