34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#28413 #28374-es hozzászólás!!!!444négy -
superbayern #28412 SZiasztok! valaki tud nekem egy kimentést küldeni, mert ott járok, amikor le kell kapcsolnom egy gépet, és utána egy bejátszást kell megnézni.. valami oylasmi van benne, hogy patkányok özönlenek... és miután vége...csak fekete a képernyő és meghalok :| nem értem miért.... légyszi adjatok egy kimentést! köszi! -
#28411 Elismerem valóban igazad van, mert én ennyire mélyen nem mentem bele.Én kis naiv azt hittem ha már zöldek akkor beálltam hozzájuk:-) Erről az alap-meg mod játékról nem is tudtam. Bár gondolhattam volna, hogy attól, hogy barátok attól még nem vagyok tag mert a freedomosoknál is volt már , hogy zöldek voltak de a főépületükben a földszinten mégis elhajtott egy katona mondván, hogy csak tagok léphetnek be:-)Szóval bocsi:-) -
SaGa #28410 Nem kell mod, elég ha megkerülnek valamiképp. A kutyák pl különösen szeretnek falkában körülbvenni.
Patkányokkal (valamiféle mutánsok, az eredeti nevük tushkano), ha csak végigmész a programon, nem is találkozhatsz, csak a szellemeikkel a Brain Scorcher kikapcsolása előtt. Ha visszamész az egyes területekre többször is, az emberi populáció (banditák, katonák, monolith-osok) kiiktatása után, akkor jelennek meg pl a Dark Valley laborjának lejáratánál, illetve Pripjatyban. Ha elkerülöd őket, nem bántanak, de ha egyet is lelősz, az egész falka neked esik és ha nem ugrasz fel valami magas helyre, bekerítenek és élve felzabálnak. Hátulról is támadnak...
A pseudodogok is hajlamosak elszaporodni olyen helyeken, ahonnan az emberek egy időre eltűnnek. Pl a roncstelep a Garbage-n.
Az alapjátékban is. -
#28409 Engem sohase támadtak hátúlról és hirtelen, saját tapasztalatból beszéltem.
De lehet a moddolt játékban máshogy van.Patkányokat pláne nem láttam támadni. -
#28408 Örülük, hogy nem csak én vagyok úgy, hogy végigrohan a pályákon hanem felfedezi a világot, többek közt ezért szeretem a Stalker, Gothic, Obli tipusú játékokat. -
SaGa #28407 A "hátulró len támad semmi" tévedés. Támadnak hátulról is, meg érdekes helyeken is. Én is ránottam magam hátra a székben pár alkalommal. Pl visszalátogattam az X16 laborhoz (Dark Valley), kicsit szétnézni. Fordulok be a betonlapok mellett, és ott áll egy bloodsucker az orrom előtt. Beljebb meg meg simán megzabáltak a patkányok...
Az alap AI is okoz meglepetéseket néha. A modoltak meg pláne. A freeplay modnál pl ha mész vissza z utolsó pályáról a tikos lab felé, legyen lőszered bőven, mert komoly meglepik vannak elszórva itt-ott...
Betonlapokról jut eszembe: a tárgyak nagyon precízen vannak modellezve a programban. Pl az ilyen beton lapok "máglyája" mögé bújt ellenséget pontos lövéssel, megfelelő fegyverrel ki lehet lőni a helyéről, a lapok közötti résen át, távolról is. A Vintorezzel viszont nem, mert annak ballisztikus pályán repül a lövedéke és mindenképp elakad vagy megpattan a résben.
-
SaGa #28406 Biztosan nem tévedek. Deklarált a fejlesztők által is, hogy az alapjátékban nem tudsz beállni a Duty-hoz. Barátságban lehetsz velük (zöld lesz mind), de beállni nem tudsz. Én kb 6-7 alkalommal játszottam végig, különböző modokkal...
