Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HARLEY BENTON HB-40B

Harley Benton HB-40B, 40 Watt Bass-Combo with 10" Speaker (40W/4ohms), 40W @ 4 ohms, Volume 1, Volume 2, 4-Band EQ, Headphone out, Line Out, jack for external speaker (20W @ 8 ohms), Dimensions WHD: 42 x 44 x 29,5 cm

szal gondolom kétcsatornás, ha külön van hangerõpoti mindkét bemenethez.
nem ismerem a hangját, arra h otthon gyakorolj, arra tökéletes

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

bocs. itt a kép
Helo!
mit gondoltok errõl az erõsítõröl?:

20/40 Watt
Saját 8 Ohm-os hangszórójával 20W, még egy külsõ 8Ohm-os hangfallal 40W
10"" hangszóró
4 sávos ekvalizátor
Fejhallgatókimenet
Vonalkimenet
Kimenet külsõ hangszóróhoz
Itt a kép: http://www.lajko-hangszer.hu/hb40b-erosito.jpg
És még az érdekelne, hogy ugyan ez 20 wattosban 2 csatornás. szerintetek ez is az?
hunbasser
üdvözöllek köreinkben JoeFromHun!!! 😊

végre egy újabb user,aki szereti az igényes zenét 😊 ha ismered Marcus Millert,akkor a Marcus Miller topikban a helyed 😊

egyébként a japán gyerek a Rio Funkot is felvette,jól keni a srác

Rio Funk a japán srác elõadásában

az elsõ videó pedig nagyon hasznos!csak sajnos hiába veszek én akármilyen húrkészletet,akárhogy állítom a húrmagasságot,sosem fogok ilyet tudni,legalábbis a mostani East basszgitárommal sosem.ezekkel a pick-upokkal egyszerûen nem lehet.ha ilyen lazán csinálom,mint ez az Alexis,akkor nálam csak "kopogás" lesz,a húrjaim sem olyan lazák,hogy ezt ki tudjam vitelezni,de mostmár tényleg vennem kéne valami jobb húrkészletet megint.

ReaL MaDRid x siempre

JoeFromHun
http://youtube.com/watch?v=8b5XYgzGQB4

Tetszik mindkét videó 😊

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

JoeFromHun

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

hunbasser
én úgy tudom,hogy a galériába bármekkora képet feltölthetsz(ami nem haladja meg a 2 mb-ot,mivel azt hiszem ekkora a galériád mérete),és csak az sg képfeltöltõjén lehet 20 kb-ig feltölteni(ha jól emlékszem)

ReaL MaDRid x siempre

nagyobb képem lenne, de csak 20kb -ig tölthetek fel.
hunbasser
ez volt az elõbb is a galériádban,szép basszgitár!

nincs nagyobb kép? ^^

ReaL MaDRid x siempre

namégegyszer :elsõ gitárom

elsõ gitárom :
ibanez
igen, a galériára gondoltam,köszi,megvan.
hunbasser
ha a galériára gondolsz,akkor csak simán bemész a galériádba,és ott lesz a törlés funkció

ReaL MaDRid x siempre

vedd azt figyelembe, hogy aktiv elektronika miatt az elemre figyelni kell majd. amugy sztem teljesen jo hangszer kezdesnek.

hunbasser
amplifier,azaz erõsítõ

ReaL MaDRid x siempre

hello mindenkinek,
azt tudom,hogy van az úgynevezett "combo",ahol egy dobozban van minden.
Aztán van a " fej + hangfal" lehetõség.
Azt mondjátok meg nekem légyszi,hogy mi az az "AMP".
köszönöm
hunbasser
igen.de új húrokat vegyél rá,mert tényleg szar húrokat raknak rá a gyárban 😊 (vagyis hát elviselhetõ,de jobb,ha te veszel rá saját magad egy jobb húrkészletet olyan 4-5 ezer magasságában)

