34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Drazse23
    Gyerekek!
    Most olvasom az elmúlt pár nap híreit és több helyütt azzal sokkolják a játékosokat, hogy a GSC-nek vége és a STALKER 2 kiadása is bizonytalanná vállt.
    Persze a storyban még igen nagy a kavarc, még nem tudni mi igaz és mi nem.

http://www.pcguru.hu/pcguru/hirek/toroltek_a_s_t_a_l_k_e_r_2_t
    http://www.gamestar.hu/bezar-a-gsc-nem-lesz-stalker-2.html
    http://www.thesource.hu/hir/s_t_a_l_k_e_r_2/mi_all_a_s_t_a_l_k_e_r_2_ugy_hattereben/15809?&PL=1

A GSC hétfőre igér hivatalos sajtótájékoztatót ezügyben.
    Ha ez igaz lesz, akkor nem kalandozhatunk többé a csernobili zónában. (Persze nem számítva ez előző részeket.)
  • Bulics
    Tévedés, el lehet adni. Mindent. Asszem egy gitár egy éjjelátó(ami rádiónak néz ki. megy egy forrás műtárgy. A műtárgy magáért beszél, a gitár meg a látó pedig csak easter egg, asszem régen bele akarták tenni a játékba de végül kihagyták.
  • HunBalage
    sziasztok
    Régebben párszor,végig játszottam a játékot,most a napokba ismét elkezdtem.
    Van két olyan tárgyam amivel nem tudom mit kezdhetnék(sötét völgybe a labor melletti daru/vagy vmi ilyesminél találtam.
    Egy gitár amin van valami tárgy(még nem azonosítottam be)
    Második egy "éjjellátó" készülék amivel megint nem lehet semmit kezdeni.
    Eladni nem lehet.használni nem tudom...de,tök jó hogy van.
    Van ötletetek hogy mit kezdjek vele?
  • ntex
    1.0004-re kell tenni a modot :)
  • ntex
    Elkészült a Secret Trails 2 mod végigjátszása (angolul) :)

Akit érdekel:

Secret Trails 2 mod repack
    kiegészítő fordítás a modra
    néhány CTD javítás általam (másold a modra)
    Secret Trails 2 guide PDF általam
  • fuszhi
    De nem lesz
  • fuszhi
    Ennyi az 1005 patch kell és a egy jó 2009 mód és jó a nem hivatalos magyarítás és minden ami olvasható magyar. A duma meg a hangulat miatt jó is. Csak ne angol legyen. Volt katasztrófa védelmi riasztó hang budapesten olyan volt mint a stalkerben komoly, csak a satlkerben lehet hosszabb ideig hallgatni. Fel is vettem iszonyat volt élőben. Lehetfelül írom azt a hang fájlt az élővel. hehe A különbség az hogy a vége jobban elvan nyújtva.
  • fuszhi
    Van annál sokkal több variáció. Bárhol véged lehet, nem de? :)))
  • ntex
    Mint írtam eredetileg orosz, van rajta egy google fordítás. Nagyjából érteni de van 1-2 küldetés ami frusztráló tud lenni leírás hiányában :D

De amúgy már dolgozom egy angol leíráson mert nincs hozzá normális ;)
  • steweee
    angolul van a mod ?
  • ntex
    Secret Trails 2-t ismeri valaki? Elég fasza kis orosz mod, új történettel és küldetésekkel, meglepően jól működik, balanszolt. Fordítás mondjuk néhol elég bugyutta (google translate) de jól játszható. Már 2 napja nyüstölöm és egyszer fagyott kb de az is úgy hogy meghaltam, vissza akartam tölteni a mentett állást és mikor kiléptem volna a menübe megállt a játék. CTRL+ALT+DEL-el be tudtam zárni, azóta semmi ilyet nem tapasztaltam.

Egy másik idézetem PH!-ról a moddal kapcsolatban, kis kedvcsinálónak :)

Hát akad 1-2 de a komolyabbakat csak a nehezebb küldetések után kapod meg quest rewardként vagy egy egy NPC-nél találhatsz. Nincs tele a játék velük :) A leg "commonabb" fegyverek ebben a modban (ezekből van a legtöbb az npcknél):

- AK-74S
    - Groza
    - AS-VAL
    - LR-300
    - SIG 550
    - AKS-74
    - Abakan
    - MP5

Kb ennyi, más fegyvert nem nagyon találsz az ellenfeleknél általában, leszámítva 1-2 unique fegyvert ami a unique NPC-knél van. Ezek 1-1 olyan darabok amit sehol máshol nem találsz meg.

Az új fegyvereket meg nem kötelező használni, add el őket ha nem akarod látni vagy fel se vedd :D

Nem spoiler ha azt mondom pl. Army Warehouse térképén van egy olyan rész ahol a Freedom bázisról kell kipucolni a Military katonáit, és a fő NPC-jüknél egy OICW van. :)

Minigun is pl. úgy van bent ebben a modban hogy quest van hozzá: meg kell találni a leírását, amely 6 darabban van szétszórva a zónában a legkülönbözőbb helyeken. Ez a mod leginkább a felfedezésről és tárgyak felkutatásáról szól, hogy szinte minden bokrot át kell kutatni minden pályán 1-1 küldetés miatt.

