Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Amúgy rájöttem... hogy a Humb de Bump iszonyat könnyû... full pentatonic az egész... és még hogy sírt a szám 1 hónapja hogy nemmeeeeeegy:D
bocs az elírásért, valamiért 2.5öst írtam, nem tudom miért.
---Battlestar Galactica---
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
De szerintem inkább vegyen 10 000ért egy erõsítõt, mert ez így k***a szarul fog szólni. Én is szoktam így gitározni, úgyhogy tapasztalatból mondom, hogy förtelmes hangja van. Pláne ha alaplapi hangkártya van a gépben és a hangfal se az igazi.
Egy barátom most akar venni bassgitárt. Egy Harley Benton MB22-2T Jazz Bass lett kinézve. Na már most az lenne a kérdésem, hogy rá lehet tenni a számítógépre erõsítés nélkül? Csak annyira kell hogy szóljon, hogy gyakorolni tudjon. Még kezdõ és feleslegesen nem akar pénzt kiadni erõsítõre. Meg nem tud valaki egy jó tanárt Újpesten?
(pengetõjáték közepette^^)
Életemben egyszer fogtam basszusgitárt a kezembe akkor a Blink-182-tól játszottam a "Dammit" címû számot énekkel együtt - pengetõvel of korz.
Erre gondoltam, csak nem tudtam megfogalmazni. :)
de pl ritmusgitáros azért énekel, mert akordokat fog... basszusnál teljesen más a helyzet... persze igen, ahogy mondod ez stílus függõ... pl egy Sting tud énekelgetni basszus mellett de pl egy Flea sose lesz énekes (mondjuk hangja sincsXD)
De persze gyakorlás kérdése ez is, mint oly sok más dolog:)
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
mert utóbbival szerintem nehezebb (összehangolni a bal/jobbkezet az énekkel... pengetõnél meg fel-le sikálás megy végülis) én legalábbis így tapasztalom
Javítsatok ki, ha tévedek, de úgy tudom hogy általában a basszusgitár ugyanolyan ritmusban játszik mint a ritmusgitár (talán a ritmusgitár akkordjainak basszus alapjait), ritmusgitár mellett meg elég sokan szoktak énekelni. Szal baszer mellett sem lehet annyira nehéz - hangsúlyozom, ez stílusfüggõ. Amiket én hallgatok zenéket, (fõként softcore-punk, hc, indie/alternatív) ott is van pár együttes basszer/ énekessel pl. Anti-flag, Millencolin, vagy magyarok közül Kispál.
Az meg már más kérdés, hogy ki mennyire tud énekelni...
Amúgy sztem alapjáraton bass mellé énekelni nehéz... ha ezt tudja valaki, akkor tud sztem slappelni is mellé... fõleg ilyen alap new wave styleban:D
Néha jól fog jönni ez is:)
énis a hét elején átnéztem megint a sweet child o minet + a the troopert....
de eléggé formában vagyok:D around the world verse része is kurvajól megy...slapben is pontosabban ütök mostmár..pedig nemsokszor forgatom a bõgõt... ülepedett a tudás:D
Ugye elõször egy dobos barátommal nyomtuk, egy barátommal, aki énekelt és a gitáros öccsével... nah hát az nem jött össze... azóta keresünk a dobos sráccal gitárost, énekest és jelentkeztek is gitárosok bõven... 1el elkezdtünk beszélgetni, meg minden, mert megtetszettek a felvételek, amiket küldött, meg úgy amúgy is... 6 éve gitározik, Fender stratoja van... rossz csak nem lehet:)
Hát nem is rossz:O QRVAJÓ:D Egy isten a gyerek... nagyon jól nyomja... nagyon jót zenéltünk szombaton... úgy elrepült az a 3 óra hogy csak na:D
Mondjuk nekem még szoknom kell a másokkal való együtt zenélést, mivel a srác olyan, hogy így nem akarja abbahagyni a számot... szólózik tovább, jammelésbe torkollik az egész... nah én itt néha elvéreztem, de aztán végül is alkalmazkodtam valamellyest:D
Jah és igen... ha tudtok valakit aki szeretne énekelni hard rock, funk rock bandába, akkor szóljatok:D
Keresünk egy metálvénával megáldott, minimális színpadi tapasztalattal és saját felszereléssel rendelkezö dobost frissen alakult hard rock/metal zenekarba!!!
