S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#wave>Hello.Valaki tudna segiteni?Nem tudom megnyitni a játékot.Elöugrig egy fekete ablak aztán ennyi.Nem történik semmi.Valakinek van ötlete mi lehet a baj?<#help>
Nagyon köszönöm!

Most ott tartok, hogy mehetek a föld alá Strelok búvóhelyére, épp megmentettem Mole-t, és hátra van még a katonai dokumentumok elrablása.
Kiváltképp idegesítõ, hogy visszamegyek Garbage-re, vagy egy másik pályaszakaszra, és rögtön szitává lõ 2-3 ember közvetlen közelrõl, az meg pláne, hogy folyton tele a táskám minden szarral 😄

http://dinnyerobi.blogspot.com https://www.facebook.com/LositsRobert

Figyeld meg mekkora értékekkel rendelkezik a páncél sértetlenül. A védelmi százalékokat figyeld.
Észre fogod venni, hogy sokkal hamarabb veszítenek ezek az értékek a maximális pontjukból, mint ahogy elkopik maga a ruházat fizikailag. Ezt jelöli az a kék csík. A teljes rongyámenetelt. mielõtt megtörténne ez, addigra már rég a nullához közelít a legtöbb védelmi értéke a páncélnak.

Ha lecsökken az értékek közül az igazán fontosak bármelyike is a kiinduló % felére, akkor cserélj páncélt.

Ahogy haladsz elõlre és túrod fel a rejtekhelyeket, találsz majd elegendõ páncélzatot. Meg amúgy is van több helyütt leszórva egy csomó páncél am icsak arra vár hogy begyûjtsd. A mercenary armornál nem kunszt jobbat találni, mert ez a leggyengébbek egyike. Stalker suitot például elég hamar lehet találni. Agroprom jut eszembe így nagy hirtelen, Strelok búvóhelyén egy csõ mögötti ládában lesz ilyen. De már elõtte is fel lehet majd szedni.

A hullarablásoknál majd kapsz infókat rejtekhelyekrõl. Ezeket keressed majd fel a térkép segítségével. Úgyis jelezve lesznek a megismert rejtekhelyek. Aztán olvasd el mit is ír pontosan a rejtekhelyrõl a pont ami jelzi. Mert van úgy hogy nem látható egy láda, mert bár a helyszínen vagy ,csak épp a kérdéses cucc egy odvas fának az üregében van, vagy éppen egy kõhalom alól egy bizonyos szögben létható csõdarabban lett elrejtve, netán magasan a tartózkodási pontod felett van vagy jóval alattad.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

És a ruhát meddig érdemes használni? Teljes értékû, amíg teljesen lerongyolódik, vagy ha már csak 30%-os, akkor csak 30%-osak az általa nyújtott stat-ok, páncélzat is? Zsoldos ruhánál jobbat hol keressek?

Bizonyos területekre érve a már elvégzett feladatokat újra beadja a program. Ilyen például a Garbage ha a kezdõ területrõl mész be, ilyen az Agropom esetében az alagútban futkosó banditák kiírtása, de lesz még pár ilyen.
Lényegtelen hogy már egyszer megcsináltad, újra megkapod. Ilyenkor egy quick save majd utána quick load megoldja a dolgot. Azonnal teljesítve lesz a feladat, mehetsz a jutalomért.

Nem lehet.
Találsz vagy veszel. Más megoldás nincs. Ellenféltõl elszedni nem fogsz ilyesmit.

wantonly
Nálam is ez volt a gond, de már nemtudom, hogy oldottam meg.

Viszont az ilyen mellék-küldiknél, ha nyomok egy save/load game-t kiirja, hogy "Task complete". 😛 Próbáld ki. Hátha.
Lehet valahogy ruhát, vagyis páncélzatot javíttatni a játékban? Ha igen, akkor hol, s hogyan tudom ezt megtenni?
Gúnyát csak találni lehet, mert az ellenfeleknél még nem nagyon bukkantam ilyesmire.

