2019
  • xxxpaulxxx
    Mert a laikus közönség nagy része gitárbuzi.
  • Szergely92
    most voltam Depresszió koncerten és meglepően kevés ember éljenzett a basszus kiállásnál ez miért van?
    ettől eltekintve fantasztikus volt az első sorból :D
  • Metalmilitiakid
    Nem akarok gonosz lenni, de sztem bőven többe volt a cuccot mint 45k , mert nekem annyiba volt az erősítőm és még láda se kell mellé, bár igaz használtan, de sztem újban sem sokkal több 60-70 lehet. Szóval nem kell 100k kat költeni jobb minőségre, az enyém is csak egy jobb középkategória (ha egyáltalán jobb és nem sima közép :D)
  • Kazuma92
    Természetesen ha lenne rá keret, jobbminőségű erősítőnk lenne:) Nem az enyém, a lényeg, hogy nemszabad maxra tolni, mert kicsi a láda a fejhez képest ezért tönkremehet. Amit leírtam hangerő állásokat, azon lehet normálisan hallani dob mellett. Csak attólfélünk, hogy még így is elszállhat
  • Metalmilitiakid
    Nekem egy 110 W os Stagg erősítővel és egy 100 W os ládával volt dolgom, majdnem maxra volt tekerve minden, de nem adta igazán pont az EQ miatt. A saját 65 W os Laney HCM65B m simán leszólta azt. Szóval egy jobb minőségű cuccal kíméletesebben lehet tolni. Nemtom te mit akarsz elnyomni azzal a 200 v 100 W al, de nekem egy hiperaktív dobos mellé elég a 65W ott felhúzni 6/10 re, úgy hogy a 2. hangerő a compressor-é az 0/10 en volt. Nem a hangerő a lényeg, inkább a tisztaság, kis hangerővel is simán lehet jól próbálni. Ajánlom inkább, hogy játszatok kicsit halkabban vagy vegyél jobb fajta erősítőből egy gyengébbet és akkor kíméletesebb lesz.
  • Kazuma92
    Van lennt a próbatermünkben egy Harley Benton basszuserősítő. Kombó, a fej 200 W, a láda pedig 100 W (igen, ilyen létezik)
    Szeretnénk kímélve használni, valakinek van ilyen tipusú kombókkal tapasztalata? A Hangerő 10-ből 6-7-esen megy, a Hangszínek kb középen, és a Master "másodhangerő" maxon.
    A Világító zöld pötty, ritkábban átvált fél másodpercre pirosra játék közben.
    Remélem érthetően írtam le :)
  • Kazuma92
    Köszönöm a segítségeket!
    cscsiga!
    Igen. Pont úgy fogtam mintha szólógitároznék.
    csak kérdés a képhez kapcsolódóan: a mutatóujjat teljesen bekell hajlítani, vagy csak ameddig jólesik?
  • Levi69
    Szerintem szereld ki a döglött potit, és vidd el egy elektronikai szaküzletbe, hogy "ilyen kell". Szétszerelés: gitár hátoldala felöli műanyag fedőt leszeded, drótokat kiforrasztod/csípőfogóval elvágod (előtte érdemes megjegyezni, melyiket hova kell kötni), majd a gitár előlapján az adott poti tekerőjét/kupakját leszeded, ekkor már látod azt az anyát, ami a potit a testhez rögzíti, kicsavarod, és már mehetsz is a potival a boltba.
  • cscsiga
    #kazuma92

Ne ugy fogd meg a pengetőt, hogy a mutató és a hüvejk ujjad összefogja a pengetőt. A vastag húrokon úgy nagyon mozog és kifordul.Próbáld ugy hogy a hüvejk belső feléve hozzászorítod a pengetőt a behajlított mutatóujjhoz.
    Így stabilan fogod a pengetőt. Én háromszög alakú pengetőt használok, azokat szeretem,de természetesen a hagyományos alakút is megelhet igy fogni. Lefotoztam. Kicsit homályos lett..Nem vagyok VIP ezért ilyen kicsin tudom csak föltölteni. De szerintem látszik, hogy mit irtam le.
  • xxxpaulxxx
    hát ha az van elkopva, akkor csak azt... de nem tudom te most tekerő alatt a kupakot érted? Mert ha igen, akkor nem csak azt kell venned, hanem azt is, amivel azt tekered... kinyitod a gitár hátulját és meglátod a 3/4/5/26 (gitárfüggőXD) potit... egyúttal ki is tudod venni és kicserélni (forrasztást igényel)
  • Kazuma92
    Igen :D És hogy lehet ezt orvosolni? Nem értek az elektronikájához, konkrétan milyen alkatrészt kellene vennem? ( gondolom nemcsak a potméter tekerő vackát)
  • xxxpaulxxx
    az az elektronikai szar maga a potméter:D
  • Kazuma92
    Az itteni hangszerész nem foglalkozik elektromos gitárokkal ( nem egy pesti hatalmas hangszerüzletről van szó) és elektroműszerészhez küldött. Ott aztmondták hogy totál kivan kopva az egész, nemtudja megcsinálni, csak ha veszek hozzá egy új potmétert azzal az elektronikai szarral együtt ami irányítja az egészet.
  • Arnold Layne
    magát a tekerőt fölösleges kicserélni, mert attól nem lesz jobb. Szedd szét, és forraszd újra az elektronikát, ha így se jó, vidd el hangszerészhez, szerintem.
  • Kazuma92
    Pontosabban az a kérdésem, hogy ilyen helyzetben, elég egy poti"tekerőt" szerezni, vagy kell hozzá valami plusz dolog is?
  • Kazuma92
    Na már megint haldoklik a gitárom -.-
    A Pickup váltó potméter alig szól... Van hogy egyáltalán nincs hang.
    Valami elkopott benne, sajnos nemértek hozzá.
    Üzembe csak annyit mondtak, hogy szerezzek be egy újat, és azt belehet szerelni.
    Hol lehet potmétert szerezni? (Harley Benton)
  • Arnold Layne
    Köszi, ez faszán működik!
  • xxxpaulxxx
    audacity
  • Arnold Layne
    Ti milyen programmal vesztek fel zenét? Olyan kéne, aminél lehet úgy sávokat felvenni, hogy közben szól a többi sáv is. Ami nekem van program, az első sávot simán felveszi, de ugye értelemszerűen úgy szeretném felvenni a többi sávot, hogy a többi szóljon közben. De itt van a baj. Ha szólnak a már korábban felvett sávok, azokat is felveszi még egyszer a program, és így gyakorlatilag a 3.-4. sáv k***a torz lesz. Szóval tudnátok ajánlani egy jó programot?
  • Szergely92
    mogy éri meg
    JAVÍTVA: hogy éri meg
  • Szergely92
    mekkora erősítőt érdemes venni két gitár, énekes és egy dob mellé?
    és mogy éri meg jobban a kombó vagy a fej és láda külön külön?
    márkát már kérdeztem majd visszaolvasok :D
  • xxxpaulxxx
    A muziker az simán megbízható
  • kakaoskalacs
    Hali hatha tud valaki választ adni

