Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nincs akkord akkor bal kézzel mit kell lefogni?
Szia!
menjünk szépen sorba:
-Ha szorgalmas vagy,és van tehetséged és jó tanárod is,akkor akár fél év alatt is meg lehet tanulni jól basszgitározni.ezek mellég jönnek még azok a dolgok,amiket te magadtól fogsz megtanulni 1-2 zenész zenéibõl(szólók,slappelés,stílus,jellegzetes riffek).
-Ha csodagyerek vagy,akkor ebbõl is meg tudsz tanulni gitározni,viszont kell egy ember,aki megmutatja,hogyan is kell rendesen fogni a basszgitárt,a hangokat.azt képrõl nem igazán lehet.és még sok más...
-egy basszgitáros nem játszik akkordokat(nem is tud,ha csak nem 5-6 húros basszgitárja van),õ csak hangokat játszik.ha odaraknak eléd egy szám ritmusgitár kottáját,akkor látod az akkordokat,és te egybõl akkordot bontasz,és arra játszhatsz többfajta stílusban,ritmusban basszust.de meg akkordbontást is fog neked tanítani a tanár.
-Ha írsz egy dalszöveget,akkor ne csak a szöveget írd meg,hanem írd meg annak a kottáját is(ehhez nem csak basszuskulcsban kell tudnom olvasnod,hanem violinkulcsban is.és nem elég,ha már olvasni tudod,egy szám egy hangszerének kottájának megírása nem kis feladat,és egy énekkottával sincs ez másképp),és ugye ahol violinkulcsban G-t énekel az énekes,arra te játszol egy olyan basszusmenetet,amiben a G dominál,de játszhatod a kvintjét,meg szeptimjét is,vagy tercettet(huhh,itt most lehet,h hülyeséget írtam az utolsónál,hiába,már több hónapja nem járok zeneiskolába,és eddig sem vettem túl komolyan sajnos 😞)
Nyilván megírod az éneket,és erre megírod a basszust meg a ritmusgitárt,alá meg vmi jó kis dobot,de ehhez még legalább 2 év kell szvsz.
sima ritmusgitárkíséretet pedig elég egyszerû írni,megnézed,h az énekes milyen hangokat énekel,és abbõl kiragadod a domináns hangokat,és írsz rá vmi gyorsabb vagy lassabb gitárt.
Akkordtáblázat
Zizou:kb 3 éve vettem még egy 3/4 Cremona klasszikusgitárt,és rá másfél évre meg lett a basszgitárom,tehát 2005 õszén,de lehet,h 4 éve vettem a Cremonát.2 évet jártam zeneiskolába szolfézs nélkül(mert minek is az -.-),ebbõl kb effektíven 50 órán vettem részt 😄 vagy még ennyin sem.
Marcust meg azért elég nehéz játszani 😄DDdd mert a refrének meg az introk úgy ahogy mennek,de belevág olyan riffeket,amikre csak én is azt mondom,h "anyááááddd 😄",és akárhányszor hallgatom meg,nem tudom lejátszani.a kezem sem pörög még úgy,mint Marcusé,esetleg majd pár év múlva...de olyan jó soha a büdös életben nem leszek mint õ 😄 még fele olyan jó sem.attól még,h le tudom játszani a számait,sosem leszek olyan jó,mint õ,mert pl ilyen jó számokat nem fogok tudni írni,ilyen jó szólókat sosem fogok tudni kitalálni,és lejátszani is nehéz lesz,még a késõbbiekben is.ilyen jól improvizálni sem fogok tudni,és tegyük hozzá:Marcus játszik klarinéton,szaxin,trombitán,basszgitáron,billentyûn,és hát akkor a violinkulcsban is olyan jól tud írni/olvasni,mint F kulcsban,tehát gitározni is tud 😊 meg még jó pár fúvós hangszeren.
de pl a dobra is õ írja a kottát sztem,szóval...sztem dobolni is tud vmennyire 😊
menjünk szépen sorba:
-Ha szorgalmas vagy,és van tehetséged és jó tanárod is,akkor akár fél év alatt is meg lehet tanulni jól basszgitározni.ezek mellég jönnek még azok a dolgok,amiket te magadtól fogsz megtanulni 1-2 zenész zenéibõl(szólók,slappelés,stílus,jellegzetes riffek).
