S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyébként bámulatos, hogy milyen sokféle játékélményt tud nyújtani a STALKER.
Olvasom, vannak akik körültekintõen kiválasztják a szerintük legjobb, nekik legjobban tetszõ, szerintük leghasznosabb fegyverek kombóját, statokat hasonlítgatna, precízen megtervezik mit vigyenek magukkal, felkészülnek lõszerrel, jól céloznak(1/1-eznek), és száz méterekrõl semlegesítik az ellenfeleket. A tiszta profizmus.

Nekem viszont jobban tetszik az a játéktípus, amikor egy fa tövében nõtt bokorban fekszik az ember, az AK-ban már csak néhány lõszer, a pisztoly már rég üres, elmentek a golyók a kutyákra, közeledik egy katonai õrjárat, szerencsére csak ketten vannak.Az ember lapul a fa tövében és a torkában dobog a szíve. Várni, még közelebb engedni õket hogy biztos legyen a találat, csak nehogy õk vegyenek észre elõször mert akkor szétvállnak és nincs esélyem.Gyertek csak még egy kicsit közelebb. Az AK 2-es sorozatra van állítva, a jobboldali kapja az elsõ két lövést, mellkas-fej,a többi a baloldali katonáé. Imádkozzom nehogy elakadjon közben a fegyver.Már régen a társam a zónában, sokszor megmentette az életemet, de mostanában egyre gyakrabban hagy cserben, ha ezt igazán meleg helyzetben teszi akkor végem, talán az egyiknél találok egy jobb. állapotban lévõt és némi lõszert.
A katonák már egész közel vannak, tisztán hallom hogy beszélgetnek.Már teljesen behúzódtam a fa mögé és várom mikor bukkan ki az elsõ.
Visszatartom a lélegzetem és mozulni sem merek, egyszer csak felbukkan az elsõ. Tüzelek...
Iskolába jársz-e?
Van-e igazi életed?
Sportolsz-e?

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Ez a gamma LOL.2007-ben mit akarnak ezek a gyökerek ezzel a gammával?LOL.Talán 2004-ben még felvette volna a versenyt a Hl2-vel de ma már MONSTER LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
DarkSector
Ok...😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

tibor16
nincs gond, megértem ha nem, vagy fenntartásokkal tetszik - ez egy szabad fórum. Hidd el, mással is szeretek játszani, és az én véleményem sem több a másénál - el is momdom, leírom, ha valami bajom van. De ennyi..
Mellesleg, nem is érdemes az ilyenbe belefeszülni, mert mindig mindenkinél van egy okosabb, egy hozzáértõbb - pozítívban és ellenkezõleg is..
speciel én meg már utálom, ha nem hagynak békén a véleményemmel..
úgyhogy - np 😊

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

DarkSector
Bocs a "hülyegyerek"-ért...de már ideges voltam, hogy nem értette meg senki, hogy mirõl beszélek, és mindenki azzal jött, hogy mekkora fasz vagyok, hogy fikázom a játékot....
Én értelek téged, de én nem úgy állok a játékhoz ahhogy valszeg elõször lejött neked....szóval nem fikázás volt...mert ennyi erõvel az újságcikkekért már minden írót felnyársaltak volna a Stalker fan-ok....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Nem veszekedtem, és nem én kezdtem....<#eljen>

MerlinW
Oké, próbáltam objektív maradni. Egyébként nem az AI-val van baj, hanem az egyensúllyal (sérülések, stb), ahogy írtad is.

A veszekedést meg fejezzük már be, tényleg semmi értelme.

[merlinw.org]

DarkSector
Na végre már azt hittem hogy nem ért meg senki, HOGY NEM FIKÁZOM, hisz én is játszok vele!!!!!!!!!!
Köszönöm.....

tibor16
Nem mennék le a szintedre, bár az a gyanúm, így meg sem érted..
A sértésre nem válaszolnék, mert úgy látom, azokat az érvek helyett használod.
Amit leírnék viszont, - vannak itt egy páran, akiket zavar, hogy a meggyõzõdésed, hogy mindenkinek azt kellene a játékról gondolnia, amit Te gondolsz.
Kíváncsi vagyok, most mit fogsz csinálni? Vajon toporzékolni fogsz, vagy esetleg továbbiakban is szidalmazni fogsz, vagy ...
Az élet már csak ilyen, és néhányunknak meg tetszik a játék - ez van. Ezen nem fog változtatni az sem, ha körbecsúszod az ülepeden az Eifel tornyot.

