S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Kösz hogy szóltál...
Én meg ugye inkább graf szempont meg irányítás alapján voksolok a Cod-ra...
Az AI meg a Story a Stalker-é....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
Jajj bocs!!!!!!!!!!!!!!!
Elnézést...én meg azt hittem, hogy rosszat mondtam, és azmiatt vagytok mérgessek....
Visszaszívtam....<#vigyor5>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Sõt, talán nem is a legjobb, inkább a legélethûbb, mert vkinek meg pont az nem tetszik.
OFF
khm... Sztem a <#lama> nem rád vonatkozott, hanem MadManic-re (#26541). Õ se biztos, h az, csak ideges lett, mert elfogytak az észérvei. Ilyenkor kezdõdnek a játékon kívüli szempontok felböfögései, hiábavaló személyeskedés, stb. Ez a gémeket nem érinti, csak a gémereket. Kár...

ON
Kijelentem én is, bár nem is akartam sugallni: a Stalker AI-ja sem tökéletes. Csak az általam ismert FPS-ek közül a legjobb. A jelenlegi csúcs.
DarkSector
????????????

DarkSector
Még kicsi gyerek voltál mikor én már a játékokat bûvöltem...
Úgyhogy talán inkább te vagy <#lama>

Raptor 2
Jah és a link:

http://rapidshare.com/files/40320626/hungarian_UHSF.rar.html

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Raptor 2
JAh, és ha valakit érdekel, megcsináltam az UHSF mód magyar változatát, igaz a mód külön új szövegei még nem magyarok (pl fegyverjavítás) de legalább ha ezt rakjátok fel,maagyar a játék, és van mûködõ UHSF is 😊
És még annyi, hogy a térképleírások, hogy ez-vagy az itt és ott rejtett el jó cuccokat azt Mr.Fusion féle, mert mi még nem végeztünk a javítással, szal ideiglenesen azt rakrtam be!

Raptor 2
Tudom, ne összehasonlítottam, csak kijavítottam a "hibátlan" dumáját...ez egy láma

Cream78
Hagyjad rá! Nem lehet a két gammát összehasonlítani...
Teljesen más stílusú játékok....

Raptor 2
Ezzel most a stalkerrre céloztál? Mert igen, tudom hogy néha nem stimmel vmi itt se a gondolkodással, de az ellenfelek akkor se folyamatosan szaladnak neked...és érdekes én még WH-zással sem találkoztam, pedig sokan említették hogy néhány banditának túl jó szemei vannak..
Néha visoznt tényleg nagyon nagy meglepetést tudnak okozni azért, ezt tagadni se lehet...

DarkSector
Háát mi neked az inteligencia hogy a katonák a falhoz bújnak....<#vigyor3>

Raptor 2
Taps-taps. Cod-ban nincs hiba? Mondok kapásból egyet: Nincs MI, max a micimackó-játékok mi-színvonalát éri el... Kapásból mégegy: az egész játék scriptekból áll, így nincs újrajátszhatóság...

DarkSector
Igen eléggé iszonyat nevetés...
De milyen fegyver van a kezében, mert én ezzel nem találkoztam még....???????

DarkSector
Teljessen egyetérthetünk ezekben...
Még azért annyit, hogy vannak olyan pályák a végafelé, ahot azért rendes távolságot be lehet látni sok ellenséggel, de a Stalker-ben meg egy picit élettelennek látom a nagy terepeket 2-3 fa bokor, meg 2 kutya....
Ez nem vitázásképpen mondtam, csak ez még nem elhanyagolható tényezõ, de a többiben egyetértek veled....<#eljen>

