2019
  • xxxpaulxxx
    Ejj... miben?:/
    RIP
  • tigeroo
    Paul Gray a SlipKnot basszere meghalt, hétfőn találták meg.

Nyugodjék Békében
  • xxxpaulxxx
    Én nylon húrt szeretnék venni majd legközelebb a bőgőmrexD

Amúgy jah... D'Addario, Fender, vagy olcsóbb Ernie ball
  • Metalmilitiakid
    szép kerek mondat na :D
  • Metalmilitiakid
    én is most vettem, az én választása D'Addario t választottam, és sztem jó pont 5k volt
  • Kazuma92
    Szeretnék új húrt venni a közeljövőbe, 4-5000 ezerért maximum ( sajnos nincs rá sok keret) Fémhúrt akarok. Milyet ajánlanátok?
  • xxxpaulxxx
    és ahogy látom eléggé gyakran frissít is:)
    Eddig a Drapos Gergő oldalát nézegettem, de neki nincs sok ideje erre az online tanításra:D
  • xxxpaulxxx
    Ez nagyon jó! Köszi:)
  • tigeroo
    ajánlom a tanulni vágyóknak http://www.zeneszbazis.hu/profile/BasszusgitarBlog
  • DeerMuse32
    Sziasztok! :) Megint itt :D
    Ki tudna nekem segíteni lehallgatózni egy számot? :)
    http://www.youtube.com/watch?v=PnQFTUx83nM
    Ezt szeretném lehallgatni de valahogy sehogy sem megy. Örülnék ha valaki segítene mert valakinél ez nagyon jó pont lenne nekem :) :D
  • p)ec
    Pengetővel szted tűrhető hangereje lenne? Mert akkor igen, pengetővel.Úgyis gitáros vagyok igazából, de szeretünk a haverokkal tábortűz (na jó, vízipipa :P) körül játszogatni és érdekesebb lenne az egyik gitár helyett basszust tolni.

És egy normál méretű is halk lenne? A Hora Jumbóról hallottatok már?
  • xxxpaulxxx
    Pengetővel játszanál?
    Újjal sehogy se lesz annyira hangos egy akusztik bass:/
  • p)ec
    Sziasztok!

Elég kacifántos kérdésem lenne. Emberi áron keresnék vmi akusztikus basszusgitárt, ami erősítés nélkül is elég hangerővel rendelkezek hogy szabadban egy akusztikus gitárral együtt játsszunk. Sajnos eddigi tapasztalataim alapján a hangerő nem erőssége az akusztikus basszgitároknak.

De itt jön a cifra rész: ha sima akusztikus basszgitárt szeretnék, valószínűleg Hora Jumbót vennék, de én szeretném, ha kisebb és könnyebben hordozható lenne.
    Mutatok példát is:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZBzOPpq7Rvk - travelsize basszusgitár
    http://www.youtube.com/watch?v=u3IUSd5c6VM - basszus ukulele, ez erősítés nélkül tuti halk

A fentieket sajnos csak tengerentúlon találtam meg. A legjobb valami olyan lenne, amit ki is tudnék próbálni, mielőtt megveszem.

Semmi ilyesmit nem találtam, ti tudtok valamit,
    Köszi!
  • xxxpaulxxx
    Jaja! Ez marha jó:D

Tényleg... ha már Napoleon Boulevard... ilyen bass hangzást akkoriban hogy értek el? Ok... az ilyen szintipopban vágom, hogy legtöbbször headless bass volt, de annak lenne ilyen hangja?
    Hogy értek el ilyen "gagyi" bass hangzást?:D

Amúgy próbálkozzatok ezzel... tök egyszerű... végig egyszerű slappelgetés, semmi extra:)
  • Crokin
    ez lehet, hogy már volt, de ezt szavakkal nem lehet leírni...

