S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Secret Trails 2-t ismeri valaki? Elég fasza kis orosz mod, új történettel és küldetésekkel, meglepõen jól mûködik, balanszolt. Fordítás mondjuk néhol elég bugyutta (google translate) de jól játszható. Már 2 napja nyüstölöm és egyszer fagyott kb de az is úgy hogy meghaltam, vissza akartam tölteni a mentett állást és mikor kiléptem volna a menübe megállt a játék. CTRL+ALT+DEL-el be tudtam zárni, azóta semmi ilyet nem tapasztaltam.

Egy másik idézetem PH!-ról a moddal kapcsolatban, kis kedvcsinálónak 😊

Hát akad 1-2 de a komolyabbakat csak a nehezebb küldetések után kapod meg quest rewardként vagy egy egy NPC-nél találhatsz. Nincs tele a játék velük 😊 A leg "commonabb" fegyverek ebben a modban (ezekbõl van a legtöbb az npcknél):

- AK-74S
- Groza
- AS-VAL
- LR-300
- SIG 550
- AKS-74
- Abakan
- MP5

Kb ennyi, más fegyvert nem nagyon találsz az ellenfeleknél általában, leszámítva 1-2 unique fegyvert ami a unique NPC-knél van. Ezek 1-1 olyan darabok amit sehol máshol nem találsz meg.

Az új fegyvereket meg nem kötelezõ használni, add el õket ha nem akarod látni vagy fel se vedd 😄

Nem spoiler ha azt mondom pl. Army Warehouse térképén van egy olyan rész ahol a Freedom bázisról kell kipucolni a Military katonáit, és a fõ NPC-jüknél egy OICW van. 😊

Minigun is pl. úgy van bent ebben a modban hogy quest van hozzá: meg kell találni a leírását, amely 6 darabban van szétszórva a zónában a legkülönbözõbb helyeken. Ez a mod leginkább a felfedezésrõl és tárgyak felkutatásáról szól, hogy szinte minden bokrot át kell kutatni minden pályán 1-1 küldetés miatt.

Aki unja már az alapjátékot, új contentre vágyik annak ez a mod kánaán. És itt nem feltétlenül az új fegyverekre gondolok hanem a teljesen új quest linera. Az egész játék a Dead City mapon kezdõdik ami az alap SHoC-ban benne sincs, és a testvéredet kell megtalálnod a fõ küldetés szerint. Ja és nem utolsó sorban a mod BETONSTABIL. 1-2 CTD-m volt de azok olyanok voltak hogy a 0 hozzáértésemmel ki tudtam javítani õket, pl. hiányolt 1-2 textúrát a játék közepe fele lévõ quest reward fegyverekhez, amik valójában ott is voltak csak az orosz betûk miatt nem találta meg a játék. Így egy egyszerû mappa átnevezésekkel meg is oldottam a gondot, már a netre is feltettem ezt a "fix"-et hozzá.

A mod egyetlen hátrányaként még egyszer mondom hogy a nagy része google-translated ami azt jelenti hogy pár helyen gondolkodni kell hogy mit is kell csinálni, mire utal a szöveg 😄 De már készül hozzá egy normális guide meg van is a mod elsõ harmadához.

Akit érdekel ezeket töltse le:

1. Secret Trails 2 patched repack
2. Kiegészítõ fordítás (bemásolós)
3. CTD fixek a modhoz általam (csak be kell másolni a modra)
4. Érthetõ angol leírás a mod elejéhez ha elakadnál

5. opcionális google translated leírás képekkel térképekkel

A mod 1.0004 patchre való.
Szabi84
Stalker ismét olcsón steamen.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Kösz az infót, ha valami gubanc lenne játék közben, akkor átváltok a v1.00-ra.
Lost World Requitalnak is van ilyen borítója, pedig az is csak egy mod
Oroszoknál szokás hogy nagyobb modokhoz csinálnak rendes borítót hogy úgy tûnjön mintha egy különálló játék lenne...
TSL16b
Akkor jó. Esetleg abból adódhatnak gondok, ha a feliratozó mod összeveszik a Complete-tel. Tervezem a probléma elhárítását, de addig a Complete-hoz a magyarítás v1.00m (feliratozás nélküli) változatát ajánlom.