Aki unja már az alapjátékot, új contentre vágyik annak ez a mod kánaán. És itt nem feltétlenül az új fegyverekre gondolok hanem a teljesen új quest linera. Az egész játék a Dead City mapon kezdődik ami az alap SHoC-ban benne sincs, és a testvéredet kell megtalálnod a fő küldetés szerint. Ja és nem utolsó sorban a mod BETONSTABIL. 1-2 CTD-m volt de azok olyanok voltak hogy a 0 hozzáértésemmel ki tudtam javítani őket, pl. hiányolt 1-2 textúrát a játék közepe fele lévő quest reward fegyverekhez, amik valójában ott is voltak csak az orosz betűk miatt nem találta meg a játék. Így egy egyszerű mappa átnevezésekkel meg is oldottam a gondot, már a netre is feltettem ezt a "fix"-et hozzá.

A mod egyetlen hátrányaként még egyszer mondom hogy a nagy része google-translated ami azt jelenti hogy pár helyen gondolkodni kell hogy mit is kell csinálni, mire utal a szöveg :D De már készül hozzá egy normális guide meg van is a mod első harmadához.

Akit érdekel ezeket töltse le:

1. Secret Trails 2 patched repack
    2. Kiegészítő fordítás (bemásolós)
    3. CTD fixek a modhoz általam (csak be kell másolni a modra)
    4. Érthető angol leírás a mod elejéhez ha elakadnál

5. opcionális google translated leírás képekkel térképekkel

A mod 1.0004 patchre való.
  • Szabi84
    Stalker ismét olcsón steamen.
  • Shad01
    Kösz az infót, ha valami gubanc lenne játék közben, akkor átváltok a v1.00-ra.
  • ntex
    Lost World Requitalnak is van ilyen borítója, pedig az is csak egy mod
  • ntex
    Oroszoknál szokás hogy nagyobb modokhoz csinálnak rendes borítót hogy úgy tűnjön mintha egy különálló játék lenne...
  • Herold
    Ez valami moddolt verzió? Vagy mi lehet?
  • TSL16b
    Akkor jó. Esetleg abból adódhatnak gondok, ha a feliratozó mod összeveszik a Complete-tel. Tervezem a probléma elhárítását, de addig a Complete-hoz a magyarítás v1.00m (feliratozás nélküli) változatát ajánlom.
  • fery02
    Van egy mai követelményeknek megfelelő szintű S.T.A.L.K.E.R.-ed magyar nyelven. :)
  • Shad01
    http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009
    Felraktam ezt a modot, rámásoltam a v1.20 magyarítást, így végre van feliratozás, és teljesen magyar minden.
  • NovaTerra
    Kösz szépen. Már jártam ott korábban, csak nem vetem észre a flash drive-ot.
  • Shad01
    Leöltöttem a v1.20 magyarítást. Ott azt írják, hogy a gamedata könyvtárba kell bemásolni.

A steamos stalkerben csak ezek a könyvtárak vannak:
    _appdata_
    bin
    mods

Ezt érdemes felrakin?:
    http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009
  • TSL16b
    Feliratozás alapból alig van, de moddal lehetséges. A magyarítás v1.20 tartalmazza a feliratozó modot, vagy külön is letölthető (volt) In Game CC and Subtitles néven.
  • ntex
    Agroprom Underground-ban. Agroprom térképén találod, a jobb oldali utat követve a vasút melletti gyár mögött van a csatorna lejáró. Ott lemész, követed a csatornát addig a pontig ahol jöttek a militarysták, ott bemész balra és a falon észre fogsz venni egy lyukat, abba kell bemászni és felmászni a létrán
  • NovaTerra
    Üdv! Végigjátszottam úgy, hogy a monolithoz mentem. Most a strelokos befejezésre hajtok.
    Segítség kellene. Hol találom a búvóhelyét?
  • Shad01
    Steamos verzióban van meg a játék. Be lehet állítani valahol, hogy legyen felirat?
  • Bulics
    Nem csak 7 befejezés van?
  • fuszhi
    Na ja :) azért is írtam stb -t. Én nem tárgyalok terroristákkal. A zóna mindenkié ne tartoztassanak már fel gúnyosan, hogy vagy fizetek vagy fizessek :))) A parancsnokuk általában egy fejlövéssel végzi mindig, mivel olyan nagyképű és magabiztos. Bár ez eléggé az elején van, de van úgy hogy csak kóricálok kedvemre. Pl a pendrive os sztori után Szidorovics tól amint feljöttem a felszínre a falutól kelet felé jobb kéz irányában az út baloldalára félrészegen átsétálok vigyázva, hogy a disznók ki ne szúrjanak és a vaddisznók se tegyenek bennem kárt, majd átmászok a kerítésen a laktanya oldalára egy kidőlt fán és bemászok a laktanyába hopp a wc teteje majd a padlás le ereszkedek a házon belül és onnan füstölöm ki őket. :)))))
  • ntex
    Nem igazán értem mitől lenne más tartalomban a tört az eredetinél :D Mikor elvileg minden ugyanaz benne. Az hogy a katonák között éppen át tudtál menni az valszeg a dinamikus AI működése miatt van, nem igazán scriptek alapján működnek (scriptek csak nagy vonalakban határolják be a tulajdonságaikat, viselkedésüket) hanem maguk döntik el mikor merre mennek, mit csinálnak. Ha újra kezdenéd a játékot többször és odamennél a hídhoz valszeg nem mindig épp mutánsokkal harcolnának és bizony fizetned kellene vagy meg kéne ölnöd őket :)
  • fuszhi
    http://www.supergamer.hu/stalker-shadow-of-chernobyl-p-8361.html
  • fuszhi
    Én az első részt bírom a legjobban meg a harmadikat. Ha mondjuk hasonlóra csinálták volna meg a komplett módját, mint a 3. rész. Azt is nagyon ott lett volna. Meg azt is, ha a 3. részbe szintén ott az erőmű. Na mindegy, ezt ők tudják. Komoly hogy még manapság is meglehet rendelni az első rész, és kihozzák Beszterce bányából. A supergamer től intéztem év eleje fele vagy hogy. Eredetinél nincs jobb. Rögtön szembe tűnt hogy a feltört verzióban másként viselkedtek a fenevadak. A kordonnál is. így ameddig a hídnál a katonák hadakoztak a disznókkal én simán átsétáltam anélkül hogy pénzt kellett volna fizessek, vagy hehe stb. Nálam az első a top. Lefogadom ha kinyírok egy vérszopót ami később egy mellék küldetés lenne, akkor ez az eredetinél már nem jelenthet gondolt, nem úgy mint a feltört verziónál. Sajnos sokáig azzal kellett beérjem mert senki se tudott eredeti gyárit. Én hittem hogy még van, és mit ad az ég? :)
  • ntex
    Vajon melyik jobb mod? SMP 2.4.9.9 vagy OL2010?

