2019
-
#1899 Nagyobb szériában nem ismerem a Harley Bentont, de nem egy túl nagy márka. Itt érdemes szinte bármi megvétele előtt olvasgatni, mert kb minden létező dolog fent van :D http://www.harmonycentral.com/user-reviews -
#1898 Ja, és még pedál:
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=1277
Bocsi a 2 üzenetért. -
#1897 Sziasztok! Egyik jóbarátom erősítőt akar venni, próbaterem+koncertek céljából. Eddig 200W-s Harley Benton volt.
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=16471
Mi a véleményetek erről? Vagy mit ajánlanátok kb ilyen áron? Bár szerintem még több is lehet.. -
xxxpaulxxx #1896 ;) -
cscsiga #1895 kipróbáltam a Warwickot hangszerboltban. Hát... annyit mondtam magamban: Ebből Orange lesz. -
xxxpaulxxx #1894 Nah azt a blue cabot semmiképp nem ajánlom!:D -
cscsiga #1893 Én is csak remélni merem hogy jó. mert 2 erősítő között vacillálok, ez az orange meg a Warwick blue cab 60 között. Mondják hogy warwick, mondják hogy orange. én inkábbb orange felé hajlok mert az rosszat nem gyárt. a warwickba kicsit bizonytalan vagyok. -
xxxpaulxxx #1892 A gitárerősítőiről én is csak jót hallottam... bassnál nem tudom mi a helyzet, de biztos nem lehet rossz az se:) Ki kő próbálni!:D -
#1891 igazából orange ről rosszat még nem hallottam -
cscsiga #1890 MI a véleményetek a orange crush pix cr50bxt erősítőről? -
#1889 nem ajánlom, 60 ért inkább vegyél vmi 80-100 W körüli erősítőt jobb márkából, nemvok annyira otthon a márkákban de pl keress Laney t nekem az van egy 65 ös és jól szól (egy 180 as stagg ot leszól simán) -
cscsiga #1888 Mi a vélemnyéteke a Beringer erősítőkről? aránylga ocsón elég nagy teljesítményűt lehet kapni. Csak nem tudom, hogy megéri-e. Nemtudom hogy szólnak. mert 60e Ft ért már lehet kapni 180W os behringer erősítőt is. vélemény? -
#1887 paul: áá nem. cska jólenne ilyesmit is begyakorolni:P ez meg nem tűnik nehéznek!
arnold: szerintem egyik sem talált. mindkettőnél hallatszik a basszus közben
mondjuk blur - song 2 pont torzított bass van, amit ismerek szám.
vagy motörhead - ace of spades
cliff burtonnek volt még a korai metallicás dalokban pár bass szólója (pl. pulling teeth, for whom the bell tolls) -
#1886 Hallgasd meg ezt 1:43tól. Szerintem ez torzító. Vagy ezt. Szerintem 0:27től. Ez szerintem nem csak a gitár hangja -
xxxpaulxxx #1885 Azt ne mondd, hogy te tudsz ilyeneket:O:D
Amúgy Victor Wootennél vannak ilyesmik azt tudom:) -
#1884 2:46-tól ami van akkordozós rész tudtok olyan dalokat mondani amiben ilyen bassline van?
ominózus videó
-
#1883 igazából nem is kell torzító, max. ilyen bass kiállásoknál hangzik jól a disortion bass. pont hogy a metálzenében sem nagyon használják, pedig ott mélyebb a hangolás is, egyszerűen kell a "kattogós" hang, elveszne a mély ha torzítva lenne. -
#1882 Én úgy tudtam hogy Matt Freeman nem használ se torzítót se semilyen pedált.
-
#1881 szoktak torzítót használni punkban (pl. a rancidben elég gyakran feltűnik). De ez már csak plusz. Fontosabb egy jó gitár és erősítő. -
xxxpaulxxx #1880 Max torzítót használhatnak szerintem... de nem jellemző:)
A pengető már önmagában elég nagy "effekt":D -
#1879 Értem, de én csak arra voltam kíváncsi hogy a punk muzsikában használnak e effektet a basszerhoz. -
xxxpaulxxx #1878 Vannak multieffektek... de ezek általában nem olyan jók, mint a különálló effektpedálok... pláne nem az olcsó árkategóriásak... a drágábbak közt már akadnak elég profik:) Én majd egyszer egy szép napon fix, hogy veszek egy Boss effektprocesszort, de előbb legyen inkább Fender JB-m:D -
#1877 remek, kössz szépen! Akkor ilyenekre úgylátom nem kell költenem :) -
#1876 ez végülis a "hangtechnikusság" szempontjából egységesen igaz akármilyen hangszerre, esetleg masterelt anyagra. mivel a gitár által küldött elektromos jelszinteket változtatja meg, de pl. komplett hangsávokat/felvételeket is lehet így effektelni
pl.
