S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lipovics
Segítséget kérnék!

Megszereztem Sterlok pendrive-ját, de nem tudok vele mit kezdeni.
A másik dolog: megmentettem az elején a kutyáktól egy Fox nevü ürgét, hálás is nagyon, de mikor jöttem arra másodjára, halott. Úgy tudom õ neki élnie kéne, hogy legyen jó befehezésem. Igaz ez?
Segítsetek, mert már harmadszor kezdem elõröl és kezdek nagyon ideges lenni.
Herold
Talált valaki pszeudo dögöt a vasúti alagutat kivéve? Mert én csak ott találtam, de annak nem volt farka. Lassan lejár a határidõ, és nincs sehol az a dög.

Atisz
És ne felejtsd el azt sem hogy akár 2 artifact-tel +50% sugárzás elleni védelmet is kapsz, tehát elvileg egy stalker, vagy duty páncél is elég lehet...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Hali!nemt tudja valaki hogy lehet feltenni a Trader modot?

Gigabyte 8VM800 LGA775 alaplap,1GB DDR2 zeppelin RAM 512 Mb DDR2 zeppelin RAM Nvidia Geforce 7600 GS 256Mb/128bit AGP,Intel Pentium D 2x3Ghz LGA 775,Maxtor 120 Gb & Maxtor 40 Gb Creative P5800 5.1

2 Crystal artifact bármilyen sugárzással elbír ha legalább minimális sugárvédelemmel ellátott páncél van az emberen. Egy crystal úgyis 30% sugárzást elnyel.
Ha ez nincs, pár Fireball artifact jó lehet helyette ilyen célra és nem lesz különösebb gond a sugárzással.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

És ha jól emléxem lent Exo suit van <#papakacsint>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

Viszont az az Exo-s cucc nem olyan jo sugárzásvédelemben mint a zöld vagy a sárga vegyvédelmi kertészruci.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

ez ok de pucéran elég bajos lesz neki lemenni oda szeréntem. bár 1 probát megér. Egyébként azt én is megtaláltam viszont olyan sugárzás volt ott lent hogy a szemem majdnem kijött még zöld védõruhában és durva radiation minuszolo kavicsokkal az övemben. Node sebaj-tóbiás 😊 hátha sikerül.

rmate1988hun
Hi! Én találtam egy jó védõruhát a szarkofágban. Annál a résznél ahol nagyon sokan vannak egy kis teremben (az eleje felé, ahol valami kihasadt rácson kéne átmenni) nem kell bemenni, hanem egyenesen tovább. Aztán folyosó végén jobbra. Jön 2 csávó lelövöd. Aztán balra van egy ajtó. Belépsz, és egybõl balra van egy kis lyuk a falon meg utána egy létra. Lemászol, ott a ruha egy csomó artifact, meg más is. <#zavart1>

A kormány évértékelője sms-ben: \"Kedves Állampolgár! A kormány munkája továbbra is szar. Üdvözlettel: Gy.F.\"

Psi elleni ...

Úgy van ahogy ondod. Már jó ruciban kell beérkezni mert különben . . . Szal szerezz egy zöld vagy sárga ruhát a kör alaku betonbunkibol yantarbol vagy még tuti lehet szerezni néhány helyen. nekem ayantarbol volt. Meg Pis elleni fülvédõm is.

wordsworth
bocsi nem neked akart menni, de köszönöm a választ 😊 Akkor uj karit kellene vennem, de ezekszerint a többi cucc a gepben egesz turheto. Viszont ezert a jatekert nem fogok uj karit venni.. ^^

PSP user n\' soon ps3 user too :)

lipovics
Na megcsináltam az egyik rossz küldetést, sajnos a dekodert nem találtam annak idején meg, kezdem újra.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a pénzesõs végét kaptam
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Elakadtam annál a pályarésznél,ahol az a feladat,h be kell jutnom a szarkofágba.Ezzel nem is lenne gondd,de bent folyamatosan sugárzást kapok és egy idõ után elfogy minden antisugárzás cuccom,és az utolsó sugárdózisnál meghalok.Mit kéne tennem?Esetleg elötte egy másik ruhát kellett volna szereznem,amiben nem kapok sugárzást?

Válaszotokat elõre is köszönöm
Atisz
Az enciklopédiában nézdd meg a PDA-n belül. A legjobban patkány-farkas-kutya kombinációjaként lehet meghatározni. Sokkal erõsebb mint a sima kutya és elég nagyokat sebez az ugró támadásával.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Ezt miért nekem címezted?