Nem unod még?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Nem is gondoltam, hogy ilyen vihart kavar a kukacoskodásom, hogy a legjobb beállítást akartam elérni. Csak még vannak egyesek, akik nem fogják fel, hogy marhára mindegy, hogy statikus vagy dinamikus fények, egyszerûen érdekelt, hogy MIÉRT szarakszik.
Amúgy osztom Resident Evil 😊 véleményét, miszerint ez nem fikázás, egyszerûen összegyûjtük a bugok és egyéb hibák halmazát. Egy kiadó nem tehetné meg, hogy egy ennyire bugos játékot adjon ki. Nekem szerencsém van, hogy egyáltalán ment rendesen, de mások meg küszködhetnek azzal, hogy egyáltalán játszható legyen. Õk hogy foghatják a fejüket...<#pardon1>
Már csak az is vicces, ahogy a patcheket írják: 1.0001-3...ezek szerint még vagy 1000 fog jönni, mielõtt kijöhetne e 2.0-ás. <#vigyor3> Inkább ültek volna még rajta egy kicsit...

mikisanzi
na srácok van nékem egy eredeti stalker lemezem amely a vidkarim mellé járt. én nem játszom vele ezért eladnám. természetesen a serial-al ami fel sem volt használva csakúgy mint a lemez. kinek mit érne meg?

con: Asus P5B-E Plus, Intel Q6600, 4gb DDRII, Asus 2900XT, SB X-Fi XtremeGamer, WD 240gb + Hitachi 160gb, Pioneer DVR-212, FSP 500W, Samsung 226CW, Playstation 4.

DarkSector
Kicsit vegyél vissza magadból, mert nem én kezdtem, és nem én vagyok egyedül ezen a véleményen....
Én is eljátszok vele, de nem mondhatom egyszerûen rá, hogy milyen ultrasirály....
És különben is azon volt a téma, hogy minden szar miatt beszaggat a játék...
És ráadásul nem nekem volt a szaggatás, ugyhogy le lehet állni....
Ez a véleményem, és nem fog megváltozni, úgyhogy ne is erõlködj....
Miért nem tudod elfogadni, hogy jó a játék, de sajnos vannak hibái, amikrõl nem szégyen beszélni....
Énnekem is vannak kedvenc játékaim, amikrõl nem szívessen hallanék rosszat, de sajnos ami igaz, az igaz és nem kell róla kussolni....

DarkSector
Na itt a hangsúly!!!
Az OBLIVION-on, mert a Stalker nem egy sima FPS.....
Ja és nemtuom, hogy mi baj volt van lesz a Crytec cuccokkal....
Kibasszottnagy környezet szép graf jó irányítás......
Jó optimizálás a gépekre....és engem pl jobban lefoglalt még angolul is, mint ez magyarul....

Az AI-rõl meg csak annyit megjegyeznék....
Hogy ..... MILYEN ai???????????
Hogy bekerítenek?
Hogy 3 lõvésbõl ledarálnak?
Hogy átlõnek a falon?
Hogy a fal mögé húzodnak, és a másik irányba megkerülik?
Vagy az idétlenül rohangáló kutyák.....?

Ezeket már eddig is láttam.....
Annyi, hogy 100-200 pisztolylövés kell nekik....

Ja és most a játék közepén már 10 mp-en bellül fejbe lövöm õket! Akkor meg mit érdekel az ai- ha az akadozgatások miatt nehezen lehet célozni, vagy a súly végett folyton meg kell állni egyhelyben és így játszhatatlan lesz és idegesítõ.....

Nemrég olvastam egy 2 oldalas tesz/bemutató-t a Stalker-rõl....
És teljessen egyetértek az íróval....