-compressor hatás, amikor a hangot el akarják nyújtani, hogy szépen csengjen ki sokkal több ideig mint eredetileg a hangszer teste rezeg. (vagy pl. lábdobra szokták rálökni hogy jobban "dübbenjen")
-chorus az többszólamosítja, mintha egyszerre több szólna
-delay az késleltetés
-equalizer pedig további dolgokat változtat a hangszín beállításokon (mint pl. a winampodon is van eq)
vanmég egy csomó más, pl. gross (ez megvágja a küldött jelet, pl. más ütemet ad neki mint ahogy szól) vagy mondjuk phaser (ez ilyen elektrósabb hangszínt ad a gitárnak, személy szerint én nagyon szeretek játszani vele)
szerintem ilyenekkel még nem kell foglalkoznod, max. ha majd egyszer stúdiózni fogsz és megkéred a masterelő srácot hogy mutassa meg :) -
#1875 nem tom. igazat megvallva azt se tudom hogy mire valók a chorus , delay meg equalizer pedálok. -
#1874 így van. funk zenében szoktak wah pedált használni, meg rock/metál műfajban néha/extrém esetben disortiont (pl. red hot chili peppers - around the world elején lévő kis "szóló")
miért, milyen effekteket tudsz elképzelni punkzenében amihez pedál kell? -
#1873 a punk zenében a basszgitárhoz általában milyen pedálokat használnak? A talkbass fórumon olvastam hogy a többség a punkzenében nem használ semmit. -
xxxpaulxxx #1872 Fasza!:O -
#1871 -
xxxpaulxxx #1870 Nem rossz, de a slappelése nem tetszik:D -
#1869 na akkor link -
#1868 -
xxxpaulxxx #1867 Hmmm! Nah ez nagyon jó ötlet! Köszi, majd kipróbálom szerintem mondjuk egy jó kis bitzkrieg bop-pal:D:D -
#1866 így fejből nem tudom, bár tudok most adni még egy tippet eszembe jutott
Egyszerűbb számoknál csináld meg azt, hogy írd le a szöveget, majd hallgasd a számot és húzd alá azt a pontot a szövegben ahol fogást váltasz és akkor meglehet jegyezni. Ez egyszerű ütemenként váltó számoknál jó mert általában kb ugyanoda jön ki a szövegben a fogás váltás. Na ezt a technikát használtam az offspringnél is és teljesen random volt az aláhúzások helye, ezért mondtam hogy azt inkább ne. -
xxxpaulxxx #1865 Ijj pedig az ilyen punk bandák közül pont talán az Offspringet komázom... Nah de majd próbálkozom:D Szerinted az Ace of Spades jó választás ennek a gyakorlására?:P:) -
#1864 nekem talán az első számok amiket megtanultam azok a Rise Against - Give it all, Sum41 - Still Waiting, Blink 182 - All the small things, ezekkel viszonylag lehet könnyen tanulni (vagyis nekem az volt), offspring et ne válassz mert bele is pusztulsz :D semmi kapcsolat nincs a basszus és az ének között kb -
xxxpaulxxx #1863 Igen, köszi én is ilyenre gondoltam:) De azt hittem van valami "trükk", de akkor itt is, mint mindig a gyakorlás:D -
#1862 én tudok egy jót, rohadt sokat gyakorolsz úgy hogy a szám is megy melletted és illetve vmi egyszerűbb punk történettel kezdj ahol nem kell annyira figyelni a basszerre -
xxxpaulxxx #1861 Esetleg tudnátok ajánlani jó basszgitáros könyveket? Lehet angol is:) -
xxxpaulxxx #1860 Van valami "trükk" arra, hogy hogy lehet megtanulni énekelni bassgitár mellé?:) Szóval az énekléssel nincs baj magába... csak bőgőt pengetve szeretnék vokálozni:D