Orange CR20B ilyen erősitöre pályázok csak nemtudom honnan lehetne megrendelni Magyarországon belül egy helyet találtam de nem tudom mennyire megbizhato Itt ha valaki tudna más helyet megköszönném Üdv!
  • Kazuma92
    hát az lenne a legjobb, de egyenlőre fingom nincs hogykell (a hüvelykujjam abnormális módon hajlik, ezért kissé talán más tartanom)
    ezért pengetővel játszok egyenlőre.
  • Metalmilitiakid
    basszusgitárnál újjal pengetés wins
  • Kazuma92
    valakivel esett már meg, hogy egy rohadt pengető nem esett a kezére?
    Sajnos nemtudom számszerint hogy hanyas, de az " átlag " basszuspengető nekem túl kemény, néha kifordul a kezemből, a lágyabb leginkább akusztikus gitárhoz való pengető pedig kattog, és halk.
    Goddamn
  • Metalmilitiakid
    megkérdezem itt is , itt hátha értelmesebb választ kapok, van valakinek valamilyen tapasztalata vagy hallott vmit erről a gitárról
  • cscsiga
    Én a 45-105-ös ernie ball hybrid-re gondoltam hogy veszem. Mert igazábol én többször játszok mélyebb hangolásba. Arra meg elég jó az.
    De netről rendelem mert olcsóbb, mint az én városomba.
  • praksi
    pár ismerősöm azt javasolta, hogy 50-es méret felett már célszerű állíttatni a nyakon is.
    a 40-45 amolyan standard méret, a 35 csak akkor, ha nem bírja az ujjad.
  • tigeroo
    netről akarsz rendelni? (amit kétlek)

menj el sztem a boltba és kérdezd meg...:)
  • cscsiga
    A "mert itt a honlapon" írást nem kell nézni :)
  • cscsiga
    Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha húrkészletet akarok venni akkor honnan tudjam hogy milyen vastagot vegyeK? Mert itt a honlapon ernie ball húroknál láttam hog volt 4 féle méret.55-110;40-95;45-100;45-105. Nemnagyon tudom melyik lenne a jó.
  • Szergely92
    biztos van benne valami beállítás ilyen célra
    vagyis nekem ez tűnik logikusnak
  • Kazuma92
    Egy basszus multieffektben ( jelen esetben Zoom 708II Bass) meglehet változtatni az effektek sorrendjét? elég zavaró hogy egy zenén belül két külön hangzást akarok elérni, és 40 szer rákell taposni az effekt váltópedálra...:D
  • xxxpaulxxx
    Hát számomra a Slipknot mindig is csak háttérzene lesz zúzós játékok alá... de azért sajnálom a fickót:/
  • Kazuma92
    Élőben ő nyomta. Halgass meg pár régi számot ( még a másik énekessel való időkből)
  • tigeroo
    szerintem az sampler amúgy...

gondolom a slapre gondolsz, de ha paul annyira technikás lett volna akkor tuti hogy több számban is lett volna slap vagy hasonló bonyolult dolgok...
  • Kazuma92
    Én alig hittem el a hírt. A Slipknot nem lesz ugyanolyan nélküle (már ha megmarad...).Hallgassátok meg a " Slipknot - Do Nothing/Bitchslap" c. szám elejét.. beszarás.
    Nyugodj Békében Paul!
  • Szergely92
    mikor olvastam a hír még nem tudták miben :S de csórikám 38 éves volt és asszem most lesz valamikor gyereke
  • xy21
    állítólag drogtúladagolásban