22246
Hattrick
  • JimKirk
    Lazazva hoztuk a rangadod, pedig lebirtokolt!:))

Spartacus 2 - 0 Auras

1 - 0 Samuli Siurua 15'
    2 - 0 Olef Altenstedt 83'

• Rudee
    Add nekem :D

Nálam Gerőce végre maxolt védekezésből. Elég sokáig tartott a jó szint elérése után, úgyhogy remélem 1-2 felnőtt meccs után remek lesz neki is :)
    Igaz majd csak jövő hét szombaton hozhatom fel.
  • Jakuza001
    Ha vedekezest edzel, akkor en a helyedben meg edzenem meg kb 17.5 eves korig es akkor tobbet kapsz erte. Amugy meg ketlem, hogy 300-400at kapnal erte igy, nagyon lementek az arak.
    Olyan 150-200 korul van egy ilyen jatekos ara kb.
  • JimKirk
    Mit csinaljak vele?
    Szerintem 300-400 korul biztos elmenne.

• Jakuza001
    Azert szoktak a konnyen nyerheto merkozeseken (vagy olyan merkozesen amit ugy is elbuksz) lazazni, mert ugy novekedik a csapatszellem, ami jo hatassal van a kozeppalyara.
  • Tomika100
    köszi az infót :):)
  • Sysfox
    A csapatszellem a középpálya erősségére hat, minél magasabb a TS, annál jobb a középpálya.

Elvileg, és hangsúlyozom, elvileg, magas vezetői képességű népszerű játékos jó hatással van a csapat teljesítményére, de ez nem dokumentált, amolyan urban legend stílusú dolog. Azt nem tudom, hogy tapasztalat számít-e ebben az esetben.

Ugyanez fordítva is igaz lehet, egy magas vezetői képességgel rendelkező bajkeverő játékos negatív hatással van.

Legalábbis így emlékszem.
  • Tomika100
    az a kérdésem lenne, hogy a csapat szellem és a csapatkapitány tapasztalata és vezetői képessége mennyire befolyásolják a csapat teljesítményét???
  • adenin2
    Na most nekem is szerencsém volt egy hasonló képességű csapattal játszottam a kupában és megfordítottam a meccset. Ha nem változtattam volna a taktikát az új ifim miatt(szélső hátvéd) akkor szerintem sima győzelem lett volna, de sajnos így a középpályám gyengült és most már hasonló taktikát kell alkalmaznom később is, mivel az új ifi játékosomat edzem, amit pont ma hoztam fel. Így néz ki:

Sajnos a vezetőképessége rossz a többivel akár u20-as, később akár válogatott is lehet. Mellé majd kapok még egyet(17 éves magyar szélső hátvédet, amikor valaki elad egyet akkor azt megveszem), ha igaz és akkor két hasonló képességűt edzek majd egyszerre.
  • JimKirk
    Egy laza gyozelem!

Nicol 2 - 4 Spartacus

1 - 0 Gustavo Sequeiros 2'
    1 - 1 Olef Altenstedt 29'
    1 - 2 Samuli Siurua 37'
    1 - 3 Valentin Grec 38'
    1 - 4 Sergio Altomonte 78'
    2 - 4 Gustavo Sequeiros 84'

• REALista
    Meglepetésre 1:1-et játszottam idegenben lazázva úgyhogy örülhetek.Továbbra is vezetem a bajnokságot viszont jövőhéten egy erős csapattal játszom hazai pályán.
  • Tomika100
    csak a TSI-je ne zuhanjon sokat
  • JimKirk
    Tartok tole, hogy esni fog amig labadozik.
  • Tomika100
    megfelelő a formája
  • JimKirk
    A formatol fugg, szerintem par ezret!
  • sajtburger
    North Ujhely ZRT - Fc. Catalunya 3 - 1

Értékelést tekintve, elég nehéz lesz így a szezon, ha kp. picit gyengébb(?) és így beégünk.. nem gondoltam volna, két zakóval indítunk.
  • Tomika100
    Ismét kikaptam, de sajnos ez várható is volt...:/ Sajnos a legjobb védőmet pedig elvesztettem 4 hétre..:@ a 22000 TSI-ből mennyit fog veszíteni a betegsége alatt??
  • Rudee
  • Rudee
    Bejött a papírforma, otthon kikaptunk az V. osztályból visszaeső csapattól.