fery02
Van egy mai követelményeknek megfelelõ szintû S.T.A.L.K.E.R.-ed magyar nyelven. 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009
Felraktam ezt a modot, rámásoltam a v1.20 magyarítást, így végre van feliratozás, és teljesen magyar minden.
Kösz szépen. Már jártam ott korábban, csak nem vetem észre a flash drive-ot.
Leöltöttem a v1.20 magyarítást. Ott azt írják, hogy a gamedata könyvtárba kell bemásolni.

A steamos stalkerben csak ezek a könyvtárak vannak:
_appdata_
bin
mods

Ezt érdemes felrakin?:
http://www.moddb.com/mods/stalker-complete-2009
TSL16b
Feliratozás alapból alig van, de moddal lehetséges. A magyarítás v1.20 tartalmazza a feliratozó modot, vagy külön is letölthetõ (volt) In Game CC and Subtitles néven.

Agroprom Underground-ban. Agroprom térképén találod, a jobb oldali utat követve a vasút melletti gyár mögött van a csatorna lejáró. Ott lemész, követed a csatornát addig a pontig ahol jöttek a militarysták, ott bemész balra és a falon észre fogsz venni egy lyukat, abba kell bemászni és felmászni a létrán
Üdv! Végigjátszottam úgy, hogy a monolithoz mentem. Most a strelokos befejezésre hajtok.
Segítség kellene. Hol találom a búvóhelyét?
Steamos verzióban van meg a játék. Be lehet állítani valahol, hogy legyen felirat?
Nem csak 7 befejezés van?
fuszhi
Na ja 😊 azért is írtam stb -t. Én nem tárgyalok terroristákkal. A zóna mindenkié ne tartoztassanak már fel gúnyosan, hogy vagy fizetek vagy fizessek 😊)) A parancsnokuk általában egy fejlövéssel végzi mindig, mivel olyan nagyképû és magabiztos. Bár ez eléggé az elején van, de van úgy hogy csak kóricálok kedvemre. Pl a pendrive os sztori után Szidorovics tól amint feljöttem a felszínre a falutól kelet felé jobb kéz irányában az út baloldalára félrészegen átsétálok vigyázva, hogy a disznók ki ne szúrjanak és a vaddisznók se tegyenek bennem kárt, majd átmászok a kerítésen a laktanya oldalára egy kidõlt fán és bemászok a laktanyába hopp a wc teteje majd a padlás le ereszkedek a házon belül és onnan füstölöm ki õket. 😊))))

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Nem igazán értem mitõl lenne más tartalomban a tört az eredetinél 😄 Mikor elvileg minden ugyanaz benne. Az hogy a katonák között éppen át tudtál menni az valszeg a dinamikus AI mûködése miatt van, nem igazán scriptek alapján mûködnek (scriptek csak nagy vonalakban határolják be a tulajdonságaikat, viselkedésüket) hanem maguk döntik el mikor merre mennek, mit csinálnak. Ha újra kezdenéd a játékot többször és odamennél a hídhoz valszeg nem mindig épp mutánsokkal harcolnának és bizony fizetned kellene vagy meg kéne ölnöd õket 😊
fuszhi
http://www.supergamer.hu/stalker-shadow-of-chernobyl-p-8361.html