Kb a lényeg....:
Nagyon sok halasztgatás miatt nem tudták megvalósítani a készítõk, amit szerettek volna, ezért vissza kellett itt ott venni a játékból, hogy idõben ki tudják adni a játékot, mielõtt eljár felette az idõ.....És többekk közt meglátszik a pályákon is, hogy több terület lett volna eredetileg a játékban, és komolyabb AI-vel is rendelkezett volna, és eredeti elképzelés szerint a most látható rádióaktív zónákat, ahol egy kis helyen vibrál a levegõ, nem lett volna látható, hanem valami olyasmi lett volna, hogy például egy fém csavarral kellett volna (megdobni) megtalálni, hogy érzékelhetõ legyen....és a táj is szegényessebb lett az eredeti tervek szerint....
EZÉRT A STALKERBÕL NEM LESZ EGY CLASSZIKUS, HANEM CSUPÁN EGY JÓ JÁTÉK MINDÖSSZE.....

Tehát jó...de a mai léc magassabban van!Csak ennyi....nem fikázom, mert én is eljátszok vele, de nem kéne egy isten-t beleképzelni.... <#vigyor3>

JackDaniels
Viszont az is tény, hogy nem kötelezõ jáccani vele. Lehet mindent fikázni, azt a legeccerûbb. Álj neki, toborozz egy fejlesztõ csapatot és csinálj jobbat. Ha pedig nem megy, akkor maraggy kussban, de nagyon. Más munkáját a legkönnyebb lefikázni.
Ezekután meg aszt ne merd mondani, hogy igenis fizettem érte.😄DDDDDDDDD Ha meg warez, akkor megint ne jártasd a pofád, hanem jáccál, hameg nem teccik akkor uninstall. Ennyi!!!

\"Never say never!\" W Churchill

DarkSector
Igen rendben van, de pl egy emberke a tévében élõben kint volt és letesztelte a játékot, és õ is azon a véleményen volt, hogy ez egy sima egyszerûen csak jó játék lehet.....
Semmi kiemelkedõ dolog nincsen benne....amit igérgettek a fejlesztõk...
EZ TÉNY....

DarkSector
Egyetértek!!!
Csak vizuálissan emlékeztet a Stalker a HL2-re....
Mert a Stalker-t elõször nem FPS-nek fejlesztették, hanem mmorg-nek vagy mi a helyes rövidítés.....

DarkSector
Hülyegyerek? Vajon ki fáraszt ki(ke)t?

MerlinW
Okos enged alapon nem szoktam vitázni, de tibornak teljesen igaza van. Én is mosolyogni járok évek óta SG-re. Egy játék kinézete annyira fontos, hogy egyensúlyban legyen játékélménnyel.

Stalkerrel játszottam 7-8 órát. Az tök mindegy hogy nekem nem tetszik maga a játék, de a grafikájával nincs semmi probléma. Egyáltalán nem lassú, hangulatos, stb. Számomra unalmasak voltak a questek, de ez más tészta.

Az itt siránkozó emberek 90%-ának csak az a baja hogy a fejlesztõk be mertek tenni egy Tomb Raider Legend féle "next-gen" funkciót, és úgy lassú. Ûber Graf mód, meg dynamic light effect, wow. Tök jó, kell is a piacnak, nincs vele semmi gond. Viszont játszani lehet static modban is középkategóriás gépen, szépen. (szerintem még hangulatosabb is úgy mint dyn-ben)

Aki megteheti, elmegy és vesz 140ezerért nextgen kártyát, hozzá duálos agyat, és 8giga memóriát. Oszt akkor szép lesz az élet meg minden.
Én ennyi pénzbõl egy hónapot töltök Thaiföldön a csajokkal. Ez persze már értékrend függõ, nem is akarok belemenni.

Lényeg hogy jó játék a 91-es Another world, a Lost Vikings, érdekes hogy egyhangúan jónak van titulálva a HL1 is, (pedig az ma már milyen csunya) de jó játék az NFS5 is pedig az sem karbon. (ami nem hogy szép nem, de még szar is volt). Most még sorolhatnám azokat a játékokat amikre az FPS-Shader-AA-HDR buzik is azt mondják hogy klassz játék.

A mai "ûberszép" játékok sem lesznek szebbek a jövõben... ezért nem értem. 10 év múlva a mindenki által istenített Crysis (amit még senki sem látott sehol csak mosott videón, de természetesen az évszázad legjobb játéka lesz (csakúgy mint anno a "nagysikerû" (haha) FarCry)) -
Szóval 10 év múlva a mindenki által istenített Crysis is annyi lesz mint ma a Half Life elsõ része. Természetesen csakis a külcsínyre értem, játékmenete nem hiszem hogy egyáltalán megközelítené. De lepjenek meg.