Ex Pepita F.C. - Bazsóka 0-1 (0-0)

Viszont a 19662 néző hozott 36 100 eFt-ot, azaz nyugodtan mondhatom, hogy megérte bővíteni a stadiont. Még 2-3 meccs és vissza jön a beruházás ára.
  • JimKirk
    Termeszetesen lazazva!
  • JimKirk
    Spartacus 3 - 0 Petyus

1 - 0 Sebastian Katholm 27'
    2 - 0 Olef Altenstedt 31'
    3 - 0 Sebastian Katholm 33'

Papirforma gyozelem egy gyenge, atszervezes alatt allo csapat ellen!
  • JimKirk
    nalam is nem reg esett vissza kozepszerure az edzom! Igaz en nem sokkal utana vettem 30 millioert egy jatekost megfelelo vezetoi kepesseggel, es lenyugozo tapasztalattal. Jovore ot fogom kinevezni edzonek.
  • JimKirk
    HaJnaL 0 - 2 Spartacus
    Papirforma, lazazva! Jovo hetre a tegnapinal konyebb ellenfelet kaptam. :)

0 - 1 Luigi Flebus 8'
    0 - 2 János Németh 77'

HatStats 202 240
    Védelem: 102 115
    Középpálya: 48 63
    Támadás: 52 62

LoddarStats 12.55 16.95
  • Tomika100
    Nagy meglepetésre bent maradtam a kupában:) otthon sikerült 2:1 re győznöm úgy, hogy hátrányból fordított a csapatom :) de a következő körben már biztos, hogy búcsúzok...egy 5-öd osztályút fogadok otthon
  • Hunner
    (579942) és VI
  • Sysfox
    Meglepetésre 1:0-ra nyertem idegenben a kupában. Erős csapat ellen játszottam, de gyengébb volt a vártnál. A következő kör ismét hasonló erősségű ellen lesz, ugyancsak idegenben.
  • Sysfox
    Hülyeség ennyi pénzt költeni így ebben a formában. Inkább vegyél rajta 2-3 jobb játékost.

Melyik a csapatod és melyik osztályban játszol?
  • Rudee
    Mi is kiestünk, ahogy az várható volt. 0-1 otthon, de nincs pánik, majd a bajnokságban repesztünk :)
    A közel 27milliós bevétel viszont jól jön. A hétvégi bajnokin a "fentről érkező" csapat ellen szintén sok nézőt várok.
  • REALista
    Na sikerült kiesni a kupából.Ez nagyon megnehezíti majd a bent maradást a IV. osztályban...:S
  • Hunner
    én külsőt akarok venni
    jó vezetői képességgel, jó edzői képességgel
    511 milla, de remélem megéri
  • Sysfox
    Az edző vezetői képessége idővel romlik, ezen nem tudsz változtatni. Ha a vezetői képessége eléri a minimum, azaz a katasztrofális szintet, akkor az edzői képessége kezd el csökkenni (ez történt nálad is).

Ez a fickó nem alkalmas edzőnek, csak középszerű már, a vezetői képessége is katasztrofális, kell egy új mindenképpen! Katasztrofális vezetői képességgel a béka segge alatt van a csapatszellem, ez nem valami jó húzás, mert jelentősen gyengíti a csapat erejét (a középpályát)!

Ajánlott: jó edző, középszerű-megfelelő vezetői képességgel (minimum)
    A tiéd: középszerű edző, katasztrofális vezetői képességgel

Látod a különbséget?

Ilyet viszont csak saját játékosból érdemes fejleszteni, tapasztalattól függően kb. 110-120.000e forint az ára, viszont 1 szezont, azaz 112 napot a csapatnál kell, hogy töltsön játékosként előtte. Ide legalább nagyszerű tapasztalatú játékost keress, mert minél nagyobb a tapasztalata, annál kevesebbe kerül az edzőképzés.

Külső toborzással egy jó edző csapnivaló vezetői képességgel 55.000e forint körül van, de ez azonnal munkába áll.

• Hunner
    'Sajnálatos módon Edző képessége megfelelő szintről középszerű szintre esett vissza."

Ez azt jelenti, hogy butul az edzőm? Hogy lehet ezt kivédeni?
    Igaz pénteken 1 újat veszek, de ez hogy kerülhető el?

Tito Meyer

Egy középszerű edző, aki támadó szellemű.
    Kedves fickó, aki kiegyensúlyozott és becsületes.
    Tapasztalata középszerű, és katasztrofális vezetői képessége van.
  • Jakuza001
    Altalaban, de nem mindig. Azert irtam le a szeleken tamadas peldajat es azt, hogy csak modjaval.

De hogy tovabbi peldakkal szolgalhassak. Teszem azt szelsojatekot fogsz jatszani, egy oldalra osszpontositva, mert az ellenfel ket vedoje kozul a szeleken az egyik bomba eros es a masik meg nagyon gyenge.