<#wow1><#taps><#mf2>
Ez kész. Halálos, szétröhögtem az agyam. Aki erre rájött, megérdemli, h bejutott.
Ebbõl is láccik, h a Stalkerben direkt hagytak bugokat <#nevetes2>
Játszok én is a COD-dal (single player), ugyanakkora élvezettel, mondjuk meg sem fordult a fejemben, h komolyabban összevessem õket (majmost), azt inkább a MOHAA-val illene. A COD is csúcs a maga kategóriájában.
Hogy grafikában mérföldekkel jobb lenne? Stalkerben mérföldekkel messzebbre ellátni + napszakok + idõjárás (fények!!!) + kerek=mármajdnemkerek, nem pedig kerek=szögletes (cod). De mindez COD-ban nem is szempont, úh tök meddõ a versenyeztetés, rengeteg a paraméter. Azért ha odaállok egy átlag tereptárgy vagy alak elé, és megkukkantom, melyik néz ki élethûbben(!), hát nem a COD felé billen a mérleg, ahol néha a táj is elég siralmas, legalábbis az én monitoromon. Ettõl még a COD lehet szebb – neked! Monnyuk szegény sztalkerünk fegyvert tartó keze messze alulmúlja a többit.

A COD irányítása tényleg csiszoltabb, nem nagyon lehet fokozni. A harci AI viszont némileg szerényebb, bár ott meg az ellen dobálja a gránátot is. A COD kódolása hibátlanabb, bár alacsonyabban volt a léc is. Lenyomod a pályát, azt kész.

De hogy tökéletes lenne? Mellettem mellmagasságú fal, csak átugrok, és már fedezékben is vagyok. De nem bírok, mer a qrva grafikai motor nem engedi ezt a hétköznapi, megerõltetés nélküli eseményt, tehát ronggyá lövik az agyam, merugye megkerülni már nincs idõ. A néha igencsak balfasz partnerekrõl nem is beszélve.

Kár ragozni. A csõ FPS-ek többségét sztem is lenyomja a COD, a Stalker pedig egyedi artifact.
Sziasztok, nem volt kedvem mind a 320 oldalt visszaolvasni, lehet, hogy már volt korábban is leírva, akkor bocs.
Szóval patch nélküli verzióval nyomtam végig a játékot (1.0) és ugye benne van az original verzióban a hiba, hogy nem "jön elõ" a "Meet the Guide" küldetés. Nekem legalábbis sajnos nem ajánlotta fel a doki, hiába adtam oda neki Ghost ruháját. Ezzel csak az a baj, hogy én ezt a csak a játék vége felé vettem észre, mikor már nagyon nem volt kedvem újra elkezdeni elölrõl az egészet az 1.0003-as patch-el (állítólag abban már javítva van a bug. Savegame converter meg nem mûködik 1.0-ás és 1.0003-as verzió között vagy még nincs ilyen, én nem találtam)
Szóval a lényeg, hogy dekódoló nélkül is ki lehet nyitni az ajtót az erõmûben, szintén egy bug segítségével, érdemes kipróbálni annak, aki szintén nem akarja elölrõl kezdeni az egészet, emiatt a hiba miatt. Nekem sikerült, mondjuk nem olyan gyorsan, mint a srácnak a videóban, de kb 15-20 próbálkozás után mûködött a dolog.

Miután kinyílt az ajtó ugyanúgy tökéletesen folytatódik a játék, lehet vadászni az ellent az erõmû területén.Íme a videó
Remélem tudtam valakinek segíteni, nekem nagyon jól jött a bug, mert kíváncsi voltam a jó befejezésekre is.
Üdv
DarkSector
Igen az a hiba, hogy tökéletesre sikerült és mérföldekkel szebb is, de ezt hagyjuk, úgyhogy mindketten kicsit torzítottatok a dolgon.....
Az igaz, hogy warez esetében el kell viselni egy félkész játék hibáit, de a Cod2-rõl viszont nem hallottam még egy rosz szót sem....
Jobb ha mégegyszer elõveszed és megnézed, hogy mit tud a játék a mostani gépeken...
És bugok ide vagy bugok oda...az irányíthatóság messze a legjobb az összes játék közül a Cod2-é amiket eddig kipróbáltam...
Max a fear a második az irányításban...és ez nagyon sokat számít egy fps-nél...
Nekem legalábbis....

DarkSector
Nálam is néha kidobott az asztalra, de 2x-ra vagy 3x-ra átment azon a részen....
Csak simán lépj vissza és menj tovább megint és ha egy ilyen szar hely elõtt vagy akkor ments egyet, és akkor tudsz próbálkozni....
Én végignyomtam....