-Ha csodagyerek vagy,akkor ebbõl is meg tudsz tanulni gitározni,viszont kell egy ember,aki megmutatja,hogyan is kell rendesen fogni a basszgitárt,a hangokat.azt képrõl nem igazán lehet.és még sok más...
-egy basszgitáros nem játszik akkordokat(nem is tud,ha csak nem 5-6 húros basszgitárja van),õ csak hangokat játszik.ha odaraknak eléd egy szám ritmusgitár kottáját,akkor látod az akkordokat,és te egybõl akkordot bontasz,és arra játszhatsz többfajta stílusban,ritmusban basszust.de meg akkordbontást is fog neked tanítani a tanár.
-Ha írsz egy dalszöveget,akkor ne csak a szöveget írd meg,hanem írd meg annak a kottáját is(ehhez nem csak basszuskulcsban kell tudnom olvasnod,hanem violinkulcsban is.és nem elég,ha már olvasni tudod,egy szám egy hangszerének kottájának megírása nem kis feladat,és egy énekkottával sincs ez másképp),és ugye ahol violinkulcsban G-t énekel az énekes,arra te játszol egy olyan basszusmenetet,amiben a G dominál,de játszhatod a kvintjét,meg szeptimjét is,vagy tercettet(huhh,itt most lehet,h hülyeséget írtam az utolsónál,hiába,már több hónapja nem járok zeneiskolába,és eddig sem vettem túl komolyan sajnos 😞)
Nyilván megírod az éneket,és erre megírod a basszust meg a ritmusgitárt,alá meg vmi jó kis dobot,de ehhez még legalább 2 év kell szvsz.
sima ritmusgitárkíséretet pedig elég egyszerû írni,megnézed,h az énekes milyen hangokat énekel,és abbõl kiragadod a domináns hangokat,és írsz rá vmi gyorsabb vagy lassabb gitárt.
Akkordtáblázat
Zizou:kb 3 éve vettem még egy 3/4 Cremona klasszikusgitárt,és rá másfél évre meg lett a basszgitárom,tehát 2005 õszén,de lehet,h 4 éve vettem a Cremonát.2 évet jártam zeneiskolába szolfézs nélkül(mert minek is az -.-),ebbõl kb effektíven 50 órán vettem részt 😄 vagy még ennyin sem.
Marcust meg azért elég nehéz játszani 😄DDdd mert a refrének meg az introk úgy ahogy mennek,de belevág olyan riffeket,amikre csak én is azt mondom,h "anyááááddd 😄",és akárhányszor hallgatom meg,nem tudom lejátszani.a kezem sem pörög még úgy,mint Marcusé,esetleg majd pár év múlva...de olyan jó soha a büdös életben nem leszek mint õ 😄 még fele olyan jó sem.attól még,h le tudom játszani a számait,sosem leszek olyan jó,mint õ,mert pl ilyen jó számokat nem fogok tudni írni,ilyen jó szólókat sosem fogok tudni kitalálni,és lejátszani is nehéz lesz,még a késõbbiekben is.ilyen jól improvizálni sem fogok tudni,és tegyük hozzá:Marcus játszik klarinéton,szaxin,trombitán,basszgitáron,billentyûn,és hát akkor a violinkulcsban is olyan jól tud írni/olvasni,mint F kulcsban,tehát gitározni is tud 😊 meg még jó pár fúvós hangszeren.
de pl a dobra is õ írja a kottát sztem,szóval...sztem dobolni is tud vmennyire 😊
ReaL MaDRid x siempre
hat, ha sokat torodsz vele, es tanarhoz jarsz, 1-2 ev alatt mar fogsz jol jaccani. pl david baratom, (hunbasser) mar 4 eve asszem gitarozik, rendesen jart tanarhoz. de mondjuk a mostani idokben, mar elhanyagolja a tanart, de ha mondjuk meghallgatsz 1 marcus miller szamot vagy 1 videot, hogy porok a keze. na david kb eltudja ugyanazt jaccani. (defenyezlekdavidteso) szoval. igy ennyi.