(Meghatározó csapatok: Nightwish, Evenascence, Paramore, Nirvana, Nickelback)
Amit mi kínálunk:
Több éves zenekari tapasztalattal rendelkezõ elszánt tagok
Kizárólag saját dalok
évi minimum 20 koncert
stúdiófelvétel egy éven belül
Kiéhezett rajongó csajok
Jó társaság :D
Székesfehérvár/Velencei-tó környékiek vagyunk, és 18-21 évesek
Kontakt: [email protected]
vagy
Kiss Gusztáv: +36-30/870-91-71
Ejjj!:D
amúgy még elõtte összedobunk hunbasserrel egy hiphop lemezt, aztán fogok bandázni :D
engem 3 különbözõ csoport is hív (kevés a basser + dobos), de sok tehetséges gitárost ismertem meg egyetemen...majd lesz vmi, most a cél egy használható kombó amivel lehet fellépni, gitárt meg lecserélem majd OLP-be szvsz
Szóval qrvajó volt... iszonyat jó érzés volt a saját szalagavatómon fellépni. Nagyon paráztam az elején... te jó ég... iszonyat volt:D Elsõ fellépésem több száz ember elõtt... aztán... felléptem a színpadra és ez az izgulás hirtelen elmúlt:) Onnantól csak a zene és a közönség, akinek ez tetszik:) Páran mondták hogy olyan voltam, mint aki karót nyelt (a lábamon kívül semmi nem mozgott, az is csak az ütem miatt:D) de azoknak azt mondtam... kíváncsi lennék te hogy viselkednél az elsõ színpadi szerepléseden... válasz: JAAAH HOGY EZ VOLT AZ ELSÕ?:O:D
Lenyomtuk, jó volt, a közönség élvezte:)
A számok pedig:
Republic - Erdõ közepén; Csak a szívemen át
Hevesi Tamás - Ezt egy életen át kell játszani
Jövõ szombaton pedig próbatermezek... újra... remélem már összejön egy jó banda... a dobos maradt ugye az egyik legjobb haverom, aki ha nem lenne olyan qrvajó akkor már rég lenne bandám... de én vele akarok zenekart alapítani:) A gitáros pedig hirdetésre jelentkezett... 6 éve zenél, van otthon ministúdiója meg vagy 20 féle gitárja... küldött saját maga készítette számokat... hát valami fenomenális:)
Már csak énekes kéne!:D
Szülinapi zenélés powa:)
mesélj már vazeee !!
alig várom visszamenjek debrecenbe, fogok kicsit "ügetni" :D
Dióhéjban ennyi. Konkrét leírást nemtudok. Googlezni kell. Ládákról már én is olvastam.
haverom ért a "szobai" erõsítõkhöz, van valami leírás hogy hogykell basszusgitár kombót (ládát + fejet) csinálni?:P
remélem pacosmorales vagy valaki aki járatos benne tud segíteni!
Egyébként valoszinûleg elfogok menni tanárhoz, de csak 1-2 órára.. remélem találok olyat aki elválallja.
Amúgy igen Pacos igazad van teljesen. Tanárhoz el kell menni, ha nagyon bizonytalannak érzi magát az ember, aztán meg lehet lesni innen onnan... van már ez a nagyszerû találmány, hogy youtube... nah azzal csodákat lehet mûvelni... bárcsak egyszer én is leülnék és csak tanulnék és tanulnék:D
Ajánlom (már ajánlottam és biztos ismeritek) Marlowedk profilnévre hallgató youtuber-t, nah tõle sok okos dolgot lehet tanulni.