JackDaniels
Mekkéne tanulni magyarul hejesen írni.😄DDDDDDDDD

\"Never say never!\" W Churchill

<#eljen>
Cream78
Cod ban igen is van hiba!

Pl a sok ugribugri emberke! <#hehe>

Amúgy a két game nem említhetõ egy lapon....

a beszélgetésnek vége...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Ej-ej, elszakadt a cérna, gizikém? <#vigyor1> Ha ez télleg nem a te gémed, faszt rontod itt a levegõt. Menj mááán a COD topic-ba, ne kelljen újabb ezer hsz-eken keresztül ezt az ordenáré sitthalmot olvasni. Aki azt nézi, hogyan nem tud jáccani vmivel, minek jáccik. Irgum-burgum! (Azt meg csak a gyengeelméjûeknek adod be, h 1 gémben nincs hiba.)
A magömlésem meg magánügy, te trágyaparaszt...
A gyengébbek kedvéért mégegyszer:

A cod-ban nem volt hiba. Egy sem. se a demóban, sem a warez verzióban, sem az eredetiben.

Megtetszett, megvettem.

A stalker hibás, sok helyen, és gondolom nem csak én vettem észre.

Ennyi.

Örülök, hogy neked eredetiben van meg, és hogy valahányszor leülsz gamelni - az eredeti stalkerrel- magömlésed lesz a gyönyörtõl.

Ha nem találkozol hibával, -az eredeti stalkeredben - szintén magömlésed lesz.

Engem idegesít, -mert mint tudjuk nem eredeti a stalkerem- hogy menet közben eltünedeznek, hullák, fegyverek, aztán elõkerülnek. Kidob az asztalra hibaüzenet nélkül, nem tudok be / kimeni valahova, de ez valószínûleg azért van mert nem eredeti a stalkerem.

De az picit vígasztal, hogy vannak olyanok, mint például te akinek -eredeti a stalrke- és hiba nélkül tudnak játszani.

Halleluja!!

Léptem eredeti codozni...

JackDaniels
<#eljen><#eljen>

\"Never say never!\" W Churchill

Sztem nem ugyanarról beszélünk. Asszed izgat, h megveszed-e? Magánügy, semmi köze a játékhoz, mintahogy annak sem, h egyetértek a kipróbálással.
(Ami nem magánügy: állításod szerint 4x toltad végig a gammát, gondolom, nem kényszerbõl, ehhez képest 1 jó szavad nem volt róla, ami meglehetõsen abnormális, hovatovább anomália.)

Ami szintén nem magánügy, h a hiba a mátrixban a programozóknak, vagy a kódtörõknek tudható-e be. Bár valaki itt egyszer említette, h a warez teljesen megegyezik az eredetivel, ennek ellentmond a tapasztalat (pl: Fahrenheit). Nem ez lenne az elsõ eset, h a tört gamma olyan hibákat rejtett, ami nem volt része az originál játéknak.
Mivel továbbra sem tolonganak eredeti játékot gyûrõ pléjerek idegesítõen sok hibát reklamálva, gyanús, h te a Bugs of Chernobyl-ról beszélsz.

Nálam nem volt pripjatyi kifagyás, sõt semmilyen, nem volt gond Szidorovics ajtajával soha, és ha valaki nem állt szóba velem, akkor tudtam, h elbaltáztam vmit elõzõleg, ahogy erre a PDA fel is hívja a figyelmet mindjárt az elején, nem pedig a készítõk anyját kezdtem szidni. Hozzáállás kérdése az egész…
Elõször, amíg kipróbálok egy játékot, nam adok érte "sok" pénzt.

Aztán ha megtetszik, akkor megveszem ahogy tettem ezt a Coddal, az UO val, valamint a COD2 vel is. A Stalkert nem fogom megvenni, hidd el...

a hardvired forumban meg van adva egy link..de ott a javitás nemakar lejönni
A smartból úgy tûnik hiányzik a trader mod.A btr-t nem tudom. Állítólag ma délután újabb verzió lesz. A big verzió nálam valamiért nem hajlandó elindulni rendesen...