Egyébként szerintem a kártyád nagyon kevés a közepes beállításokhoz. X600 az nem egy egetverõen jó kártya. Sõt kifejezetten vacaknak mondható ehhez a játékhoz.
Még a manapság már gyengének számító 6600GT is köröket ver rá.

X600-as kártyával inkább a gyengébb beállításokkal próbálkozz. Minimumnál, static light-al, de semmiképpen ne közepes beállítások mellett és pláne ne dinamic lisht-al. Ahhoz ez a kártya már nagyon keveset tud.

Gyenge a memóriája (hiába 256 Mb), nem tud megjeleníteni csak 2.0-ás PS és VS megjelenítésre képes. Ráadásként eredetileg nem 9.0 c-s hanem csupán 9.0 b-s DirectX verzióra lett optimalizálva.

Pseudodog sosem fehét. Összesen kinézetre 2 féle kutya van. Az egyik sima tojásfejû, szem nélküli. Ez többféle színben létezik ez a blind dog. Ebbõl van a legtöbb.
A másik ennél nagyobb, lapos képû (mint egy bulldog), csillognak a szemei és púposnak tûnhet az erõteljes elülsõ felépítése miatt.

A farka nagyon sötét, szinte fekete színû az inventoryban. Ezért nem egyszerû akkor sem észrevenni, ha valójában van farok miközben fosztogatnád. Vidd az elsõ négyzetre a kurzort és ha kiírja hogy pseudodog tail, akkor teheted is el. De ha simán csak megnézed, könnyû nem észrevenni.

wordsworth
feltettem legujabb drivert... minimalisan jobb.. de nem hiszem el hogy a gépemmel 1024x768-ban legszarabb beallitason szaggatnia kellene...

Valóban vidd vissza a bárba amit a doki adott. Majd utána gyere ide, mert ha jól emlékszem ezután lesz neked megadva a feladat, hogy az ottani laborba bemenj. Na majd ekkor meg fogod kapni a feladatot ami a védelmedet biztosítja majd.

Amit Strelok búvóhelyén találtál flashdrive-ot, azt nem kell átadnod senkinek. Azt megtartod magadnak, elvégre Strelokra vadászol és az egész sztori errõl szól. Te azért vagy itt, hogy levadásszad a kérdéses egyént és ezen törekvésed során jutsz egyre elõrrébb.

Herold
Ja az a fehér dög?

Atisz
Az a sima (blind dog) kutya farok volt, azt csak eladni lehet jó pénzért npc-knek. Én sem találtam eddig pseudo-dog farkat pedig eddig kb. 20-at leöltem (a Bar elõtt és a Garbage-ba amikor átmennél mindig sok van)...

Atisz
Köszönöm, akkor az lehet a probléma amit az utsó bekezdésben írtál. Még nem kellett volna idejönnöm.
Most 2 pendrive is van nálam egyébként, az egyiket a doki adta akit megmentettem (azt gondolom a kocsmárosnak kell odadni) és van egy másik amit Strelok búvóhelyén találtam, amiben a haverja üzen neki. Azt hová kellene eljuttatni?

wordsworth
Szia meglesem õket utanna irok h mi a helyzet

Nem az a kutyafarok volt nálad ami kellett neki. Kétféle kutya van és nálad nyílvánvalóan a nem megfelelõ típus volt.

Enélkül garantáltan meghalsz majd odalenn az épületben, mikor a kapcsolókat kéne állítgatnod.

Egyszerûen beszélgess vele de ne a feladatokról. Azok bonusz feladatok, nem azokról kell vele társalogni. Normál beszélgetés során mondja majd el hogy lenne egy feladat.

Ha nem ajánlja fel, akkor kezdd elõlrõl a területet. Autosave úgyis van errõl. Ekkor bemész az épületbe, beszélsz a dokival akit megmentettél és majd csak utána a proffal. A spec ruci megszerzését meg akkor vállald el, ha már elvégezted a felderítõs feladatot amit a dokival együtt kell csinálnod. Ekkor visszajöttök, megkapod a jobb védõruhát és átküld az épület mögötti mocsárba hogy ott lesz egy halott tudósnál a neked szükséges infó a labor bejáratáról.

Persze ez csak akkor fog elõjönni, ha már a sztori szerint is ide kéne jönnöd. Ha elõbb jössz ide, akkor nem lesznek ezek a feladatok és neked totál felesleges bemenned a psy emissziós zónába, mert kipurcansz vagy ott vagy odabenn.
Oda majd akkor kell menned, mikor ez lesz a feladatod, addig viszont ne menj oda. Ezt a feladatot a bárban kapod majd meg, miután Dark Valley-t már kitakarítottad és leadtad a szükséges cuccokat onnan.