"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

fuszhi
Én az elsõ részt bírom a legjobban meg a harmadikat. Ha mondjuk hasonlóra csinálták volna meg a komplett módját, mint a 3. rész. Azt is nagyon ott lett volna. Meg azt is, ha a 3. részbe szintén ott az erõmû. Na mindegy, ezt õk tudják. Komoly hogy még manapság is meglehet rendelni az elsõ rész, és kihozzák Beszterce bányából. A supergamer tõl intéztem év eleje fele vagy hogy. Eredetinél nincs jobb. Rögtön szembe tûnt hogy a feltört verzióban másként viselkedtek a fenevadak. A kordonnál is. így ameddig a hídnál a katonák hadakoztak a disznókkal én simán átsétáltam anélkül hogy pénzt kellett volna fizessek, vagy hehe stb. Nálam az elsõ a top. Lefogadom ha kinyírok egy vérszopót ami késõbb egy mellék küldetés lenne, akkor ez az eredetinél már nem jelenthet gondolt, nem úgy mint a feltört verziónál. Sajnos sokáig azzal kellett beérjem mert senki se tudott eredeti gyárit. Én hittem hogy még van, és mit ad az ég? 😊

Vajon melyik jobb mod? SMP 2.4.9.9 vagy OL2010?

SmP 2.5 megjelenésre egyre kevesebb esélyt látok... Nagyon hallgatnak róla már egy éve. A projectvezetõ (Wolfehunter) állítólag összeveszett pár emberrel a teambõl és otthagyta az egészet. Írogatnak néha Moddb.com-on híreket de nagyon lassan haladnak...
Értem,köszönöm!
autók csak bizonyos modokban vannak
Hali!

Hogy autókkal tudjak menni,fel kell tenni valamit?
1.05-ig patch,és a complete 2009-ot tettem az alap játékra.
zotya10002
Steames a játékom.Feltettem és az 1.0005-ös javítással települt.De így nem tudok multiban játszani mert ott 1.0006-os van!

Valamiért nem engedi felrakni az újat!!

Mi lehet a bibi?

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

Elég csak két oldalt visszaolvasni maximum
zotya10002
Sziasztok!!

Régebben játszottam ezzel a gaméval!Most megint felrakom a gépre :-)

Van hozzá valami kiegészítõ mód ?

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

fuszhi
Remekül megteszi nyugiba rakd fel. Amúgy én örülök hogy normálisan megy a complette mod. Nekem ez bõségesen elég. Ez olyan hogy lyuk lyuk pin a pin a csak a keret más téma. Hisz maga a filling vagy életérzés az mégis az elsõ rész hozza és hogy valamelyest köthetõ az 1986 os balesetre Csernobil hoz. A többi csak ráadás. Nem de? 😊 Patcholni meg azt hiszem 5 ösig kell 😉 valaki mintha azt is kérdezte volna. Csak hogy mást is meséljek : -elmentem jobbra az elsõ keresztezõdés után van egy laktanya baloldalt átmásztam a kerítésen be a tetõre ami lyukas pont azon a helyen átugrottam a wc rõl és az egész erõdítményt ki irtottam hiába volt tele katonákkal. Nagyon ügyesnek kellett lennem. Nagy kaland volt.

KranaZoli
Akkor tedd fel Õket nyugodtan.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Nem tudom a sima Stalkerhez létezik-e ilyen, ha igen akkor elvileg abban is van olyan mint a Call of Pripyatosban hogy telepítésnél kiválaszthatod hogy normal, high, vagy ultra-high méretû textúrákat raksz-e fel. A high és ultra-high -hoz szerintem a videókártyád és a rendszerramod is kevés lenne. Én GSC fórumon-n érdeklõdtem a textúra packok készítõjénél hogy a gépemhez melyiket érdemes felraknom, ugyan azt mondta hogy 4GB memóval és az 1GB-os HD4850 VGA-val nyugodtan megnézhetem az Ultra-High -ot max felrakom a High-ot utána ha nagyon leesik az FPS. De én is csak a High-ot mertem feltenni így is. Amúgy fura mert valami shaderfilet is belerak és nekem így több FPS-em lett HIGH packal mint a sima alap Call of Pripyattal 😄

Meg azt is mondta a srác hogy válaszoljak a kérdésedre is hogy a normal textúrapack elvileg nem növeli a gépigényt szinte semmivel sem. 😊
ha felraktam a complete mod-ot és jólfut a játék akkor az absolute nature+structure pack sokat ront a gépigényen ? rosszabul futna tõle a játék ? vagy nem jelentõs a dolog ?