SmP 2.5 megjelenésre egyre kevesebb esélyt látok... Nagyon hallgatnak róla már egy éve. A projectvezető (Wolfehunter) állítólag összeveszett pár emberrel a teamből és otthagyta az egészet. Írogatnak néha Moddb.com-on híreket de nagyon lassan haladnak...
  • balazsgigi
    Értem,köszönöm!
  • ntex
    autók csak bizonyos modokban vannak
  • balazsgigi
    Hali!

Hogy autókkal tudjak menni,fel kell tenni valamit?
    1.05-ig patch,és a complete 2009-ot tettem az alap játékra.
  • zotya10002
    Steames a játékom.Feltettem és az 1.0005-ös javítással települt.De így nem tudok multiban játszani mert ott 1.0006-os van!

Valamiért nem engedi felrakni az újat!!

Mi lehet a bibi?
  • ntex
    Elég csak két oldalt visszaolvasni maximum
  • zotya10002
    Sziasztok!!

Régebben játszottam ezzel a gaméval!Most megint felrakom a gépre :-)

Van hozzá valami kiegészítő mód ?
  • fuszhi
    Remekül megteszi nyugiba rakd fel. Amúgy én örülök hogy normálisan megy a complette mod. Nekem ez bőségesen elég. Ez olyan hogy lyuk lyuk pin a pin a csak a keret más téma. Hisz maga a filling vagy életérzés az mégis az első rész hozza és hogy valamelyest köthető az 1986 os balesetre Csernobil hoz. A többi csak ráadás. Nem de? :) Patcholni meg azt hiszem 5 ösig kell ;) valaki mintha azt is kérdezte volna. Csak hogy mást is meséljek : -elmentem jobbra az első kereszteződés után van egy laktanya baloldalt átmásztam a kerítésen be a tetőre ami lyukas pont azon a helyen átugrottam a wc ről és az egész erődítményt ki irtottam hiába volt tele katonákkal. Nagyon ügyesnek kellett lennem. Nagy kaland volt.
  • KranaZoli #33900
    Akkor tedd fel Őket nyugodtan.
  • ntex
    Nem tudom a sima Stalkerhez létezik-e ilyen, ha igen akkor elvileg abban is van olyan mint a Call of Pripyatosban hogy telepítésnél kiválaszthatod hogy normal, high, vagy ultra-high méretű textúrákat raksz-e fel. A high és ultra-high -hoz szerintem a videókártyád és a rendszerramod is kevés lenne. Én GSC fórumon-n érdeklődtem a textúra packok készítőjénél hogy a gépemhez melyiket érdemes felraknom, ugyan azt mondta hogy 4GB memóval és az 1GB-os HD4850 VGA-val nyugodtan megnézhetem az Ultra-High -ot max felrakom a High-ot utána ha nagyon leesik az FPS. De én is csak a High-ot mertem feltenni így is. Amúgy fura mert valami shaderfilet is belerak és nekem így több FPS-em lett HIGH packal mint a sima alap Call of Pripyattal :D

Meg azt is mondta a srác hogy válaszoljak a kérdésedre is hogy a normal textúrapack elvileg nem növeli a gépigényt szinte semmivel sem. :)