Az alapjátékban a freedomhoz beállhatsz tagnak, de ez nem okoz a duty-nál automatikusan ellenséges viszonyt. A modolt játékban az ellenkező felállás igen, a freedom ellenségessé válik a duty tagság esetén. -
#28405 háháh szereted a családodat látom
amúgy nekem nagyon nem lehet játszanom éjjel mert mindig felkelnek mint a zombik hogy inni kell nekik meg wc-zni -
madmanic #28404 én meg általában éjjel játszom amikor alszik a család -végre... -
#28403 hidd, nem olyan fajta vagyok, jól tűröm az ilyesmit :) -
#28402 mert becsinálnál ilyen körülmények között? -
#28401 ez sztem nem valami nagy felfedezés :D -
#28400 rájöttem valamire
mekkora lenne ha pl:éjfélkor sötét szobában játszanál és egy paráztatós helyen mész pluszba eléggé fel van csavarva a hangerő.
és hopp előugrik egy szörny
válaszokat várom -
#28399 Ha ott leszel rájössz, hogy rosszul tudod:-) -
#28398 Ha kinyírod az ellent és utána nem Csernobol felé mész hanem vissza a vörös erdőbe aztán megint vissza akkor nyugodtan kalandozhatsz:-) Én kb egy órát csak azzal töltöttem, hogy bejártam az egészet és nézelődtem a romvárosban:-) -
#28397 amúgy prypiat-ban csak zombie van?vagy rosszul tudom? -
sas13 #28396 hy valaki nem tudja hogy kell lekapcsolni a csodagépet nyomtam1 "f"-et de nem történt semmi?thx -
Olyan mod nem jelent még meg,hogy prypiat-ban lehessen mászkálni egy kicsit,mondjuk 10000 ellenség nélkűl,"normális" időjárás mellett?
Az egész játékban csak az nem tetszett,hogy ott nem lehet szabadon mászkálni,+ az idő/időjárás sem változik.. -
#28394 Bocsi de szerintem tévedsz:-) Én már kétszer is végigtoltam és mindig máshoz álltam be illetve változtattam a barátaimat a játék során. A dutyisokhoz is simán be lehet állni ha megcsinálsz nekik egy pár küldit. És ettől még nem fognak a freedomosok se bántani. Minden attől függ, hogy milyen küldetéseket vállalsz el. Én először úgy toltam végig, hogy csak a banditák és a hadsereg volt ellenség egész végig:-) Most meg lemészároltam mind a két nagy tábort és alig volt aki nem akart kinyírni ha meglátott:-)Csak addig lényeges kivel barátkozol amíg meg nem szerzed az infókat a legjobb befejezés érdekében.Szóval az igaz, hogy a nehézség változhat mert azért Csernobil előtt jó ha haveri gárda segítségével nyomulsz:-) De ha megszerzed a hotelszobádból a dekódolót és bedob a következő pályára ott már ugyis csak ellenség lesz akármi is volt addig:-)) Mindenesetre király game nagy szabadsággal:-) -
#28393 akkor jó:P majd parázok egyet.Egy kiadós parázás nem árt.de nem baj végülis kemény vagyok mint a tavalyi omlóskeksz -
#28392 Kiszámítható ijesztgetős dolgokkal fogsz találkozni, lesz pár szép termetes zombi is.
Hátulról nem támad semmi, de a laborok parásak annélkül is.Ha az egész játék ilyen lett volna vagy nagy százaléka most kedvenceim között lenne a STALKER. -
#28391 thx.jó annyira azé nem félek csak egy kicsit megrándítom az egeret mikor előugrik a szörny de ennyi.utána meg fejbelövöm és lefekszik aludni -
#28390 Szerintem vedd elő a Mariot, mert akkor ez nem a te játékod :) -
#28389 hát az biztos hogy meglátom és nem is a látványtól szarok be hanem attól hogy csend van és hirtelen elordítja magát a szörny és előugrik akkor szoktam szívinfarktust kapni.
