S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JA ez most olyan mod ami alternatív módon folytatja a sztorit?
Wreck86
😄 Én másként folytattam volna. Hadsereg kísérletei embereken, ettõl lettek a zombik pl. A monolitosok hadsereg tagok, csak rájátszottak. Végül egy hatalmas eltörlõ hadmûvelet a zónára. Ami ellen védekezni kell.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Szerintem tök belefér hát annyiféle zombi van..

Asus P5Q-EM , Intel Core 2 Quad Q8300 , 3 GB DDRII , Nvidia Geforce 9600GT 512 GDDR3 , 250GB

Nagyon!
Wreck86
Szép képek, de picit már elferdítik nagyon a Stalker storyt.😊

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Hogy kerül egy ufó a Zónába?
Lefényképeztem az ufo-t xD, kirázott a hideg amikor meghallottam a hangját. A szemétdombon lehet látni szerintem minden nap hajnalban 4óra4perc és 4óra12perc között valamikor csak az eget kell figyelni...Mindez a Complete modban...

Asus P5Q-EM , Intel Core 2 Quad Q8300 , 3 GB DDRII , Nvidia Geforce 9600GT 512 GDDR3 , 250GB

Esetleg ha megmondanád, hogy milyen tipushoz kellene akkor tudok segíteni, vagy vannak hozzá modok:
Ammo Mod
Trader Mod
Atlas Spawn Menü Mod

A stalker.filefronton megtalálod ôket.

Mesterséges Intelligencia kapott jelentõs átdolgozást:

Új képességek - NPC-k is elkerülik az anomáliákat, eltávolítja a holttesteket a kempingek, gránátot dob, páncélt változtat, és még gyógyít más NPC-ket. Õk is adnak fegyvereket és páncélokat. stb. stb. stb.

Elfelejtettem írni hogy az erõmünél nem változik az idõjárás mindig ilyen borus és éjjel egyáltalán nincs... Semmi változás.

õõõ szerintem érezni lehet a különbséget a fegyverek között, szóval élethûbb mert tényleg van olyan hogy 1 a fejbe és meghal, max 2. Szóval nem kell 1 zombiba 1 tárat belelöni meg nagyobb mutánsokba...

Muttley
az angol dumát értem
de nem értem, h mi a gyakorlati haszna az SC 2012 Weapon Revamp-nek
mesélj 😊

Just do it :)

Complete, Absolute Nature & Structure, SC 2012 Weapon Revamp, Full grafika és pár kép nem tudom volt-e már de szerintem kevesen látták ezt...

Szépen meg volt csinálva... Most töltök fel pár Erõmöves képet mingyárt beteszem ide...

És jól meg volt animálva ahogy kihúzza? Ilyet még én sem láttam! Bár én nem modolok, de ez biztos az. Tegnap megint neki ültem, de mod nélkül is találtam benne olyat amit az elõzõ 9 végigjátszás alkalmával nem.
Herold
A modok ilyeneket is tudnak? <#wow1>

Sosem gondoltam hogy ez a játék még fog meglepetéseket okozni, mikor megjelent nagyon odavoltam érte, de egy idõ után már unalmas lett össze-vissza mászkálni. Most meg fent van a Complete meg az Absolute Nature meg az Absolute Structure + SC 2012 Weapon Revamp, eszméletlen az élmény. Nemrég az elején a vasúti híd után az egyik stalker kihúzta a kutya hullát a házból csak hogy ne legyen ott, a simában nem tapasztaltam ilyen vagy csak nem emlékszem rá, de már ez ledöbbentett...

Muttley
adott fegyvertípushoz lehet "teremteni" lõszert a játékba?

Írd át a X:\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\system.ltx-ben a max_weight = XXX
illetve a
X:\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\config\creatures\actor.ltx-ben a max_walk_weight = XXX sort....

DE SEMMI MÁST NE!
Elõtte a biztonság kedvéért csinálj mentést a módosítandó fájlokról és a játékállás mentésekrõl is...

