34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#29413 Sikerült felrakni!
Eszméletlen jó!Menüben a zene az nagyon ütős!Játszogattam egy kicsit.Alukáltam pár órácskát is.Olyan feelingje van amikor jön az éjszaka fúúú....kintjártam rendesen fotsam és menekültem be a kis faluba vagy mi az!Aztán aludtam és arra kelek hogy nagy vörösség van és mindenki döglődik én is köztük vagyok!Nagynehezen elmásztam egy pincéhez ott voltam egy darabig hátha elmúlik a nagy sugárzás ha ez az akart lenni...jó ki-ki nézelődtem egyszer csak dirr-durr villanás minden és szédültem mint állat és ment le az életem pedig visszamentem a pincébe és utána meg is haltam miért?Am állati jó! -
Kanyhalos #29412 Ott kell kiválasztani a winchesteredről, hogy melyik mappában van az a mod, amit fel szeretnél vele installáltatni. -
gyuri12 #29411 az ilyen töketlenek miatt találták fel a spam topikot,ha már nem jársz utána,akkor legalább nézzed mán meg a bannert:( -
#29410 Meg egy problema, letoltotem a mod manager cucot utana elkezdem telepiteni de a brovsenel nem tudom mit kell, aki tudja kerem segitsen. -
#29409 Valaki tudna segiteni? Most nem reg letoltotem a 1.0005-os patchot, utana meg probaltam crackolni a jatekot de rossz volt, es nem nagyon ertek az ilyen patchokhoz. -
Kanyhalos #29408 Ja, oks, azt hittem vágod hogy kell, csak valamit nem találsz, bocsi.
Szóval:
ÍGY KELL FELTENNI A MODOT:
1. a smart mod manager zipet kibontod, ott van benne az installerje
2. felinstallálod aztán elindítod
3. ott lesz a bal felső sarokban hogy "install..", arra kattints
4. kiválasztod az Oblivion_Lost_1.3-at (jó a 7z is vagy a kibontott is)
5. felad egy ablakot, abban ki van pipálva mind a 3 opció
6. a gamedata az maga a mod, és ott van hogy melyik patchet akarod feltenni, értelemszerűen ha az 1.0004 van fent neked akkor az OL_10004_patchet kell kipipálva vagy csak, ha az 1.0005 van akkor meg csak a másikat.
Persze úgyis lehet hogy a gamedatát bemásolod a stalker könyvtárba plusz rá a kiválasztott patchet manuálisan, de direkt azért tettem bele a smart mod managert, mert így sokkal egyszerűbb feltenni, nem tudsz hibázni, mert figyelmeztet ha rosszul csinálod.
Így okés? -
#29407 szerintetek az miért van, hogy megtaláltam Strelok csapatának a cuccait, ki is jövök a felszínre, és még mindig az az aktuális küldetés, hogy találj ki a föld alól. doksik megvannak.
1.000005ös a game.
thx előre is a segítséget -
#29406 Hát jó soha nem tettem még fel modot bocs hogy ilyen noob vagyok!Másoljam be a gamedata mappát a főkönyvtárba?ezt a smart mod managert se láttam még életemben egyszer se nem tom hogy kell használni elvileg ezzel kéne feltennem? -
Kanyhalos #29405 Mi az hogy nincs gamedata mappa? Ott van!
Könyvtárszerkezet:
Oblivion_Lost_1.3
-gamedata
-OL_1.0004_patch
-OL_1.0005_patch
valamint ott van alatta a smart mod manager
nem értem mit nem tudsz feltenni -
#29404 Alapból a játékban nincsenek vezethető autók!Kell hozzá mod amit felraksz és vezethetsz!például ez az Oblivion Lost mod ebben van vezethető autó!Más modról én nem tudok biztos van én ezt ismerem! -
#29403 Csak ugy tudok autot vezetni ha fel rakok egy patchot -
#29402 azta
kemény :D -
#29401 Én azt se tudom hogy tegyem fel a modot!Van itt egy GameData mappa ami a játék főkönyvtárában nincs is!HELP! -
Kanyhalos #29400 Tökmindegy melyik patch, jó az 1.0004 is meg az 1.0005 is, úgy csináltam meg hogy menjen mindkettővel, és le is teszteltem, végigvittem mindkét patchel!
A Don Reba-féle Smart Mod Manager együtt van a moddal, használjátok azt, ott ki tudod választani, hogy melyik patchel kompatibilis verziót szeretnétek feltenni.
Ebben a modban nincsenek közös fájlok, amiket mindkét patch használ, hálistennek ezt is sikerült elérni. Csak a system.ltx az, amit nem lehet úgy megcsinálni, hogy mindkét patchel menjen, ezért betettem 2 külön mappában az 1.0004-es és az 1.0005-ös system.ltx, és ki tudod választani a Smart Mod Managerrel, hogy melyiket akarod.
Ha rosszat választasz vagy mindkettőt kipipálva hagyod, akkor szólni fog az SMM hogy nem jó!
