Hattrick

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah...
ez az új edzés mód mi?

mi a véleményed róla?

Láma!
ok

Láma!
hm. na mégegyszer

HURRICAN
mostmár jó

puftuljon av öffef befédhibáf!!!44

HURRICAN
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'

Transaction (Process ID 835) was deadlocked on lock resources with another process and has been chosen as the deadlock victim. Rerun the transaction.

/Common/includes/Database2.asp, line 302

Ezt írja ki mikor el akarom fogadni a kihívást

HURRICAN
támadásépítést edzek

Láma!
köszi😊

Láma!
kihivtalak<#wink>

szép kis csatár edzõ 😊 mint én

csak nem belsõ középpályást edzel? egy 19, egy 25 és egy 28 évesnek?

Láma!
4 a VI.174 csoportban

Láma!
igen, és is igy szoktam lenni. ha erösebb, akkor laza, és akkor nyerek, vagy legalább x😄D

én 6-1-re nyertem, laza játékkal, úgy hogy szerintem még esélyem sem volt... na ilyen a hattrick random mi?

HURRICAN
Én a 2. vagyok a VI/439-ben
te melyik csoportban vagy?

Láma!
kikaptam 2-1re bazz, és visszaestema 4. helyre...😞(

HURRICAN
Mi lett az eredménye a mai meccseiteknek?
Én 4:0-ra nyertem<#eplus2>

Edzés!

Mielõtt bárki hozzákezd a Hattrick nevû játékhoz javaslom olvassa el Jerzy összefoglalását a Hottrick oldalon. Egészen biztos vagyok abban, hogy a Lengyel válogatott jó szereplése összefügg azzal, hogy Jerzy ezeket az ismereteket megosztotta másokkal is, legelõször a honfitársaival.
Két fontos megállapítást idézek a gondolataiból:
1. A Hattrick a pénzrõl szól, akinek sok pénze van annak jobb játékosai lesznek, eredményesebb
csapata lesz.
2. A pénzszerzés leghatékonyabb (és legbiztosabb) módszere az edzés.

Grokk barátom összefoglalta a lehetséges edzésfajtákról alkotott gondolatait. Mindenkinek ajánlom, hogy figyelmesen olvassa el, és szívlelje meg az elmondottakat. Bennem kicsit más kép alakult ki, leírom a saját tapasztalataimat, hasonlítsátok össze a kettõt. Nem mondunk ellent egymásnak, csak bizonyos dolgokat másképp látunk.

Általában az edzésrõl:

1. Kezdõ csapatként sajnálj mindenre pénzt költeni, kivéve az edzésre.
2. Edzõre költeni kell. Kezdõként a legjobb, ha veszel egy megfelelõ edzõt, a lehetõ legolcsóbbat. Az elsõ fizetésedbõl (amikor elõször eladsz edzett játékost) célszerû jó edzõt venni. behozza az árát.
3. Edzeni csak fiatal játékost érdemes. Nem egyértelmû meddig számít valaki fiatalnak, ezt döntsd el te.
4. Edz 100%-on. Én nem tapasztaltam, hogy lépten nyomon lesérülnének a játékosaim.
5. Használj annyi segítõt, amennyit csak tudsz (10 db). Én a kezdetektõl 9 segédzõvel és egy kapusedzõvel játszom.
6. Nincs legjobb edzés. Ha jól csinálod, akkor bármelyik edzésformával szép pénzt kereshetsz. Ha valamit nagyon elhanyagolnak a Hattrickben, akkor abból hiány lesz, ez felhajtja az árakat, és máris meg fogja érni. Most úgy látom, hogy azok jártak jól, akik jelenleg csatárokat edzenek, de nem tudnám megmondani, hogy pár szezon múlva mi lesz a nyerõ. Sokáig nem volt érdemes másodlagos képességet (átadás, pontrúgás) edzeni, és kezdõnek ma sem az.
7. Neveld az ifiket addig, amíg bírod a fizetésüket.

Hogyan hasonlíthatjuk össze a különbözõ edzésformák pénzügyi hatékonyságát?
1. Egyszerre hány játékost edzeni?
2. Hány hét alatt tudsz megfelelõtõl
ragyogóig eljutni 17 éves korról indulva? (önkényes meghatározás, de használható)
3. Mekkora induló befektetésre van szükség?
4. Milyen összegért tudod az adott játékost eladni?

darab hét/szint 5 szint Vételár Eladási ár Fizetés Heti hozam
Védés 2 5 27 50.000 480.000 600 32.000
Védekezés 10 8 43 15.000 320.000 300 70.000
Játékszervezés 8 7 36 25.000 340.000 400 70.000
Gólszerzés 6 6 31 20.000 380.000 300 70.000
Szélsõ 6 5 27 1.000 320.000 400 70.000

A vételár és az eladási ár egy átlagadat. Attól függõen, hogy a játékos milyen egyéb szakértelemmel rendelkezik a táblázatban
szereplõ összegnél kisebb vagy nagyobb összegek is szerepelhetnek. Azok az ifik, akik jobb melléktulajdonságokkal rendelkeznek
egy kicsit jobb áron kelnek el, de eladáskor ez a különbség újra jelentkezik. Általában lehet azt mondani, hogy célszerû olyan
ifit venni, akit mégmeg tudsz fizetni, mert ez késõbb megtérül.

Milyen ifit vegyünk?

Lehetõleg 17 évest. Olyat, amelyiknek jó vagy megfelelõ az általunk edzett tulajdonsága, van jól használható melléktulajdonsága és nincs haszontalan egyéb tulajdonsága. (Minek jó gólszerzés egy védõnek.) A szezon elején jobb vásárolni, mert akkor tovább marad fiatal valaki, több hétig edzhetõ rövidebb ideig. a szezon utolsó hetében egy 17 éves játékos már igazából 18-nak tekinthetõ. A szezon közepén-végén viszont már olcsóbban lehet vásárolni. Az elsõ egy-két hétben még nagy kapkodás tapasztalható a jó minõségi ifikért, a késõbbi hetekben ez lassan lecseng.