Végül a Stalkerrõl. Sokan védik hogy az AI miatt lassú, a nagy terület miatt, vagy mert sznobok vagyunk static módban játszani, stb. A füstje ugyanakkora volt a játéknak mint a fent említett Crysis-nak, ezáltal az elvárások is lehetetlenek voltak. És mégis, mikor védeném eszembe jut az Oblivion amiben kb 10x ekkora terület van ami ráadásul sokkal változatosabb. Ott is él minden, mindenhol, ráadásul mind a több 100 quest is 1-2 kivételtõl eltekintve egyedi és élvezetes. És az nem készült 8 évig.

Új csapat elsõ(?) játéka, remek ötletekkel, tök jó. Legközelebb talán véghez viszik az elképzeléseiket.

Bocs a hosszú OFFért, kikívánkozott, kijött.

[merlinw.org]

Én nagyon szeretem a Half Life-ot, fõleg a 2 jött be nagyon!!! Szerintem nem lehet összehasonlítani a stalkerral, mert félig-meddig két külön mûfaj. Elvileg a HL2 lineáris, a stalker pedig "szabad". A HL2-ben a sztori kapott nagy hangsúlyt inkább, amit nagyon el is találtak. A stalkerban is van egy sztori, de mivel nem teljesen lineáris a játékmenet, ezért ez is szabadabb, lazább. Mindkét játéknak megvan a maga fílingje, én ezért sem hasonlítgatom össze õket (max grafika, optimalizálás). Személy szerint nagyon várom már az Episode Two-t!!!

sevendoor
SaGaé a pont, én anno nem játszottam a HL2-vel. Most megvettem és felraktam, mert sokan irták az mennyivel jobb. Nem jobb, rosszabb..... sokkal. 2005-ben elhiszem, hogy ez volt a csúcs, de már rengetegszer beragadtam, ajtón csak 4x tudok átmenni, mert nem találja rést, stb. van benne bug bõven.
Ami a legfontosabb, az egész világ halott..... legalább is pl. a Stalkerhez képest. Nekem nagy csalódás így a HL2, pedig jó kis játék nem bántam meg, de közelébe sincs a mai FPSnek. Nekem 3 éves gépem van, rá kell szánni egy kis idõt a beállitásokra és akkor szépen megy.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

A kurvanagy gépigényt nem annyira a látvány, hanem az AI igényli. van egy meglehetõsen nagy mératû világ (igaz nem akkora mint igérték, de így se kicsi) rajta folyik az élet. Nem csak azokon a pályarészeken, ahol épp jársz, hanem mindenütt. Az ott kószáló egyedek élik a maguk életét, harcolnak egymással, ha kipusztult valahol egy adott fajta akkor pótlódik, stb... Ez bizony processszor és memória igényes. a grafikai megjelenés emellett smafu. Nem véletlen, hogy minimum 2 GB Swap kell neki. Nem a látvány, hanem a "világ" miatt...

Egy scriptelt, AI nélküli játékban az erõforrások nagyobb része mehet a grafika felé. Azért lehetett szép látvány a HL2. Ott csak azt a pályát kell figyelni, amelyiken éppen vagy, abból is csak azt a területet, amit belátsz. Az ellenfelek fixen, mindig ugyanott várnak, nem mozognak, amíg nem kerülnek a látótérbe, nem kell vele a gépnek foglalkoznia.

A Stalker az elsõ olyan program, ahol ténylegesen élõ a környezet, ha nem csinálsz semmit, akkor is zajlik az élet, elmész egy pontra, megállsz, nézelõdsz és látod, mi történik. Egy hasonló van még: az X univerzum programjai. Azoknak is van gépigénye rendesen, és ott sem a látvány miatt...

tibor16
akkor mia nyavajának fárasztasz bennünket? - neee jááátsz vele,ha nem jó, és kész! (tényleg nem értem)

DarkSector
Semmi ilyenrõl nem volt szó....én még a fûszálakat sem látom....