ReaL MaDRid x siempre

ez a gitár egy set darabja erõsítõvel hevederrel tokkal együtt 63 ezer
szal maga a gitár az olyan 40rugó
megéri?
hunbasser
24 bund? 😊 és mennyibe kerül ez a basszigitár?

egyébként sok jó hangszerbolt van,ahol tudnál nézelõdni,de a jobb hangszerüzleteknek vannak honlapjai is,amiket itt meg is találsz.

szerintem ez a basszgitár nem rossz kezdésnek,sõt,szerintem valami olcsóbbal is el lehet kezdeni(ezt így vakon,már az ár ismeretlensége után is mondom),de ha van elég pénzed...ne felejtsd el,még kell hozzá venni jó erõsítõt,hangfalat,húrt(a gyári húrok enyhén szólva nem a legjobbak),tokot(ha pl. tanárhoz is fogsz járni,vagy fogod máshová cipelni a hangszert),hevedert.

aztán majd késõbb,ha már "kevés" a hangszer,akkor a már kialakult stílusodhoz mérten fogsz majd választani basszgitár - jóval tapasztaltabban.

ReaL MaDRid x siempre

Harley Benton gitárról van szó 😊
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni...
Elhatároztam, hogy bassgitározni szeretnék, mert imádom a hangját, habár gitár csak elvétve volt a kezembe szal full ezdõ vagyok. Már kinéztem egy gitárt amin tudnék tanulni, és ehhez szeretném a véleményeteket kérni, hogy ez a gitár ez jó-e, mit tud, mire jó, hol merre mikor meg ilyekek..? 😊
A gitár adatai:
Gitár: HBB-400 TBK
Aktív elektronika
Nyak: Juhar
Zárt Die-Cast mechanika
Fogólap: Palisander
Test: hárs
24 bund
Menzúra: 86cm
Hangszedõk: 1 MMB és 1 jazz-bass pickup
Hardware: króm
Szín: transparent fekete

Köszönöm
hello,o,megvan,köszi.
még egy kérdés: törölni épet hogy lehet?
köszönöm
hunbasser
neked is van,csak menj a fõoldalra (sg.hu/forum.php),és ott bal oldalt a menüben találod.

no mindegy,töltsd fel valahová,és rakd be a címet,mi majd betesszük képnek

ReaL MaDRid x siempre

nincs galériám.nálad látom hogy van,de nekem nincs.
tök égõ,de nem tudom ,hogy miért.
help!
kösz
próbáld meg a saját galériádba tenni, onnan már linkelheted

próbáltam ide is felrakni a képet, de be ell vallanom õszintén,hogy nem sikerült.
méretre passzolt a kép, azt írta a rendszer, hogy a kép feltöltve, de mégsem jelent meg a hozzászólásomban.
ha valaki erre is kioktatna,megköszönném.
jaja, épp akartam szólni :-)
amúgy megkaptam, nagyon szép darab!

hunbasser
ne mailen,erre van a fórum 😊

örülnék,ha itt is megosztanád velünk 😊

ReaL MaDRid x siempre

küldöm mailen.
grat hozzá, használd egészséggel :-)
képt!

kitörõ örömmel közlöm nektek,hogy ma hozzájutottam életem elsõ basszusgitárjához.Egy ibanez SR300DX nagyon boldog tulajdonosa vagyok.
Köszönöm mindenkinek, de legfõképpen Praksinak,hogy mindíg minden kérdésemre válaszolt.
Az élet szép!
köszönöm az abszolúte kielégítõ választ!
küldtem egy mailt,majd nézd meg légyszi,kösz!
jó kérdés, émost hallom elõször ezeket :-)

a full aktív gondolom a hangszerben egyszerre van aktív hangszedõ és aktív elektronika; a fél aktív az szvsz kapcsolható elektronikát jelent, de nem mernék rá fogadni...

