S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ebola75
Nagy THX to you!!!

Ioles
Na megnéztem láthatóan sokkal jobban fut static light-on mint object dynamicon, pedig levettem amiket írtál.

Szinte ugyanez a konfigom van csak 1 giga rammal, beleraktam egy gigabíte 7600gt-t és semmilyen javulást nem vettem észre sem staticon sem (object/full) dynamicon. venni akartam, kimondottan a Stalker miatt.
Beszéltem egy havercsókával, neki 7950-e van és õ sincs elájulva. Azt mondta, hogy core2 és 8-as széria!
Ioles
Ok, megpróbálom, köszi az infot

Menni. Nálam is megy, pedg a kártyám is korábbi, meg a proci is lassabb egy fokkal. igaz, a ram viszont 2G. Lõdd ki a víruskeresõt, és hasonlókat, vedd le a shadow qualityt, a grass shadow-t és a grass densityt jó kicsire, ezek eszik a gépet. Esetleg egy -noprefetch segíthet még az indításkor, csak gyanítom, hogy 1-2 óránként ki kell lépni és újraindítani a játékot, ha ezt használod.

Rögtön sprintelj be az épületbe ahova a zöld jel mutat, bent a lépcsõházakba már sokkal könyebb lekempelni a katonákat.

Talán magasabb nehézségi fokon használnak csak gránátot <#fejvakaras>

Ioles
Sziasztok!
AMDA64 3200+, 1GB, GF 7600GT, szerintetek ezzel a géppel mennie kellene dx9-es módban? Mert most dx8-on van, vagyis static light-on, de sztem a középsõ beállítást elbírná nem?-mert én felvettem de static lighton sokkal jobban fut. A virtuális memóm 2048MB-on van

Én már kaptam a képembe...
persze csak utólag jöttem rá, hogy gránát volt...

köszi😊

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

rs_stats off

Ebola75
vagy a Gamestar oldalán...limket nem tudom mer elfelejtõdött

Solid Snake
hol lelhetõ fel aez a float32? filefronton nem....😞

Solid Snake
Jó kérdés nálam is ua. <#idiota>
Sztem nincs az AI-val semmi gond, csak lopakodni kell és ha lelõsz valakit akkor nem helyben maradni - pont úgy, ahogy az ember egyébként is csinálná multiban élõ játékosokkal szemben. Abszolút nem lát át a falon, ahogy az elõbbiekben már más elmondta, sõtétben nem lóbáljuk a lámpát, nem rohangálunk, és pl kint a szabadtéren elkerüljük a bozótost ugyanis az is zörög. Mellesleg alul van egy csik ami jelzi, mennyire zajosak vagyunk.

Papirlopás: úgy én sem tudtam megcsinálni ahogy eredetileg elképzelték (föld alól kijövök és belopakodom), mindig észrevettek, levadásztak. Ezért én nem onnan mentem, hanem visszamentem a felszinre és úgy támadtam be, a fõbejáratonb, szembõl megostromolva a bázist. A strelok bunkerbõl származó tunningolt puska már egész jó egyeslövésben, messzirõl...

ha egyet belejuk losz, es megrogynak, nem erdemes tobbet loni rajuk, csak mikor ujra felegyenesednek. A rogyasztas kozben akar egy tarat is beleengedhetsz, nem erzik meg.

DoctorJohnson
Én csak 1 dolgot hiányolok, nemtom más találkozott-e az ellenkezõjével:

Az AI nálam 1x se használt gránátot, pedig elég sokuknál van.

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Ebola75
Hello mindenki felraktam ezt a float32 teljesítménynövelõ biszbaszt, érzek is némi pozitív változást. A gondom az, hogy egy rakat fehér irományt basz ki nekem bal oldalra különbözõ adathalmazzal, kezdeve az FPS értéktõl a cameramozgáson keresztül a yeti lábujjméretéig, szeretném ezt kikapcsolni. Valaki nem tudja a consol-ban melyik parancs lövi ezt ki? Elõre is thx!

Duty bázis alatt mit értesz? A városban, a Bár mellett lévõ Duty menedékhelyet a fõnökükkel? Van engedélyed hogy bemenj oda?

Oda csak akkor mehetsz be, ha meghívnak. Hogy bemehetsz, arról a bár tulaja szól majd, miszerint a Duty fõnöke beszélni szeretne veled.