Az élet a legjobb méreg...

Hali, hol lehet átírni hogy hány kg lehet nálad? Most fent van a Complete arra még mi mehet rá?

Végül aztán 80 kg mellett döntöttem, nekem ez a megfelelõ a játék képét tekintve.
(Ha jól emlékszem hogy az én málhagyíkom 93-ban "csak" 30kg volt és azzal is baszott nehéz volt a 20km-es gyalogtúra viszont az a való világ volt ez meg csak játék!)

TSL16b
Jaja, egyéniben csak „mi lenne, ha” típusú szimulációs kísérlet. <#hehe>

Muttley
a cheat az, amikor úgy módosítasz, h
multiban a többi játékossal
kegyetlenül kib.szhass
😉

burjanmate
<string id="cit_doctor_meet_conclusion">
<text>Meeting with the Doctor</text>
</string>
<string id="cit_doctor_meet_conclusion_txt">
<text>I don't know what to say..Should I be happy or sad? I found out that I am the Shooter. A Shooter who lost his memory in one of the last passages leading to the center of the Zone. A Shooter who lost all of his friends except for the Doctor. A Shooter who found out something that made him be followed. What did I find out? Next question. The Doctor managed to save the key and the location of the secret stash of our group at Pripyat. It's located in one of the rooms of the old hotel in the center. He says that there must be something there that will shed some light on the "Granter of Wishes" or Monolith. He knows only one thing: after the second to last scouting expedition to the Cherbobyl NPP I kept on saying that there's something shady with Monolith. Well Monolith, we're going to try and deal with you. Who are you and what are you?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_task_0_art">
<text>Doctor: When we last met, you left me the key from the secret stash at Pripyat and the diagram which showed how to find it...I managed to save them...the Mercs didn't find them...Here...Maybe you'll find something else there....And also you kept on mumbling that there was something shady with Monolith...That's for sure...</text>
</string>

TDU nick: HUN_Matt_92

burjanmate
Taláétam néhány megmaradt file-t a játékban a megjelenés elõtt nem sokkal kivágott deadcity-bõl. Itt vannak a párbeszédek angolul:

<?xml version="1.0" encoding="windows-1251" ?>
<string_table>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_0">
<text>I need answers to several questions.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_1">
<text>Ask away, I'll try to help.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_11">
<text>Where are my things?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_111">
<text>The leader usually keeps all the confiscated stuff. His room is on the top floor. My things were taken there when they caught me.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_1111">
<text>Thanks!</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_12">
<text>How can I get out of here?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_121">
<text>When they were leading me around I noticed a sewer grate under the stairs on the first floor... If you managed to open the cell it would be possible to get out of here using that sewer... It's best to go West and then you can use the tunnel to get to Freedom.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_1211">
<text>Thanks for the information.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_14">
<text>Who captured us?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_141">
<text>We're being held by the Mercs. Nobody really knows who they are but there are rumors that they work together with foreign intelligence services. The location of this base is top secret - no one knows how to get into the Dead City. Many people are very interested in this information, especially Freedom and Duty.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_1411">
<text>Go on.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_14111">
<text>If you manage to get a map of the Dead City, a successful assault will be possible. The Mercs or the bandits probably have one. You could try to get it.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_141111">
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_15">
<text>What do you know about this place?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_151">
<text>The city is split into two sections. We're on the Merc side. To the South beyond the square is where the bandits are. They're holed up in the school building Southwest of the city. In between the bases, there is a run down five-floor building and a few relatively intact ones. If the shit hits the fan, you can sit it out there. There are also some garages and a couple of small houses around that area. There are a couple of five-floor buildings and a dozen garages on the bandits' side too. The former city council building is on the other side of the square.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_1511">
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_16">
<text>Who's in charge here?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_161">
<text>A truly nasty guy named Dushman. I've seen him carrying around a folder with some documents a couple of times. I reckon there's something interesting inside.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_1611">
</string>
<string id="cit_doctor_escape_dialog_17">
<text>Nope, nothing.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_hello_dialog_11">
<text>Strelok! Where the hell have you been??? I haven't seen you or the guys since the last raid! I was getting worried!</text>
</string>
<string id="cit_doctor_hello_dialog_21">
<text>So, you feeling better? You thinking clearly?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_0">
<text>Strelok???</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_1">
<text>Yeah, you're Strelok! Who else would you be? I'm Doc, don't you recognize me? What happened to you, friend? You don't look well. We went into the Zone together for 2 years. You really don't remember me?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_11">
<text>No, I don't.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_2">
<text>You don't??? Strelok, what the...? You're not joking around, are you? Man... What about the guys, our guys? Fang, Ghost? You remember them, don't you?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_21">
<text>I don't remember Fang, and Ghost is dead - I found his body in Yantar.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_3">
<text>Ghost!!?!?! Dead??!!! Dammit, how could that happen?! They... they were the best. What happened to you?</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_31">
<text>I don't know what happened, I don't remember.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_4">
<text>Wait, I need to calm down. That's some shitty news man. I think it's all linked with your last trip into the Zone. When we saw each other the last time, you left me the key from the stash at Pripyat and the map of how to find it. I've managed to keep it - hid it from the Mercs. Here, take it, hide it well. Perhaps you'll find somthing there. You were saying that there's some trick with the Monolith. But I don't understand what it was about, and you didn't either.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_41">
<text>I see. Where are we? I don't remember how I got here.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_5">
<text>We're in Dead City! In the Merc camp.</text>
</string>
<string id="cit_doctor_main_dialog_6">
<text>We're in Dead City!.. In the Merc camp...</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_0">
<text>By the way, I have information about the Mercs. Interested?</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_1">
<text>Depends on the information.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_11">
<text>I have a map which details the location of their base, guard posts, the way to get in without being noticed and a lot more.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_111">
<text>Sounds valuable. I'll give you 3000 for it.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_1111">
<text>Deal. Here.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_11111">
<text>Great! Here's your reward. Soon stalkers will argue about whether the Mercs even existed at all!</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_1112">
<text>Not, that's not enough.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_11121">
<text>As you wish, I'm not giving you any more.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_13">
<text>Nothing worthwhile. Just the usual gossip. Sorry.</text>
</string>
<string id="quest_cit_reward_131">
<text>If you find out something more specific come back. I'll pay you.</text>
</string>
</string_table>

TDU nick: HUN_Matt_92

Ez szerintem nem cheat, egyszerûen csak idõspórolás.Engem is bosszant, hogy 50 kiló felett nem lehet futni, 60-nál meg moccanni se.Ilyenkor ugye pénzt is kellene keresni, találni egy kereskedõt aki megveszi a fölös cuccot...stb.Fallout 3-ban pl már 310 kilót is elcipelhettem, na most õszintén, kemény gyerek vagyok, de 310 kilót igencsak görccsel tudnék arrébb pajszerolni<#hehe>Ettõl függetlenül meg tudom bocsájtani ezt a kis túlzást, itt Stalker-ben is elnézném szívesen.

Nos lehet, de mivel ez nem egy szimulátor így meglehetõsen sok benne az unreal. (Gondolom ebben egyetértünk.) <#hamm>
Részemrõl a játék "képét tekintve" nagyjából ezt a súlyhatárt tartom megfelelõnek.

Az meg hogy cheat, hát nézõpont kérdése, függetlenül attól hogy te sokallod az alap értéket vagy nem. Ha neked bõven sok volt az alap is akkor gratulálok hozzá és ennyi!
Részemrõl játszani és kikapcsolódni akarok a játékkal ezért megváltoztatom benne ami nagyon csípi a szemem...ettõl pedig nem leszek sem több sem kevesebb, miként te sem leszel több (vagy kevesebb) a szememben amiért sokallod az alap értéket!