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem és légyszi ne nézzetek teljesen hülyének, de még nagyon kezdõ vagyok! 😊
Mennyi idõ megtanulni rajta normálisan játszani, nehéz ?
Megvettem Csepei Tibor Basszusgitár iskola könyvét, szerintetek ebbõl magamtól meg tudok tanulni gitározni vagy mindenképp tanárhoz kellene járnom???
Nagyon sok akkordot meg kell tanulni vagy 2-3 al már lehet játszani jó zenéket?
Ha pl. írok egy dalszöveget akkor honnan kéne tudnom, hogy azt gitáron hogy kell játszani és milyen akkordal...stb???És hogy lehet egy zenének a gitárkíséretét betanulni???
Válaszotokat várom és elõre is köszönöm!
Lenne pár kérdésem és légyszi ne nézzetek teljesen hülyének, de még nagyon kezdõ vagyok! 😊
Mennyi idõ megtanulni rajta normálisan játszani, nehéz ?
Megvettem Csepei Tibor Basszusgitár iskola könyvét, szerintetek ebbõl magamtól meg tudok tanulni gitározni vagy mindenképp tanárhoz kellene járnom???
Nagyon sok akkordot meg kell tanulni vagy 2-3 al már lehet játszani jó zenéket?
Ha pl. írok egy dalszöveget akkor honnan kéne tudnom, hogy azt gitáron hogy kell játszani és milyen akkordal...stb???És hogy lehet egy zenének a gitárkíséretét betanulni???
Válaszotokat várom és elõre is köszönöm!
tánczenére kell,minden,ami mostanában bálokon/esküvõkön megy.nem csak latin,de érzések alapján is a 4 húrost választom.
Kényelmes : kényelmes a bal kéznek,mert nem vastag a nyak,közel a húr a nyakhoz?ezt jelenti?
nyak egyenes : mennyi a távolság a húrok és a bund között mm -ben?( az elsõ bundnál;középen;legfelül)?
köszönöm a választ elõre is!
Kényelmes : kényelmes a bal kéznek,mert nem vastag a nyak,közel a húr a nyakhoz?ezt jelenti?
nyak egyenes : mennyi a távolság a húrok és a bund között mm -ben?( az elsõ bundnál;középen;legfelül)?
köszönöm a választ elõre is!
amire érdemes figyelni:
nyaka egyenes legyen, a bundok a játék közben ne zörögjenek, a potméter ne recsegjen, a jack aljzat rendesen tartsa a dugót. kezdõ kategória 40 ezertõl kezdõdik, ill használt hangszereket érdemes nézni, gyakran ugyanakkora árért jobb minõséget lehet kifogni.
ha ez az elsõ basszgitárod, érdemes egy tájékozottabb ismerõsödet magaddal vinned. fontos, h NEKED legyen kényelmes a hangszer.
tánczenéhez (gondolom latin?) bõven megteszi egy 4 húros hangszer is.
nyaka egyenes legyen, a bundok a játék közben ne zörögjenek, a potméter ne recsegjen, a jack aljzat rendesen tartsa a dugót. kezdõ kategória 40 ezertõl kezdõdik, ill használt hangszereket érdemes nézni, gyakran ugyanakkora árért jobb minõséget lehet kifogni.
ha ez az elsõ basszgitárod, érdemes egy tájékozottabb ismerõsödet magaddal vinned. fontos, h NEKED legyen kényelmes a hangszer.
tánczenéhez (gondolom latin?) bõven megteszi egy 4 húros hangszer is.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
sztem az lenne a legjobb,ha elmennél abba a hangszerboltba,és kipróbálnád az összes olyan basszgitárt,ami még belefér a költségvetésedbe.és te eldöntöd utána,h melyik a kényelmesebb,melyik szól jobban,persze,vmi jó hangcuccal kéne kipróbálni õket.