Ekkor odamész az õrök vezetõjéhez akik a "bázisuk" elõtt ácsorognak és megemlíted neki, hogy meg lettél invitálva. Na innentõl valóban szabad a bejárás. Addig viszont ha odamész és túlmész egy ponton, elkezdenek rád lõni. Nem mindenki, de ha visszalõsz akkor sokan neked esnek majd.

Ha megvan a meghívás és már szabadon bemehettél oda, de ez megváltozott a magyarítás felrakása után, akkor ne használd ezesetben a magyarított változatot, bár nem tudom mi köze van a dolognak a játékmenethez, hiszen csak a szövegekhez piszkáltak elvileg hozzá...

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ráteheted, felülírja a megfelelõ fájlokat. Az átvezetõ videók nincsenek feliratozva, tartok tõle, az nagyobb meló, mint egy gyors fordítás. Valahogy rá kell ûltetni a feliratot a vidiókra...

Marhaság. Többen is azzal magyarázzák az ügyetlenségüket, hogy az AI átlát a falon. Frászt. Csak úgy csörtetsz, mint a vaddisznó és meghallanak. Tegyél fel egy fülest és te is hallani fogod. Szépen, lassan, osonni és nem vesznek észre. A lámpádat se árt lekapcsolni. Persze ha tudják, hogy ott vagy, mert épp az elõbb lõttél le valakit, akkor megpróbálnak bekeríteni és ha leülsz, megtalálnak. Gyors, halk, folyamatos mozgás a lényeg. Meg kikukucskálni a fedezék mögül...

Hali! Látom "Elkészült hát a teljes változat! Raptor 2" A kérdésem az lenne hogy már feltettem a beta honosítást erre rá lehet-e tenni ezt az ujat-e? 😊 Ja és még az lenne hogy ez már tartalmazza-e az átvezetõ videjók feliratozását is-e? 😊))

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Hello!

Feltettem a final magyarítást és amikor bemegyek a duty bázisára akkor lekezdenek rám lõni de nem mindenki csak néhány ember de ha kinyirom õket akkor mondjuk nem üldöz a duty de vannak olyan dutysok akik ki akarnak nyirni.

Mit lehet ilyenkor csinálni mert nem akarok 3-adjára ujrakezdeni a játékot....

Utáned fognak jönni..........ne aggódj........Ja és ahol megtaláltad strelok flashdriveját(persze ha megtaláltad.....)ott van egy stalker suit a csõ mögötti dobozban amit szét tudsz verni a késeddel meg van egy feltuningolt AK is.......

Fluff
Bizony, az AI átlát a falon..

tibor16
jövök ki a föld alól, azon a bázison, ahonnan a doksikat kell ellopni, az agyrabló után. Nem jutok el csak az elsõ fáig. Egyszeriben mindenki tudja, hogy ott vagyok és ha nem elõrõl akkor hátúlról szednek le. Ráadásul a hacuka rajtam már elrongyolódott, a medkitnek meg híjján vagyok.. már vagy 20x kezdtem újra, kezdem unni a dolgot.. Ezen a pályán vagy vhol a közelben nincs vmi jobb ruha? mert így nem fogok messzire jutni..
-az AI furcsaságairól:
-úgy tapasztalom, az NPC nem mennek be az épületbe utánad.. még ha nyílvánvalóan kellene követniük
-ha sikerül a hátukba kerülni és közben nem vesznek észre, (úgy tûnik ez csak nagy pályáknál van így), fõleg ha valami magaslati ponton vagy (az érzékelõiken kívûl) akkor nem is jönnek rá honnan lövöd õket és akkor agyaggalamb vadászat van..
- ha viszon az érzékelõs körükön belûl vagy, nem lehet elbújni, a sûrû bokorba, fal mögött is meglátnak.. ez meg nem kis boszúság..

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Kicsomagolod valahova. A gamedata könyvtárat bemásolod a stalker könyvtáradba, a user.ltx-et meg a C:\Diocuments and Settings\All Users\Documents\Stalker... könyvtárba. Elõtte az ott levõ user.ltx-et mentsd el, ha nem tetszene az új beállítás, csak vissza kell másolni ide. Az indulás után a billentyûzetet újra kell definiálni, mert azt is viszi magával.

Ha eddig nem volt fent modod, akkor a játék könyvtárában lévõ fsgame.ltx második sorában a false szócskát cseréld true-ra. Mindkettõt.

Egyébként benne van a mod readme_1.txt-ben is.

golyóálló mellény csak a titán vagy a kerámia betétes fogja meg az acélmagvas AK lõszert( de még a Dragunovét is !!!)
Hello!