Oh, én totálisan elfelejtem. Azt is, hogy mennyi az idõ. <#vigyor3> Egyszer elõfordult, hogy több órányi játék után este egyedül az utcán azt néztem, hogy honnan fog elõugrani valami, hogy megijesszen. <#vigyor2>

DarkSector
Gondolom ezt nem nekem írtad....
Mert megint nem érted még magad sem szerintem, hogy miket írkálsz.....
És ki a pecsemet érdekel, hogy milyen helyzetbõl hozták ki a játékot...
Ha egyszer egy játék nem jó, akkor nem mondhatom azt rá, hogy jó.....
Nem rossz, de viszont nem is JÓ!!!!
Érted?

tibor16
- eszem ágában sincs bántani Téged (és senkit sem) - csak azt mondom, hogy játszatok és meglátjátok a játékban elfelejtitek, hogy a harmatot nem látjátok a fûszálon.

tibor16
Nem fogok flémelni - ha Neked - ill azoknak jó, akik erre képesek energiát pazarolni, hogy játék helyett írogatnak - ám tegyék.
Részemrõl, ha egy ilyen kvalitású játék, végre valahára leesik az alkotók kezébõl, - akik tegyük hozzá, nem akármilyen helyzetbõl tudták ezt megcsinálni, akkor azon gondolkozom, hogy elinduljon, hogy játszani tudjak vele. Mondhat bárki bármit - azért igenis gondoltak rá, hogy van olyan is aki nem, a legujjabb gépen fogja nyomni. Mégpedig normális sebességgel, élvezhetõen, nem akadozva, végig tolhattam. És nem kellett hozzá, a mai szemmel néûzve, "qrva nagy gép". A játéknak a vitathatatlan ujdonságai pedig nem a látványvilágban rejlenek (pedig volt olyan, hogy az államat a padlóról kellett felszedni, pedig csak dx8-ban volt részem) hanem ahogy játszod és ahogy a játék erre reagál. Ezért inkább játszani kellene - szvsz..

Õõõõ, nem értem mire fel ez a nagy felindultság. Nem kukacoskodni akartam, csak egyszerûen érdekelt a megoldás, mert furcsának találtam, hogy marha jó gépeken is siralmasan fut. Szerintem azért jó lett volna még egy kicsit javítani rajta. Szóval nem azért fikázom, mert maga a játékélmény rossz, az nagyon ott van szerintem, most játszom újra másodszor. Az nekem meg marhára mindegy, hogy nem full beállításokkal megy, mert statikus fényeknél is szép és élvezhetõ. Csak kísérletezgetni próbáltam.

Ja és még mielõtt bárki azt mondaná, hogy mindenki kikönyörgi anyucitól meg apucitól a gépet, kérdezze meg a nyavajgó egyéneket. Ugyanis én 4 évig egy 600MHz-es gépen csináltam mindent, egészen május elejéig. Addigra gyûlt össze az ösztöníjamból annyi pénz, hogy vegyek magamnak egy használható darabot. És amilyen anyagi helyzetben élek, erre büszke is vagyok. Ennyi.

DarkSector
Abban viszont a többieknek igazuk van, hogy az a közepesnek nevezhetõ látvány, amit kapsz a játékban....nem indokolja ezt a kuvanagy gépigényt....
Persze az is biztos hogy GF440mx-en nem fog dinamikus fényekkel futkározni a játék, de ez is azért túlzás....
Ezzel a gépigénnyel még a Crysis is elmegy, pedig az aztán mérföldekkel szebben néz ki....meg ott van még a bioshock meg a blacksite is....amiknek megintcsak jobb az optimalizálása....

tibor16
az elõzõt - #26234 - nem azért írtam mert olvastam volna a hsz-od.
Ha nem tudod, nem baj, de az interneten a név nem mindig árulja el azt aki írt Neked. - kisfiam
Magadért beszélt az írásod.

