Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

konkrétan egy Gibsonról van szó, az sem a "nehogyszarlegyen" kategória, viszont nemigen rendelkezem sem saját tapasztalattal, sem információval, az utánajárás meg így eléggé nehézkes. Vagy kérdezzem úgy, ki mi jót/rosszat mond a music123.com-ról vagy a musiciansfriend.com-ról?😊
sztem az attól függ, mit rendelsz. ha egy vadonáns új Musicman Stingrayt, akkor nem hiszem, h ki kell elõtte próbálni :-)
inkább magának a boltnak kéne utánajárni.

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

T. olvasótársak,

érdekelne, kinek milyen tapasztalatai vannak az online hangszerboltokkal. Személy szerint nem szeretem a rendelgetést, a kéthetes gyomorgörcsöt, hogy na, megérkezik-e a cucc, egy darabban érkezik-e meg, satöbbi, emellett szeretem a hangszert konkrétan kipróbálni, mielõtt pénzt adok ki rá. Amiért mégis felkaptam a fejem, az az, hogy nem egy áruház- természetesen USA- akár 150-200ezer forinttal olcsóbban adje a portékát, mintha pl. átruccan az ember egy musicproduktivba, vagy N.o.-ba, vagy akárhová.A cégek legtöbbje szállít Európába is. Elgondolkodtató: érdemes feladni a bizalmatlankodást, vagy helyesen döntök, ha összeszorítom a fogam, ha online rendelésrõl van szó😊???
hunbasser
áhh,tuti,h pesten is van olcsó zeneiskola,csak állami támogatott sulit keress

ReaL MaDRid x siempre

Zizou5
6800 volt fél évre Hatvanban zeneiskolában, akkor pesten ez a duplája lehet. : c

hunbasser
hát nálam pont h nem volt kemény elmélet 😄DD szolfézsra sem jártam.
azt játszottunk,amit vittem,meg órán megmutogatta,h mi és hogy van,azt ennyi volt.alapokat tudom,ha vki idetol elém egy kottát,el tudom játszani(úgy ahogy),jövõre nem is megyek,mert nem sok idõm van :S

félévente 6800 ft volt és heti 1 órám volt(de ha annyira akartam volna,lehet,h tarthatott volna 2 órát is,bár egy másik tanár nekem azt mondta,h ilyenkor egyelõre elég 1 óra is)

ReaL MaDRid x siempre

hát, a közös bennük az, hogy a különbség szót N-el írják (bocsi :-P)

a zenei iskolákat nem ismerem, szerintem az színvonal kérdése. a Kõbányai Zeneiskoláról tudom, hogy nagyon jó az oktatás, de oda csak az megy tanulni, aki komolyan akar a zenéléssel foglalkozni. az iskolákban annyi a közös, h nagyon kemény elmélet van, és sokkal alaposabb, mint egy átlagos magántanár. az árakról fogalmam sincs...

a tanárok változók, a normális szerintem az 1000-2000 Ft/óra. bár itt is meg kell válogatni, h kinél tanul az ember. célszerû a városodban körbekérdezni az ismerõsöket, h kik a jó tanárok.
a magántanárnak annyi elõnye van, h az alapok után olyan stílust taníthat neked, amit te szeretnél, és nem feltétlenül kell nála szolfézsolni.

Zizou5
srácok, most vettem 1 basst, és szeretném megtudni, hogy körübelül mennyibe kerül suliba az oktatás havonta, vagy tanárnál esetleg. És mi a külömbség.

Eladó Johnson Jazz Bass:
Kiváló állapotban, új húrokkal, profi puhatokkal!
Jávor test és nyak, rózsafa fogólap, EMG pickupok.
Ár: 35.000 Ft

Valamint egy Warwick Sweet 15 150W-os basszusgitár kombó:
Brutál hang, nagy hangerõ.
Ár: 85.000 Ft

06-70/342-0217
[email protected]
Eladó egy IBANEZ SR1000 Prestige Limited Edition 4-húros basszusgitár, egy komoly Ibanez Prestige keménytokkal!!

Bartolini pickupok, átmenõ nyak.

A gitár ÚJ, eredeti csomagolásban, kb. 2 héten belül ér ide!

