S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
Önnmagától is beállítja, de 512-1024-re kell beállítani....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Valószínûleg ez is egy bug. Hát, szerintem 2 megoldás van. 1: patch, de akkor a mentéseid nem lesznek kompatibilisek. 2: ha ezt nem akarod, próbáld meg újratelepíteni a játékot.

Raptor 2
Na kidrítettem, már tudom .D

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

Raptor 2
Hi! 512 mb ramnál mennyire kell rakni a lapozófájlt?

Sziasztok! Lenne egy problémám a játékkal kapcsolatba! STALKER 1.0-val játszom magyarítással. Van az a rész ahol az a feladat hogy állítsam le a gépet. Ezt követõen az lesz a feladat hogy kapcsoljam ki az agyperzselõt. No a probléma ott kezdõdik amikor kikapcsolom a gépet. Ekkor elájulok a játékba és bead egy filmjelenetet. A filmjelent azzal ér véget hogy elsötétül a kép és visszakéne adnia a játékot. Na itt a bibi. Nekem nem adja vissza. Tehát teljes sötétség marad. A poén hogy a játék nem fagy ki ezt ellenõriztem és játék közbe semmire nem reagál. ESC-re se semmi. De mégis fut a program semmi fagyás mint alkalmazáshiba nem áll fenn. Mi lehet a gond? Patch hiány az oka? És nem akarok warezolni csak a probléma körülményeit még pontosítva annyít írok hogy vitality és a másik crackel is próbáltam és sötétség 😞
Grafikai hibára nem gyanakszom mert Asus 7950GT-vel szépen ment eddig nem volt gondom.
Köszönöm elõre a tippeket aki ír!

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

DarkSector
Nekem az alsó csíkban vannak az adatok...
Vagyis Vista 64-bitem van!

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

egyébként Te is beállíthatod, hol legyen. Az fsgame.ltx elsõ sorában van leírva az adatfájlok könyvtára. Ebbe teszi a user.ltx-et, a mentések, letöltések és képernyõképek könyvtárait. Ha máshova akarod ezeket rakni, csak javítsd ki ezt a sort úgy, hogy egy létezõ könyvtárra mutasson. Nekem pl benne van a játék könyvtárában egy datafiles alkönyvtár és oda irányítottam....

Jelenleg letöltöttem egy WinXP X64 SP2 Vol5. öt, de ma mondják hogy kijött a 6os.Te milyet használsz? Megvagy vele elégedve?

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

DarkSector
Nekem gyorsabb...

kifli
ááá megvan valamiért a megosztott dokumentumok között volt.
kifli
ott már krestem de nincs a dokumentumok mapában.
Valaki tudja hhogy hova teszi a stalker a mentéseket?
Ki. C:\Documents and Settings\All Users\Dokumentumok\STALKER_SHOC\Saved vagy valami ilyesmi alatt vannak. Mindegyikhez 2 fájl tartozik...

TSL16b
Mééég! <#eljen> Imádom az archaikus nyelvezetet, ha ilyen jól nyomják.

kifli
a mentéseket ki lehet valahogy szedni a játékból?
új játék..

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

kifli
Az UHSF moddal a régi mentéseim használhatók lesznek vagy kezdhetek mindent elöröl?
zombeeka
<#violent>

Irgum-burgum :)

zombeeka
Mindenki jönn az ilyen-olyan csúcs gépével és gépigénnyel...skacok lehet igénytelen vagyok,de mivel tényleg nagyon akartam játszani ezzel a game-el,hát feltettem a már újnak nem mondható vasamra és láss csodát: megy a játék!
Soha nem dobott ki és még alacsonyabb felbontásban is lenyûgözõ a képi világ!
Na meg az a pár bolha ( bug ) ami van benne...kit érdekel,mutassatok olyan játékot ami tökéletes és semmi bug nem leledzik benne!
Szóval egy szónak is száz a vége:játszani!<#circling>

Irgum-burgum :)

Vistán gatyán fut a játék, sírtatok már eleget.Win XP64biten hogyan muzsikál a játék?

Asus P5Q Deluxe,C2D 8500,4GB 800mhz Geil Value,EVGA GTX460 1GB Superclocked ,Win7 x64,Samsung 84cm LCD FullHD

Ez komoly...

S.T.A.L.K.E.R.: How to open the secret door without decoder!

http://uk.youtube.com/watch?v=0B1_nizEqg8

Bár szerintem ez szándékos, ha valaki nem találta volna meg a dekódert.