Találkozot-e már valaki olyan buggal-e hogy lementem az Agropron Research Központban a Dokihoz a csatornába Strelok buvóhelyére . Melléküldinek kiadta a Kordonnál lévõ kereskedõ hogy nyirjam ki a csatonába lévõ banditákat , csak éppen nem volt ott lent senki ! Csak a fegyvereik ! Még a vérszopó vámpirokat is kiirtottam a katonákkal együtt és se kép se hankg nem komplett a küldi ! Amikor kimentem a csatornából akkor is kinyirtam mindenkit de most se lett sikeres a küldetés ! Másodjára mentem már voltak lent megint kicsináltam minden élõlény lent meg a csatorna környékén is , de megint semmi ! Idáig 100%-ot teljesitettem most már csak 99% ! Mit csinálja csiteljek ? Nem vagyok a hive !
Köszi!

tibor16
köszönöm a válaszokat - akkor inkább visszatöltök.. - úgyis a játék a lényeg nem igaz? - az meg ngggyon naggyon yoóóó - ez tényleg a legjobb fps ami nem multi 😊)

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Döntsd el te. Elõnye szinte semmi, de hátránya akad bõven.

Szóval?
Duty or not Duty?

Bazeg tényleg V, mennyit kerestem, mekkora egy láma vagyok.

A V vel lehet átkapcsolni gránátvetõre, aztán simán tûzgombbal lövöd el.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Akkor az elég gáz, ha összeálltam a Duty-sokkal?
Kocsmáros mondta 😊

Hú, köszi!
Most már csak az áruld el, hogy melyik gomb a gránátvetõ,
vagy mi a neve?
Magyarul nyomom és nincs felt a patch.

Aki kicsit is elõlre gondolkodik, az bizony eleve úgy megy Csernobilba, hogy egy magas sugárvédelemmel ellátott rucit bedob a hátizsákba (ecologist vagy a zöld ruci). Elvégre Csernobilban a szarkofág környéke és a sugárzás azért eléggé összefonódott fogalmak.
Ha magas a sugárzás az ember ezt veszi fel, plusz 1-2 sugárzást csökkentõ artifactot. Innentõl nincs gondja a sugárzással. AHol meg nincs sugárzás, ott nem kell ezt viselnie.

A ruházaton meg nem csak a kék csík mutatja az állapotot. Lehet hogy a csík még nem is csökkent, de a ruha védelmi értékei már igen. Ez az igazán fontos tényezõ számodra. Azt meg nem jelzi csík, csak akkor látod ha az inventory-t megnyitva megnézed.

1. Nézd meg a billentyû kiosztást. Találsz egy gombot arra, amivel átállhatsz gránátvetõre az ilyennel felszerelt fegyvereknél. Ekkor a gránátvetõvel fogsz lõni, mikor tárazol ezt tárazod vissza.

2. Te vagy béna. A kérdéses fegyverrel 1 fejlövéssel bárkit kinyírsz. De ne állva használd. Térdelj majd gugolj és úgy várj egy kicsit. Ha nem távcsõre tapadva lõsz, akkor látod hogy lassan megy össze a célkereszted. Minkor már nem megy összébb, na akkor lesz pontos a lövés. Attól hogy távcsõbe nézve durrogtatsz, attól még nem fogsz pontosan lõni.

3. Nem kapsz ekkor jutalmat.

Nem kell nekd semelyik frakciónak sem segítened. Ekkor jársz a legjobban. Ha az egyiknek segítesz a másik megorrol rád és onnantól az általa ellenõrzött területen nagyon nehéz lesz közlekedned. Az olyan feladatokat persze elvégezheted mindkét brigádnak, amivel nem ártasz a másiknak. Sok ilyen is akad.

Ha a Duty-nak teszel keresztbe és a Freedomnak segítesz, akkor a városban fogsz sokat szívni mert folyton támadnak a Duty katonái. Viszont legalább gond nélkül átjutsz az északi ellenörzõ ponton a Red Forestbe. Ha fordítva csinálod akkor nagyon komoly harcokra kell felkészülj a Warehouse területén és az átjutás is marha nehéz lesz a Red Forest területére.

Tévedés. Az a +5 az nem védelmet ad, hanem ekkora sugárdózissal fertõz egyfolytában. Nem viccbõl van piros színnel írva a szám. Sugárzás ellen az a jó, ami - nem az ami +.

Tehát leegyszerüsítve, ha egy érték piros színû akkor az a viselõre nézvést károsan jelentkezik, ha zöld akkor hasznos és plusz védelmet/gyógyulási sebességet ad.