Hogy erdemes jatszani ? Az biztos hogy nem erdemes arra a szelre koncentralni a tamadasod, amelyik oldalon van a bomba eros vedoje, mert valoszinuleg a tamadasaid ugy is megtornenek ott es csak elvesztegetned a lehetosegeidet. Tehat erdemesebb a masik oldalon a gyengebb vedovel probalkozni es feladni a nehezebb oldalt.

Tehat ott a nehez ponton a szelsodet nem erdemes feljebb tolni, hogy plusz tamadaserteket kapj ara az oldalra, ellenben peldaul nem egyszer elofordul az az eset, ha befele tolod, akkor a vedelmed nem gyengul, de pluszt tudsz adni a kozeppalyahoz, igaz nem sokat, de ha mashol nem veszitesz atlagot, akkor erdemes ezt megjatszani, hiszen minden itt dol el. 70-30-as labdabirtoklasnal alap het tamadasod lesz mig az ellenfelnek csak harom es ez igy valtozik a labdabirtoklas tukreben, amit a kozeppalya befolyasol. (persze ezeken a tamadasokon kivul lehetnek extra esemenyek is)

Ugyanez a helyzet az egyik csatarral. Ket szelso tamadast egyszerre, nagyon nehez osszehozni, kiveteles jatekosok kellenek tobb poszton, de az altalaban iszonyat nagy penzkiadas es az elejen ez lehetettlen.
    Raadasul arrol beszelunk a peldaban, hogy az egyik oldalon eros masik oldalt gyenge a vedelme az ellenfelnek.

Tehat felesleges az eros oldalara kitolni a 2. csatart azt is erdemesebb inkabb kozepre pozicionalni, hogy a masik csatart erositse az ellenfel gyengebbik oldalaval szemben. (mint mar irtam allandoan ellenorizd vissza a felallas elorejelzest, sok mindenben fog segiteni kek szamoknal a pozitiv, narancs szamokkal jelolve pedig a negativ valtozasokat jeloli)

Tehat ott tartottunk, hogy van egy csatarunk kozepen es egy masik az ellenfel gyengebbik oldalan. Ha ezen az oldalon kifele tolod a posztjan akkor tovabb erosodhet a tamadas azon az oldalon, foleg ha a szelsodet is felfele tolod segiteni a tamadast.
    Igy altalaban nagyon magas ertekre fel lehet tornaszni egy tamadas erteket. Persze ehhez oda kell figyelni. Az ellenfel gyenge oldalat tamadva, azon az oldalon megfelelo jatekosok alkalmazasaval.
    Mint peldaul a szelso vedonek is legyen minnel magasabb erteku szelsojatekja, a szelsoknek szinten magas szelsojatekja es magas atadasa, mert azok tovabb fogjak emelni az egyuttes tamadaserteket az adott szelen. (a szelsoknek nem art plusz jatekszervezes sem erositeni a kozeppalyat)

Tehat azert van nem egyszer kivetel az alol, hogy ne tologasd a jatekosaidat, mert hozhatnak azok elonyt is, de csak megfelelo atgondolt strategiaknal, nem pedig ossze-vissza tologatassal.

Mindenesetre a peldaban leirt valtoztatasok gyozelmet eredmenyezhetnek egy nalad erosebb csapatnal is, egy ilyen esetben.

A veresegtol se keseredj el, mert felesleges. Idegenben jatszottal ami a kozeppalyan hatranyt jelent. Majd raerzel, hogyan kell jatszani.

Valamint javitanek egy korabbi mondatomat pontosabban kiegeszitenem, mert nem hibas volt csak hianyzott belole meg egy felallas.

"Ha kozeppalyat edzel akkor erdemes a 3-5-2, 4-5-1 felallast begyakorolni vagy a 2-5-3-at (az izlesednek megfeleloen), a max edzeshez, persze lehet szelso jatekot vagy kapusedzest is alkalmazni, de a vedo es tamado szekciot igy felesleges, mert nem lesz meg a maximalt edzett jatekosszam."
  • JimKirk
  • Tomika100
    3-5-2 őt játszok csak a 73. percben hátrányban középpályás helyett beküldtem egy csatárt. de akkor ahogy leveszem általában úgy a legjobb ha nem tologatom a játékosokat a posztjukról sehova :):)
  • Jakuza001
    De hiszen nem is azt jatszottal, hanem 3-4-3-at. :D

Raadasul amint leirtam halalra gyengitetted a kozeppalyat es a vedelmet is a jatekosok ossze-vissza tologatasaval.
    Javaslom mielott ilyeneket csinalnal, mindig csekkold le az osszeallitas panelen az elorejelzest. Az kijelzi neked, hogy melyik palyareszeken hogyan gyengulnek a jatekosok mozgatasaval.