ReaL MaDRid x siempre
Hát majd attól függ hogy mit tudnak adni a jászberényi boltban, vagy mit tudnak beszerezni. 😊 Online nem akarok vásárolni, mi van, ha szállítás közben sérül? :S
Chaos Anno Domini
az én Eastem 40 ropi volt,de jobban megérte volna 32-ért egy Johnson,úgyhogy sztem vmi hasonlót vegyél,egyelõre még jó lesz sztem neked egy 30-40 körüli nem túl régi használt basszgitár,ami jó állapotban van.Johnsonokat már kapsz ennyiért,és azok mégis csak jobbak,mint pl az Eastek.a többirõl nem tudok nyilatkozni,ki kell õket próbálni.Harley Bentont már kapsz olcsón,35 alatt újat.
ReaL MaDRid x siempre
Amúgy fut a gépemen a Guitar Pro nagyon prímán, bõven elég a gépem hozzá, a demó most is fent van, csak jó(rossz) szokásomhoz híven szeretek ingyenes alternatívákat használni szoftverek szempontjából. 😄
Chaos Anno Domini
Kösz, megnézem a programot!
Hát én valamivel többet szánnék a felszerelésre, gityót azt egy olyan 30-40 között szeretnék, combót meg max ugyan ennyiért.
Hát én valamivel többet szánnék a felszerelésre, gityót azt egy olyan 30-40 között szeretnék, combót meg max ugyan ennyiért.
Chaos Anno Domini
Power tab.akinek nincs elég jó gépe egy gp5-höz,azok power tabot használnak,mivel el lehet tüntetni belõle magát a tabulatúrát,és csak a szokványos kottát látod,és aki basszgitározni tanul,annak mindenképpen jó.
power tabhoz is jónéhány tabot írtak,csak nekem kicsit túl primitívnek tûnik :S legalábbis a megjelenése tényleg az,meg én elég nehezen igazodtam el rajta elõször
egyébként használtan már 10-ért lehet venni basszgitárt,sõt,még lehet,h olcsóbbat is kifogsz,minimális hibával,elkezdeni pedig jó az,ha már többet tudsz,és meghaladtad a basszgitárod tudását,akkor ruházz majd be vmi komolyabbra,addig is gyûjts 😊 és ne felejtsd el,h egy jó basszgitár mellé jó hangcucc is dukál,szóval,arra is elkezdhetsz gyûjteni,most még egy 10-20 W-os használt combo is megteszi,ami szintén olcsó(fõleg,ha azt nézzük,h új,20 W-os basszuscombót is lehet már 20.000 alatt taláni,mondjuk az olyan is...de kezdésnek az sem rossz!)
power tabhoz is jónéhány tabot írtak,csak nekem kicsit túl primitívnek tûnik :S legalábbis a megjelenése tényleg az,meg én elég nehezen igazodtam el rajta elõször
egyébként használtan már 10-ért lehet venni basszgitárt,sõt,még lehet,h olcsóbbat is kifogsz,minimális hibával,elkezdeni pedig jó az,ha már többet tudsz,és meghaladtad a basszgitárod tudását,akkor ruházz majd be vmi komolyabbra,addig is gyûjts 😊 és ne felejtsd el,h egy jó basszgitár mellé jó hangcucc is dukál,szóval,arra is elkezdhetsz gyûjteni,most még egy 10-20 W-os használt combo is megteszi,ami szintén olcsó(fõleg,ha azt nézzük,h új,20 W-os basszuscombót is lehet már 20.000 alatt taláni,mondjuk az olyan is...de kezdésnek az sem rossz!)