Herold
Nálam volt valami kutyafarok több is mikor visszamentem hozzá, de mikor mondtam neki hogy a küldetés miatt jöttem, ott csak lemondani lehetett. Ez vmi bug?

Pseudodog farok: az elején, garázsból kimentett tag ad egy küldetést, hogy hozz el neki egy ruhát egy alagútból. Ott egy pseudodog támad rád, annak általában van farka. Több kezdésnél is volt. A mostani menetben eddig 3-at találtam...

A különbözõ frakciók a pda-dból tudják, hogy ellenség vagy-e. Hiába öltözöl át. A PDA-k a hatósugarukon belül (kicsit nagyobb, mint BT-szal), lévõ PDA-khoz automatikusan kapcsolódnak és az adataikból tudható, hogy baráti, vagy ellenséges a karakter. Nézd meg a PDA-dat, amikor a térkép jelez valamilyen számot, annyi Connectet fogsz találni, amekkora a szám és szépen látható, hogy ki milyen viszonyú veled...

Egy korábbi témához: van tiszta víz a zónában. Az Agroprom center mögött van egy tavacska, aminek tiszta a vize. Sugárszennyezett, de átlátszó. Csak azért írom, mert korábban volt ilyen vita, hogy lehet-e tiszta víóz effektet találni a játékban. A tavacskában van egy vasutikocsi, abban egy katona, aki teljesen maga alatt van, arról beszél, hogy beküldték õket a föld alá, és épp csak kimenekült. De ha törik, ha szakad, keres egy üzemképes zaporozsecet és hazamegy...

A Dark Valley félig kész épületében (ahova a csatornán át kell besunnyogni) az AI jó példájával találkoztam. Kedvenc Vintorezemmel kezdtem a bejárást, meg a hangtompítós pisztollyal. Gyakorlatilag senki sem tudott jelezni, kiabálni vagy lõni, így kényelmesen fel lehetett osonni az emeletre, ahol az ott táborozó banditák épp aludtak az egyik szobában. Még csak õrt se állítottak, csak a szomszéd folyosóra, azt meg leszedtem a hangompítós pisztollyal. A 3 tag meg összegömbölyödve hortyogott nagy kényelmesen.
Egy másik terepen a lelõtt bandita belezuhant a tûzbe és meglehetõsen látványosan robbantak fel a lõszerek a zsebében. Meg hangosan...

Vannak jópofa kis hangulatnövelõk a programban.Pl ködös reggeleken a puskatávcsõ is jó párás, vizes...

Szeva!
Tedd fel a legujjabb ati drivert, + pucold ki a memóriádat!
Ezen a lapon a letöltéseknél va a HIJACKTHIS progi(ez segít)

Q9550 ,Gibabyte EP45 DS4,SAPPHIRE 5850, 4*1GB A-DATA Vitesta DDR800+,160GB*2 ,Casetek ház, 550W,ASUS 22\"

wordsworth
Látom senki nem tud választ adni a kérdésemre 😞 talan patch segitene?...

mikor jön a következõ javítás???

Q9550 ,Gibabyte EP45 DS4,SAPPHIRE 5850, 4*1GB A-DATA Vitesta DDR800+,160GB*2 ,Casetek ház, 550W,ASUS 22\"

Herold
Az artifactok már ki vannak rakva a slotba, de a ruhám nem elég. Most hagytam el a roncstelepet, azon a telepen vagyok, ahol segíteni kellett egy csapatnak visszaverni a támadókat. Itt a közelben tudok szerezni megfelelõ ruhát? Vagy azt az elején adja a kereskedõ ürge egy küldetésért? Mert akkor jobb ha újrakezdem.

Atisz
Hát akkor én ismét egy csúnya bugba botlottam, mivel semmi ilyesmi küldit nem ajánlott fel. Adott egy védõruhát amiért megmentettem a másikat és ennyi. Van 3 db felvehetõ küldi nála (ebbõl 2 a szokásos, monster part ill. artifact küldi) 1 pedig egy stalkerrõl szól akinek egy regenerálódós ruhája volt és itt hencegett vele. Ezekután eltûnt a psi övezetben és a doki szeretné ha ezt a rucit megtalálnám neki. Igen ám, de a psi övezetben elvérzik a karim. Utána beszél vmi prototípusról (amit említettél) hogy csak rövid ideig nyújt védelmet és addig ki kéne kapcsolnom 3 panelt, de semmi ilyen "prototípus" nincs nálam. Olyan küldit pedig nem ad amirõl te beszélsz.
Mennyire fontos megcsinálni ezt a küldit?

broman191
Na csá, kösz a segítséget!