Feltettem a final magyarítást és amikor bemegyek a duty bázisára akkor lekezdenek rám lõni de nem mindenki csak néhány ember de ha kinyirom õket akkor mondjuk nem üldöz a duty de vannak olyan dutysok akik ki akarnak nyirni.

Mit lehet ilyenkor csinálni mert nem akarok 3-adjára ujrakezdeni a játékot....

de van 5.45 löszert tüzelõ AK..ugy hivják AK74..van lõszerem is hozzá....a hazánkban állomásozó elvtársak haygták itt hatalmas menyniségben:-)))))))))
Valóban átlövi az AK a vasuti sint..persze a sin nyakát csak, de az is 22 mm castag:-))))))
Hogyan kell felrakni aflat32 modot?? segitsen valaki légyszi.......
Köszi
Törölt felhasználó
Hi! Ott tartok,hogy Szarkofág-titkos labor-kilõttem a kéken villogó cuccokat,közel lenne a befejezés,de a hologramnál nem történik semmi,(elvileg csevegni kellene vele)csak egy sugárzó hulla a körön "az elõzõ csapat vezetõje". Vagy valamit nem csináltam meg ami fontos vagy nem jövök rá itt mit kéne tenni.(A kruglovos küldi pedig az 1.0.0.0 -ás BUG -ja lehetett mert patch után -elõröl kezdve az egész gémet- a kerítésnél várt és simán megvédtem)
A fejlövés (ha talál) instant kill, bárkinek. A baj csak az, hogy a szokásos fps-en edzõdött játékos azt hiszi, hogy itt is úgy reppennek a golyók, mint azokban: nyílegyenesen és fénysebességgel. Pedig nem. Kicsit ugyan elcseszett az egyensúly, de közelebb állnak az élethez, mint az átlag játékban.

Azt hiszed, hogy fejes, pedig szépen elsuttyant a füle mellett, vagy épp csak súrolta. Kis edzés: az elsõ feladatot (takarítsd ki a garázst) tessék a hangompítós pisztollyal megjátszani. Szépen lehet látni, hogy találtál-e vagy sem és ha jól sunnyogsz, nem is vesznek észre olyan könnyen.

Van pár reality mod, ami még közelebb viszi a dolgot a való élethez, azaz kicsit pontosabbak és hatásosabbak a fegyverek, "kellemetlen" mellékhatás, hogy az NPC-k kezében is. Így ha eddig csak 4 találattól feküdtél ki, most elég egy is, pláne a kötött garbódban.

A katonák mindig golyóálló cuccokban kószálnak, a banditák ruhája is felfog valamennyit. A tied az elején nem...

DoctorJohnson
Ha van elég lõszerünk, akkor a bárból kifele vezetõ úton mindig ellehet vállalni a kutyák kiírtását. Mindig egyan azt a sux artifactot adja a csóka ha végeztünk, de én mindig eladtam neki utána, így pénz állt a házhoz 😄

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

Atisz
Hát ja elég sok bug van benne.
A respawn-t sajna meg kell szokni, a garbage-re különösen jellemzõ, hogy állandóan újratermelõdnek. Elég idegesítõ egy idõ után. Persze ezt meg lehet magyarázni azzal hogy állandóan jönnek újak, de ez akkor is hülyeség (látniuk kéne, hogy az adott helyen fosztogatóknak elég rövid az életciklusuk, tehát más felé kéne menni <#vigyor3>).
A fegyverek viccesek, 5 méterrõl nem lehet egy fejest 100%-kal bevinni, ráadásul sokan ezt túl is élik. Errõl már volt egy hosszabb vita, abszurd az egész. Az általad említett "beroggyan és ez idõ alatt sebezhetetlen" bug-ot ki lehet cselezni, akkor vidd be neki a 2. lövést amikor már magához tért. Kicsit(?) szokatlan, de nem vészes, mondjuk amikor egyszerre 10-en lõnek, te pedig azt várod hogy megrázza fejét... na mind1.
A zöld ruhás aki rád lõtt, sztem katona volt. Õk elég deviáns elemek, egybõl le kell lõni, ahogy meglátod õket.

Én most találkoztam Strelok rejtekhelyén egy agykontrollos mutánssal, nem volt semmi. Elég látványos elem, ahogy ide-oda cibálja az agyadat...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ezek csak arra kellenek, hogy hosszabb legyen a játék, többet láss a terepbõl. illetve megvehesd a jobb cuccokat, ha esetleg nem találnál rájuk kóborgás közben. Egyébként a normál farkat, patát, szemet a stalkerek is veszik jó pénzekért...