Raymond, már hogy a 1.0001 path-re gondolsz?
Azt én alapból nem tudtam felrakni (lehet, hogy elõbb nem a törést kellet volna?).
Szóval van tipp, hogy kel fel rakni? És utána tényleg nem mennek a mentett játékok?

rmate1988hun
Ja, és itt van (többek között) a TRANSPORT modhoz javítás, mert a kocsik nagyon sérülékenyek...
STALKER modok

A kormány évértékelője sms-ben: \"Kedves Állampolgár! A kormány munkája továbbra is szar. Üdvözlettel: Gy.F.\"

rmate1988hun
A kicsomagold GAMEDATA mappaszerkezetet (változtatás nélkül) bemásolod a STALKER mappájába. Utána megnyitod a:
"C:\dokuments\all users\dokumentumok\STALKER-SHOC" mappát.
Ott a USER.LTX-et megkeresed és beszúrod ezt a 4 sort:
bind cam_1 kF1
bind cam_2 kF2
bind cam_3 kF3
bind turn_engine kB

Kameranézetek: F1-F3, motor indítás: B. Új játékot indítassz, és elvileg mûködik. <#zavart1>

A kormány évértékelője sms-ben: \"Kedves Állampolgár! A kormány munkája továbbra is szar. Üdvözlettel: Gy.F.\"

Valaki segitene?
A trasport mod kicsomagolasa utan,meg van nemi feladat es az angoltudasom ehez nem elegendo.
Kernek egy pontos leirast.
Elore is koszonom!
BonBon-nak!
Van javito program,amivel ezek a hibak kikuszobolodnek.
Valaki segitene?
A trasport mod kicsomagolasa utan,meg van nemi feladat es az angoltudasom ehez nem elegendo.
Kernek egy pontos leirast.
Elore is koszonom!
Helló
Kérdéseim lennének.

1. Thunder S14 gránátvetõjébe hogy lehet betárazni a gránátot?
(meg kilõni?)
2. SVUmk2 mire jó? Szépen megállok célzok fejre, 3 lövés és még csak
meg sem remeg az ürge. Én vagyok ilyen béna,
vagy ilyen fos a fegyver?
3. A Freedom tábort lerohantam a Duty-sokkal, de meghalt Skull
az nagyon gáz?(még a jutalomat sem tudtam felvenni, nem volt kitõl)

Elõre is köszi a válaszokat.

rmate1988hun
#24907, amúgy az ellenségnél nincs valami használható cucc??

fery02
Jaj, megint felidegesített a gém, de most nem bug miatt. Szerintem már majdnem ki van játszva, csak elakadtam a Sarcofag nevû pályán, asszem ez a neve. Könnyû: mindíg megöl a sugárzás, tipeket kérek 😄
Ellene nincs már se vodkám, sem az a szuri, se az a sárga gyógyszeres doboz, nem használok, és soha nem is használtam semmi olyan idiótaság csecsebecsét sem az övemen, amitõl nõlne a sugárzás mértéke. A tippem egyedül a szellemruhámmal van asszem, ami egy nagyon jó gönc, viszont az állapotát jelzõ csík, eléggé lement, és már fekete színû. A szar állapota miatt nem véd a sugárzástól? Ha igen, nem igaz, hogy sehonnan sem tudok szerezni a pályán, egy namvadt ruhát <#idiota>
Mentsetek meg, mert kikészít ez az "aprócska" hülyeség 😄