ReaL MaDRid x siempre
hát,akkor sztem neked vmilyen 4 húros precision vagy jazzbass kell,a márka és a minõség pedig attól is függ,h mennyire jól basszgitározol,és h milyen közönség elõtt kell.mert egy 50/100 fõs közönség elé nem kell olyan hú de jó basszgitár,oda sztem megteszi egy 50-60ezres bõven,viszont ha ezer ember elõtt koncertezel,vagy még több elõtt,fõleg olyan elõtt is,akiknek van némi zenei hallásuk,és értenek a zenéhez,oda már vmi komolyabb basszgitár kell,én persze a Fendert ajánlom 😄
ReaL MaDRid x siempre
Üdv. Van Guitar Pro-hoz hasonló program? Ha van, ingyenes is jó, nem gond ha butább a guitar pronál, csak ismerkedni szeretnék ilyen programokkal. Bassz gitár nem tudom mikor lesz, jelenleg egy kanyi vasam nincs rá, de várom a munkaközvetítõt, hogy be tudjon valahova tenni, és akkor talán tudok egy kis pénzt szerezni rá. Még a nyáron szeretném, ha összegyûlne rá a pénz. 😊
Szal basszgitáros program...
Szal basszgitáros program...
Chaos Anno Domini
sziasztok.
15 év lakodalmas szintetizátoros múlt után végre teljesül a régi vágyam,zenekarba mehetek basszusgitárosnak.szuper.
innen következik természetesen a kérdésem hozzátok : na de milyen basszusgitárt vegyek?mire kell figyelni a vásárláskor?melyik típus / gyártó amit egyáltalán nem javasoltok?4/5/6 húrosat vegyek?melyik milyen stílushoz való? én tánczenét fogok játszani.
köszönöm szépen elõre is a tanácsaitokat!
15 év lakodalmas szintetizátoros múlt után végre teljesül a régi vágyam,zenekarba mehetek basszusgitárosnak.szuper.
innen következik természetesen a kérdésem hozzátok : na de milyen basszusgitárt vegyek?mire kell figyelni a vásárláskor?melyik típus / gyártó amit egyáltalán nem javasoltok?4/5/6 húrosat vegyek?melyik milyen stílushoz való? én tánczenét fogok játszani.
köszönöm szépen elõre is a tanácsaitokat!
Értem, kössz. Érdekel a baszusgitározás, nem lehetetlen, hogy elkezdem, ezért kérdeztem.
Chaos Anno Domini
aha. Akkor szerintem ezt a stagg-ot fogom megvenni. Köszi a segítségeteket.
a stagg az tipikus kezdõhangszer, egy jazzbass-t próbáltam egyszer, egészen kellemes, szerintem a Vorsonnál biztosan jobb. de ez egyéni vélemény, próbáld ki elõtte.
én ha kezdõként vennék basszgitárt,akkor ezt venném HB-ból 😊
Harley Benton MB-22-2T
Jazz-bass típusú
Nyak: juhar
Fogólap: rózsafa
Bund: 20
Hangszedõk: 2 jazz-bass pickup
Kezelés: 2 volume, 1 tone
Hardware: króm
Szín: 2 tónusú Sunburst
egyébként hasonló van nekem Eastben,csak ez ilyen meggypiros sunburst,de szép,nekem tetszik.
Harley Benton MB-22-2T
Jazz-bass típusú
Nyak: juhar
Fogólap: rózsafa
Bund: 20
Hangszedõk: 2 jazz-bass pickup
Kezelés: 2 volume, 1 tone
Hardware: króm
Szín: 2 tónusú Sunburst
egyébként hasonló van nekem Eastben,csak ez ilyen meggypiros sunburst,de szép,nekem tetszik.
ReaL MaDRid x siempre
A Lajkó Hangszer-ben találtam egy Stagg BC-300-as gitárt. Gondolom, mivel más árak vannak, a 4húros, és a jobbkezesek egyformán 37 000. Mit gondoltok errõl a gitárról? Érdemes megvenni? És ez a Stagg, jó márka,mert sohase hallottam róla.
Hát fõleg Red hot chilli peppers-t, meg Ska-P-t, meg Pink floyd-ot, de ahhoz mondjuk tényleg nem kell 21-22 bundok. De mondtam, hogy nem csak emiatt veszek újjat, azért is, mert a mostani gitárom egy rakás szar.
De, most, hogy mutattad, azt a Harley Benton HBB 200-ast, sajnos, egy picivel drágább, de szerintedd jobb, mint az a Vorson? Mert ha jobb, szerintem a Herley Bentont veszem meg.