Akkor passz. marad a térképen megkeresés. Ha ráböksz a pda-n a zöld karikára a quest mellett, akkor a térképen odaugrik. kinagyítod és megkeresed. A nyíl egyébként sem túl hasznos, mert ha pont arra mész,, garantáltan belegyalogolsz egy jó kis sugárzó szemétkupacba.

volt mindenféle marhaságom a végére. kutyafarok valami láb is egy jópár meg szemek de egyiket sem adtam le mert nem vettem fel azt a mellékküldit amihez kellett volna 😄 söt szinte semelyik mellékküldetést sem csináltam meg mégis végigmentem komolyabb gond nélkül a teljes gamán ezek nélkül is.<#vigyor3>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Azért kiváncsi lennék, ki a rák áll neki egy ilyen városban telegraffitizni a falakat. Akkor is, ha némelyik találó. Biztos nem a szovjet ifjoncok csinálták '86 elõtt...

Hi. Én pl a barba vezetö uton találtam kutyafarkat ha esetleg keres valaki lesz a bejárathoz vezetö uton ahol egy jópár kuta van lehentelve és szanaszét hevernek érdemes átnéni a hulláikat.Ahol a katonák állnak az elött van egy picivel. A katonák lövöldözték le õket gondolom 😊 szoval érdemes átnézni a döglött ebeket mert vagy 2 farkat lehet találni ha jól emléxem és még harcolni sem kell értük 😄

faraggo
Ez a problematika már megoldódott. Újra raktam a game-t és akkor újra megvolt a fájl.

faraggo
Olyan küldtésre gondoltam, h találd meg a wolf embereit, v. találd meg nimble-t, meg ehhez hasonlók. Ha bemegyek a pda-ba, akkor van konkrét hely kijelölve, de a pda-n kívül a kis térképen nincsen semmi. Ja és a kis piros kör is ott van a küldetések mellett, viszont a bal sarokban lévõ kis térképen akkor sem jelenik meg a helyes irányt mutató nyíl.

Van ilyen ltx-ed a játék fõkönyvtárában? Ha nincs pótold.

Illetve a mentés-visszatöltés nem statikus. Sajnos vagy sem, de ez egy dinamikus világ. Elég sok rpg mûködik hasonlóan, pont azért, hogy a kedves játékosnak ne legyen olyan egyszerû az élete: addig próbálgatni valamit, míg nem sikerül. Van egy olyan gynúm. hogy a mentéskori állásból újraszámolja az npc-k mozgását azalatt az idõ alatt, amíg a visszatöltés tart. Eddig nekem kb mindig annyival voltak elmozdulva a terepen kódorgók...

Olyan, hogy összes létezõ, biztos nincs, de a stalker.filefront.com-on sok van. Meg az oblivionlost.de-t és a www.gsc-game.com fórumait érdemes túrni...

Mit jelent az, hogy "ki van jelölve"? Attól, hogy a zöld köröcske ott van a pda-ban a küdetés mellet, még nincs kijelölve. Bökj rá mégegyszer, hogy egy piros kör is legyen. Akkor lesz nyíl hozzá. De csak azokhoz, aminek konkrét helye van. A "gyûjtsél kutyafarkot" jellegûekhez nincs, mert nem is lehet. A fene se tudja, hol kószál egy olyan dög, aminek van.

megj: nekem eddig az elsõ pszichodognak, amelyik a garázsból kiszabadított tag által adott "hozd el a tutti ruhát" küldetésben megtámad, mindig volt...

faraggo
Helló! Az mitõl lehet, h a bal felsõ sarokban lévõ kis térkép az ég atta világon semmit nem mutat? Hiába van kijelölve küldetés semmit nem látni rajta.

Azt lehagytam, hogy a visszatöltésnél azért vesznek észre mindig, mert a manus mikor beérkezik mindig csõre tölti/felhúzza a stukkerét. Az pedig hanggal jár és már le is buktál. Ez zavaró ugyan, de meg kell szokni. UGyanez történik mikor új területre érkezik az ember.

Nem kell elmenned sem a pályarészrõl. A kinyírt ellenfelek helyére egy idõ után újak érkeznek. Ha elhagyod a pályát ez azért szembeötlõbb, mert mindig jó sok idõ eltelik mire átérsz a következõ trerületre, így tuti beérnek addigra a régi ellenfelek helyére az újak.