Mikor adjuk el?

Eladni akkor érdemes játékost, ha már tud drága a tartása. Ez akkor következik be, amikor az életkora miatt nagyon hosszú idõbe telik egy újabb szint lépése (edzéstípusonként változik, hogy hány éves kornál következik ez el), a csapat többi részéhez képest nagyon magas a fizetése, és a következõ szinten várható eladási ára (a fizetõképes kereslet egy idõ után kezd csökkenni) nem nõ olyan mértékben, mint a várható ráfordítás. Olyankor érdemes eladni egy játékost, amikor éppen szintet lépett. Sehol sem látszik, hogy az adott szinten belül hol tart, ezért a vevõ azt fogja feltételezni, hogy a szint alján, és annyit is fog fizetni érte, mintha ott lenne.

forrás FC Grokkniahonlapjáról.

Sok jó tanács van ott kedzõknek

ha nem kapust edzel, legyen 1 kapus edzõd, és max 10 segédedzõd

akkor azért nem kaptál edzést, mert több volt 10-nél a segédedzõd (kapus+segéd)

http://www.powerplaymanager.com/r57633

Sippie
pilboy: 580922
Fenrir: Hát épp ezaz hogy nincs, fõleg most hogy el kellett bocsánatom 10-et, az is vazz 3000e FT-ba került...
Láma!
😄DD

Fenrir
lol ez komoly, honnan van neked pénzed ennyi szakemberre? 😊

A halál csupán a kezdet...

csapatod id-je?

Sippie
hát azt veszem észre 😄😄

de! kaptam ám a titkáromtól leírást hogy mi volt a gond az edzéssel.
-"Az eheti edzés sikertelen volt az edzõ nyakatekert taktikájának köszönhetõen. Túl sok játékost irányított azonos pozícióba, akik nem tudtak megegyezni egymás között. A klub háza táján "kihagyott edzés"-rõl hallani."

aha... mivan?! 😄😄😄 ez bolond 😄
Láma!
meg tudlak érteni😄D
a game is szeret téged😄DD

Sippie
ugye? 😄 valahogy kezdem komálni a játékot <#violent>
Láma!
te nagyon jol tolod hallod😄

Sippie
"11/17/2005 A csapatszellem szintje csökkent, mert a seregnyi segédedzõ nem tudott megegyezni és összeverekedett.
11/17/2005 Olyan zavaros taktikát játszattál a héten, hogy ez tönkrevágta az e heti edzésedet."

egyre jobb...
semmi zavaros nem volt a taktikában mind a kétszer 3-5-2ben álltam fel, alap taktikával...
Sippie
o vaffankúló puttana 😄
nah mostmár mind1.
Az a baj hogy kapusedzõbõl eddig 4 volt, és a kapusaim TSI-je csak romlott, a formájuk nem javult, szóval muszáj volt valamit tennem. 29ezeré vettem egy 3700 TSI-s kapust, erre most 2700 éppenhogy, ráadásul gyenge forma :/
kapusedzõ+segédedzõ= MAXIMUM 10<#felkialtas><#nezze>

Láma!
hát kb.
kapusedzöböl rengeteg a 10.
szerintem 2-3 is elég.
segédedzöböl nekem is 9 van, de gond még nem volt

Sippie
10 kapus- és 10 segédedzõ.
vagy a kapus- és segédedzõt egybe veszi és csak összesen érdemes 10-et tartani?
Láma!
lál😄DDDDDDDDDDDDDDDD

hány segédedzõd van?

gondolom 10nél több

😊) ilyen szöveget még nem láttam a 3 év alatt.

na, mi még pihenünk. messze a fél 5-ös kezdés.

Sippie
"A csapatszellem szintje csökkent, mert a seregnyi segédedzõ nem tudott megegyezni és összeverekedett."

hát ez gáz 😄
Láma!
nyugodtan juss tovább😄DD
enm holnapra szervezném, hanem sztem a holidényben

áve!
Láma megkeresett engem is a kupával kapcs.ban, de mivel most egy másik kupában vok, nem tudok menni, max, ha kiesek holnap... 😊

Láma!
persze, irok. mindenképp

azért írj ha lesz valami!

REAL MADRID

Láma!
azt hiszem , ez az sg kupa, érdektelenség hiányában elmarad. neharagudjatok, de 6csapatnak, szerintem egyenlöre felesleges.

kedzteben vigyázz a pénzedre, ne költs marhaságokra!!! és olvasd el a súgót

ahhh kaptam csapatot juhhhé<#worship>

REAL MADRID

persze majd úgy 5-7 szezon múlva. Addig játszon minden nemzetközi barátságos meccsen, hogy a tapasztalata ne POCSÉK legyen, mert az gáz... De amúgy jó lesz edzõnek idõ múlva.

Láma!
edzöt vegyél.
csapnivalo vezetöi képességü, jo edzöt. az kb 50milla. na azzal érdemes már mit kezdeni. de ne ugy csinálj

Sippie
22 éves, középszerû forma, egészséges
Szimpatikus fickó, aki kiegyensúlyozott és becsületes.
Tapasztalata pocsék, és jó vezetõi képessége van.

szerintetek érdemes belõle edzõt csinálni?
Láma!
annyi mint eddig

HURRICAN
Hány jelentkezõ van már a kupára?

<#rinya><#rinya><#sir><#sir><#shakehead><#shakehead>

REAL MADRID

Láma!
1-2 hét