Az egymás mellett elbeszélés elõfordul <#wink>
Ha másik játék grafikája szerinted szebb, azzal nem lehet vitatkozni, mert egyéni. Az idézet inkább arról szólt, h kevésbé optimalizált, grafikai hiányokkal bíró progi még lehet az év játéka.
OFF

Tisztelt Vitézlõ Tébolyodott Mániának, A Stalkerölõ Rend Nagymesterének

Vajh csak a sejtelem sólymocskája lelkembe hamarább rakott volna vala fészket, hogy löttyedt korodat így sejteni nem bírhatám, s mostanság egyféle pirnyagos önkín vett vala rajtam erõt, hogy disputánk a „Gyémántlag dekádok, elhamvadott idõk”-nek nyugdíjas pergamentjére tartoza, s haladó nemesi társinknak izléses ínyére nem vala. Ámde a módozat, mellyel ezt gyevi bíraként villyogva felhozád, elõttem meg nem áll.
Gyáva vitéz, ki a vártára kiállván kezébe kardot ránt vala, s küzdelem helyett nem gyõzheti alattomos álnok szókkal kerülni a virtust, s indoka csupán ellenének néminemû szitka, mely sörbetízû ajkának rubintos partjait természetleg elhagyá válaszolván sértõ ondolált mocsokra. Elmém delelõ napként világolja ama gondolat, hogy vénlõ s remegõ kézzel s lábbal ugyan nehéz párbajban tartani posztod, s a ritkán használt rozsdás fegyver végképp hüvelyébe ragadoz, besül.
Nyughasszon immár tudatja, hogy neved veretes idõmértékbe nem szedék, elemészt a megérdemelt feledés.

Idegenbõl magyarra tette: Ákos íródeák
Sziasztok küldi vki itt Win XP 64bit-el ?

Driver cser és/vagy float32 mod felrakása (thefloatingpoint.org)

Amentéseid nem mradnak használhatóak egyik jármûves modnál se, mert csak új játék inításakor pakol be vezethetõ kocsikat. Amelyek statikusan bent vannak, nem mozdíthatóak moddal sem...

samsung123
hmm csak a grafikáról annyit, hogy egy 8600gt-n elfut maxon ami 30e forint, ami nem nagy pénz és tényleg a legszebb dx9 FPS játék(fõleg modokkal), mindent tud a grafja😊 ja és jól butítható hogy régebbi gépeken is menjen és még ugy is szép! Én nem látok hibát benne ebbõl a szempontból.
csak nézzétek meg a FSX az nincs opimalizálva ja meg a Colin na ahoz tényleg erõs kari kell és bútítva irtó ronda. ugyhogy STALKER POWA😊

HDReadyTV(32"), AMD 955BE@4,3Ghz(24/7) AMD 5850@5870 1Gb,Lownoise aircooling, Invidual case, PS3Fat(GT5), Cockpit(G25), headtrack, DTS 5.1(970Watt)*2011, PS4*2014

Raptor 2
Nem, mindenhol vannak autók, és nem egyhelyre leb*szva, hanem szépen ötletesen elhelyezve a pályákon. Nagyon megéri feltenni a módot, ugyanis vissakapod majdem a RÉGI STALKER-t. Pl bennelesznek a kimaradt szörnyek, azok is jól elhelyezve a pályán, és sok jó dolog.

DarkSector
Ez mind szép és jó, de ha a játék grafikáját hasonlítom össze, akkor nem a minimumot veszem alapul....
Az egy más dolog, hogy melyik játék mennyit enged visszafelé...
Engem nem érdekel, ha egy erõs gépen játszok a játékkal, akkor nekem a COD2 lesz szebb...
Amúgy értem a cikket, meg hogy mit akarsz mondani, csak én egész másról beszéltem....
Vagyis mindkettõnknek igaza van, csak elbeszéltünk egymás mellett...<#vigyor3>

Valaki nemtudja van e valami más megoldás a sárga égre vagy csak ha nem teljes képernyöbe nyomom mert igy elég sz@r rohadjanak meg pont 7300 szériánál van :<#gun><#violent><#boxer>

PS3 ID: kolb@szman

kifli
Az UHSF modban is csak az elsõ városban lehet kocsikázni? Mert nekem olyan kellene amiben mindenütt engedi hogy autóba száljak. Ja és a mentéseim használhatók maradnak?
Raptor 2
Ajánlom az UHSF modot, és ebben a pakkban amit linkelek, amgyaríás is van:

http://rapidshare.com/files/40320626/hungarian_UHSF.rar.html

kifli
bocs már látom és az autók csak az elsõ városban vannak? fagy pedig az egész játékban mindenhol?
kifli
hy valaki tud valamit mondani arrol hogy melyik az a patch amelyikkel lehet autót vezetni?
OFF

Csak hogy megértsd mihez szólsz hozzá:

Nem hasonlítottam össze -olvassunk figyelmesen-, mindössze példának hoztam a codot, mint hiba nélküli játékot. Írhattam volna mást is, látom hiba volt a cod, mert leragadtatok ennél.