De, most, hogy mutattad, azt a Harley Benton HBB 200-ast, sajnos, egy picivel drágább, de szerintedd jobb, mint az a Vorson? Mert ha jobb, szerintem a Herley Bentont veszem meg.
akkor vegyél egy ilyet:
Lajkó Hangszer
és a Harley Benton HBB 200
amúgy milyen zenét játszotok, h 21-22 bundok kellenek?
Lajkó Hangszer
és a Harley Benton HBB 200
amúgy milyen zenét játszotok, h 21-22 bundok kellenek?
Az a jassbass nem is rossz, csak sajnos azért szeretnék újjat venni, mert kevés az érintõ a gitáromon, de azon is kb. annyi van. Lehet, hogy ez kicsit nagyképû duma, hogy nekem már kevés a bund, sajnos viszonylag sok dalhoz kell 21,22-ik bund is. 60%-ban emiatt szeretnék újja venni, másrészt iszonyatosan szar a mostani. A pick-up-ja úgy szar, ahogy van, meg az egész recseg ropog, pedig nemrég állítottuk be. Meg még visszatérve arra a Vorson gitárra, van rajta egy Musicman-5 pick-up, amirõl fogalmam sincs, mi lehet, meg a képen se látom.
sztem neki pont nem jazzbass kell,mindkét basszgitár amit mutatott precision bass volt :\ de ettõl függetlenül én is ajánlom neki a johnson jassbasst -.-
ReaL MaDRid x siempre
az Árkádia Hangszernél pont Johnson akció van, 39 900 Ft-ért már lehet kapni JazzBass-t
arkadiahangszer.freeweb.hu
arkadiahangszer.freeweb.hu
én a helyedben egy használt Johnsont vennék:olcsóbban is hozzájutsz(30-35-ért),meg az már lehet,h be is van állítva frankón(húrmagasságra gondolok),jobb minõség.
ReaL MaDRid x siempre
Ez a Vintage nem is hangzik rosszul, szerencsére nincs is messze. De az a két gitár, szerinted érdemes megvenni õket? az a baj, hogy jobbra pénzem sincs, de azért nem egy Fenderrel szeretném kezdeni ezt a gitározást. Én úgy gondolom, arra, hogy megtanuljak gitározni, arra talán az a két gitár is jó, de lehet, hogy tévedek.
szívesen.
itt van a Vintage 52,amit mondtam:
Vintage'52 hangszervíz
BP 1137 Balzac u. 54
(Balzac szt. István park sarok)
tel: 061 3299241
fax: dettó
email: [email protected]
Nyári Nyitvatartás
(április 1 - október 1):
H,K,Sz,P 10-18-ig
Cs 10-21-ig
Szombaton zárva vagyunk
továbbá:kezdésnek nem kell vmi húdejó basszgitár,de azért nem árt beállítani a basszgitárt,mert azért annyira rossz se legyen már.persze elõbb-utóbb úgyis jobb kell majd,csak most még majd kialakul elõbb a stílusod,és késõbb már tapasztaltabban és céltudatosabban fogsz vásárolni basszusgitárt.
itt van a Vintage 52,amit mondtam:
Vintage'52 hangszervíz
BP 1137 Balzac u. 54
(Balzac szt. István park sarok)
tel: 061 3299241
fax: dettó
email: [email protected]
Nyári Nyitvatartás
(április 1 - október 1):
H,K,Sz,P 10-18-ig
Cs 10-21-ig
Szombaton zárva vagyunk
továbbá:kezdésnek nem kell vmi húdejó basszgitár,de azért nem árt beállítani a basszgitárt,mert azért annyira rossz se legyen már.persze elõbb-utóbb úgyis jobb kell majd,csak most még majd kialakul elõbb a stílusod,és késõbb már tapasztaltabban és céltudatosabban fogsz vásárolni basszusgitárt.