tibor16
JMég annyit -mert elsõ idulatból írtam - biztos van olyan, aki a fizetésébõl vette a gépét, vagy hosszas könyörgés után kapta meg. Aki viszont körültekintõen válogatta meg mi legyen abba a masinában, az amikor az eredménnyel találkozik, tudnia kell, hogy egy 30 ezres kártya nem fog úgy muzsikálni mint egy 50-70 stb kártya.. - ha valaki veszi a fáradtságot és utánna néz - akkor tudja, mit fog a gépe produkálni. Számomra ezért érthetetlen ez a nyavajgás.
Ha a játék nem lenne optimalizálva, akkor pl az én gépemmel, és minden 2 éves géppel már nem lenne játszható...
Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mindig toppon tud lenni, úgy hogy netán otthon még egy gyerek is van.. Aki meg még tanul, attól meg még nehezebben. Max azok a fanok jöhetnek állandó új géppel szóba, akik egyedül vannak, jól keresnek és mindig a legujjabb megjelenésre költenek. - Õk jogosan verhetinék a tamtamot - de õk meg megveszik a 100 ezres kártyát - gondolom én - akkor most mirõl is beszélünk?

DarkSector
Esküszöm, hogy nálad egy alapos karbantartást kéne csinálni....
Ennyi hülyeséget összehordani....remélem nem az irigység beszélt belõled....<#pias>
Gondolom te 640-ben és 2d-ben élvezed a játékot, akkor meg vegyé inkább a piacon egy nintendóklón-t és hagyd azokat az embereket nyugton, akiknek az az érdekük elsõsorban, hogy megkapják azt, amiért nem kevés pénzt kifizettek...
Ja és fiacskám csak hogy tudjad én személy szerint már több mint 4 éve dolgozom és nem apuci meg anyuci fejleszti nekem a gépet...
És ha már itt tartunk, akkor inkább a kiadókat kéne fikázni, meg nyársra húzni, ezért a szemét kiadásért, amit 6-8 évi fejlesztgetés után kaptunk!!!

Részemrõl ennyi..

tibor16
bizonyára neked eredeti van -
- csak elméletben, ha tényleg végig gondolod, mégis, a készítõk az utólsó napra hagyták volna az ûber tutit - és a vásárlókat kielégítõ megoldást, jól eldugták a polc mögé, vagy netán a spájzba? és az illegális érdeklõdõk a sz@r változattal találkoztak? - oszt éjjel mint a kis manók dolgoztak ezerrel a készítõk, és elõvették a good változatot a megjelenésre - így gondolod? - mert tudomásom szerint kmegjelenés utániak a különbözõ hacker változatok..

és most úgy, általában..

- na ne máááár???
- bocs, csak már elegem van ebbõl a misztifikálásból..
Emberek, most mééér nem játszotok, mér azon a tetves megjelenésen kell elélvezni? - neeem a jááááááték a fontos, maga a játékélmény. Egyáltalán az ilyen minek vág bele az ilyen játékba - ha nem látható a fû csücskén a bolhaf@szon a pattanás, akkor jobb rinyálni egy sort??? - hogy jaj meg juj most apuci meg a rokonok által összevásárolt ilyen olyan duo lopikula gépen nem tudom megszámolni hány göcsört van a fõhõsön mászó bolha pöcsén ---- és akkor már jujjjj,,,, nem is jáccok mer ki tudja milyen lópikula élménnyel leszek kevesebb..
Kétéves géppel, 1GB rammal, ATI 9600XT-vel normálisan játszható. (ez a cuccom)
Kíváncsi lennék, hányan vannak tisztában egy játék optimalizálásával.
Kíváncsi lennék, akik ilyeneket beírogatnak, hányan játszanak végig úgy egy játékot, hogy élvezik is.
Arra meg végképp befizetnék, hogy megtudjam, miért ugyanazokat a neveket olvasom a különbözûõ fórumokon ugyanezen mondanivalóval.
Esküszöm, nyitok valami panasz fórumot, talán megkímélné a normális, tényleg játszó embereket, hogy állandóan ebbe ütközzenek - mert van aki a hifin a gombot tekergeti és van aki meg a zenét hallgatja - általában az aki nem hallgat zenét csak tekerget hívja magát szakértõnek.. ennyi...

nem oldódott meg, ugyhogy köszi szépen, ki is próbálom hamarosan<#worship>
DarkSector
Ezekhez annyit hozzátennék, hogy ha nem az eredeti példányod van, akkor a buherált változat verziója is számíthat.....
Mert legalább 4 fajta van....és lehet, hogy a túl korai verziók még nem az igaziak....
Mert nekem ennyi konfiggal is akad full-os beállítás mellett....
Én ha távcsõvel meg mint a diafilm....