Ára: 280 000 Ft

Ide írj: [email protected]

Kép1

Kép2
Vedd meg a Beastet, szentem ez a legjobb Death Metalra! 😊
Eladó BC Rich NJ Beast Bass

SPECIFICATIONS:
- Eastern Mahogany Body
- AA+ Quilted Maple top
- Maple Bolt-on Neck
- Paint-to-match Neck & Headstock
- Ebony Fingerboard
- Adjustable Bridge
- Sealed BC Rich Tuners
- 34" Scale Length
- 24 Extra Jumbo Frets (2.9mm)
- Diamond Inlays
- 2 P-Style pickups; 1 master volume, 1 treble, 1 bass and 1 blend (active EQ)
- Black Hardware

Irányár: 125.000 Ft

Bármilyen infóért lehet érdeklõdni emailben, vagy telefonon is!!!

06-70/342-0217
[email protected]
Sziasztok!

A következõ hónapban szeretnék hangszert venni. Egy Ibanez SR505-öst. Death metal játszanék rajta pengetõvel (legalábbis addig amíg nem tanulok meg három ujjal pengetni). Akinek vannak tapasztalatai, vagy véleménye a gitárról azt szeretném meghallgatni.

Elõre is köszönöm.
Zizou5
sziasztok. Kellene segítség. Elakarok kezdeni basszusgitározni, de tanáncsatalan vagyok, milyet vegyek. Inkább olcsobbat szeretnék venni, de mégis használhatot. Ha tudnátok adni linket, 1-2 infot, nagyon megköszönném. 😊

Ha már itt vagyok akkor ide is beírom!

Szeptemberben indul a Budai Mûvészképzõ,alap és középfokú zeneiskola.Ez nem más mint a fehérvári Lauschmann budapesti iskolája,ami viszont felsõfokú lesz õsztõl.
A tanári gárda kiváló,a tanterv átgondolt és szinkronizált a zeneelméleti tantervvel,úgy tûnik nagyon jó lesz én legalább is bizakodó vagyok.Megpróbáljuk valósítani azt a zeneiskolát,amit tapasztalataink szerint már régen meg kellett volna!Basszusgitárt Kolta Gergõ és jómagam fogunk tanítani (talán Fehérvári Attila is,még nem biztos)
A tandíjról pontosat még nem tudok mondani,de nagyságrendilg 10-15ezer Ft körül lesz havonta.
Várunk mindenkit szeretettel!
Üdvi!
megya
Semmi baj,ez sajna ezzel jár😞A cél az,hogy kialakuljon egy kis bõrkeményedés az ujjaidon,utána már minden könnyebben megy majd!Tehát ne kíméld tépd csak a húrokat,még ha fáj is!😊
Slap jelölések:
T=thumb,tehát hüvelykujj
P=pop,ez a "tépés" én két P-t is használok mivel azt tanítom tanítványaimnak,hogy használják a mutató és a középsõ ujjaikat is!Ezt ajánlom neked is!Tehát nálam van P1 és P2 is.
H=hammer ,ezt a hangot a jobb kéz használata nélkül állítjuk elõ,a bal kéz "kalapács" technikájával
Ügyesen!

Tisztelt fórumozók!
Megüresedett még egy napom,melyen szeretettel várom az esetleges új tanítványaimat!
Kezdõk,haladók,rockerek-popperek,jazz-tanszékes felvételizõk,kõbányai pótfelvételizõk és valahány név a naptárban ne kíméljetek!Helyszín Angyalföld,Árpád-híd pesti oldal.
Elérhetõségem:20-534 6165 vagy [email protected]

May the bass be with you!

Üdv!

Megya
bocsi, el voltam havazva melóval...

a "fa kérdésre" válaszolva, nem szabad felülni a mindenféle egzotikus fafajtáknak, tény h nagyon sokat alakítanak a hangzáson, de ha egy bubinga fából készült hangszer 76 ezer forint, akkor az nem éppen minõségi anyag.
ami gyakori faanyag: kõris, éger, hársfa, agathis. készül még mahagóniból is, csak nem éppen a kezdõ kategóriában :-)

a hangzást még ugye befolyásolja az elektronika is. nem tom a többiek hogy vannak vele, én speciel az aktív hangszedõt rühellem, valahogy nincs semmi karaktere a hangnak, metálon kívül másra nem jó...
az aktív elektronika viszont jó dolog, feltéve, ha nem meríti le túl hamar az elemet

a nyak az olyan dolog, h mindenkinek más az ízlése; mindenki máshogy fogja a hangszer nyakát, valaki marokra fogja, valaki meg csak a hüvelykujjával támasztja.