A másik, hogy nem stílusom a gyalázkodás, egyrészt kinõttem belõle ( apátok lehetnék) másrészt okoskodó kiskölyköktõl nem veszem fel.

De -figyelmesen olvassunk- a kis védenced kezdett el lámázni, meg trágyaparasztozni...

Ha ennyire kényes vagy a topik "tisztaságára" talán dumcsizzd meg vele msn en..

ON

téma lezárva

Raptor 2
Na MOST írtam utoljára neked, akármit is válaszolsz erre.

Raptor 2
Mer? Figyelj morcosmedve ugyanúgy válaszolt neked ahogy te írtál neki. Lehet akkor semmi közöm a kettõtök ügyéhez, de ahhoz van, hogy énis használom a topikot, és te pedig itt összeszennyezed a "Cod jobb" hsz-eiddel. De egyáltalán hogy mered összehasonlítani a COd-al, amikor semmi köze a 2 játéknak egymáshoz... Meg miért nem írod a Cod topikba, hogy

"Gyerekek kipróbáltam a sokak által jónak mondott STALKET-t de nekem nem jött be nagyon. Még mindig fogalmam sincs ugyan, hogy akkor miért vittem végig állításaim szerint 4-szer, de szerintem ez egy szar bughalmaz. Szerintem a Call of Duty sokkal de sokkal jobb, otthon az eredeti tokjára verem. És hálálkodok, hogy megvan rá a lehetõségem hogy ebbe a gyönyörû topikba írjak, ami a COD-ról szól, ne pedig a STALKER-esek topikját szennyezzem össze...KÖSZÖNÖM mindenkinek!"

OFF (mámegen)
Nem, dehogy haragszom, csak szövegekkel foglalkozom, ez a szakmám, és ismerem a manipulatív módszereidet, és megtaláltam a nekik megfelelõ stiláris eszközöket.
A régebbi reged pedig nem indok a bunkó beszólásodra, az 1hetes regem meg nem tart vissza, h reagáljak 1 nekem címzett hsz-re. Máshol meg én regeltem régebben. És akkor mi van? Figyelj, tényleg, ez egyre szánalmasabb...

És elnézést mindenkitõl (kivéve a gyevi bírót), én kiváltképp nem ezzel akarok foglalkozni. Jó Cod-ozást, én erõst hiszek benne, h szakadatlan kitartással meg fogod találni a neked való fórumot. peace
Most szólítottál meg utoljára remélem...

Raptor 2
Pedig veled szemben ez a megfelelõ stílus...

"Neked meg édesecsém, kicsicsíra elmondanám, h elég alattomos egy féregként kezded itt imitálni a hsz-szerûségeidet. Nekem emberi érveim voltak, te bebunkóztál, én meg visszamorrantam. Ennyire egyszerû a képlet.
Kifejtve: bunkóság = néha vannak következmények. Ebbõl akarsz te botrányt csinálni? Sztem ha még védeni akarod a mundér becsületét, inkább állj le, mert ezzel a dedós hozzáállással eléggé beégsz.
És mivel továbbra is csak légkörrontó produkciókra vagy képes, még mindig nem tudom, MI A FASZT KERESEL ITT??? "

Nem vagyok benne biztos, hogy egy hetes regisztrációval ez lenne a megfelelõ stílus itt...

No comment ha nem haragszol :/

Juppijájé. Annál inkább örülök, h eddig ezektõl a hibáktól mentesültem. De a probléma nem is ez. Azért jöttem a fórumra, h ötletekhez és érdekes infókhoz jussak, nem azért, h más játékok dicséretétõl zengjen a topic, meg h mennyire kaki a gém azok szerint, akik 2 óra alatt lehúzták a netrõl. És igen, ha eredeti játék birtokosától hallom a szidalmakat, még jobban el is fogadom. Aki nem vette meg, ne sírjon a hibákon, mert nincs, ami fájjon. Jessz, az ilyen vegyen vissza két fokozatot, és kissé szerényebben adja elõ magát. Asszem így korrekt.
Le kéne már állni ezzel a "megkéne venni" dumával! Igazad van, meg kell venni, de a bugok nem abból adódnak, hogy eredeti vagy sem. A gsc saját fórumán is guyanezekrõl a hibákról (kidob pripjatyban és a mi.litary warehouse-ban, beragad Szidorovics ajtaja, stb) folyik a disputa és a GSC-s fiúcskák írják is gõzerõvel a patchet. Ha ez a tört verzió hibája lenne, godnolod, hogy foglalkoznának vele egy percet is?