ReaL MaDRid x siempre
Köszönöm szépen a tanácsokat, de gondolom ezeket akkor kell megcsináltatni, mikor tényleg komolyan zenél az ember. De ezekre szerintem nem lesz pénzem már, örülök, ha a gitárra lesz elég, de erõsítõm az van, meg tok is meg heveder is. De szerinted ezeket mennyire ajánlott megcsináltatni? Meg amit mondtál bolt, az merre van?
ReaL MaDRid x siempre
helló, épp a gitározni tanulok és mondhatjuk elég jól megy már, de szükségem lenne pár akkordra. találtam már egy jó néhányat de örülnék többnek is. szóval tudtok nekem segíteni? fõleg mai slágerek akkordjai lennének jók. jelenleg a v-tech-homokba írrt szerelemnek keresem. Segítségeteket elõre is köszönöm
http://www.travian.hu/?uc=hu1_51843 <-Nézzétek meg köszi
Johnsont csak használtan kapsz ennyiért,bár lehet,h tényleg jobban megérné egy alig használt johnsont venni.de persze bele kell számolni basszgitár vásárláskor az új húrokat is(ezt egybõl venni kell rá,mert a gyári húrok szarok),szal ez még +5-6 ezer,meg azért nem árt elvinni egy szervízbe,vagy nem tudom hová,pl a vintagebe,ahol 5 rugóért szépen átnézik meg be is állítják a basszgitárt a lehetõ legjobbra.
Gitár teljes beállítás (bundok szintezése, profilozása, polírozása, nyak dõlésszög és görbület beállítás, húrmagasság állítás az alsó és felsõ nyeregnél, oktávállítás, pickup magasság állítás), FIGYELEM! a nem tiszta fogólapoknál a tisztítást külön felszámoljuk, tehát kérjük a kedves kuntsáftokat a koncert közbeni ételmaradékot, rántottákat, a clubok étlapjait, a közönség és a saját testnedveket és azok megszáradt maradványait kéretik otthon sajátkezûleg eltávolítani.
Bundok fenése, síkbacsiszolása, összeigazítása, polírozása, állapottól függõen
2,000-4,000Ft
Akusztikus és elektromos Gitárok beállítása gyári opciók szerint.
5,500 Ft + húr
Akusztikus és elektromos Gitárok beállítása testreszabott és tuning opciók szerint.
7,500 Ft
nomeg persze kell vmi combo,vagy pedig külön erõsítõ és hangfal(ez sztem sokkal jobb),plusz még tok,új kengyel(vagy válpánt,heveder,kinek h tetszik) ez +2000 ft,nem jut eszembe a márka,de ez nagyon sokáig bírja.
szóval ennek függvényében kell számolni a dolgokat.plusz hiába van Fender Marcus Miller JazzBassem,ha szar combom vagy hangfalaim vannak,szóval erre is gondolnia kell majd Kiskucsinak.
Gitár teljes beállítás (bundok szintezése, profilozása, polírozása, nyak dõlésszög és görbület beállítás, húrmagasság állítás az alsó és felsõ nyeregnél, oktávállítás, pickup magasság állítás), FIGYELEM! a nem tiszta fogólapoknál a tisztítást külön felszámoljuk, tehát kérjük a kedves kuntsáftokat a koncert közbeni ételmaradékot, rántottákat, a clubok étlapjait, a közönség és a saját testnedveket és azok megszáradt maradványait kéretik otthon sajátkezûleg eltávolítani.
Bundok fenése, síkbacsiszolása, összeigazítása, polírozása, állapottól függõen
2,000-4,000Ft
Akusztikus és elektromos Gitárok beállítása gyári opciók szerint.
5,500 Ft + húr
Akusztikus és elektromos Gitárok beállítása testreszabott és tuning opciók szerint.
7,500 Ft
nomeg persze kell vmi combo,vagy pedig külön erõsítõ és hangfal(ez sztem sokkal jobb),plusz még tok,új kengyel(vagy válpánt,heveder,kinek h tetszik) ez +2000 ft,nem jut eszembe a márka,de ez nagyon sokáig bírja.
szóval ennek függvényében kell számolni a dolgokat.plusz hiába van Fender Marcus Miller JazzBassem,ha szar combom vagy hangfalaim vannak,szóval erre is gondolnia kell majd Kiskucsinak.