3-5-2nel a fo hangsuly a kozeppalyan van a harom kozepso kp adja meg a fo sulyat a palyaresznek, amihez hozzaadhat a vedok, szelsok jatekszervezes skillje. (Errol olvashatsz itt http://wiki.hattrick.org/wiki/Hu/Képességek ) A csapat moral es az eronlet is nagyon fontos a kozeppalyanak ezt mindig tartsd szem elott.

Ha elmozgatod oket valamerre, akkor a csapatresz gyengulni fog es nem feltetlenul lesz jobb neked, ha egy kozepso kp-t hatratolsz es egy szelso vedot elore, mert ugy mindketto csapatresz az esetek tobbsegeben csak vesziteni fog az ertekelesebol.

Amugy a 3-5-2 fellalasnal erdemes a kozeppalyasoknak atadast is kapniuk
    ez megnoveli a tamadasok erosseget, ez is fontos mindenkeppen, hiszen csak ket tamado van elol es ha nincs eleg atutoero a tamadasokban, akkor hiaba a kozeppalyan megszerzett elony, ami tobb tamadast general mint az ellenfelnek, akkor bizony az ok a plusz tamadasok csak karba fognak veszni.

Igaz, viszont az is, hogy kisebb erteku tamadoertekkel is lehet golt szerezni, magas vedelmu csapatok ellen.

De azert az elejen inkabb ugy probald kiegyensulyozni a csapatot, hogy a kozeppalyara es a tamadasra koncentralj, tehat amikor megerosited a csapatot akkor eloszor a kozeppalya legyen az elso, ez jelenleg is a legfontosabb tenyezo, aztan igazolj ket nagyon jo csatart, mert az elejen ezzel a ket csapatresszel meg kozepesnek mondhato hatvedsorral is lehet eredmenyt elerni.

Ha kozeppalyat edzel akkor erdemes a 3-5-2 es a 4-5-1 felallast begyakorolni a max edzeshez, persze lehet szelso jatekot vagy kapusedzest is alkalmazni, de a vedo es tamado szekciot igy felesleges, mert nem lesz meg a maximalt edzett jatekosszam.

Taktikaban en a kozepen tamadast es szeleken tamadast szoktam kombinalni, persze ettol elterni is lehet, mindenesetre nekem ez jott be a legjobban.

Itt viszont mindig erdemes a merkozes elott az ellenfelet felterkepezni.
    Melyik vedoje a leggyengebb, melyik oldalon erdemes tamadni, mert oda erdemes akkor a szelsojatekost kicsit elorebb tolni es a csatart arra a szelre kitolni, hogy a ket ellentetes csapatresz kozott minnel nagyobb legyen a kulonbseg (mint peldaul baloldali vedelem vs jobb oldali tamadas) Persze csak modjaval a jatekos tologatasokkal, mert csapatreszeket gyengit, mint mar leirtam.

Igy meg akkor is sikereket lehet elerni, ha az ellenfelnek sokkal nagyobb a hatstatja.
    Jo pelda erre a mostani merkozesem is. Hiaba volt jobb az ertekelese, ha a kozeppalyan es a szelen a gyenge vedojenek koszonhetoen megvertem, meghozza siman 5:2-re.
    Termeszetesen kozepso tamadasoknal a csatarokat kozepre kell koncentralni es persze csak akkor hasznalni ha az ellenfel eppen kozepen gyenge a vedelmeben.
    Termeszetesen
  • matthias92
    Ez az új csoportom: V.216

Csépa 4 - 0 űgyifogyik

Elvileg erősebb csapat ellen sima 4-0. Duplázott az új pontrúgóm. Remélem így fog tovább tartani ez a széria :D
  • Tomika100
    3-5-2 re gondoltam bocsi elírtam... akkor mit javasolsz??? milyen taktikát használjak és toljak hátra középpályást védekezni v ne??
  • Jakuza001
    Marmint 3-4-3 ?

Eloszor is legyengitetetted a vedelmed a kreativ jatekkal, ami nem szerencses 3 vedonel, meg akkor sem, ha egy visszavont kp-val probaltad kompenzalni, de ugy meg az amugy sem eros kozeppalyadat tovabb gyengitetted, sot azzal is hogy elorebb toltad a ket szelsodet meg tovabb.
    Itt ment el a merkozes mert erosebb csapatod van, de a kozeppalyan elbuktad a merkozest. Ne gyengitsd a kozeppalyat.
  • Tomika100
    Na vezetésből végül sikerült kikapnom 2:1-re....:S:S kicsit csalódott vagyok...
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek a 3-5-3 es felálláshoz mi a legjobb taktika???