hunbasser
ha a nulláról szeretnél kezdeni,akkor nem érdemes sokat költeni a basszusgitárra szerintem.20.000-ért veszel egy elfogadható basszusgitárt használtan(ez már viszonylag jó),és egy kisebb basszuscombót,ami nem recseg,és tisztán szól.kell egy jó húrkészlet,ami úgy 4000 Ft körül mozog(ennél olcsóbban is van,de azokat nem igazán érdemes megvenni)

ezután kell még pénz az oktatásra(ahová én jártam,ott egy félév kezdõknek 6800 volt,jeleseknek pedig 7300),meg a tankönyvre,ami szintén pár ezer Ft.

még kell kábel(ha nem adnak hozzá),ez olyan 1-2-3 ezer Ft körül lehet,és jó,ha van hevedered is(vállpánt),lehet már kapni 1000 Ft-ért,de van egy jó minõségû 2000-ért,a neve nem jut eszembe,de havernak 3 évig bírta!

ReaL MaDRid x siempre

hello,
az mit jelent, ha egy basszusgitár
fél aktív?
full aktív?
az,hogy aktív egy gitár,már hallottam.tudom,hogy aktív elektronika és aktív pickup között mi a különbség.
kösz!
sziasztok! Én abban kérnék tanácsot,hogy a nulláról mivel érdemes kezdeni? kb mennyit érdemes rákölteni,meg persze milyen gitár lenne jó kezdésnek?
Elõre is köszi.
Eladó Ibanez SR305DX öthúros basszusgitár egy kétállású, kapcsolható SEYMOUR DUNCAN BASSLINES (ez a hangszedõ van a MusicMan-ekben is) és egy Ibanez DX5N hangszedõvel valamint NEUTRIK jack-aljzattal szerelve. Gyönyörû, egyedi hangja van, 6 állítási lehetõséggel. A nyak két oktávos és nagyon kényelmes. Megbízható, pontos hangszer, sokszor jól teljesített komoly színpadokon (Almássy tér, Dokk, PECSA, stb) és stúdióban is. Ár: 110.000 FT tel: 06204653296 e-mail: [email protected] (képeket mail-ben tudok küldeni)
hunbasser
persze 😊

ReaL MaDRid x siempre

vazzeg, cirka 100 húr van ezen az oldalon, ezt mind végig akarod hallgatni??!! 😛

hunbasser
ööö,hát én sample-kre gondoltam,de köszi 😊

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
hát,szerintem logikus,hogy húrokat egy basszgitárral,és egy erõsítõvel próbálnak ki 😊 legalábbis ez a logikus.

mindenesetre amit találtál,azt belinkelheted 😊

ReaL MaDRid x siempre

azt hunbassernek írtam :-P

Vitnage52, Árkádia, Eldorádó, Tajti-Music, google.... :-D

természetesen a squiert és az ibanezt egymás után ugyanazon az erõsítõn és ugyanazon a beállításokon próbáltam ki.
melyik az a hangszerbolt,ahol sok használt basszusgitár van?
sztem nem létezik, legalábbis a Fender Frontline-ban nem írták...

találtam valahol egyet, de sztem nem lehet ilyenekre hagyatkozni. minden teszt mellé oda kéne írni, h milyen hangszeren, milyen erõsítõn, ki és milyen stílusban játszott... és mivel a kézben a szand, ez szubjektív.

egy megoldás van, minél többet kipróbálni :-)

megj: a fekete warwick-ot nem ajánlom!

kipróbáltam egy fender squiert és egy ibanez gsr-200 -ast.Az ibanez hangja jobban tetszik, a fendernek pedig a nyaka tetszik jobban.
keressek egy harmadikat,amin mindkettõ tetszik....
Van a Squier -nek aktív elektronikás változata?Én nem találtam.
hunbasser
tudsz olyan oldalt,ahol vannak húrtesztek? igazából az lenne a legjobb,ha meg tudnám hallgatni,hogy melyikkel,miket lehet mûvelni 😊

de olyan 4-5-6k-nál nem szeretnék többet költeni

ReaL MaDRid x siempre

~ 5k körüli összeg volt, már nem emlékszem. viszont járt hozzá ingyen cd 😄
slaphez sztem teljesen jó