ReaL MaDRid x siempre
De azok közül amiket találtam, kb. egy 10 000-el drágább, és elsõsorban azért szertnék új gitárt venni, mert eléggé kevés érintõm van, de ahogy elnézem, még a legolcsóbbakon is kb. annyi van, mint az én mostanimon. De lehet, hogy rossz boltokban néztem gitárokat, és akkor azt is megkérdezem, tudtok valami olcsó, de viszonylag jó gitárokat árusító boltot?
mindkettõ egyformán sz*r. ugyanennyiért vehetnél Johnson-t, Harley Benton-t vagy Squier-t is, és azok jóval szebben szólnak (ezért az árért, persze)
én a Vorsont venném a helyedben,de sztem próbáld ki mind a kettõt,és tapasztald ki,h melyik áll neked jobban kézre,melyik szól jobban,melyiken jobb játszani,és persze élõben más,mint képen,nem arra gondolok,h nem így néz ki,csak lehet,h élõben jobban fog tetszeni az egyik,mint a másik,ami lehet,h jobban tetszett a képen.
ReaL MaDRid x siempre
Helo.
Elhatároztam, hogy új basszusgitárt fogok venni. Kettõt néztem ki, és ezért meg szeretnélek kérni Titeket, hogy segítsetek, szerintetek melyik a jobb. A linkek:
http://eldoradomusic.hu/?termek_kereso&listaz=nagykep&pdid=474
http://powerstate.hu/FILES/HUN/VORSON/gitar/B-4HUROS/RMB-50.html
segítségetek elõre is közsönöm
Kiskucsi
Elhatároztam, hogy új basszusgitárt fogok venni. Kettõt néztem ki, és ezért meg szeretnélek kérni Titeket, hogy segítsetek, szerintetek melyik a jobb. A linkek:
http://eldoradomusic.hu/?termek_kereso&listaz=nagykep&pdid=474
http://powerstate.hu/FILES/HUN/VORSON/gitar/B-4HUROS/RMB-50.html
segítségetek elõre is közsönöm
Kiskucsi
bassza meg,nem jelentkezhetek,mert már 101 éves vagyok :\
no,és mi lenne ez a súlyos muzsika?
no,és mi lenne ez a súlyos muzsika?
ReaL MaDRid x siempre
üdv!
Keresek egy amatõr basszusgitárost 20-99 év közöttit, közös jammelés céljából. Én egy budapesti gitáros volnék. Valami súlyos muzsikában gondolkodom de ez majd kialakul... A lényeg hogy lehetsz teljesen kezdõ, én sem vagyok profi, és ne akard 1 hónap múlva meghóditani a világot. 😄 mail: [email protected]
Keresek egy amatõr basszusgitárost 20-99 év közöttit, közös jammelés céljából. Én egy budapesti gitáros volnék. Valami súlyos muzsikában gondolkodom de ez majd kialakul... A lényeg hogy lehetsz teljesen kezdõ, én sem vagyok profi, és ne akard 1 hónap múlva meghóditani a világot. 😄 mail: [email protected]
jóhát én ilyet
vennék, ha lenne pénzem, méghozzá a pirosat. : ) de mivel kb "csak" 30-40 körül van, és combo is kellene, ezért ezt választottam. : )
vennék, ha lenne pénzem, méghozzá a pirosat. : ) de mivel kb "csak" 30-40 körül van, és combo is kellene, ezért ezt választottam. : )
van a hangszedõknél valami ronda fényes bizbaz, azt leszámítva elmegy.
bár nekem inkább a PB100 jön be
bár nekem inkább a PB100 jön be
én egy ilyen bassgitárt akarok venni. az elsõt tessék nézni, a feketét. kezdõ vagyok, elsõ gitárom. : ) vélemények ?
...utánagondoltam, a UPS elkér 400dollárt a szállításért, állambácsi a teljes ár 33%-át +8% vámot, így majdhogynem többe jön ki mint egy bécsi kiruccanás. Ki van ez találva....