ASUS P5WDH Deluxe , Intel Core2Duo E6750 , 2gb ram , Asus 8800 GTS 320 mb

KranaZoli
Az utolsóig. Igen van hozzá magyarítás, de link-et sajnos nem tudok. 😞

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

és még annyit hogy a complette mod-hoz jó a sima magyarítás is ? vagy létezik hozzá külön magyarítás ?

halihóó. ha a complette 2009 (2012) mod-ot szeretném kipróbálni ahoz meddig kell fel patchelni a játékot ?

a 33832-ben már kérdeztem, de most megint aktuálissá vált. valaki aki játszott vele sokat modokkal is, megtenné hogy felsorolja hogy mely nagymodokat és azokhoz mely kiegészítõket érdemes felrakni ?

logikailag úgy gondoltam, hogy nagymod + ajánlott kiegészítõ ésatöbbi (esetleg vmi + szörny kieg) grafika. többszöri végigjátszásra, hogy összehasonlítható és élvezhetõ legyen a különbségek miatt

1: oblivion lostl + arsenal,

2 :Complete, SC 2012 Weapon Revamp vagy SC Realistic Weapons add-on 0.8 vagy Stalker Complete 2009 Weapons Addon

én vhogy úgy gondolnám jónak a játékot, hogy azért maradjon játék, nem kell egy lövés egy halál, legalábbis ami a mi esetünket illeti.... 😊

Hát a teljes changelistet nem tudnám felsorolni... Képtelenség lenne.

Néhány fõbb változás:

- kb 232 új anomália a 3 térképen együtt (Zaton, Jupiter, Pripyat)
- ~110 új titkos hely (Secret Stash)
- megváltozott fõküldetés (A fõ sztorivonal maradt ugyanaz, csak bõvítve, elnyújtva lett)
- Új mellékküldetések
- Új NPC-k (bankár, trader, quest npc-k stb)
- Új fegyverek, régi fegyverek újra balanceolása
- Új Artifactok
- Új élelmiszer cuccok
- Az egész játék ekonómiai rendszere újra van dolgozva, nem lehet meggazdagodni úgy mint a sima játékban
- Minden fegyverhez lehet egy "szakkönyvet" találni ill. kapni quest rewardként amit ha megtanulsz (use) növeli az adott mordály sebzését
- Új Achievementek (szám szerint 8 asszem)

És még rohadtul sokminden 😄 Ha érdekel oroszul fel tudom tölteni a mod changelogját amit lefordíthatsz egy translatorral és kiszemezgetheted a fontosabb dolgokat 😄
KranaZoli
És Maga a mod mennyiben más, mint a Complete mod?!

Ezzel a Sgierous + AtmosFear3-al nem sokat játszottam, a sima Sigerous 1.7 az viszont tényleg stabil. Majdnem egész Zaton-t végigjátszottam benne és egy CTD nem volt. Az AtmosFear3 -al viszont van 1-2 apró hiba ahogy olvastam GSC fórumon. Én csak kipróbáltam ezt a mergelt modot a textúra packokkal. Majd valamikor nekiállok játszani vele, segíteni akarok a GSC-s arcoknak bugokat keresni.
KranaZoli
Azért kérdeztem, mert ha az alap játékot még nem játszottad végig, akkor elsõ körben szerintem(!) érdemes olyannal, ami nem nagyon változtat a gameplay-en; nem tesze bele plusz küldiket; stb...

Persze azt sem mondom, hogy mod-ok nélkül kell végigjátszani. 😊

De a Complete mod-al + Absolute mod-okkal kapsz egy olyan SHoC-ot, amiben kevesebb lesz a bug (Én egyel sem találkoztam) viszont jóval szebbek lesznek a textúrák.

És ez ugyanígy igaz a Clear Sky és Call Of Pripyat részekre is.

IMYke2.0.0.0
Még nem játszottam végig az alapot - a gépen pihen.
Beszerzem az általad linkelt finomságokat is.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

KranaZoli

KranaZoli
Ez mennyire stabil mod?! Ill. mennyiben változtatja meg a Gameplay-t?!