-
#28388 Majd meglátod! :P -
#28387 akkor világos a helyzet:P
mindet alázni kell
vagy békén hagyni őket (peace)
amúgy a kérdésemre még nem érkezett válasz az hogy pl az x16 és az x18 laborban van félelmetes dolog?(csak azért kérdem mert most megyek be az x18-ba -
SaGa #28386 Dutysnak csak moddal lehet beállni. A freeplay modban benne van. Igaz, onnan kezdve kicsit nehéz az élet, mert a Red Forestet is a Freedom fogja tartani, meg a Military Warehuse-t is. Kicsit nehéz úgy átmenni ezeken a területeken, hogy a kapun belépve egyből a hátadba engednek két-három tárnyi lőszert valahonnan... -
#28385 akkor ezek szerint be lehet állni duty-nak is?vagy nem? más teljesen zavart vagyok -
#28384 Dehogynem. Saga kolléga ezt az elemet nevezte úgy, hogy "szinesiti a játékot" :) -
#28383 pl alapjátékban az x16 labor vagy az x18.
hogy hogy nem lehet belépni alapban a dutyhoz?És hogy ha pl belépek a freedomosokhoz akkor amikor a csaposhoz megyek nem támadtak rám a dutysok? -
SaGa #28382 Mit tartasz félelmetesnek...
Az alap stalkerben is vannak idegborzoló meglepetések, egy freeplay moddal turbózottban több is.
Belépni egyik csoporthoz sem érdemes. Az alapjátékban nem is tudsz, csak a freedomhoz. Színesíti kicsit a játékmenetet... -
#28381 Sziasztok szerintetek félelmetes a stalker?
és melyik bandához érdemes állni?a duty-hoz vagy a freedom-hoz? -
vibo #28380 eladó stalker pc 4,5e! -
#28379 Innen volt leszedve először is!!:-)) Csak amikor leszedtem nekem valamiért csak a 1.11-es verziót engedte és az akadt be.De ugyanazt tettem vissza is miután átmentem azon a részen:-) -
#28378 Láttad mit linkeltem neki? :P -
#28377 Hmm, ez arra utal, hogy mégiscsak van köze a videófeliratozáshoz a fagyásnak, de továbbra sem értem, hogy miért pont az a videó fagy, amihez nem nyúltam. Mindegy, az a fő, hogy sikerült továbbmenni. -
#28376 végigjátszás
Itt egy jó kis sztori a végigjátszásra, hogy jó legyen a befejezés:-) De egyébként egy a lényege, hogy ha már odamész a kívánságteljesítőhöz akkor semmiképp nem lesz jó vége:-) mindenképp kell a hotelszobádból a dekódoló és a dokumentum. Ezt a vezető jelöli be a térképeden de ha ki is hagyod azt a részt akkor is meg lehet találni csak nem lesz jelölve. És amikor már a szarkofágban vagy nem a monolitos helyiség bejáratát kell keresni hanem egy ajtót amit a dekódolód nyit.Ott ugye lesz egy hologramos fickó és ha attól nem fogadod el amit felajánl akkor jön a jó befejezés. Bocsi azoktól akik tudják de biztos van olyan is aki nem és annak bizony jól jöhet:-) -
#28375 Köszi a segítséget:-) Már sikerült megoldani. Egy jó félórát olvasgattam itt visszamenőleg és láttam másnak is probléma volt ez. Egyébként én úgy oldottam meg, hogy letöröltem a magyarosítást és újraindítottam a játékot eredeti nyelven( pont a gép kikapcsolása előtt volt egy mentésem) Szóval így simán betöltötte a demó után és nem feketedett el a monitor:-) Aztán mentettem-kiléptem-magyarosítás telepít- újraindít-mentés betölt- és már futott is tovább gyönyörűen:-)De azért köszi mégegyszer!! -
#28374 http://kincsvadasz.hu/stalker/
Szedd le innen az 1.00-ás magyarítást, és használd a mostani helyett. Ezzel menni fog tovább a játék.