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Igen. Nem az volt a baj, hogy segítettél nekik, hanem valószínûleg megtámadtál közben dutysokat (akik a bár bázison vannak). Én mindkét félnek megcsináltam minden küldijét, amiben nem kellett a másik felet öldökölni, a lényeg, hogy egymást mészárolhatják akár az orrod elõtt is, csak te ne vegyél részt benne.
Picit gondolkodj😊 Elég egy sugárvédelmet adó artifactot az övedre rakni (fireball, crystal), és megvéd, még ha a többi 4 slotot sugárzó kavicsokkal (tudom, nem kavicsok, de igy jobban hangzik😊 is pakolod meg. A ruha nem véd ellenük, mert az %os védelmet ad, a kavicsok viszont 20,30as védelmet adnak, mig a sugárzóak 5-ös büntit adnak.
tibor16
Na ezt jól elcsesztem, - a katonai raktáraknál beálltam elõször a katonákhoz aztán újratöltöttem és a szabadcsapathoz (azok érdekesebbnek tûntek). Végigcsináltam, amit lehetett és vettem a kanyart vissza a kereskedõhöz az elõzõ táborba - a katonák meg lelõttek mint a pinty, merthogy segítettem a szabadcsapatnak, - basszus csak ekkor esett le, hogy elköteleztem magam. Alighanem, vissza töltök 1 teljes nap játékot - hrrr - gondolom másképpen nem lehet.. Meg lehet ezt úszni? - mármint, hogy elkötelezzem magam? - lehet úgy játszani, hogy semleges marad az ember?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Herold
Egyébként rájöttem, hogy az artifactok egy része (pl. a Gravi és a Medúza) elõidzi a sugárbetegséget, ha az övemre akasztom. Ha a hátizsákban tartom, akkor nem. Szóval sok értelme van. Ad +5 % sugárvédelmet, de sugárbetegséget okoz. Nagy észlény lehetett, aki kitalálta.

Herold
Nah, egyéb ötlet a pszeudög farkára? Már 2-t találtam, de egyiknek se volt. A Bar felé nem tudok továbbmenni (állítólag ott sok van), mert a helyõrség nem enged, a kapu zárva.

az hagyján, én amikor újrakezdtem a játékot, és kezdésnél direkt nyílegyenesen odafutottam, már nem élt 😊
lipovics
Beszéltem az orvossal, beírta a koordinátákat, yee 😊
lipovics
Beszéltem az ürgével, elküldött, hogy beszéljek valami orvossal.
Kezd alakulni 😊
kösz meg is nézem

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

nem arra kell menni egyszerûen; hanem ahol kinyírtad azt a psi lényt(rem nem keveerem x18al 😄) annak a teremnek a végén jobb oldalt van egy lejárat

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

Üdv. Egy kis segítségre van szükségem: lementem az X16-os laborba lekapcsoltam mindent amit kell és megtaláltam a dokumentumokat is. Asszem azt írja menjek ki valami titkos járaton ezért én visszamegyek oda, ahol lejöttem, de nem érem el a létrat. Kérem valaki segítsen hogy jutok ki innen.
Addigis kösz

Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;

Herold
X18Lab: Asse tudom hol van. Mire odáig elvergõdök, lejár a határidõ. Máshonnan nem lehet védõruhát szerezni?

Tigristank
Persze, ez csak tõled függ. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Atisz
Csak egy mellékszereplõ, ahogy elvégzi a fõküldiben betöltendõ szerepét, már nem fontos hogy életben marad-e vagy sem. Nekem is szétkapták a kutyák (tulajdonképpen mindenki meghalt röviddel azután hogy segített nekem, a legtöbbször kuyafalka vagy speciális kommandósok a felelõsök)

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Végre találtam! Nem tudom pontosan hanyadik lehetett (20-at eddig már mindenképp, szóval fogjuk rá hogy a 21.), de az X18 Lab-bõl kijövet ahogy áttörtem a katonák gyûrûjét lekaptam egyet és ott volt nála a farok <#vigyor3>
Kár hogy már semmire sem kell, mert már rég 1000+ a pontom és pénzem is van mint a pelyva. Páncéltörõ sörétespuska lövedékeket kapsz érte jutalmul, szóval akinek puskája van, annak érdemes rámenni (bár bloodsucker csápért ugyanezt kapsz és azért azt könnyebb összeszedni).

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

lipovics
Akkor lehet nekem is jó végem? 😊
Glpetyus
Ami engem illet,én csak addig használtam az EXO ruhát,amíg fel nem tünt,hogy NEM lehet benne futni...

Tigristank
Strelok pendrivejával nem kell semmit se kezdened.
Foxról meg annyit, hogy mikor nekem is vissza kellett mennem Cordonba, akkor nálam is meghalt, mert újra megtámadták a kutyák, de én ezt sajnos csak távolról láttam. Végülis ez semmilyen kihatással nem volt a befejezésre.

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Tigristank
Cordon területén csak ott található meg a pseudodog, de ha átmész a Garbage helyszínére, akkor ott már több ilyen állat is elõfordul.

minimize
megint nekiálltam felderíteni a Zónát.<#worship>

No one can stop Death!