Autóvezetés:
-Options menü/controls
-ott fogsz látni egy olyat hogy "Turn on the engine"
-annak beállítasz egy gombot (én a B-t használom)
-utána odamész egy kocsihoz, rányomod az F-et, beszállsz, megnyomod a B-t(ha azt állítottad be a "Turn on the engine"-nél), és indulhatsz is.
Ha sötét van akkor a fényszórókat L-el tudod bekapcsolni.
Most már nem lebegnek az autók, mint az régi modban, meg mint más modokban. Ez engem nagyon idegesített, de végre sikerült kijavítani.
Persze attól még a fizikájuk fos, azzal nem lehet mit tenni, bár a menettulajdonságaikon is nagyon sokat javítottam.
Valamint most már nem lesz olyan fos blowout mint régen, ha éjjel van akkor sötétség van, ha nappal van akkor világosság, valamint az NPC-k most már igen érzékenyen reagálnak a blowout-ra, összeesnek tőle már az elején, amikor meg elindul a sugárzás, akkor teljesen padlót fog mindenki. Persze most már a gitározást abbahagyják azonnal, mert megijednek hogy jön a blowout, és próbálnak mindig felállni, de mindig összeesnek.
Ja és most már nem kell multit indítani, hogy legyen nap és hold, próbáltam kb olyasmira megcsinálni, mint ami a bétában volt, több-kevesebb sikerrel, remélem tetszeni fog. A tájat is szépen megvilágítja, elég szép színvilágot sikerült összehoznom.
Persze maradt a vanilla táj, nem tettem be a priboi-ból a virágokat.
Ha NPP Stancia2-n belépsz az utolsó portálba, akkor beteleportál a főellenséghez, egy controller személyében.
A Freeplay modból most már csak az új level changerek vannak benne a modban, hál istennek sikerül a Freeplay mod bugjait kiirtani véglegesen, valamint teljesen új spawnt kapott a mod!
-
#29399 Hogy lehet autot vezetni -
#29398 ehez akkor meik patch kell? 1.005? -
#29397 köszi -
Kanyhalos #29396 Most már kint van a FileFront-on is:
http://stalker.filefront.com/file/;86329 -
#29395 rendes vagy, de én megaupload toolbart nem fogok letölteni, ha majd fent lesz egy rendes tárhelyeln lécci szoljatok, szívesen kirpbóálnám, köszi -
Kanyhalos #29394 Ja azt meg elfelejtettem hogy a Megauploadhoz külön toolbar kell, amit fel fog ajánlani hogy töltsd le, majd kiteszem máshova is.
Link az orosz beszéd modhoz:
http://rapidshare.com/files/88845742/OBLIVION_LOST_optional_Russian_dialogs_ADDON.7z -
Kanyhalos #29393 OBLIVION LOST 1.3 megjelent! Bocs de most nincs időm lefordítani a changelogot, majd később, mert most ki kell tennem a modot mindenhova.
Újat kell kezdeni, megy mindkét patchel (1.0004 és 1.0005)!
A Don Reba féle Smart Mod Manager is benne van a packban, használjátok azt installerként, megkérdezi hogy melyik patchet akarod, és ha rosszat választasz akkor figyelmeztet.
http://www.megaupload.com/?d=YU7L34OI
Valamint ha orosz dumát akarsz hallani, akkor ezt külön le kell tölteni hozzá, és csak bemásolni, kivettem az origi gamedatából, mert kb minden nap 5-6 levelet kaptam hogy hogy kell kivenni, sokaknak nem tetszik.
Szóval az alap modban angol duma van, aki akarja az felteheti az oroszt. -
#29392 Valaki egy Oblivion Lost modot honnan tudom letölteni kaphatok linket?Köszi! -
#29391 Hogy lehet beulnu az autoba es mikor -
FoxMurder #29390 Már fenn is van az OL 1.2.1. Na ez eddig nagyon bejön, kezdve a főcímzenétől a teljes sötétségig. Itt a sötét az tényleg sötét, az első éjszaka hátborzongató volt, de nagyon durván. Sokkal jobb a fegyverek hangja, és van sok paráztató effekt. Az anomáliák nagyon odacsapnak, és a hangeffektjük is jó. Azt hiszem, ez a mod lesz az igazi...Bár láttam pár oldallal előbb ezt a modot is fikázgatták a Kanyhalossal együtt.
Túlestem az első blowout-on, egy pincébe bújtam el. Egyébként muszáj a föld alá menni, hogy ne pusztuljak el a blowouttól? Egy ház, aminek helyén van mind a 4 oldala, nem elég menedéknek? -
#29389 meg nem ártana kicsit pihentetnem a gammát.valamelyik nap is mentem valami nevenincs uton kocsival és elég sok kopár fa meg bokor volt.nah mondom "mingyárt beérek a zonába,o jeah " -
emixa #29388 na majd. de akkor már késő lesz (viszont ha utána atombomba-feltaláló leszel, könnyebben tudsz nevet adni neki). -
#29387 Na igen.Az alap játék nálam is remekül fútott még dx9ben is,de a priboi modban kénytelen voltam leszedni a dx 9 modot.És igaz,ami igaz.Nekem is jobban bejött a lepusztult gyártelep a kopár fák és növényzet feeling.100× jobb,mint a zöldellő rét stb stb.hiába azért csak az alap stalker a tuti a többi az csak maximum hab a tortán... -
emixa #29386 már beletörődtem a jelenlegi nevekbe. de azért köszi. -
emixa #29385 mint a vöcsök. jóhogy. -
FoxMurder #29384 Hali!