Nortu
Sztem kár a gõzért. Teljesen egyértelmû, hogy nálad a rendszermemória mennyisége a szûk keresztmetszet. Ha olvastál volna teszteket (pl. PCGURU), akkor nem is görcsölnél (már bocs) tovább. Plusz 1Giga RAM és szárnyalni fog a game. Tapasztalatból mondom.

Enterprise 128K Forever!

Még annyit, hogy egyébként a HL2 a régi gépemen is ment, és élvezhetõ volt (600MHz, kb 512 ram, geforce mx440). Elkeserítõ, hogy egy ilyen jó játékot ilyen sz*rul optimalizálnak. <#schmoll2>

Patchek fenn vannak. Kétféle ATI drivert is kipróbáltam, hátha az a gond, de nem. Most próbálkoztam levenni a dinamikus fényeknél az egyéb lehetõségeket (anti aliasing stb), de rondább lett mint statikus fénynél...<#rolleyes> Lehet, hogy a ram a gond, de másnál tényleg ment 1Gb-ossal is. Igaz nem full maxon, de nem is ilyen siralmasan mint nálam. A videokártyáról meg annyit, hogy egy x1650pro-n is vígan elfut fullosan. De ebbe nem mennék bele, mert mindenkinek más a legjobb.

DarkSector
Egyértelmûen a ram gondok....nekem ilyen konfiggal is 20-25 fps-t megy csak.....
Vagy ha nem ram-ot veszel, akkor egy jóval erõssebb kártya kell, amin alapba 374 vagy 512 ramlegyen....

Hali!

Nem tudom meglett-e oldava a problem, de nekem ez bejött: STALKER patch 1.1 aztán 1.3 és a 160.03 driver van fent. Nincs már esõben gebasz!
A drivert a guru3d.com-ról töltöttem le. Win XP SP2-m van.

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Már mindenfélét kipróbáltam, és mégsem jó. Hiába vettem le az árnyékot, meg mindent kisebbre, akkor is ugyanúgy ment. Majd ha rájövök, mi a gebasz, akkor megírom.

sevendoor
Vedd le az árnyékot meg a pixelméretet kb. a közepéig. Simán fog menni. Nekem fele ilyen gépem van, mégis ment. Érdemes full dynamikkal játszani, sokkal valóságszerübb.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Mindegy, most jó nekem így is. Majd harmadjára végigviszem totál full beállításokkal. <#smile>

wesker24
jah az biztos !
Az a vicces, hogy másnak meg ment 1Gb rammal is full dynamic-on... Valószínûleg köze van hozzá, de itt más probléma is lehet.

wesker24
Amugy én is staticon vittem végig a játékot már többször is !!

Ugyis élvezetes a játék ha nincs fullon a grafika !!!
wesker24
Hello sajnos ezzel a konfiggal ami neked van nem igazán fogsz tudni full dynamicon játszani !! Staticon azért megy olyan eszeveszettül jól mert az DX8 mód a full dynamic vagy a másik meg már dx9 !!!

Hát a stalkerhez legalább 2 giga memória optimális neki !!

Ugy hogy a full dynamichoz nagyon bika gép kell hozzá !!

Nekem van egy "kis" problémám... A következõ konfiggal tolom a stalkert: Dual Core 2,8GHz, Radeon x1950pro (256Mb), 1Gb 800MHz RAM, sataII-es vinyó. Static lighton minden fullosan megy, egy darab akadás nincs a játékban, de ha felveszem dinamic-ra, akkor teljesen behal az egész. <#fejvakaras> Nemtudom mivel van gond, mert csak a vinyó darál eszeveszetten, és ha van türelmem 10 percet várni, akkor rendesen megy (kb 10mp-ig...), utána megint elkezd tölteni. Megnéztem, a RAM-ot nem használja ki teljesen, a lapozófájl 4Gb-os, mindenhez a legújabb driver van fenn. Valakinek valami ötlet, hogy mit tehetnék még??? <#szomoru1>

Cream78
Ezt anno én is beszoptam, de hát ha nem lehet felmászni, akkor biztos máshol van a kijárat. Egyébkénz mikor az elején lejössz a létrán, és utána haladsz befele, hallani egy robajt, na akkor szakad le a létra....

Az alattam szóló megírta a megoldást....