kezdésnek nagyon sok jó hangszer van, de az is olyan, h a jobbat ki kell fogni. ami fontos, h ne vegyél rövidmenzúrás basszgitárt (nem tom ki találta ki, de máglyára kéne küldeni), mert azzal az életbe nem fogsz megtanulni játszani.
az esztétikai dolog meg olyan, h kinek a pap... :-) nekem a vintage formák jönnek be, bár van egy-két modern forma is, ami tetszik

ha Pesten szeretnél hangszert venni, szívesen segítek, ha gondolod

huh én nagyon el voltam tévejedve ezekkel a jelölésekkel, no mindegy
mi az hogy a tanár nem mutogat slappelést?
én elsõsorban azért akartam most egy kis pénzgyûjtés után elmenni tanárhoz hogy rendesenmeg tanuljak (nem csak basserozni) hanem jó funky-san slappelni,
szóval mi az hogy ezt nem tanítják, most nagyon nem értem..
hunbasser
tanár nem nagyon mutogat slappelést... -.-

youtube-on keress rá a tappingra,és meglátod,h mi ez

ReaL MaDRid x siempre

õhm akkor most hülye és laikus leszek, mégis mi a különdbség a tap meg a slap között most mit tudsz még a hüvelykujjaddal csinálni azonkívül hogy megütöd a húrt, vagy az egyik az az hogy ott is hagyod a másik meg hogy csak ráütsz de nem hagyod ott hogy szóljón a húr tovább is(jó most hülyén fogalmaztam de ..)
bocs ti ezért biztos elmentetek tanárhoz hogy ilyen hülyeségeket kérdezzetek de én nem mehetek
hunbasser
S-slap,T-tap,p meg nem jut eszembe :S

ReaL MaDRid x siempre

azt szeretném kérdezni hogy egy tabban mit jelent ha a hang fölött S vagy e van nem pedig T vagy P mert az tudom...
kösz
hunbasser
nekem csak fájni szokott egy idõ után,de az is csak akkor,ha sokáig csinálom

ReaL MaDRid x siempre

üdv
amikor elkezdtetek slapp-elni tanulni nektek is vízhólyag nõtt a mutatóujjatokra(jobb kéz?) vagy én csinálok valamit nagyon rosszul (pedig jól szól)
mer ez így nagyon kellemtelen most nem tudok játszani bakker meg kell várjam míg begyógyul a rohadt ujjam
középsõ meg gyûrûs ujjal nem az igazi
Choty
nah ja... ;-) köcce...

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

hunbasser
sztem az a legjobb megoldás,ha mindet szépen kipróbálod egytõl egyig 😊

akár a nagyon drága basszgitárokat is,már csak kipróbálni is,h kb milyen lenne neked az ideális fogású basszgitár.

ReaL MaDRid x siempre

Choty
hmmm... én egy ideje gitározok, de pár éve kacérkodok a gondolattal, hogy (ha nem is végleg) áttérnék a Basszusgitárra. Az, hogy mit lehet vele kezdeni, mit lehet belõle kihozni, azt már sejtem, :-) de lenne pár kérdésem nekem is...
Milyen faanyagokból legyen összerakva, milyen legyen a nyak domborulata/vastagsága, stb. stb.
Tudsz ebben is segíteni?
elsõre valami olyan "olcsó" basszgitárt keresnék, amivel azért el lehet menni tanárhoz, illetve elkezdhetek itthon gyakorolgatni.
Perzse az "olcsó"-ság ne menjen rá a hang minõségére (mert a gitározás ideje alatt azért van tapasztalat jóbol és rosszbol is egyaránt) valamint esztétikailag is megfeleljen az ízlésemnek... :-)

\"A zene a legjobb kábítószer...\"

oks köszi
ezt a típust nem próbáltam, a Stagg jazzbass-másolatát ismerem; szerintem korrekt hangszer, kényelmes volt a nyaka, meg a hnagja se volt túl vészes. amúgy kezdésnek majdnem mind1 a hangszer, csak szóljon :-)

Csács
Szeretnék venni egy Stagg BC300-as basszert. Ha van vkinek tapasztalata róla, vagy csak a Stagg basszerekrõl, lécci írja le róla a véleményét, és h. szerinte érdemes-e egyálltalán megvenni, kezdõ gitárként! THX
hunbasser
egy rock együttesnél általában van a dob,a basszgitár(ezek elengedhetetlenek),ritmusgitár(ami általában torzítva van),szólógitár(ez is torzítva van általában),és emellé jönnek még olyanok,h ének,billentyû,meg még sok-sok hangszer jöhet

ReaL MaDRid x siempre

Egy rock zenénél kell a bassgitár mellé másik vagy elég, ha egyedül játszik?