SaGa-...

feltettem a javitást(Smart mod) de eltüntek Szidorovicstól a fegyverek, csak egy-két alap maradt, és a katonai poston sincsen meg az UAZ meg a BTR.........ez valami hiba???
Hogyne, meglehetõsen bugmentesek, és meglehetõsen egyszerûek is a szkript-hegyekkel, másképpszólva elég primitívek. Ettõl még a maga kategóriájában a csúcsot képviselik.
AI-ben köszönõviszonyban sincsenek, A-life megugye null ID-éknél, ami pedig a programozást hatványozottan nehezíti. Tudtommal azért maradtak ki a jármûvek is Stalkerbõl, mert a fizikai motorjukat nem tudták összehozni az anomáliákkal. Van még hová fejlõdni, ez tény.
Wolfensteint asszem a 4. pályán untam halálra, azóta nem nyomtam ID-s cuccot, nemtom, most hogy állnak.
végre müködik a mod:-)) a jó öreg Szidorovicsnál vagyok az ajtó innen sõ oldalán:-)))))))
hykao
Természetesen új játékot indítottam (volna)... 😊
Szép volt, MorciMaci... :-)

Új játék kezdése vele kötelezõõõ 😊 .
Ha az 1.0003-ra gondolsz, azzal biztos, mert ahhoz fejlesztették...

Lehet, hogy nem, de inkább az lehet a baj, hogy mindenképp új játékot kell kezdeni vele, mert az eredeti all.spawn-t lecseréli, így nagyon megváltoznak az npc-k...

hykao
Nálam ezzel az UHSF móddal állandóan kilép az asztalra, szinte egybõl pályabetöltés után. 😞
Lehet, hogy nem kompatibilis az orosz verzióval?
NeoMaN
Azért az ID játékok elég bugmentesek.
😊

Ombika
Remelem mukodik legujabb patch-el is!!

Az a baj, hogy akik idegesítõen sok bugot találnak a játékban, idegesítõen ritkán teszik hozzá, h: pedig én eredeti gammával tolom.
Olyan FPS-típusú játékkal pedig még nem találkoztam, ami hibátlan lenne. Néha olyan érzésem támad az ilyen kommentektõl, h sokan a „Bugs of Chernobyl” kiadással tolják. Lehet, h érdemes lenne beszerezni az eredeti „Shadows of Chernobyl-t” <#papakacsint>

Más: kipróbáltam az Item Drop mod-ot, ami azt ígérte, ésszerûbben dobálnak a hullák artifektet és egyéb cuccost. Viszont már az elején a legtöbben például Lélekkel, Húscafattal, Kristállyal, Tûzgolyóval szaladgálnak, ami eléggé felrúgja az egyensúlyt. Mivel nincs nagyon kedvem átformálni, kérdezem, tudtok-e ilyen típusú mod-ból valami kiegyensúlyozottabbat? <#conf>
kösz..délben megpróbálom..és akkor remélem a jo öreg Szidónál kezdek....és ajtón belül:-))))))
Jobb, ha törlöd a régit és a helyére rakod az újat...

na, kibontottam..tényleg ..ugy ott van....
akkor a játékból töröljem ki ami benne van gamedata, ezt helyére teszem és mehet?? vagy irassam felül??
Ugyanazt a fájlt töltötted le amit én, így max rosz kicsomagolóval nézed. Benne vannak a könyvtárak, csak amikor kicsomagolod, meg kell adni, hogy az alkönyvtár struktúrát is õrizze meg (winzip, winrar, IZarc, mind ezt az alapbeállítást tartalmazza, így neked kellett elállítani valamit, ha nem így van...).

stalker uhsf smart mod fixed 1.0 uhsfteam......errõl beszélünk?? 18 mega... ebben nincsen könyvtár..csak file..filefrontról ill. amegauploadról is lketöltöttem..mindkettõ ugyanaz

a a 4 megás javitás merre található??