Lehet hogy túlragoztam a dolgot, de a cheat szó mindig felpiszkál, ha játékmódosításokról van szó...

A 100 kg is eléggé cheat, de még az alap 50 is erõsen unreal. Bõven sok az alap is.
Most már hogy kezdem "kiismerni" magam a játék felépítésével kapcsolatban már bátrabban mertem a súly limit-et változtatni. Letöltöttem egy mod-ot ami 8000kg-ra növeli <#wow3> ... De mivel ez az 1.0005-re volt készítve így nem is indult el a játék, úgyhogy visszatettem a korábban elmentett system.ltx fájlomat ami 1.0003-as és átírtam a megfelelõ sorban az értéket 100-ra (na meg az actor.ltx-ban is), mivel valljuk be, kicsit túlzás volt a készítõtõl az a 8 tonna...
<#csodalk>
Most viszont az foglalkoztat, hogy mi egyéb van az 1.0005-re készített actor-ltx-ben és hogy a késõbbiek során ez vajon fog-e problémát okozni a játék során...? <#conf>

-amúgy van némi "rutinom" a szerkesztésben(PES 2010 HUN Patch adatbázis), de mivel minden játék más és más, így idõ kell mire az ember megismerkedik vele közelebbrõl...

Wreck86
Na,grat!😊

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Na! 😊
Sok-sok fejtörés és többszöri újratelepítés után megvilágosodtam, az alapjáték + 1.0003-as patch valamint a magyarítás tökéletes(kell hogy legyen) ergo a SgtKelly_Mod_V1.1-e van valami bibi.
Mivel más egyéb mod-ot nem pakoltam bele valamint nem firkáltam össze az .ltx fájlokat így elkezdtem turkálni a fent említett weapons mod-ban. (Gondolom onnan akarja betölteni ezt: wpn_crosshair_l86...)
Némi babrálás és a notepad keresõ funkciója aztán segített 😊 , valóban a SgtKelly_Mod_V1.1 hibás! A Gamedata\config\weapons\w_l85.ltx fájlban ez a sor el van rontva:
scope_texture = wpn\wpn_crosshair_l86
Átírtam a végét 5-re és máris minden ok! (azonnal ki is próbáltam és még a grafikát is feltoltam, hadd izzadjon)

Nagyon örülök hogy sikerült megoldani a problémát, és csakis azért írtam le ilyen részletesen, hátha másoknak késõbb jó segítség lehet.
Persze csak aztán ésszel módosítsa mindenki a fájlokat ám...
😊

Miller: nem nyúltam a célkereszthez, csak játékon belül állítgattam. Jelenleg nincsen célkereszt, gondolom a weapons mod vette ki, mivel in game be van állítva a settings-ben.
Mindegy, elvagyok nélküle is...

Mindenkinek még 1x köszi a segítõkészséget!

Wreck86
Célkereszttel babráltál valamit?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Köszi a tippeket, de egyelõre nem erõltetem ezt teherbírás növelõ részét, végül is megvagyok illetve elboldogulok az alappal is...

Jelenleg sokkal nagyobb gonddal küszködöm: hosszú és fáradtságos "munkával" elõreküzdöttem magam a játékban odáig hogy miután megszereztem a dokumentumot a kutatóintézetbõl megpróbálok eljutni a Bárba hogy folytassam a játék fõ cselekményszálát most a pálya betöltése után amikor is leküzdöm a falkában rátámadó kutya falkát, mindenféle hibaüzenet nélkül egyszerûen kilép a játékból és az asztalra tesz! 😞
Nem tettem be újabb módot és a régit sem buzeráltam...egyszerûen nem tudom mit tegyek, teljesen tanácstalan vagyok.
XP-n játszom, az 1.0003-as patch-el és magyarítással valamint a már említett SgtKelly_Mod_V1.1-vel.
Már többször újratelepítettem a játékot illetve több variációt kipróbáltam, az már biztos hogy a mentéseim csakis az elõbb felsorolt dolgokkal mûködnek... Nem szeretnék új játékot kezdeni emiatt, hogy aztán esetleg az is megadja magát ennél a pontnál!