Milyen bassgitárt ajánlasz normál árban?

mivel basszugitározom, én ezt szeretem :-)

Neked melyik jön be?

"lényegében miben különböznek"

amit már lejjebb írtam. a basszusgitár zenei alapot játszik, egyszerre dallamot és ütemet, a gitár meg úgymond erre "tevõdik".

a "melyikkel érdemes kezdeni" meg rossz kérdés. mondtam, két külön hangszer. megtanulhatsz nagyon jól gitározni, basszusgitárnál ugyanúgy az alapoktól kell mindent elölrõl kezdeni. ez olyan, mintha fagottozni vagy trombitálni szeretnél megtanulni: ott sem lehet megmondani, h melyikkel érdemes kezdeni, mert teljesen más a két hangszer.

azt tudom tanácsolni, h menj el pár koncertre, ott hallhatod élõben is a különbséget, és Te magad el tudod majd dötneni, h neked melyik tetszik

Akkor úgy kérdezem, h lényegében miben különböznek és melyikkel érdemes kezdeni?

egyik se jobb a másiknál :-)
teljesen más a zenében betöltött szerepük, teljesen máshogy kell rajtuk játszani, így nem lehet összehasonlítani. ennyi erõvel azt is lehetne kérdezni, melyik nõ szebb, a barna vagy a szõke :-)

tudom, hogy szóló 😊 de melyik jobb?

hát, szerintem képzavarban vagy, ez egy szólógitár, ami teljesen különbözik a basszusgitártól.

az h melyik a jobb, relatív; ízlések és pofonok

melyik a jobb ez vagy egy basszusgitár?

Ezt néztem ki:

http://www.teszvesz.hu/item165114084_szologitar_keiper_strato.html#photo

Szerintd milyen és kb. mennyi idõ ezen megtanulni gityózni?

gitározni vagy basszusgitározni? :-P

amúgy változó, függ a tehetségtõl, a ráfordított idõtõl, valamennyire még a hangszertõl is függ. na meg persze érdemes tanártól tanulni. szerintem egy-másfél év alatt el lehet jutni olyan szintre, h az ember megértse, mire is való a basszusgitár, és mit lehet vele alkotni.

Sziasztok!

Alap szintrõl mennyi idõ alatt lehet kb. megtanulni gitározni?

rosszul van a nyak beállítva, hangszerészhez érdemes elvinni

ez a pickup egészen jónak tûnik, jó h passzív, és az összeszerelése is egészen újfajta (legalábbis nekem). az a kérdés, h milyen hangszered van? egy alacsony kategóriás hangszerbe felesleges ilyet venni, lehet h épp a hibáit fogja felerõsíteni

hunbasser
rezgéssel kapcsolatban:vidd el szakemberhez a basszgitárodat,és õ beállítja a húrmagasságot szépen,úgyh,h ne is rezegjen,de ne is legyenek túl magasan a húrok

bár ha lehangoltad C-re,akkor ne csodálkozz,h rezeg -.-

ReaL MaDRid x siempre

Az iránt érdeklõdök, hogy hogyan lehet azt beállítani, hogy húr ne rezegjen a többi bundon. Meg hogy itt van ez a pickup: http://www.codahangszer.hu/index.php?content=showstuff.php&termekID=2476
Érdemes-e megvenni? ÉS hogy azt meglehet-e csinálni hogy plussz egy pickupot betesznek a gitáromba?
Kiskucsi
Sürgõsen eladó!!! Johnson stage 100b bass combo!!!
60 Watts RMS
12" Woofer
2" Tweeter
2 Channels with Independent Levels
4-Band EQ with Parametric Mids
1/4" Line Out
Ported for Improved Bass Response
Presence Control
Headphone Jack

Ár: 35000 ft.-

Érd.:
e-mail:[email protected]
tel.:06/20-226-5976
RaST
Ha már megy itt az aprózás bepróbálkozok 😊
A napokban jött az ötlet, hogy csináljunk valami zenekar félét ..
Persze senki nemtud semmilyen hangszeren játszani .. Viszont 6-7 évvel ezelõtt tanultam még az iskolában gitározni, azóta viszont abba maradt .. Most basszeros szerepét szeretném betölteni a bandába, érdekelne néhány ajánlat, gitár ügyben ..

Az ajánlatokat priviben várom ..

► http://www.rgtruckz.hu/ ◄