atombass
  • Szergely92
    az még nem megy :D
  • Arnold Layne
    miért nem tanulod meg hallás után?
  • Metalmilitiakid
    nyugodj meg én már lassan egy éve keresen az eredeti Napoleon Boulevard ost mert milyen jó basszer van benne, dehát ilyen az élet, csak vmeik punk feldolgozás van meg (talán alvin vagy nemtom) de az már teljesen más basszer
  • Szergely92
    a júlia nem akar a földön járni című dalnak van guitar pro tabja? mert sehol sem találtam :S
  • Pretorian
    Igen, már ki van hírezve mindenhol. Állítólag szívroham.
  • Kazuma92
    Micsoda? Komoly??
  • Pretorian
    Tegnap meghalt Peter Steele, a Type O Negative énekese/basszere.
  • xxxpaulxxx
    Erről valami vélemény?
    Egy effekt professzor miben különb egy multieffektnél?
    érdemes ilyet venni szerintetek?:)
  • xxxpaulxxx
    de a másik hangszedő meg folyamatosan szól:O
  • Kazuma92
    Nekem meg mégsejavult meg, valamikor csinálja valamikor nem, ha lesz rá alkalmam akkor megnézem hogy mibaja van.
  • Szergely92
    nekem az egyik hangolókulcsom a halálán van :S elengedte a hegesztés és bármikor leeshet
    majd veszek másikat nem nagy összeg
  • PacosMorales
    Az is lehet hogy a hangerőpotid kihagy. Elkopott vagy eleve nem jó minőségű és azért előjön ez a hiba.
  • Suri hun
    Hát nem tudom de egyszer ezt nálam is csinálta a gitár (nem bass). Én azt csináltam hogy minden egyes ponton újra forrasztottam mindent és azóta nincs ilyen gondom.
  • Kazuma92
    Képzeljétek el.
    Ma, letargiám és depresszióm közepette bekötöttem a gitárt. És nem recseg! Meggyógyult!
    ( Azért lekopogom... pesszimizmusom törhetetlen)
  • xxxpaulxxx
    hát... nekem azóta ilyen, mióta megkaptam... valszeg a földeléssel van baj... vidd el hangszerészhez.
    Nekem is volna problémám (a fentin kívül):
    Még régen írtam azt a bajomat, hogy a single coil hangszedőm egyszerűen nem szólt... leszakadt a hangerő potiról... azóta visszaforrasztottam... tök jól működött, meg minden... aztán azóta már csinál ilyeneket, hogy egyszer csak nem szól... és csak akkor szól újra ha jó nagyot "ráslappelek" a húrokra...
    Azóta próbáltam már újraforrasztani... ezt megtettem 3szor, de a probléma változatlan... mi lehet a gond?
    Netán a drótozása szar és azt kellene kicseréltetnem?:/
  • Metalmilitiakid
    szépen megfogod és megmozgatod ha mozog baj, de bele is nézhetsz kicsit , fogsz egy csillag kulcsot és kitekered és belenézel nincs e vmelyik kábel letörve a forrasztásról
  • Kazuma92
    Tudom hogy tudatlan vagyok, de ilyen : http://www.sg.hu/forumkepek/2010_03/Csat2.JPG csatlakozót hogy lehet ellenőrizni?
  • Metalmilitiakid
    nézd meg nem e lazult ki a gitárban a jackcsatlakozó, az általában okoz ilyet
  • Kazuma92
    Hali!
    Valami gond van a gitárommal... Recseg! rezeg a hang ( nem a pengetéshang, hanem úgy alapból ) majd elmúlik.. ezt csinálja kb 10 másodpercenként. Ha hozzáérek a kábelnek a fém részéhez, akkor abbahagyja! De próbáltam másik kábellal, és azzal is ugyanúgy szar. Másik "erősítőn" is próbáltam. Tudjátok mi lehet a gond?
  • xxxpaulxxx
    XD
  • xxxpaulxxx
    A hüvelykujj ütögetést gyakorolni kell... nekem is jópár napba beletelt mire az E húron kívül a többit is meg tudtam ütni úgy, hogy másik húr ne szólaljon meg:D
    Tónus: általában van a gitáron egy ilyen potméter... tekergeted és élesebb, erősebb, zajosabb lesz a gitár hangja... ha nincs akkor állítgasd az erősítő equalizerét
  • DeerMuse32
    Tónus? az kiamardt amúgy igen elég tompa ahngzása van. elmagyaráznád mi az a tónusozás? A tépéssel egyébként nincs gondon, egyedül a hüvelykujj ütögetéssel:)
  • xxxpaulxxx
    Tónussal foglalkoztál? Lehet hogy "tompa" hangzása van a gitárodnak és át kéne állítani "harapós, slappesre"
    Illetve arra is figyelj inkább közelebb csináld az egészet a fogólaphoz (fogólap aljához), mert ha ott tépsz, akkor az erősebben csattan vissza a fretboardre és hangosabb, élesebb hangja lesz.
  • DeerMuse32
    Csak a slaphez vagyok kezdő vagyis hááát, tavaly karácsony óta nyomom :)
    És nem fogod elhinni de épp ma találtam rá a can't stopra és azt kezdtem el gyakorolgatni :D Aztán felnézek ide és mit látok.. :D:D köszi amúgy :)
  • PacosMorales
    Ha gondolod vmi webkamerás megoldáson keresztül megmutathatom.
    Nemtom mióta gyakorlod, de szerintem lehet hogy csak nem vagy elég türelmes. Ez előfordul kezdőknél.