Imy: Ha már kijátszottad(kimaxoltad, öltél bele jó pár órát), akkor Én személyes tapasztalat a Complete mod-ot javaslom + a lentebb is link-elt 2db Absolute Pack-ot. Complete mod annyira nem nyúl a játékmenethez, sõt szinte 1általán nem módosít a fõ szálon, mellékküldiken viszont sok bug-ot patkoltak benne és stabil is.

(aztán lehet, hogy ez a Sigerous Mod is fasza)

STALKER Complete 2009 (2012)

SC Realistic Weapons add-on 0.8

Esetleg:
Stalker Complete 2009 Weapons Addon

IMYke2.0.0.0
Nagyon szépen köszönöm! <#worship>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

grebber
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat: Sigerous Mod 1.7 +AtmosFear3 +Absolute Nature 2 (High Detail Green packs) + Absolute Structures v1.0

Google a barátod!

Next PC upgrade: 2022

IMYke2.0.0.0
Linkek jöhetnének az összeshez ...
<#worship>

Tartalomban és szavatosságban az elsõ rész a menõ. A Clear Sky szinte ugyanaz volt mint a SHoC csak 1-2 eltérés volt benne a régi térképeken, tettek bele 2-3 új mapot meg egy nehezen mûködõ upgrade rendszert. Viszont a Call of Pripyatban vannak olyan újítások amiket érdemes lenne átültetni az elsõ részre. Az upgrade rendszert tökéletesítették (hülyeségnek tartottam ezt a Flash driveos upgrade terveket), a kitörések normálisan mûködnek alapból, az inventory system is jobb sokkal a CoP-ban, az MI sztem jobb mint a sima SHoC-ban. A bloodsuckerek pl. sokkal jobbak CoP-ban mint a SHoC-ban. Ott tényleg félelmetesek és nehéz õket megölni mert gyorsak és hit n run taktikával mennek rád. Nem látod egészen addig amíg a közeledbe nem ér (még a félig meddig átlátszónak sem), belédüt és elfut. Egy igazi köcsög 😄

Amúgy javaslom ha nem szerettétek a CoP-ot próbáljátok ki Sigerous Mod 1.7-el amibe már integrálták az AtmosFear3-at ami sokkal félelmetesebb kitöréseket produkál plusz zombivá változtatja a kint ragadt stalkereket vagy akár meg is öli. Hihetetlen jó lett az a mod, egyszerûen élvezet vele játszani. Fõleg ha felrakod a két texture packot is hozzá 😊

Ide raktam be pár hangulatképet a modból 😊

Nem lehet abbahagyni a játékot így komolyan 😄
Muttley
kijött a 'flat out'? <#nevetes1>
nem a fallout? 😉

Just do it :)

fuszhi
Nézd meg mikor kijött a flat out a satalker is jó játék és egy két szimulátoros szoftver a többi egy rakás ... A stelkerral játszhatsz még 5 10 év múlva is . A régi idõkben miket hoztak össze. Az elsõ az igai rész a másodikban megtudod hogy kerültél a kocsira , azt kezdheted megint elölrõl. A 3. résznél meg teljesen független vagy szinte az elõzõ két résztõl , de az elsõ rész fogja vinni mindig is a pálmát. Jöhetnek játékok egyik se tudja überelni. Simán csak úgy kószálgathatok ha szeretnék de akár kereshetek pénzt vagy ereklyét. Életszerû és a hangulata ott van ami már rég egyik játéknak sincs meg. Kívülrõl a borító szép mindnél a reklámban van a pénz azt eladják a szart is. De ez legalább megcsinálták. Ha tényleg bekapsz egy golyót nem mászkálsz ott orákig mint egy félrészeg behalsz azt kész. 😊 A játé szinvonalát emeli az is hogy nem szorulsz hálózati játékra hanem simán élvezheted szinglibe. Remekmû leszámítva hogy ideje néha szünetet tartani és áttenni másnapra a folytatást

Optimus Prime
Á, visszatettem az elõzõt.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"