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
20k alatt...a Zónában ennyi a minimálbér?<#wink><#wink><#wink>

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

broman191
Le van írva valamelyik oldalon hogy hogyan lehet elérni a játék befejezéseit?

Azt hiszem olyan 20000 alatti. Ha eléred a 20000-et akkor jön a potyogás. Emellett a pillanatynyilag nálad lévõ ami számít.

De beírod alulra a keresõbe hogy befejezések videói vagy valami hasonló és megtalálod a pár napja leírt postok egyikében, hogy melyik filmecskéhez mi szükségeltetik.

broman191
Ok, tisztában vagyok a 2 "true" befejezéssel... A kevés pénz mennyire kevés? És csak ott abban a pillantban számít hogy minnyi van nálad? Vagy az egész játék során legyek csóró?<#wink>

A legelsõ kóódolt ajtó a játékban.
Igen, max barát lehetsz és mindig megmaradsz magányosnak.
A pénzesõ bejátszást azért kaptad (mintegy mellesleg ez nem a befejezés, ez csak a manusod garnatált halála, ugyanis nem itt ér véget a játék), mert nem jó irányba mentél és nem a tényleges befejeést választottad. A pénzesõ azért lett beadva, mert sok pénzed volt mikor kívántál.
Ha kevés a pénzed mást kapsz bejátszásnak, attól függõen kikkel vagy jóban, kikkel vagy rosszban, mennyit öltél, kit öltél meg, stb. Összesen 5 féle ilyen rossz befjezési video van. A legtöbben meghal a manusod, de van hogy csak "nyomorék" lesz.

broman191
Ja és a Dark Valley-ben.

broman191
A fegyver vmi gránátvetõs cucc és egy fekete ballonkabátos banditánál van elvileg...nekem ott volt...de ha már az abandita halott...akkor nincs mit tenni.

Hello, segítsetek!

Nem találom a kötelességiek fegyverét. (Nem a family gun-t az már megvan.) Attól a ickótol kaptam a küldetést aki a bárban egy kicsit részeg. A térkép szerint valahol Dark Valley –ben kell lennie, de sehol sem találom.
Segítsetek plz.

Ja és igen, visszaolvastam, olvasgattam végigjátszást de nem találtam meg a választ.
broman191
Na visszaolvastam...akkor csak "Friend"-ig lehet eljutni minden frakciónál? És bármit teszünk "Loner" lesz a besorolásunk?
Én mindig Duty párti voltam...viszont ha a nagy világító sziklához mentem,akkor a pénzesõs befejezést kaptam...vagy Duty-nál az a normális?

A hajára kenheti a kódot. Hiába tudja ha nem találta meg a hulláknál. Amíg nem kerül bele a PDA-ba, addig nem mûködik az ajtónyitó kód. Szóval marad a keresgélés. Nem mintha a kis térkép nem mutatná hol vannak a testek...

Akkor még egyszer lassan, hogy megértsd. 24844. Ez a hozzászólás száma ahol infó van.

Egészen véletlenül nem a Dark Valley területén lévõ laborról lenne szó? Végülis máshová kód az egész játékban nem kell ajtót nyitni...

Ehhez elõb ugye a belépési kód kell amit gyönyörûen mutat neked a térkép, hol lelheted meg. A terület É-Ny-i részén lévõ épülethalmazban tanyázik a banditavezér. Na levadászod, és elszeded tõle a kódot. Ekkor mutatja a térkép hogy hová menj.

Odamész a kérdéses épülethez, kinyírod az ott található banditákat és lemész.

Mi ebben a nehéz? El is mondják neked mit tegyél, a PDA is leírja, akkor mi nem megy?

Odabenn meg a kódolt ajtókhoz való kódokat a halott tudósoktól szeded el. El fogják mondani hogy mi a kód és azt beütöd majd nyílik az ajtó.

broman191
thx..erre most nincs idõm...de megköszönném ha csak a lényeget leírnád!

lipovics
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
az egyik 1243, a másikat nem tudom fejbõl, de ha kell, megnézem
Olvass vissza. Pár órája lett beírva. 24844