Hát, ez a priboi kicsit csalódás nekem is. Nálam játszhatatlanul lassú, főleg Garbage-nél, pedig az alapjáték teljes dinamikus fénnyel is 30-50 fps-t produkált. Azonkívül, hogy a sok csicsa megfekteti a gépet, valahogy egy túlélő FPS hangulatába nem is illik bele ez a rengeteg virág és zöld. Jó persze, tudom, hogy a stalker soc után játszódik a jó befejezés után, amikor minden kizöldell, de mégis. Kicsit visszavehettek volna a virágoskert feeling-ből. Nekem nem jött át a hangulat.
Olyen grafikai bugokat nem láttam, mint czky. Engem is kidobál néha a windózba, amikor kinyírnak. A kedvencem az volt, hogy amikor belezúztam a járművekkel a zombikba, azok meg sem rezzentek, hanem csak felém fordultak, és kocsival együtt áttoltak a fél pályán...
Sajnálom, pedig ígéretesen indult, de a priboinak ebben a formájában nuku a hangulata, egyhangúak a "küldetések(?)" és a fejem is fáj az alacsony fps miatt - már le is szedtem az egészet.
Az Oblivion Lost-ot megéri feltenni? -
bgabor #29383 Szerencsére nem vagyok az és nem is tervezem. -
#29382 Akkor még jó,hogy egyenlőre hanyagolom a priboi modot...
A faikes modban meg annyira erős sebzésűek a fegyverek,hogy veterán ill. mester modban is símán lehet tolni a gémet.Meg van 1-2 fegyver ,ami olyan szintű zoom-mal rendelkezik,amivel egy faszentos távcsőves puska se tud vetekedni.Ezeket a dolgokat lehet szeretni,de el is cseszheti a játékot
Mondjuk van benne egy szolgálatos(duty) ruha ,minden tulajdonsága 10.000%.Az azért már elég erős túlzás -
#29381 AK-74, VSS Vintorez. De itt megtalálod az összeset, mert a készítők is innen szedték a fegyverekről az adatokat. -
#29380 Licensz. -
#29379 Létezik mod (stalker_realgunnames), ami visszakereszteli a fegyvereket, de a magyarításnak nem célja megváltoztatni a játékot. Pont a fórumok miatt maradtak a játékbeli nevek, mert így egységesen lehet rájuk hivatkozni. Nem mindenki tudja, hogy a valóságban is létező fegyvereknek mi az igazi nevük. -
emixa #29378 ha én pisztolyfeltaláló lennék, minden általam feltalált pisztolyt női néven neveznék. (ha házasember vagy, érted az okát) ha ennyire gondot okoz a dolog, használd a másik fordítást. vagy fordítsd le te. vagy ne használj fordítást. -
bgabor #29377 Hát azért a játék fegyvereinek nyolcvan százalékát illene átnevezni.
Nem látom be hogy Viper 5,Kora és Martha helyett miért nem lehet a valódi neveket használni a fordításban, azaz miért nem lehet MP5,Colt M1911 és Beretta 92F. Ki az a hülye, aki Marthának keresztel el egy pisztolyt? Nem lehetett volna okosabban megoldaniuk? -
emixa #29376 kemény szavak ezek. -
gyuri12 #29375 megmondom őszintén,nekem is ezek a gondolataim. rosszul van megcsinálva,néhol túl könnyű,néhol viszont kurva nehéz. törlöm is a csába,kijátszom inkább megint simán.. -
#29374 Ennél szánalmasabb mod-ot még nem láttam, mint ez a genya Priboi. Azokat a kurva CNPP Blueprints-eket sehol a világon nem lehet megtalálni. És ez legyen a küldetés, hogy találd meg őket? Találd meg őket valahol? Semmi normális küldetés, amit csinálni lehetne??? Leszámítva azokat a szánalmas küldiket, amiket hirtelen hozzádvág, ha belépsz egy új pályarészre... Ehh!
Arról nem is beszélve h szinte minden második esetben, amikor megnyúvadok kidob a winbe a game.
Szerintem szar az egész, pedig amúgy különféle modokkal eddig kb 8x végigvittem.
Ez a kép is arról árulkodik, hogy mennyire jó az egész. A hold a felhők előtt van. A felhők átlátszanak a dombokon, sőt még belső terekben is látszódnak. Az is hihetetlen gáz volt, amikor az egyik laborban belül szakadt az eső.