A hibaüzenet:

FATAL ERROR

Expression : fatal error
Function : CRender::texture_load
File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
Line : 295
Description : <no expression>
Arguments : Can't find texture 'wpn\wpn_crosshair_l86'

Tud valaki nekem erre valami "megoldást"?
-igyekeztem utánaolvasni a neten ennek a hibának de sok értelmes dolgot nem találtam errõl...

HELP!

Wreck86
R.I.P. Csernobil ,holnap lesz 25 éve.

lolSL
mod felrakása után system.ltx-ben írd át a current_server_entity_version -t 7 vagy 8-ra
és elvileg nem lesz gond a betöltéssel.

Bocs, még annyi hogy olyasmi megoldásra volna szükség ami mûködik a jelenlegi 1.0003-as patch-el, mert attól tartok hogy ha ezen változtatok akkor megint gondjaim lesznek a mentés betöltésével...
(Már próbálgattam 1-2 egyéb mod-ot és azoknál töltés közben kilépett!)
😞

Üdv Mindenkinek!

Egy kis segítségre volna szükségem!
Szeretném megnövelni a teherbíró képességemet azaz megnövelni a súly limitet: utána olvasgattam és átírtam a system.ltx fájlt, de úgy tudom hogy a actor.ltx-ben is át kell írni. Nos nekem nincsen ilyen fájlom... 😞
Valami MOD-ot kellene feltennem ami tartalmaz ilyet hogy megoldható legyen?
Jelenleg csak az 1.0003-as hivatalos patch, a magyarítás és a SgtKelly_Mod_V1.1 (weapon mod) van fenn...

Elõre is köszi!

én megmondtam, én megmondtam ! 😊

csak vki törölte a commentet

stalker, torments of tokio

or

stalker, fear if fukishima

😊

Wreck86
Nem úgy. Késõbb, utó felmérések stb ...

Mint katasztrófaturista?Majd pár év múlva talán...

Wreck86
Pont jó story. Téged küldenek oda terepet felmérni ...

Azt azért igencsak kétlem<#hehe>Olyasmit nem szokás bolygatni, ami az utóbbi idõben történt, ráadásul a japók még nem végeztek azzal a történettel, nincs lezárva az akta.

Lehet, hogy a készülõ STALKER 2-ben lesz majd utalás a Japánban történtekre, mégha csak pár mondatban is egy-két párbeszédben.

YouTube: 23Drazse

Wreck86
Annyira érzem, hogy ebbõl is fognak játékot csinálni ...

Nem is poénnak szántam, csupán érdekesség. Ez embernek nem jut eszébe, hogy röhögjön rajta, ahogy Csernobilon sem. Ez egy újabb példa a két esemény közti párhuzamra és azok összebaronálására (mégha csak egy videójátékon keresztel is).
Csernobil után 25 évvel mindenki megfeletkezett az akkori katasztrófáról. Lassan már úgy tûnt, hogy ez egy egyszeri esemény volt, ami soha többé nem történik meg. (Soha többé nem lenne szabad megtörténnie.) Fukushima talán felnyitja a világ szemét.
Úgy látszik, azért ösztönzõleg is hat, igen felpörögtek az események az új csernobili szarkofágot illetõen. Ezt már jó néhány éve igérgették, de úgy látszik most már a pénzt is elõ tudják teremteni rá.

Muttley
nem vicces, persze
viszont tények állnak emögött is
sajnos :/

mondjuk ez nem vicces
Wreck86
-.-

Nem tudom volt-e már ez, de azért megmutatom.

Wreck86
Ok,értem. Csak nem emlékszem, hogy merre lesznek még Freedom csapatok.