Ez még egy kis szösszenet, hogyan fogadta 1 kortárs tesztelõ (Chocho) a Gamekapocs oldalán az általam is méltán ajnározott COD2 grafikáját nálam szakértõbb szemmel: (Bocsi, h nem linkeltem, inkább kimazsoláztam a lényeget a Stalker grafikája és optimalizálása miatt fanyalgóknak)

"Elõször is itt a grafika. Szép-szép, de a gépigény olyan brutális… GeForce 6600 GT-ken is csak medium beállításokkal képes emberi sebességet produkálni (persze 800x600-ban, az 1024x768 ma már luxusnak számít)… van gyógyszer. Csak át kell állítani a renderelési módot DirectX 7.0-re (igen, jól olvastátok, 7-re!), és lám: a játék 1024x768-ban, 4x-es élsimítással és maximális beállításokkal is kiválóan fut egy gyengébb gépen is. Hogy hol itt a bökkenõ? Hát csupán ott, hogy a Dx7 módban minden (!) speciális effektusról le kell mondanunk… és összességében a látvány az elsõ epizódot idézi, kicsikét több poligonnal.

Hogy lehet, hogy az (állítólag teljesen) új motor ilyen nagy hasonlóságot mutat a Quake 3-as elõddel? Hosszú filozofálgatás és meditációval töltött hét után rájöttem… Az „új” motor alapjaiban még MINDÍG (már a sokadik „!”😉 John Carmack ’99-ces üdvöskéjén alapul. Ez lerí a textúrák minõségérõl, az effektek és egész pályaelemek elsõ részbõl való átemelésérõl, és úgy alapjában az összképrõl, melyet a program a szemünk elé teremt.

„DirectX 7? Aztán meg 9?? Hova lett a 8????”. Na most lett feltéve a kolombuszi kérdés: kedves Infinity Ward, HOL A FENÉBEN VAN A DX 8 TÁMOGATÁS??? Még azzal sem takarózhatnak, hogy a kártyák elavultsága miatt vették ki, hisz a 7-et benne hagyták. Vagy csak egyszerûen lusták voltak megcsinálni a textúrákat a 8.1-hez is?"

2005.11.05.
Neked meg édesecsém, kicsicsíra elmondanám, h elég alattomos egy féregként kezded itt imitálni a hsz-szerûségeidet. Nekem emberi érveim voltak, te bebunkóztál, én meg visszamorrantam. Ennyire egyszerû a képlet.
Kifejtve: bunkóság = néha vannak következmények. Ebbõl akarsz te botrányt csinálni? <#wow2> Sztem ha még védeni akarod a mundér becsületét, inkább állj le, mert ezzel a dedós hozzáállással eléggé beégsz.
És mivel továbbra is csak légkörrontó produkciókra vagy képes, még mindig nem tudom, MI A FASZT KERESEL ITT???
Mikor a KOTOR-ral akartam jáccani (warez-version), 5 percen belül a gamma mindig(!) újraindította a gépem (értsd: reboot). Kipróbáltam mindent, driverek, géppucolás kívül-belül hardver-szoftver: nem lett eredmény.
Végül egy másik gépen, lényegesen gyengébb konfigon voltam kénytelen tolni lényegesen csundibb kinézettel, dehát játszani akartam vele. És még véletlen se szartam össze a fórumot, h ez mekkora fos gém (ha eccer nem az), csak azért, mert nem sikerült kiderítenem a hibát, mert ez van, balfasz vagyok hozzá.
Meg kell venni az eredetit <#mf1><#mf1><#mf1>
DarkSector
Ja nálam egyenlõre csak kilépkedések voltak a játékból, de pixeles hibát nem találtam...

próbáltam, sajnos pripjatyban mindíg kitesz. Ha vissza akarsz menni az aluljárón át.

de a többi stalker fórumban rengetegen mondták, hogy ugyanez a gondjuk.

Azokon a hibákon valóban segít ha egy ajtón nem tudsz bemenni. Pl. Yantar tónál a tudós beáll az ajtóba belül, kilóg a keze, és nem tudsz bemenni a kereskedõhöz.

Raptor 2
Ahogy mondod, madmanicra mondtam. De ahogy az utolsó hsz-ét olvasom, már biztosra tudom, hogy igazam volt...

Figy cimbi, idézem:

"faszt rontod itt a levegõt"

"az ordenáré sitthalmot olvasni"

"te trágyaparaszt..."

Ismerõs? Te írtad. Ennyit a személyeskedésrõl.

Nem fogytak el az érvek, csak tudod egy bizonyos szint alá nem szívesen süllyedek le, csak nagyon ritkán...

Viszont te még azt sem érdemled meg...